Отговори
# 570
  • Велико Търново
Относно витамините - аз имам едни на Мамавит, имате ли мнение за тях? Смятам, обаче да почна да го пия като сворша с фолиевата киселина да не се претоварянещо. А на вас докога ви казаха да я пиете, че имам  още само едно хапченце и незнам има ли смисъл да купувам нова опаковка.

# 571
[Тук наистина препоръчват още от началото на бременността да се пият комбинирани витамини. Аз от два дни пия на Personnelle Prenatal and Postpartum Vitamins and Minerals, т.е. тези витамини се препоръчват и при бременност и в следродовия период. 1000mcg е фолиевата киселина е една таблетка. Досега пиех само фолиева киселина на Jamieson и тя също беше 1000mcg.

Да, точно нещо такова бях чувала за разбиранията в САЩ и Канада. Даже май за фолиевата при вас се смята, че не може да се предозира, т.е. няма опасно висока доза.

Аз не знам как сте с похапването на храни с калции, но аз всяка сутрин омахвам половин кило кисело мляко  Laughing и се радвах миналата седмица на хубавите костички на беба  Simple Smile .

И аз така  Grinning Всеки ден ми се дояжда кисело мляко и сирене и доста си хапвам. На ФМ костите на бебето бяха екстра, дори аз ги видях идеално  Grinning Обаче пък хич не ми се яде месо и миналата седмица хемоглубина ми беше 115 ( при норма 120-160) и четох, че калция пречи за усвояването на желязото, та сега до обед ям млечни храни, а следобед месо, коприва и други с желязо, че да не се бъркат. Абе, много е сложен живота на бременните  Grinning

# 572
Добро утро от мен!

eniq относно запушеният нос можеш да си приготвиш капки /10мл.сребърна вода добавяш 5 к. клеева тинктура /и капиш до 5-6,та и повече пъти на ден.Моето детенце от половин година е само на хомеопатия и нещата подходящи за нея са подхпдящи и за бременни.Също има спрей много хубав както спомена една мама eubiforbium compositum.Можеш да си накапваш и чист зехтин-също помага.Слагаш на една клечка за уши и обтриваш ноздрите отвътре.И това може да се прилага много пъти на ден.Изтича всичко нужно.Също ефект имат и хомеопатични таблетки за смучене Коризалия,Хомеожен,Можеш и alium cepa на борон в разреждане 30CH  4х5гр.Пробвай и дано нещо ти помогне,че да се оправиш по бързо.А ако имаш и кихавици с хремата nux vomika 30CH през 3 часа по 3 гранули до подобрение.
sunshine q.-на мен фолиевата киселина ми казаха да я пия до края на 16-та седмица заедно с утрогестана който пия,но аз имам скорошен спонтанен аборт и мисля че по тази причина ми удължи срока за приемане.При предната си бременност с дъщеря ми пих до края на 3-тия месец.
Tara Wilson радвам се че не те е боляла манипулацията и дано резултатите са добри/вярвам че ще са такива/ Hug Hug Hug
Относно витамините.С дъщеря ми не пиех никакви и се чувствах прекрасно.Единствено в последните месеци folievit fero/желязо/понеже имам желязодефицитна анемия и лекарите изписват медикамент за да предпазят плода ,т.е. да не се роди с нисък хемоглобин.
Ако въобще ще се реша да пия нещо ще пия Коластра,АФА-водорасли и ЕМК-есенциални мастни киселини на Аквасорс.Давам на детето ми,а и мъжът ми и аз като се разболеем ги приемаме и за ден два се подобряваме,така че смятам тях,но понататък.

# 573
Тара, добре дошла на форумска земя! Радвам се, че процедурата е минала добре, сега всички стискаме палчета за чудесни резултати  Praynig

keral, за околоплодните води не че съм се шашнала сериозно Hug. По - скоро беше опит за шега с мен самата, явно е останала неразбрана, понеже все пак не се познаваме  Grinning
Преди няколко години от стреса покрай следването, работата, липсата на свободно време и прочие си бях докарала пристъпи на паника, вследствие на което пък развих някаква страхотна хипохондрия. До такава степен бях вманиачена в това да се следя за разни симптоми и болежки, че след всеки епизод на Д-р Хаус бях "неизлечимо" болна. И сега забелязвам, че при повече стрес имам склонност да се вглеждам ненужно в себе си, но се опитвам да го преодолявам обръщайки го на майтап, пък и мъжът ми знае как да ме "обработи". Същото влияние тук ми оказватЕвита и Мадленка  Hug

За витамините - не пия нищо друго освен ФК, според док засега изследванията са наред и нямам нужда от витамини. Тия дни обаче обмислям да си взема вит. С от тези малките хапченца и да взимам по едно, че усещам как пролетната умора се опитва да ме събори.

Успешна седмица на всички  Hug

# 574
Здравейте мамчета, пожелавам ви много хубав и слънчев ден!

Аз да споделя за витамините: на мен от самото начало ми предписаха Neoxid, доки твърди, че те са с естествени съставки. Освен това го питах за фолиевата киселина - той каза, че е добре да не я спирам и че тя има много полезно действие по принцип (свързано с неутрализирането на свободните радикали).

Около мен върлува някакъв много гаден вирус, всякакви стомашни екстри и страхотна отпадналост, сваля те буквално за 1 час, та искрено ви пожелавам да ви се размине, че е много неприятен.

Отивам да поработя, че ще стане обяд  Grinning

# 575
Здравейтеее. Аз продължавам да пиша рядко, но пък ви следя много зорко  Whistling
В четвъртък бяхме с таткото на втората ФМ във Фемина при д-р Врагалева. Гледа ме близо 1 ч. като разгледа бебо от глава до пети, че някои места и по два пъти. Всичко за сега ни е повече от добре, растем и се развиваме като по часовник. Първоначалните предположения за девойка не се оправдаха и сега ни виси една доста голяма и добре видима пишка  Laughing Таткото беше малко разочарован в първия момент, но вече е много щастлив (какво да го правя- такъв майстор си е). Сега сме във война за име на детето, тъй като аз винаги съм си мислела, че ще имам момиче и за мъжко име не съм си и помисляла. Тати обаче е измислил и държи да е Станислав, за което аз изобщо не съм във възторг. Името го свързвам с един колега, когото трудно понасям и за това ми е трудно да се съглася. Тати обаче държи на него, тъй като много уважава дядо си, а той се казва Станислав (наистина страхотен човек). Имате ли идея за имена, производни на имета Станислав, освен Слави ? Имаме още време да помислим и аз да се опитам да свикна с това име Peace
Относно витамините: нито док по ЖК, нито Врагалева са ми казвали да пия витамини. Док е на мнение, че фолиевата киселина се пие до края на 3-ти месец, а д-р Врагалева- до към 20-та седмица. Смятам да послушам нея, тъй като ми остават още 20тина таблетки от опаковката, пък и си мисля, че не е вредно, ако я пия по- дълго време. Д-р Врагалева ми изписа и Нутри Маг, тъй като на прегледа матката ми беше много контрахирана и бебчо дори не можеше да се движи, беше го стиснала като в менгеме  ooooh! .
И последно да се похваля: От два дни усещам бебчо и се убедих, че това наистина е един от най- милите моменти. Толкова се вманиачих, че искам да го усещам постоянно  Heart Eyes
Радвам се за всички с положителни резултати от прегледи (Тара, Евита, Галче и всички останали  Hug ).
Бенито, не знам какво да кажа мила, като попарена съм. Желая ти много сила, позитивна нагласа и час по- скоро да се случи твоето чудо, което да  прегръщаш след няколко месеца  Hug
Това е от мен, че много се отплеснах. Прекрасен ден и още по- прекрасна седмица ви желая на всички   bouquet

# 576
КОКЕТКА НЕ СИ САМА ......... аз постояно се самонаблюдавам .ама сега съм си казала СТОП /на моменти няма файда де/ и гледам да не се шашкам до колкото е възможно.

# 577
Съни, и ние  за момче работихме пък то май мома Crazy.
Станимир за мен е по-добрият вариант от Станислав Wink .

# 578
Привет и от мен  Hug
Радвам се, че по някакъв начин съм полезна и се надявам и за напред да е така  Heart Eyes
Напълно съм съгласна с Евита и я подкрепям  Peace. Когато имате или мислите, че имате проблем ние тук няма да можем да помогнем, тук само споделяме и обменяме информация, оплакваме се и се подкрепяме. Обадете се на лекаря си, моят лично ми е позволил да го притеснявам винаги, когато нещо не е на ред.

Фолиевата киселина продължавам да я пия и ще я пия докато кърмя, защото има много положителен ефект върху лактацията. Други витамини не приемам, защото съм склонна да пълнея от тях. Компенсирам с поемането на много плодове и зеленчуци.

Q-T, аз постове не мога да трия, това правят модераторите по своя преценка. Не смятам, че това, което ти предлагаш да бъде изтрито трябва да е трие. Нали за това сме тук, да дискутираме всякакви въпроси, естествено в рамките на добрия тон и възпитание  Hug

Подсещам ви ТУК за срещичката.

Тара, радвам се, че всичко е минал безпроблемно и съм убедена в добрия резултат  Heart Eyes

Момичета, колкото сте по-спокойни, толкова по-леко ще върви бременността. Това е едно неповторимо изживяване за всяка една жена и трябва да е пълноценно, а именно спокойствието ще го направи такова!   love001

Хубав, слънчев и малко по-малко ветровит ден на всички  Hug

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 11:03 от Мадленка

# 579
Привет и от нас!Пожелавам ви слънчева и усмихната седмица! Simple Smile

Тази година на където и да се обърна все момиченца Party
Утре сме на консултация и се надявам да бебо да се покаже - не да стиска кълки като кака си Joy
Аз до третия месец пих фолиева киселина.Сега пия Пренатал Sickсамо като видя опаковката и ми става лошо.Как може такива големи и гадни да ги направят-незнам Crossing ArmsС Ева пих Матерна-нямаше проблеми,но нали казаха ,че и там има ГМО...
Момичета,подкрепям Мадленка за съвета ,който ви е дала.Бъдете спокойни,усмихнати,отстранете негативните мисли и не си преписвайте спимптоми,че излишно се натоварвате и по тоя начин наистина може да си навредите.
Днес съм цял ден на компютъра,така че няма да казвам чао. Flutter

# 580
Здравейте!!!
Браво на момичетата с добрите новини! newsm44 newsm44 newsm44
За витамините-аз си пия Мама Протект(наистина са огромни #Cussing out) още от януари,в тях си има фолиева к-на по 400 микрограма и тъй като ще си пия витамините до последно,то и фолиевата киселина ще е до тогава ThinkingТова с имената ми е много болна тема-за момиче единодушно бяхме избрали,ама нали док видя пишонка hahaha hahaha hahaha,сега се главоблъскам за мъжко Crazy Явно и тези калкулатори за пола познават-от 3 различни-3 stork-boy  Joy Joy Joy
Аз още не съм сигурна дали си усещам бебето newsm78.Вечер като че ли усещам някакво мнооого слабичко потрепване в корема,ама знам ли newsm78,а също и като имам сърцебиене(доста честичко напоследък)пак го чувствам,но е повече като някакво пулсиране ThinkingПърва бременност ми е ,а и съм малко по-заоблена  Embarassed и се успокоявам с това,че още се бави.
Хубав ден на всички и само добри новини във форумчето Hug Hug Hug

# 581
  • София
Здр. и от мен бъдещи мамчета. Аз влизам да ви се оплача днес като идвах на работа ми стана зле. Пътувах си в рейса и изведнъж почнах да виждам едни лилави петна. Чувствах, че ще припадна. Почнах да се потя. Слезнах от рейса и постоях малко на спирката докато ми размине. Ходих после до една аптека да си измеря кръвното и се оказа, че кръвното ми беше нормално, но май пулса ми беше повишен 104. Знаете ли колко е нормалния пулс? Айде оплаках ви се. Лек ден от мене.

# 582
Имам един въпрос  към мамите от Варна!Ще се радвам ако и другите мами се включат.Малко в страни от темата ,носигурно всяка от вас се вълнува за детската стая.Решила съм спалнята да я првърна в детска стая.Ще махна голямото легло и смятам да поръчам нещо такова
 само леглата с някое друго шкафче.Та въпроса ми е следния.Понеже в Добрич не открих хубави тапети-Дали няма някъде из Варна такъв магазин освен Практикер и Бриколаж?

# 583
  • Велико Търново
Идеятя ти е страхотна макар да не мога да ти помогна  Hug И аз сега обмислям варианти за детската стая, но  моят проблем е как да съчетая цветовете за момче и момиче и да намеря подходащи гордеробчета на изгодна цена за двете деца  Simple Smile

# 584
Маринка, ако са само градеробчета попитай за цените по фирмите които изработват мебели.Там могат да ти ги направят и цветни.А ето тук можете да разгледате какви красоти има и какви цветови комбинации.И аз влезнах тук да гледам за стените ,но харесах легла Blush
http://www.google.bg/search?q=%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0% … =1280&bih=861

Общи условия

Активация на акаунт