Re: ВМ-НВХ 45 ЧАСТ

• 40 209
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро,
З: домати + яйце + малко сметана
О: Спретнах си страхотна манджичка (патладжан, чушка, лук, домати и смляно свинско и телешко месо, изпечено докато остане почти сухо, стана божествено и снощи това ядох, и днес на обяд ще е това )
В: Знам ли.....свинско или телешко на скара + салата ....

Да се включа и аз за млечните. За прясното мляко не коментирам, безусловно е, че е вредно за възрастни. Въпроса ми е за качествените кисели млека, сирене и кашкавал. Чета много статии, и всички сочат млечните, даже и маслото, като причина за много заболявания, водещи до трагичен край. Но има безброй такива и за месото..... От друга страна, бабите ни, както и много столетници в България се хранят основно със домашно сирене и кисело мляко. Ако млечните са наистина такава отрова, защо не са пречили навремето, а сега пречат....ей такива мисли ми се въртят. Иначе на мен също ми стопират отслабването, задържам вода от тях, но ги обичам да му се не види и лятото вървят повече от месото  Twisted Evil
И аз това се чудя напоследък. Явно пречат на отслабването, дори и да не качвам вероятно задържам. Последно четох преди време по повод прясното мляко, че не понася на всички възрастни, но има такива, които нямат проблем, както съм аз. За мен е основна храна и направо ми стана лошо от всичко, което изчетох. Киселото не ми е кой знае каква любов, но обичам сирена, кашкавали...изобщо млечните продукти са ми сред най-ключовите. Тепърва ще чета още много, защото мненията са много противоречиви и не знам на какво да вярвам вече. Много благодаря за материалите поместени тук и за вашите мнения, страшно полезна информация.

# 616

то и аз до февруари пиех по около 200 мл всеки ден,
щото кафето по- ми харесва така
и проблеми кой знае какви нямам......
киселото го ядях, щото било полезно  Rolling Eyes

ама като ги спрях си ми е по добре
малко сиренце на шопската и това е

'тема' не ми е любимо списание, ама има интересни неща тук
http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=474&aid=11233

# 617

то и аз до февруари пиех по около 200 мл всеки ден,
щото кафето по- ми харесва така
и проблеми кой знае какви нямам......
киселото го ядях, щото било полезно  Rolling Eyes

ама като ги спрях си ми е по добре
малко сиренце на шопската и това е

'тема' не ми е любимо списание, ама има интересни неща тук
http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=474&aid=11233

Непременно ще изчета материала, много ти благодаря.
Няма да успея от раз да се откажа, но поне ще помисля за  някакво намаляване. Между другото, откакто съм се засилила с този режим започнах да ги употребявам повече и по-често. Иначе консумирах по-малко, например мляко прясно не повече от чаша-две на седмица, кисело ако е към манджата (таратор, тиквички), кашкавал супер рядко, по-често краве сирене и синьо сирене.

# 618
от това, което съм чела, вредно е само прясното мляко
минало вече през ферментация, било ОК

но за себе си се убедих, че прекаля ли, ми се подува коремът

КМ слагам само на мусака, а такава ям рядко, около 5 пъти годишно
и на таратор - него го ям само 1 месец лятото в БГ

сирене или извара хапвам по 50гр дневно и толкова

за маслото не вярвам, че е вредно
това са измишльотини според мен

само сметана 5мл си позволявам към кафето сутрин и толкова

забравих да се похваля, че успях да преборя кафето и го намалих много сериозно

# 619

то и аз така, щото месо много не обичам,
ама сега се уча да ям риба, че и това полезно било  Flutter

най-трудно се разделих съм сметаната и бри-то,
и не съм ги отказала тотално де

и това скоро го пусках, ама ми е много надъхващо
http://healtheworld-ts.blogspot.com/2009/09/blog-post_6804.html

# 620
http://www.emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=245&postdays … b7daa609091983f01

нещо интересно, на което попаднах случайно

# 621
Дзак Hug в режима съм,но от днес. Тия дни бях по-скоро ВВХ от колкото НВХ, но днес съм пак на правилната пътека,а като те похвалят
още по-стимулиращо ти става.Млечните,като добавка или подправка ги възприемам с изключение  на киселото мляко,него си го тача по половин кофичка поне  Grinning Браво на мотивираните и резултатите ще се видят скоро

# 622
Нахълтвам в темата,скоро родила с излишни 5 кила  Mr. Green Запозната съм с анорексията отблизо,не съм гладувала от ученичка,закрепих едни 50 кила,които държа последните 10год... положението след 2 деца обаче,си каза тежката дума.От месец се старая да ям НВД ВМ,само че пустия кантар не мърда  Rolling Eyes Като имам повечко време ще ви изчета,ще се запозная с начина на хранене,рецепти.... и ще видя къде бъркам   bouquet
Хубава вечер!

