Отговори
# 165
Софи, дай му Панадол. Той е и обезболяващо  Peace

# 166
Здравейте,да се запишем и ние,нямам време тия дни не ме оставя малката на мира все до нея иска да съм,нищо не мога да свърша а от вчера до сега е спала само 3 часа Shockedнавсичкото отгоре си имам цикъл, Mr. Greenпо празниците никъде няма да ходим-ние ще посрещаме бабите и дядовците Peacenadejdata
-ние сме точно като вас и в ядене и в поведение,родихме се 2420кг,изписаха ни 2270кг а преди седмица бяхме 4310 кг ,но повече от 80 мл рядко хапваме,и като слушам за 150мл направо Mr. Green Shocked #Crazy искам да споделя в брошурата на била има промопакет мокри кърпи памперс сензитив 336 бр за 15,79 който желая може да провери от четвъртък Naughty а и забравих да ви се похваля от днес започнахме захранването-с 5мл сок от ябълка златна превъзходна Laughingмного й хареса,айде палчета на нуждаещите,честито на празнуващите,а на всички много  Hug

# 167
Аз и още нещо исках да питам
в момента дохранвам малкия с Nestle Alete, доколкото знам в БГ това мляко го няма, има само NAN.
Някой виждал ли е някъде в България да се продава Alete???
Ще  се връщам скоро с бебето, не ми се иска да мъкна кутии мляко от Германия, нито да минавам в БГ на друго мляко... Каква е всъщност разликата между всичките тези маки млека на Нестле ?? Тук освен Alete, има още и Beba, Nan изобщо не съм виждала..Да не би пък НАН и Алете да е едно и също ??  newsm78

# 168
Най-сетне успявам да се включа.

Честити месечинки на празнуващите днес!!! Hug  bouquet

забравих да кажа: Анилеви- радвам се да те чуя. Оказа се, че имаме още общи интереси- много харесвам морското право и малко го използвах докато работех в застраховането!

Лечугитка, много интересне е историята ти! Да зарежеш нещо заради мъж- наистина е голяма любов! Поздравявам те!!!

Лори, не ги мисли нещата, прочетени в интернет. Мисли за детето като за абсолютно здраво и ще видиш, че и занапред изследванията ви само ще го потвърждават! Човек ако се замисли какви опасности грозят детето му, може наистина да откачи.
А за ваксините - аз съм пред голямо чудене дали не мога някои от тях да ги пропусна. Знам за усложненията, които могат да настъпят и ми се иска да щадя организма на детео ми /затова и не давам нищо за колики, а само се гушкаме, но при нас все пак не са силни/. Но ще се разберем с лекарката ни другата седмица. Confused

Софи. добре си направила, че си дала парацетамол - той и обезбо;ява, но най-рано можеш да дадеш пак след 4 часа /сигурно си го знаеш от указанията/. Най-вероятно с това ще се разминете. И аз се страхувам как ще мине всичко другата седмица.
А за млеката на Нестле - честно казано не съм в час, защото нали само се кърмим и дори не знам какво има на пазара. Най-добре е да погледнеш в сайта на производителя, можеш дори да им пуснеш запитване по ел. поща. Може да се окаже, че млеката са еднакви, просто с различни търговски наименования.

Ние може да пътуваме за великден на нашата вила /около 300 км/, ама само ако е хубаво времето -защото стоенето в къщата се обезмисля, идеята е да сме по двора и т.н.. По принцип няма проблем да се пътува и бебетата го понасят добре, защото са привързани предимно към майка си, а не толкова към обстановката /за разлика от по-големите деца/.

Само за кафето да си призная - пия си от време на време и не съм го спирала. Хапвам и по някое парченце шоколад /предимно черен- любим ми е/. Определено не забелязвам да се отразява по някакъв начин на Елиза, която по принцип е много спокойна и усмихната.

Спирам, че моята кокона се обажда. Всъщност определено сме със скок в растежа - днес четох, че в 8 седмица се характеризира с повишен апетит - е, хапваме през 2 часа.
Жива и здрава да ми е, все пак успяхме да направим един скрабъл с момчетата!

Цунки от нас и много силни прегръдки! Hug

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 23:14 от happy-mamma

# 169
Привет момичета.На нас днес ни биха ваксинката,добре я понесе юнака,без плач.Засега няма мрънкане,дано и да няма довечера.Иначе днес ни е един спящ ден-почти цял де спи,в момента също-дано и през нощта да минем така спокойно.Иначе килограми-5800гр и 58 см(а сме само на 1 месец.Каката ми беше толкова на 3 месеца).От 3 март досега сме качили 2300гр  ooooh! направо незнамкакво да кажа-какво е това наддаване при това дете,пу-пу.

Не се храним с АМ,само на кърма с пауза през нощта.

# 170
  • в кукувиче гнездо
За ваксините - така ме е страх от този пентаксим.... чак не ми се иска да му я слагат, но тя е от важните. Знам, че има много странични ефекти, като най-леките са темература, изнервяне и болка на мястото на битата инжекция. Лекарите би трябвало да дават обезболяващо, нещо за успокоение и за смъкване на температурата.
Относно пътуването - аз тръгвам от Бургас за София без никакви притеснения. Отивам си вкъщи при мама и ще остана поне месец. Трябва да помъкна сума багаж, но това да е проблемът....

# 171
Момичета,
Ние утре ще слагаме пентаксима и ми е много притеснено, ще се запасим с панадол, но пак ми гадно. Кой знае колко ще реве Cry Миналия път рева, когато слагаха хепатитната, която уж е без странични ефекти, а сега... newsm45 Стискайте ни палци да мине добре и да не реве много.
Хайде лека вечер от нас Hug

# 172
Момичета,
Ние утре ще слагаме пентаксима и ми е много притеснено, ще се запасим с панадол, но пак ми гадно. Кой знае колко ще реве Cry Миналия път рева, когато слагаха хепатитната, която уж е без странични ефекти, а сега... newsm45 Стискайте ни палци да мине добре и да не реве много.
Хайде лека вечер от нас Hug
Ох ние сме в други ден.
Краси също рева 2 часа бе да спре на хепатитната + наака се в мен от болката, че точно преди това я теглехме по голо дупе  Confused
Пък ужким хепатитната не била болезнена.
Стискам силно палци да не плачка и да няма странични ефекти от ваксината. Praynig
Разкажи как е минало.

# 173
Днес бяхме на консултация:+800г  Confused-вече е 5.200кг;
+2.5см - вече е 56.5см.
Не ни биха ваксините,защото изчакваме-нямат Синфлорикса тук в града никой педиатър и не се знае този месец дали ще има въобще. Confused Алтернативата била да си я купувам, дозата струвала 200лв. #2gunfire
Или въобще да не я слагаме....Защо слагат задължителни ваксини, като не могат да осигурят нужните количества в страната се чудя...

# 174
Огнена, 800 гр. е добро наддаване, не се безпокой. Браво на Елена  Simple Smile
Иначе ние на 7-ми ще слагаме само Пентаксима, но не защото няма Синфлорикс, а доки каза, че според него не било удачно да се слагат 2 ваксини на куп и че се натоварвал организма.
Не знам колко е правилно, но се успокоих, че няма да я мъчим с 2 бодвания каквато е плачлива.
Иначе няма да ни се размине, но сме щели да я проточим във времето.

# 175
Включвам се малко късно в новата ни тема, но все не остава време, успявам само да ви изчета и в момента, когато реша да пиша - все нещо ще ми попречи.
Кафе - пийвам си по едно на ден - до към 10ч сутринта, нямам наблюдение да му пречи. Виж с шоколадите се поразделих, въпреки че от време навреме ми идва музата и си купувам натурален на Милка, който изяждам за 3 дни. Това беше последния ми допир да шоколада и от тогава - вече 10-ина дни не съм хапвала. Биричка си пия, чашка винце, дори и по 20-30 мл. концентрат ми се е случвало да глътна, но аз и през бременността така съм била (естествено, не ги пия едновременно Laughing).
Аз също с притеснявам от ваксините - нашите ще ги бият в четвъртък, но мисля мъжа ми да го държи, че като си помисля, че са две боцкания ..... и панадол профилактично ще си му дам.
Днес се мерихме с Явор на ел. везна у дома - с него и без него и го изкарах около 5800 гр. Браво на юнака - добре расте, след като започнахме с дохранването.
Желая лека и без плач нощ на всички ви!

# 176
Огнена, поздравления за чудесния резултат На Елена!!! Видя ли, че усилията си заслужават! Пожелавам ти вече да си спокойна и да се наслаждаваш На кърменето! Hug

ох, още нещо исках да кажа, но го забравих.

Лека и спокойна нощ за мамите и бебоците!
Цунки- гунки!

# 177
 Hug отивам да спя два часа, смазана съм.
Евридика и Лорис  Hug силно стискаме палчета да ви се размине всякаква болка  Hug
ааа Хубавата ни Елена  Hug прекрасен резултат...браво  Hug Огнена

цунки и от нас за всички вас

# 178
цоп ... ето ни и нас wavey
Напоследък гледам да се възползвам максимално от възможностите за разходка и не ми остава време да се включа, но редовно чета  Naughty
Лори  Hug сигурна съм, че притесненията са ти напразни  Hug
имаме ли новини от Амидала??? някой има ли й телефона, ако и утре не се включи да и прозвъним  newsm78 струва ми се, че доста време мина... дано всичко да е наред с малкия Иван  Praynig

И аз много се притеснявам за тези пусти ваксини... толкова противоречиви мнения изчетох, но не мисля, че е отговорно да ги отказвам на своя глава  #Crazy как може един родител да вземе такова решение??? всъщност имаме ли избор??? Вярно е, че някои от страх от страничните реакции (изключвам случаите, в които има медицинско предписание за това) отказват слагането им, но това не ми се струва решение, защото мислейки си, че предпазваме рожбата си от нещо предполагаемо, може да му навлечем наистина сериозен проблем. Все пак ваксините ги предпазват от доста коварни болести. Може би на този етап здравното министерство ни прави услуга като не си е свършило работата докрай и се налага да се отлага във времето слагането на ваксините, защото си мисля, че колкото е по-голямо бебчето, толкова по-лесно ще ги превъзмогне. За протокола на 31 март бяхме на консултация и трябваше да ни сложат пентаксима, но се оказа, че още не е доставен!!!
Стискам палци на всички, на които скоро им предстои това изпитание  Hug Евридика, Бенджи сигурна съм, че бебчетата ще са ви храбри и бързо ще забравят Hug  Hug
На хепи пожелавам (както и на всички други  Simple Smile ) хубаво време по великден за да се наслади на пролета на вилата  Party
На огнена казвам Браво  smile3501 хубаво я храниш Еленка... продължавай все така  Peace
Стига толкова за днес!!! Утре пак  Joy
  love001

# 179
Момичета, за ваксините нали знаете, че може и изобщо никакви странични ефекти да няма, както беше при нас с каката (пентаксима специално на Дани му предстои)  Simple Smile. Пожелавам на всички бебчета да ги понесат възможно най-леко! Рая нито температура ми е вдигала, нито ѝ се е подувало мястото, нищо. Дори не помня да е плакала много. Е, имам си и аз винаги парацетамол в аптечката  Wink за всеки случай.

Хепи мама, за спиралите и аз съм го чела това за двата цикъла след раждане, ама тук явно не го признават това правило  Rolling Eyes. От много време съм при този лекар и му имам доверие, спиралата след първото дете пак той ми я слага и съм изключително доволна. Иначе при случаен доктор не бих си сложила - не само преди втория цикъл, ами и изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт