Отговори
# 285
Диди,заповядай!Тук сме и моренцето си е тук,ако вземе и това гадно време да си отиде от тук всичко ще е прекрасно.
Evita поздравявам те за силният дух и веселият характер и се радвам ,че "лукса"е вече минало за теб.
Tara стискам ти палци за утре и мисля ,че всичко ще бъде наред и теб и бебчето.
Аз отивам да се оправя за да закарам моята принцеса на градина и после пак ще ви прегледам.
Хубав и усмихнат ден пожелавам на всички. newsm51

# 286
Добро утро,

Евита, много хубави новини от прегледа ни носиш. Дано има повече лекари като този, на който си случила Simple Smile Сигурна съм, че амниото щее  супер!

Тара, стискам плаци за бърза и безпроблемна процедура Simple Smile

Аз днес съм пременена в новата си бременна пола Simple Smile Много й се радвам. До сега ходих все с клинове и туники, но от днес хората сигурно ще забележат, че нося бебенце!

Аз на 21.04 ще съм в София, ако има някоя лекция на 22.04 или пък някое маме иска да се видим, с удоволствие !

Хубав ден

# 287
Добро утро тумбачета newsm51
Ама варненки много гостоприемни бе,ето от къде идва пословичната българска гостоприемност Grinning Grinning
vanya1983 благодаря и на теб Hug
Ения този път стенографирали поста?Аз се опитах да го запомня  ама с тоя бременен мозък ми е много трудно  Mr. Green
Тара, стискаме палци за амниото и те подкрепяме .Ти си силна мама и ще се справиш Hug
 На всички успешен и стремителен ден точно днес Laughing

Ренка,да направиш дефиле с новата пола и заради мен,че аз само по домашни дрехи ходя Laughing

# 288
Диде, веднага едно дефиле за теб...ще снимам и ще чака, пък и пупата не съм си показала още Simple SmileSimple Smile

# 289
Ха здравейте мили мамчета  bouquet
Радвам се много на добрите резултати на Евита супер не че сме се съмнявали Peace
На Тара кураж всичко ще бъде наред Praynig
Ения твоя юнак оправи ли се?
Свети 1980 внимавай и когато усетиш слабост на кревата както са те посъветвали момичетата. Моя приятелка така с ниско кръвно като беше бременна много често и причерняваше и губеше равновесие предимно сутрин и ми споделяше, че си държала вода, банан и обикновенни бисквити и не ставала веднага от леглото а хапвала и пийвала вода преди да стане. Пийте вода много е важно Hug
Хубав слънчев ден на всички Grinning

# 290
Привет, коремчета  Hug

Добре дошли на новите мами   bouquet

Евита, чудесни новини!

Тара, дружно стискаме всички налични палци  Hug

Ренка, пофръцкай се и за нас  Mr. Green

Бързо оздравяване на всички боледуващи дечица, мами и татковци  Hug

И сега предварително ви моля за извинение и малко търпение за дългата тирада, която ще последва, но трябва да изразя дълбокото си възмущение от следящата ме лекарка. Та така - вчера вечерта ми беше часа за ЖК. Влизам аз, поздравихме се, усмихнахме се и док ми вади картона и с още по - грейнала усмивка ми казва "Тук съм си записала, че е време за 4D фетална морфология да правим" (в центъра, където преглежда, има такъв ехограф и тя отскоро прави ФМ, но не знам защо беше решила, че ще правя ФМ при нея). Аз съвсем любезно й отговарям, че съм била предния ден на ФМ при доц. Димитрова и дори нося резултатите, т.к. при ФМ се установиха високи доплерови индекси в едната маточна артерия и искам да обсъдя с нея това, т.к. е лекарят, който ме следи. Тя като чу това, веднага обърна усмивката, изсумтя Дай да видя резултатите. Дадох й ги, прегледа ги и каза Хм, като гледам снимките, които са направени са на 2Д, а на 3Д защо няма и аз  Shocked и продължава да нарежда Ако беше дошла тук да направим ФМ и клипче щяхме да направим, и 3Д снимки на бебето. Съвсем любезно отговарям, че съм отишла на ФМ не заради снимки и клипчета, а за да прегледат бебето и питам за нейното мнение по въпроса с маточната артерия. Отново сумтене - За момента това нищо не е, имала съм пациентки с доста по - лоши показатели и не са имали проблем. Аз вече вътрешно бясна, но продължавам с любезния тон и питам какви мерки трябва да се предприемат - да се следи кръвно, да се ходи на доплер, нещо друго и тя отсече - щом бебето се развива добре, значи всичко е наред, пък и аз нали ти меря кръвното всеки път като идваш (един път месечно) и аз вече съвсем бях  Shocked. След това ми каза да лягам на кушетката да ме измери, премери ме, премери ми кръвното, записа ми килограмите, даде ми направление за кръвни изследвания и урина и по живо по здраво ме изпрати да си ходя, въпреки че на няколко пъти се опитах да й задам и въпрос за очите и диоптрите - само изстреля, че диоптъра ми не е голям и няма проблеми. Аз й казвам, че очната ми лекарка е казала, че се ходи на изследване за очните дъна и ретината, на което трябва да ме прати АГ-то. И тя казва, че праща на това изследване по преценка и че ще говорим по - натам. Толкова бях бясна, че загубих дар слово и си излезнах от кабинета, тресяща се от нерви и яд. И цялото това отношение само защото не съм си направила ФМ при нея  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
А на мен ми е толкова притеснено заради тия високи доплерови индекси, че място не мога да си намеря. И снощи след като се наревах подобаващо и проклех целия свят, реших, че може би ще е най - добре да си намеря и друг лекар, който да ме следи на частно. Толкова не исках да се стига до тук и ми е ужасно неприятна цялата тая ситуация.
А за капак на всичко през нощта така ми се схвана единия крак, че болка чак ревнах с глас и днес дойдох на работа, куцайки  Cry

И да допълня още от вчерашния преглед, че от емоции съм пропуснала - та казва ми лекарката, че от 18-19 г.с. трябва да съм започнала да усещам редовни движения на бебето. Казвам й, че го усещам, но не редовно и то предимно сутрин, през другото време по - рядко. А тя казва - Е, как сутрин, бебетата са най - активни вечер, просто не си се съсредоточила. Аз отново й казвам, че моето сутрин е по - активно, а вечер едва едва мърда. Но тя продължава да настоява на нейното и отново ми повтаря, че не съм се съсредоточила достатъчно. Заради тия й реплики снощи до 12 часа стоях будна, защото бебето не мърдаше  #Cussing out

# 291
Привет в този прекрасен слънчев ден поне в София  Mr. Green ние след малко се изстрелваме на вън  Whistling
Тара стискам палци днес всичко да мине много добре, а след седмица без никакви съмнения най-добрия резултат да получиш  Hug
Цевети, както са казали момичетата замайването най-вероятно е от ниското кръвно. На мен също ми се случва доста често, старая се да не се изправям рязко, като ставам от леглото първо свалям краката, посядам за малко и след това се изправям.
Упражненията за тазовото дъно са много лесни и задължителни. Момичетата практикували ги редовно и родили по естествен път определено ще забележат разликата, а най хубавото е, че може винаги да, когато се сетите да ги правите  Peace
Хайде Ренка и аз искам да те видя  Party
Може ли и аз да се класирам за едно варненско гости  Mr. Green

Какво ще кажете на 22-ри да си направи срещичка, тамън и Ренката ще може да се класира?

Кокетка, я вземи й тегли една тъка и дълга на докторицата и не й се впрягай толкова. Аз движения усещам 3-4-5 пъти на ден и хич не ме притеснява това, а и както не един път сме коментирали няма 2 еднакви бебета. За очите не се приеснявай по принцип е още рано за това изследване, то се прави последните месеци за да може да се прецени родоразрешението.
Намери си друг лекар джипи-то трябва да ти даде направление без проблем, ако ще и всеки месец да сменяш гинеколога  Peace

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 10:17 от Мадленка

# 292
  • Варна
Кокетка,  spoko   Hug
Не се ядосвай, мила! Такива са за съжаление доста от лекарите. Ако наистина си притеснена и тя не отговаря на въпросите ти, намери си лекар на частно, който ще ти обръща внимание. А по ЖК си ходи заради изследванията, които ти се полагат по ЗК и после за болнични. Хич не си го слагай на сърце. Hug   И мен ме изнервят такива дето си мислят, че като имат ехограф и айдеееее всеки може да прави ФМ. А да я питам твоята докторица за какво точно са и на нея пък снимките 3Д? newsm78

# 293
Q-T, явно нейната докторица разчита само 3Д.. кой знае какъв "специалист" е .

Кокетка, много се надявам да не преживяваш втори път такова отношение. Наистина съм потресена от ситуацията! Намери си друг доктор, поне да те следи паралелно. А за движенията на бебето, тази жена не е добре---някой жени усещат бебето чак към 20 г.с., пък да не говорим, че е абсурдно да се говори, че е само вечер!..Ех, как се изнервям на такива хора......

Мадленка,
силно съм за срещата. Ако стане, ще е чудестно Simple Smile

# 294
  • varna
Кокетка,не се притеснявай-грубостта и лошото възпитание по хората ходи!
За прегледа при очен е по-добре да го направиш кам 32 г.с,за да може офталмолога да прецени диоптрите,състояние на ретината.Този преглед се прави най-вече с цел,за да може доктора да прецени и изкаже мнение за раждането(секцио или нормално).Така,че гинеколога ти е бил прав като ти е казал,че е по-добре по нататък да се направи очен преглед

# 295
кокетка не се ядосвай докторите в последно време така са се увълчили че думи нямам.При мен за едни прости гъбички двамата лекари при който ходя щяха да ме побъркат.Единия просто едва ли не каза че лечението е супер вредно /демек не ходи при тоя щото ще те обърка/ Слушай Димитрова и си мери кръвното. Hug

# 296
Кокетка,каква е тая бясна СЕЛЯНКА .Как е възможно за 60 лв да прави циркове.Вярно, дръпни една българска и я зарежи.Тая всеки път ще ти прави намеци ,че не си правила ФМ при нея.Мамите са прави, намери си друг и спокойно ще ти обръща внимание.
Аз къде ходя при двама и то Хранов е много добър на ФМ но човека ми каза "Тук нямя добра апаратура ,отиваш в Марковс център там имат апаратура да не чувам знайни и незнайни специалисти"И това за бебето  ThinkingАз с първото дете го усетих чак в 20 седмица и си риташе когато то си реши!
Мале съпругът  ти как не е влезнал с вратата.... #Cussing out #Cussing out
Яко  се ядосах #Cussing out

# 297
забравих  с бременния си мозък да напиша за ритничета на бебчо/вече съм в 19 г.с/и моето бебе го усещам предимно нощем като ставам да пишкам и немога да заспя веднага .През деня и вечерта много слаба работа всяко бебе си е различно моето явно ще е нощна птица дупе да ми е яко Mr. Green

# 298
Кокетка,твоята лекарка   fight,но за жалост и ти и аз и всички дами тук знаем къде живеем и се сблъскваме с простотията всеки ден.Тази докторица  е пример за това,но аз ни най-малко не се учудвам. Tired
С предната си бременност ходих на Ж.К.в Майчин дом ,но родих в Окръжна и лекарката ми когато трябваше да ми издаде картона и обменната карта такива приказки ми изприказва и що физиономии направи,които и сега прави Laughingзащото пак там се следя от гледна точка на това че всичко е на едно място,коректни са,бързи и точни,но за раждане дума да не става.Там няма никаква апаратура за бебето,недай си боже да се наложи такава намеса,а аз немога да рискувам.

Хайде Варна,най-сетне и нас ни огря едно прекрасно слънчице.Да разходим тумбачетата.
До скоро

# 299
Кокетка, пази си нервичките повече! Не се ядосвай на малките хора. Аз бих ти препоръчала моя Гиздов във ВМА, който си работи по ЗК. Малко е разсеян и много цапнат в устата, но иначе много внимателен и само хубави неща чувам от всички за него. Единственият въпрос, за който съм се усъмнила в думите му беше този за подготовката на зърната на гърдите, тъй като той ми каза да ги търкам и дърпам, а на много места пише, а и според момичетата тук това не е много редно. И все пак все още има много хора, които казват, че не е лошо да се прави, включително и мои раждали и кърмили приятелки, така че не мога да му се сърдя за това мнение.

Много ще се радвам да организираме една срещичка на 22.04 - мисля, че ще съм си тук и на линия!

Момичета, да ви кажа, че аз май се спрях на марка за количката - испанските JANE. Има ги в Премаман и в Бейби мола в Люлин. Само меделът трябва да конкретизирам.

Бях се сетила да ви питам, дали на ФМ казват нещо по отношение на термина?

И мъничко да се оплача - вчера така силно си ударих гърдата, че още ме боли при пипане. Както са напращели и чувствителни сега, четох че трябва да се пазят, но.. станалото станало. Сега малко се притеснявам да не стане нещо. Някой знае ли има ли нещо страшно?

И "last but not least" - много се радвам за Евита, но и никога не съм се съмнявала, че на човек като нея само хубави новини и емоции й се падат.
Стискам палци на Тара!!!

Общи условия

Активация на акаунт