Отговори
# 555
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Олеле Диде и ние гледаме мача,че и моя е от ЦСКА и аз като никой път гледам.Много са ми смешни,подскачат като петлета.

# 556
Олеле Диде и ние гледаме мача,че и моя е от ЦСКА и аз като никой път гледам.Много са ми смешни,подскачат като петлета.
hahaha Joy Joy Joy
Е няма как ,трябва да  сме солидарни с мъжете си  Laughing Laughing

# 557
 Момичета, на вас до кога ви казаха да пиете фолиевата?Защото на мен ми я спряха вече и се чудя дали не е рано...

# 558
Момичета, я споделете какви витамини пиете, на мен нищо не ми изписаха предния път, а и забравих да питам... Нали вече трябва да се взимат някакви комбинирани????????

Здрасти!!!

Аз пия GESTINVIT OMEGA в комбинация с NEOPHOLIC MEGA; от витамините съм много доволна - като им прочетеш листовката, все едно са изписали цялата азбука витамини там; вече ги пия около 2 месеца и смятам, че ми влияят повече от положително; още от преди да забременея пиех Неофолик и продължавах, докато лекарят не ми препоръча тези витамини и каза през цялата бременност да пия не Неофолик, ами Неофолик МЕТА, защото той бил много по-подходящ и т.н.
аз бях чела в разни книги, че фолиевата киселина я препоръчват за първите 3 месеца от бременността, но много лекари я препоръчват през цялото време;
а като чета листовките и на двете добавки, там пише, че са подходящи при планиране на бременност, при бременност и при кърмачки;
витамините бяха към 34лв 30 таблетки, а тази МЕТА - към 12лв за 90 таблетки /обикновения неофолик е към 4лв за същото количество/;
от мои приятелки знам, че обикновено витамините за бременни са към 30 лв - явно такова е ценовото равнище;
съдейки как добре се чувствам аз от витамините, май е добре да си намериш подходящи - много са полезни!!!

успех!!!

# 559
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ДИДЕ аз съм за емоцията,а не за солидарноста.Важното е да е весело.

# 560
Здравейте, момичета  Hug

Амниото мина и съм си в къщи. Не го направих в четвъртък, защото имах болки в корема и кръста и фалшиви контракции, но го направих в петък сутринта. Не болеше въобще, само страха ми беше повечко  Grinning Нямаше как в петък при Димитрова, а до следващата седмица не можех психически да чакам, така че отидох при Мазнейкова в нейната болница. Е, поне полежах в чиста стая с гледка към Витоша  Grinning Извинявам ви се, че чак сега пиша, но явно съм била много преуморена от напрежението и страха и като заспах в петък след амниото и спах до днес наобед  Grinning Резултата ще е готов другата седмица към края. Благодаря ви, че сте ме мислили и сте се притеснявали за мен  Hug  Hug  Hug

Бенито, много, много съжалявам за загубата ти  Hug Не зная как да те успокоя, но зная как се чувстваш, защото и аз съм губила бебче, макар и в много по-ранна седмица и по други причини. Зная също, че няма да забравиш тази бременност и тази загуба, но от всичко, което съм чела във форумите тук за момичетата минали по твоя път, със сигурност зная, че ти ще имаш своето бебче и то скоро. Просто понякога, за да получим нещо хубаво, трябва да минем по труден и тъжен път. но в крайна сметка, важно е този път къде ще ни заведе, а трудностите само ни правят по-силни и смели. Целувам те и горе главата  Hug

Галче, много се радвам за теб  Grinning Стискам палци за следващия преглед и ти пожелавам от тук нататък спокойна и много усмихната бременност  Hug

Евита, аз вече ти писах на ЛС, но и тук да ти кажа, че твоя резултат адски ме зарадва, защото треперех за него, все едно е моя. Съжалявам, че не можах да видя младия доктор, ама нищо, ще си намеря друг повод да ме заведеш в Майчин дом при него  Laughing

Дианче, Мадленка, вие внасяте някакво адско спокойствие в този форум  Grinning Добре че ви има, че повечето каквито сме паники, имаме нужда от някой по-уравновесен. А, Евита, ме разсмя много как се ядоса на притесненията за изтичащи околоплодни води  Grinning Между другото моите оклоплодни води бяха бистри с жълтеникав цвят. Не знам дали всички са така, ама аз определено ще си ги позная, ако изтичат  Laughing

Айде, сладурки, лека нощ! И повече никакви лоши новини да няма тук  Hug

# 561
Естествено забравих куп неща, които щях да напиша  Grinning, ама ще ги запазя за утре, сега само едно - за витамините: аз пия Jamieson Prenatal и ми понасят много добре, хич не ми става лошо, което предполгам, че се дължи на това, че са природни, т.е. от естествени източници,  а не химично синтезирани в лаборатория и на практика организма ги разпознава и усвоява като витамините и минералите в храната. Струват 18 лева за 30 хапчета, което май е добра цена (не зная другите колко струват, съдя по информацията на Данна999 тук). В тях фолиевата киселина е два пъти и половина на неофолик (там е 0,4 мг, а тук 1,0 мг), ама до колкото знам в Канада и САЩ (Jamieson са канадска марка) това е модерното схващане за необходимата доза, та за това е повечко (Галче ще каже). Моя доктор ми е казал, ако не ми се пият пренатални витамини поне фолиевата да не спирам, но като гледам колкото доктори, толкова мнения  Grinning

# 562
  • София
Еййй ТАРА, как ме зарадва по нощите...

Да ти кажа по-добре, че така се е случило и не си правила амниото в мизерията на Майчин Дом:-) Чувала съм, че и Мазнейкова се е понаучила да боде (ако не друго, поне това да се е научила).
Хубаво е, че си се и наспала, защото аз ноща след амнито не спах грам заради прекрасния креват и камъка под главата ми наречен възглавница. За твоите резултати също съм сигурна, че ще са добри:-)))
Колкото до цвета на околоплодните води, които Димитрова ми източи - да моите също бяха бистри, жълти и усещах как аспирират всеки път когато точеше за да напълни двете епруветки. Още на конултацията проф. Кременски ми каза:"Ще разбереш дали всичко е ОК по цвета на амниотичната течност - трябва да е бистра и жълта без примес на кръв,има ли кръв значи има хематом и пробата няма най-верояно да е успешна". Но специалистите си знаят работата!
Утре ще ти се обадя и ще побъбрим:-)
Лека

# 563
Момичета, на вас до кога ви казаха да пиете фолиевата?Защото на мен ми я спряха вече и се чудя дали не е рано...

на мен един от лекарите ми беше казал да я пия до 18 март /терминът ми е на 5 септември/; после ходих при друг лекар, който ми направи и морфология; той ми препоръча витамини и каза да пия през цялото време Неофолик Мета - т.е. фолиева киселина;
в началото и аз малко се чудих защо така си противоречат, но в крайна сметка, колкото прочетох, ако не се превишава дозата, има само позитивни ефекти;
дори аз мисля да я пия и когато кърмя;
доста американска литература чета за бременността и там я препоръчват през цялото време да се пие;

късмет!!!

# 564
Чувала съм, че и Мазнейкова се е понаучила да боде (ако не друго, поне това да се е научила).

Да, добре ме боцна Simple Smile Ама аз може да съм била уплашена, но не и луда - първо попрочетох това-онова за амниото при нея и чак тогава отидох. Не се давам на всеки  Grinning А, за амниотичната течност, освен че и за това четох да съм подготвена кой е правилния цвят  Laughing, тя самата, без да я питам ми каза "виж колко съм изтеглила и да знаеш, че на цвят и бистрота е отлична точно такава трябва да бъде". Ама това беше лесната част, трудната е чакането на резултата и понеже се падна и събота и неделя в този срок, та става по-дългичко гадното чакане, ама какво да се прави. той резултата да е добър и напрежението ще го забравя на мига  Grinning

# 565
Tara, радвам се, че се появи и стискам палци за добри новини другата седмица Hug
Тук наистина препоръчват още от началото на бременността да се пият комбинирани витамини. Аз от два дни пия на Personnelle Prenatal and Postpartum Vitamins and Minerals, т.е. тези витамини се препоръчват и при бременност и в следродовия период. 1000mcg е фолиевата киселина е една таблетка. Досега пиех само фолиева киселина на Jamieson и тя също беше 1000mcg.
С първата бременност пих само фолиева киселина до края на 3 месец и после не съм пила други витамини, но си следях редовно кръвните изследвания и всичко си беше в норма.  Тук не се взема кръв всеки месец и ще ми е малко съвестно да не липсва нещо на бебчето и пия витамините Blush

# 566
Добро утроооооооо! Hug Привет и от мен Grinning

Tara,искренно се надявам и вярвам , че резултатите ще са повече от добри  Peace

Ние изкарахме такава луда неделя! Не стига че снега започна зверски да се топи, ами вчера ни удави от дъжд. Дъщеря ми имаше конкурс по ориенталски танци в група, за съжаление не се класираха напред, но емоцията беше страхотна. След това като каза  яде ми се в мола, и на нас с баща й толкова ни трябваше, хайде там, но имаше 1000000 човека в това загубено време Crossing Arms

За витамините - при първата бременност пиех Матерна-1 седмица, но ми ставаше лошо от нея. С тази 2 месеца пих витамини Елевит, но имах страхотен апетит и ги спрях. Докторът каза да продължа с фолиевата киселина до края. Заради района , в който живеем ми изписа и йодомарин (200mg).

Желая на всички приятен и спокоен ден Heart Eyes

# 567
  • varna
Добро утро и от мрн!
Тара,радвам се че всичко е минало успешно при теб.
За витамините-аз пия Prenatal на Jamieson-мисля че са качествени,но трябва да се пият след храна,защото поне на мен ми се гади ако са на гладно!

# 568
Simple Smile Тара, много се радвам за теб Simple Smile и в хубавите резултати вярвам .

Да кажа аз за фолиевата киселина , лекарката ми каза да ги пия до 20 седмица... после явно ще са някакви витаминки.
Аз не знам как сте с похапването на храни с калции, но аз всяка сутрин омахвам половин кило кисело мляко  Laughing и се радвах миналата седмица на хубавите костички на беба  Simple Smile .

# 569
за витамините съм много доволна от Пренатал не са евтини но пък наистина са хубави.Явно има много мнения за витамините аз ги пия от 8 седмица и мисля да ги пия до към 6 месец.

Общи условия

Активация на акаунт