# 623
Чета аз, чета, да видим какво ще направя.
Режимът днес страшно го прецаках, откъде ми щукна да си купя кутийка бисквитки (има едни на Престиж с овесени ядки и кафява захар), но са си въглехидрати. Изпуках ги без срам, после исках да се гръмна. Явно покрай многото работа и малкото сън тези дни съм се почувствала без енергия. Утре ще потичам и ще се вкарам пак в правия път.

# 624
Хапни нещо мазно и си достави енергия!
Дидолинка да си напишеш едно примерно меню,ние ще ти кажем къде бъркаш!
Аз днес маааааааааалко се подсладих,но утре няма да погледна сладолед  Mr. Green
И е крайно време да почна да спортувам.Там е истината

# 625
М да, и аз в такава заблуда живях известно време, че сладкото доставя енергия. Пък сега знам, че носи главоболие и лошо настроение. Виж едно печено свинско ребро върши отлична работа когато енергията е излязла в отпуск.

# 626
Режимът днес страшно го прецаках, откъде ми щукна да си купя кутийка бисквитки (има едни на Престиж с овесени ядки и кафява захар), но са си въглехидрати. Изпуках ги без срам, после исках да се гръмна. Явно покрай многото работа и малкото сън тези дни съм се почувствала без енергия. Утре ще потичам и ще се вкарам пак в правия път.

другият път си вземи и кашкавал, или сиренца, или направо масло, или сушено филе
и го изгълтай първо него
чак после, ако продължаваш да си гладна, се залъгвай с отрова като бисквити

това с маслото съм го изпробвала
действа безотказно

З: омлет на МВ с 2 яйца и масло
О: зелена салата с много пиле, печен сусам и зехтин
В: св. филе с масло и зеленчуци (праз и чушки)

didolinkata, притеснява ме това което пишеш
дано се храниш добре сега
и си дай време
има нужда от търпение след бременост и кърмене
после тялото само започва малко по малко да пуска ненужните кг, ако има такива

лек ви ден от мен
тук днес падна първата мъгла

# 627

другият път си вземи и кашкавал, или сиренца, или направо масло, или сушено филе
и го изгълтай първо него
чак после, ако продължаваш да си гладна, се залъгвай с отрова като бисквити

това с маслото съм го изпробвала
действа безотказно

Аз всъщност бях много щастлива, защото бях преборила следобедния глад и даже не се и сещах в последно време за никакво ядене по това време. Иначе си взимам по някое месце да има или ако много изгладнея хапвам шам-фъстък, но като спря да ми се хапва и забравих да планирам. За жалост в такива моменти само офисната кафетерия ми е под ръка, а там всичко е въглехидрат. Ще си заредя хладилничето да нямам изцепки.
Днес ще обядвам пържола на скара както всеки ден, после ще заложа на яйчица за вечеря.
Между другото ми действате много мотивиращо, като виждам колко сте стриктни и като не искам да се "изложа" внимавам повече. Успех и хубав ден на всички!

# 628
добро утро, аз крепя положението, макар че хич не ми се яде месо, ама се насилвам малко. Апетита ми поспадна сякаш.
З: домат + краставица + зехтин + малко телешка саздърма
о: зелен боб + пак саздърма
В: извадила съм едни дробчета, та сигурно ще са с масло.

Това е от мен, за моя гордост засега държа. Да видим дали и този уикенд ще успея, ще станат 2 режимни уикенда, което за мен си е голям успех Simple Smile

# 629
WASP,точно защото и аз се притеснявам да не отида в другата крайност,затова съм решила твърдо никога повече да не гладувам!Проблема е,че се старая да се храня НВД ВМ от поне месец,но се въртя в кг 55 - 55,800 ни нагоре,ни надолу.Опасявам се,че и хормоните още не са регулирани,цикъл нямам итн.Но нещо се обезверявам като гледам кантара как не мърда.Ето вчерашното ми меню: сутрин: кафе с мляко(нямах време да ям),обяд: пилешка пържола от бутче и гъби в масло,за вечеря: калмар пълнен с плънка от малко домат,синйо сирене, бяло сирене и яйце.
Днес за закуска - кафе с 2 парчета кашкавал,на обяд - шкембе(без затройка от брашно,само мляко,масло)... за вечеря не съм мислила,но вероятно ще е риба със салата  newsm78
Кажете добре ли е това меню ,за да не свалям сигурно количествата са много?

Общи условия

Активация на акаунт