Отговори
# 330
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Мамчета да ви питам-може ли да се вярва на таблицата,която е дадена на първа стр. относно големината и теглото на бебето.Днес докторката ми каза,че си отговаря за седмиците и съответно е 150г.,а в табличката е дадено,че трябва да е 70г.При условие,че от началото на бременноста до сега съм качила 3,200кг.,в смисъл,че не съм се отпуснала съвсем на какво се дължи тази двойна разлика?Благодаря предварително.

# 331
Иве и аз имах същото запитване и ми казаха да не се притеснявам,че не е точно така както в табличката(поне не при всички нас)Аз в 12г.с. ходих на ранен скрининг и ми казаха,че бебо е 5.7см ,а в табличката пише,че е 9 см и малко се притесних...Че ние с таткото сме си високички Simple Smile

# 332
  • Варна
[quote author=mamulq77 link=topic=574589.msg18353790#msg18353790 date=1302182524

За вкусовите какво да ви кажа?!? Ям супа, веднага след това сладолед и след него 2 купички кисели краставички.  Joy Ами .... все ми се яде .
[/quote]

Mamulq77, ей това се казва комбинация! Crazy Ама като ти се хапва пък - давай смело Simple Smile. Супер е идеята за дънките, само дето аз не съм от много сръчните в това отношение.. Rolling Eyes

Стелс-белс, честита ти мома!  bouquet Пожелавам ти и бързо оздравяване. Hug

Ив.елина, не знам коко може да се вярва на тези таблици - все пак всяко човече се развива индивидуално. А и дори хубавите ехографи дават някакво приблизително тегло на базата на замерванията, които лекарят прави. Така че не се тревожи. Hug

Аз също се връщам днес от преглед при лекарят, които ме гледа на частно. Продължаваме да си имаме мома stork-girl Всичко и е наред засега и даже върви по големичка - някъде към 19та /20та седмица. Муцунка не видяхме много добре, защото беба беше се скрила, пъпната връв някак си беше пред лицето и,  а за капак и двете ръчички също. Crossing Arms По-важното е обаче, че матката беше спокойна, маточният канал е станал от 4 см на 2,9 см но е твърд и според док няма да се прави серклаж. Обаче продължавам с режима на лежане и почивка, а от другата седмица може би ще се включи и Гинипрал (не знам дали така се пише). Някой пил ли е въпросното лекарство? Чувала съм , че причинява сърцебиене.. newsm78

За Варненска среща и аз съм навита. Simple Smile Най-после днес и ние видяхме слънце.. Grinning Бях забравила колко е хубаво.
Приятна вечер на всички.

ПС. Тара, чакаме новини от теб!

# 333
ooo момичета как ви завиждам, че ще си правите среща как бих желала и аз да дойда, но съм страшно далече ... сега колко ми се иска да си бях в бг и да съм си в софия...

Снимки с коремчета? Къде мога и аз да видя? А пък аз си мислех че само моята тумбичка е щръкнала, вие все обяснявате как сте качили само някое друго килце, а аз до тук имам вече над 5  Blush
обяснете ми как да намеря и как мога и аз да кача някоя снимка? поне виртуално да мога да ви видя ако не наживо  Cry

Извинете ме и за глупавия въпрос, но какво е четвъртото измерение на 4D-то? аз ще ходя след две седмици на преглед и тогава ще помоля лекарката ми да ме упъти какво се прави, за да разберем и ние пола, какво да я питам - за 3Д-ли , за 4Д ли?

# 334
Здравей ГЕРИТО лекарите оглеждат бебето на 2Д, така че за определяне на пола не трябва да искаш специално 3Д и 4Д. Четвъртото измерение е реалното време и 3Д и 4Д се прави за удоволствие на родителите защото се вижда по-ясно като на жълто черна снимка, малко по-цветно, за да видиш по-добре чертите на бебчо Hug
Надявам се, че добре ти го обясних Crazy

# 335
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Благодаря ви момичета.Принципно не съм се разтревожила особенно,просто ми беше чудна тази голяма разлика.ГЕРИТО пиши на МАДЛЕНКА тя ще ти даде паролката и каквото трябва за албума.

# 336
За болките в гърлото - аз бях много зле през втория месец от бремеността, когато изкарах грипа, май свински. Тогава даже викахме два пъти бърза помощ, тъй като не можех да сваля температурата. А докторите казваха, че тя идваше тогава именно от силното възпаление на гърлото - даже виждаха кръвоизливи, толкова зле беше. Та аз се лекувах, колкото и да е смешно и старовремско, с компреси с ракия и черен пипер. Спях с тях (доколкото изобщо спях) и много бързо ми помогнаха.

Благодаря за инфото за количките JANE. Този магазин не го знех, но непременно ще бъде посетен. Поне имам някаква яснота. Единствено се чудя между триколка и четириколка.

Много е хубаво, че постоянно се увеличаваме!!!  welcome

Мацки, аз ще ви поизоставя за точно три дена, тъй като на село високите технологии са кът, а и честно казано хич и не искам да зяпам в компа - ще се отдам на истинска почивка и пълнеене. Там и без това винаги ме носят на ръце, а сега -хептен, голямо глезене ще падне Simple Smile Да ми е жива и здрава баба!!!

Много целувки от мен и   bouquet   bouquet   bouquet

# 337
добре дошли на новите маминки,леко бременеене и здраво бебче на финала Hug

кокетка браво за масажчето и аз се възползвам като се навие моя мъж за масаж,ама май той повечко се възползва от тази екстра Flutter

за дънките и шиенето отдавна съм сиг о намислила и все не стигам да го направя.а то на мен ми остава само да намеря такива дънки или пола,да взема някакъв еластичен плат и да дам на свекърва ми тя е шивачка та да ми направи-но честнмо казано май нямам мно0го време за това сега

денес цял следобяд  бяхме на разходка и съм много доволна,е малко подухваше,но поне се поразходихме
леа приятно глезене-направо благородно ти завиждам,отдай се напълно Hug
хена разбира се че ще те питам пак,само че по -късно ще ти пиша на лично да не занимавам и другите,сега ще ставам че малкия само джаса компа и ще извади всички копчета Hug Hug

аааа и честити розови гащички на стелс Hug

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 19:46 от eniq

# 338
Lea приятна почивка.Много е хубаво когато можеш да отидеш на някое тихо и спокойно място обградена от обич.Възползвай се .................... coolcool

# 339
Момичета видях си най-после резултатите от БХС,мисля че са добри,но да се консултирам и с вас
риска при Даун е 1:16000 а възрастовия риск е 1:1500..това мисля че е добре...и днес забравих да честитя на stels за розовите гащички,много е хубаво че вече сте научили пола,дано и ние скоро да разберем със сигурност,макар че има самнения,че и при нас са розови гащите,ама на 20 като отида на ФМ ще разберем със сигурност(надявам се)...а исках също и да попитам относно козметиката за лице,имам предвид маски,кремове ползвате ли такива за бременни и нужно ли е,че не съм много наясно,мойте не са за бременни специално

# 340
Айде и аз вечерно да се цопна тука Mr. Green
Стелс честита розова радост Laughing !На новите мами добре дошли е дя се забавлявате заедно с нас Grinning
Леа аз на това му казвам безплатен селски туризъм Mr. GreenИ малка идея за мамите дето могат да шият.Ако плата не е много еластичен най отгоре си правите каналче през ,което може да сложите дебел ластик.Когато го проврете го зашивате в началната част ,там зашивате и копче ,а на самия ластик правите хоризонтални прорези на пример 5-6 бр  за да може да провирате копчето.Така ластика става подвижен.Широк вие панталона ,дърпате ластика и премествате на друг прорез Peace

Кат кат, аз лично си използвам за лице козметика,която съм иползвала преди.Не мисля ,че ще навреди.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 20:07 от diana_val4eva

# 341
Здравейте, да се разпиша и аз Simple Smile))
Днес ми излязоха резултатите от БХС - не са блестящи, но са добри - Даун е 1:350...ама така е, щом си на 30+...  Laughing
Иначе за козметиката - аз питах моята АГ - каза че няма проблем да ползвам кремовете, които си ползвам...

Да питам, утре някой ще ходи ли на лекцията в ЦУМ? А и за училището, за което няколко мами  споменахте, че ходите в МОЛ-а - по принцип кога се провежда и дали някой може да ми даде линк? Много благодаря  Hug

# 342
Привет коремчета!
Честита розова панделка на Стелс  и на всички видяли пола.
Иве не ги мисли размерите всичко е относително при вас не се ли видя пола? Аз честно казано бях нетърпелива пък сега вече искам да изчакам да още малко да има вълнение. Аз също още не съм усетила бебето но нали ви казах че забравих да питам доктора с каква плацента съм ако е предна има да си почакам още .
Аз тези дни съм на вълна да се приготвям за на мъжа рожденния ден ще му правя торта ще имаме малко гости и това е.Който иска почивка на тишина да заповяда у нас така хубаво са цъфнали дърветатата всичките ми нарциси , зюмбюли мирише на пролет ,птичките пеят  Simple Smile
За варненска среща да се разбираме в темата предлагам пускам пак линка .
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564854.0
Това засега от мен че много преядох и отивам да полегна !  hahaha

# 343
Sunshine, как мога да ти се сърдя за подобно нещо Hug Благодаря ви на всички, че сте били с нас, когато ни беше най-тежко.

Просто като се случи това, и какво ли не ми мина през ума, дали не се е случило, защото сме казали прекалено рано, или защото прекалено рано започнах да гледам за колички и други бебешки неща. Знам, че няма нищо логично в това, но в такъв момент всичко ти изглежда нереално и възможно Blush

На генетичната консултация ни казаха, че всичко е възможно, дори и бебчето вече да е спряло да се развива, да са се задълбочили или намалили забелязаните аномалии.
Обясниха ни, че на 11седмици бебчето е прекалено малко и може дори някои сенки да се интерпретират неправилно. Няма да ви казвам как спах тази нощ и какво облекчение почувствах като видях как бие малкото сърчице на другата сутрин baby_neutral Техникът който ни гледаше на видеозона, като ни видя как се взираме, държим се за ръцете и бършем сълзите, още в залата ни каза, че според нея няма за какво да се притесняваме, но все пак докторите ще направят крайното заключение.
За изненада и учудване на всички, на вторият видеозон не се видя нищо обезпокоително. А там гледаха предимно за аномалиите, които бяха посочени от първия видеозон. И въпреки, че обикновено резултатите тук не се съобщават веднага, след това ни повикаха в кабинета на докторката, която веднага е разчела резултатите и която трябваше на направи амниоцентезата и ни ги казаха. И така не правихме амниоцентеза, вместо това направихме втората част от изследването БХС и сега още 2-3 седмици ще бъдем в очакване. На 27 април сме на фетална морфология и там вече ще огледат бебчето от главата до петите и евентуално ще потвърдят пола. Ако изследванията покажат повишен риск или пък видеозонът покаже нещо необичайно, пак ще говорим за амниоцентеза.
Сменихме и болницата, където правихме видеозона и кръвния тест. Препоръчаха ни друга болница при генетичната консултация, заради по-добрата и модерна апаратура /2Д беше видеозона/ и добрите специалисти там.
Стресът наистина беше огромен, но се надявам да не се е отразил прекалено на мъничето и дано всичко да е било една фалшива тревога Praynig

Кокетка, възмущението ти към лекарката е напълно разбираемо, Аз какво да кажа за моята, като с чисто сърце ни пращаше на аборт и ни препоръчваше да не ходим на ген. консултация ooooh!, да не губим време. Ами ако го бяхме направили Rolling Eyes
За съжаление ще се наложи да отида още веднъж при нея след ФМ, ако всичко е наред, защото тя трябва да ме прехвърли към гинеколог, не мога просто така да поискам някой доктор да ме поеме. Надявам се поне това да направи както трябва.

Евита, Тара, Дианче  Hug

Честито на всички розови панделки и сини гащички Hug

# 344
Галче,много обнадеждаващи новини!Стикаме палци всички да е наред и на 27 април Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт