Отговори
# 90
Добър ден мацки Simple Smile
Кокетка ето ти нагледен пример за ''зимна количка'' :
http://www.pazaruvaj.com/detski-kolichki-c3919/abc-design/cobra-p41395360/
ето и за лятна :
http://www.pazaruvaj.com/detski-kolichki-c3919/bertoni/carrera-p41216390/
Аз съм се спряла за сега на ето такъв вариант,тъй като нямам много място вкъщи и зимния кош ще го използвам сам 4-5 месеца :
http://www.youtube.com/watch?v=u4z_BWcFLe4
Една приятелка има такава,детето й е на 1г и 10 месеца и още я ползва и е много доволна Simple Smile
За сърбежите и мен ме сърби коремчето и някой тук беше казал,че е доволен от Виши против стрии и аз ползвам само козметиката на Виши и съм много доволна и си купих такъв.Също така ,ако някой има проблем с миризмите - този няма никаква миризма(поне тукашния).
Приятен следобяд и до после  Hug
П.П. Евита ,чакаме те с новини  !!!Сигурна съм,че всичко е наред!! Hug Hug Hug
Тара,успех и на теб !!!!! Hug Hug Hug

# 91
  • София
Eniq, бързо оздравяване на детенце  Hug Дано по-бързо се оправи !

Стойка, значи наистина може да се видим. Ще пиша ако моя скрининг е за четвъртък Simple Smile

# 92
  • София
По въпроса със стриите - моя позната козметичка и масажистка казват, че е по-важна хидратацията на кожата, т.е. препоръчват тоалетните млека които да овлажняват, а олиото и зехтина да се избягва в горещите дни защото запушват порите и не помагат за еластичността на кожата. Аз с първата бременност ги редувах като в горещите дни избягвах мазните лосиони. С тази бременност още не съм започнала.
Маги, на единия вид масло за стрии на Икаров пише, че не се препоръчва при бременност - те са няколко вида  Peace

Кокетка, аз също не бях доволна от комбирнираната количка /за 1 100 лв./ и сега ще се спра първо на зимна... която ще се ползва докато бебето започне да сяда, а в нашия случай до пролетта /около 6 м/ и след това на лятна. За зимна се има предвид такава която е с кош за новородено, а лятната е с изправено гръбче като то може да има и няколко позиции, а някои и напълно легнало положение. Зимните са по-обемни, с по-големи гуми, с по-тежко шаси, а лятната е като цяло олекотена. Много трудно се прави избор, едва когато започнеш да буташ и да се сблъскаш с действителността едва тогава ще разбереш за какво говорим всички...

# 93
  • София
estela, плацентата се вдига по-нагоре с нарастването на седмиците, тя се вдига постепенно и затова са ти казали, че трябва да се види и след 3 седмици. Най-вероятно затова другите доктори не са ти казали, а изчакват, но ако остане по-ниско пак не е фатално просто ще си трябва повече пазене и следене  Peace

eniq, от какво е болен?

# 94
  • София
Здравейте мили мамита.

Много ви благодаря за стиснатите палчета, за позитивните мисли и подкрепата. Добре съм и си лежа в стаята. Амниото мина безпроблемно, аз за сега се чуствам добре. Единственото, което ме притеснява е ужасната мизерия в която съм настанена. Мърляво и мизерно, но няма как трябва да се изтрае!
Иначе самата процедура е нищо в сравнение с бюрокращината и отвратителния гинекологичен преглед, който ми беше направен по неизвестна за мен причина в най-мизерният смръдлив кабинет при наличието на 15 сестри, доктори и каква ли не сволач. Болницата е тотална разруха, надявам се крака ми повече да не стъпи тук. Защо за бога ми направиха този преглед акъла ми не го побира и ми взеха секрет??? При положение, че имам от миналия петък. Както казва една приятелка, трябва да се ангажират с нещо. Спекулума е нещо което се навира и след това навива на винт вътре в теб, бога ми за такива похвати от 19 век не бях чувала и виждала, но сегааа, трае се, няма как. Вили Димитрова е страхотен специалист, много добре си разбира от работата и ми направи амниото буквално за 5 мин.
Tara не те видях но се забавих ужасно много на регистрацията, то ходене от врата на врата. Пак ви казвам в такава мизерия даже в онкологията не съм попадала, където лежа заедно с болната ми майка. Ако искаш ще ти пиша подробно на ЛС.
Сега чакам до края на седмицата резултата и се моля да е ок Бебка.
Целувки и прегръдки,

# 95
  • София
Evita радвам се ,че всичко е минало ОК .Сега си почивай и не мисли за мизерията около теб -това се търпи. Убедена съм ,че резултати ти ще са супер (както предполагам и ти си сигурна в този резултат)
Колкото до мизерията по болниците мога да си представя какво е .В МД не съм лежа ,но септември ми се наложи да полежа в Тина Киркова и мога да ти кажа ,че там и хлебарки ни се разхождаха по леглата и чашите.Но както казах това се търпи .Все пак малките човечета вътре в нас са по-важни и си заслужават ,каквото и да ни се наложи да изтърпим

# 96
Здравейте мили мамита.

Много ви благодаря за стиснатите палчета, за позитивните мисли и подкрепата. Добре съм и си лежа в стаята. Амниото мина безпроблемно, аз за сега се чуствам добре. Единственото, което ме притеснява е ужасната мизерия в която съм настанена. Мърляво и мизерно, но няма как трябва да се изтрае!
Иначе самата процедура е нищо в сравнение с бюрокращината и отвратителния гинекологичен преглед, който ми беше направен по неизвестна за мен причина в най-мизерният смръдлив кабинет при наличието на 15 сестри, доктори и каква ли не сволач. Болницата е тотална разруха, надявам се крака ми повече да не стъпи тук. Защо за бога ми направиха този преглед акъла ми не го побира и ми взеха секрет??? При положение, че имам от миналия петък. Както казва една приятелка, трябва да се ангажират с нещо. Спекулума е нещо което се навира и след това навива на винт вътре в теб, бога ми за такива похвати от 19 век не бях чувала и виждала, но сегааа, трае се, няма как. Вили Димитрова е страхотен специалист, много добре си разбира от работата и ми направи амниото буквално за 5 мин.
Tara не те видях но се забавих ужасно много на регистрацията, то ходене от врата на врата. Пак ви казвам в такава мизерия даже в онкологията не съм попадала, където лежа заедно с болната ми майка. Ако искаш ще ти пиша подробно на ЛС.
Сега чакам до края на седмицата резултата и се моля да е ок Бебка.
Целувки и прегръдки,

Здравей,
Важното е че всичко е минало както трябва  Hug Hug Hug
Относни мръсотията всичките ми познати това казват,но зареди бебчо/ка всичко се понася.Скорошно въстановяване  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 97
Здравейте и от мен в новата тема  Simple Smile
Евита, съжалявам много за мизерията и бюрокрацията, която е трябвало да изпиташ на гърба си, важното е че е минала процедурата. Всичко ще бъде ок, сигурна съм в това!
Мен днес ме изписаха от болницата, чувствам се добре, продължавам с почивката и пиенето на магнезий в по-големи дози. Да ви кажа, вече съм в 19та седмица и не усещам бебо, но докторите казаха, че за първа бременност било нормално да  се усети както трябва при навършен пълен 5ти месец.
Искам да ви питам някоя от вас чувала ли е за фундус, това ми пише за плацентата, а нямах възможност да питам след като ми дадоха епикризата.

# 98
Браво Евита, чудесно е че всичко е минало добре. За мизерията те разбирам аз така два пъти се озовавах по тези болници. Важното е, че си добре скоро ще си вземеш хубавия резултат и ще ходиш вкъщи така, че е за малко Hug

# 99
Evita_Peronski Съжалявам, че излишно са те натоварили. Сега си почивай Wink.
За плацентата ми казаха, че е задна и това е по-благоприятния вариант ако се налага секцио
. estela Мисля, че има време да се вдигне плацентата, дано всичко е точно.
EniqБързо оздравяване ви пожелавам. Praynig
keral , фундус означава дъно , но в случая не знам какво ще означава, нещо като плацентата е на дъното на матката може би,  това са си мои догадки, някой може бе ще каже по-точно.
mi vida Добре изглежда количката и функционална, само може би ще е по-тежичка и не е много компактна за пренасяне, трябва голям багажник на колата.
Аз доста се навивам за нова кола, някакъв -мини ван нещо да ни събира спокойно без да се тъпчем вътре, все пак ще трябва да седя отзад с 2 детски столчета  Rolling Eyes, но пък за 4 год. ще ни е 3та кола и ми омръзна да изплащаме коли, газови уредби ooooh!
Хайде лейдис , приятна вечер!

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 16:31 от neci

# 100
Ето ме и мен най-после!
Да похваля и аз чудесната темичка!!! Септември Мадленка сигурно за Лувъра ще я искат Simple Smile

Успех на Евита и Тара и от мен, както и на всички момичета, които трябва да изтърпят най-различни манипулации, лежане и изобщо откъсване от реалния ритъм на живот. Разбира се, крайната цел си заслужава всичко. Сигурна съм, че всичко ще бъде наред с вас, момичета!!!
Евита малко ме попритесни с тези думи за МД, аз доскоро се чудех между МД, Шейново и Токуда за раждането. Скоро отхвърлих Токуда, а сега ако трябва и МД, то няма да остане за чудене и какво ще правя още 4-5 месеца Simple Smile

Аз също имам сърбежи, най-вече по гърдите, така че обяснението с разтягането на кожата ми се вижда много логично, тъй като именно там най-много съм нараснала. Мажа, мажа, пък ще видим.

Иначе с бебчето се чувстваме добре, въпреки стреса от миналата седмица. Вече гледаме смело напред, макар че с много неща ще трябва да почнем от нулата. Няма значение. На ФМ ще ходя чак на 20.04. при Томова, но преди това задължително още един преглед при моя си гинеколог. Да видим наистина дали ще съм със синьо щъркелче или ще има изненади Simple Smile

Поздрави на всички и  Hug

# 101
keral ,на моята пише "pl.posterior et fundalis"'Обясниха ми,че плацентата е в горната част на матката,по задна стена.Дано да не бъркам нещо Rolling Eyes
Евита,радвам се за добрите новини,сигурна съм и в добрия край Hug

# 102
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ЕВИТА много се радвам,че всичко е минало ОК.То няма друг вариант при такова палцестискане.  bouquetДано и със ТАРА всичко да мине по мед и масло.

# 103
Евита, радвам се, че се включи Hug Съжалявам за отвратителното отношение, което е трябвало да изтърпиш, както и за заобикалящата те мизерия. За съжаление в тази болница е така - големи специалисти, но лишени от всякаква човещина, работещи в обстановка, подходяща за някой лазарет. Важното е, обаче, че ти и бебка сте в най - добри ръце, другото са бели кахъри. Продължаваме да стискаме палци за добри новини  Hug

Леа, най - добре да отидеш на място да видиш. В крайна сметка доста мами преглъщат мизерията и отношението в името на специалистите, други търсят оптимално съотношение между условия, специалисти и отношение, трети избират частни болници с подобаващо отношение, изобщо всичко е въпрос на личен избор  Peace
Днес гледах във форума, че са обявили Дните на отворени врати за този месец и дори обмислям към края да се запиша за обиколка на две болници (всъщност единствените, към които съм се насочила на този етап).

Иначе моите сърбежи далеч не са само в областта на корема и гърдите. Появяват се на най - различни места - по врата, по ръцете, по гърба. Обадих се на лекарката и тя каза, че е най - вероятно от хормоните, щом нямам обриви зачервявания и каза, че ще говорим по - подробно в сряда, когато имам час за ЖК.

# 104
Евита, това, което разказваш е ужасно. Сигурна съм обаче, че всичко това си е струвало и бебчето е напълно здравичко!!!!!

Скорошно оздравяване на Краско!

Общи условия

Активация на акаунт