Семеен бюджет в чужбина-приходи и разходи

• 44 220
  • 512
  •   1
Отговори
# 270
Посочените сметки са за ъглов апартамент ( не вътрешен). Площта му е 80 Кв.м.

Рокси това имах и аз предвид като казах, че не можем да сравняваме така нещата - ако ще сравняваме електричество, да сравняваме цената за единица мощност, а не така, общо, на парче.

# 271
  • в едно миланско село
разходите на Титина, ток плЮс парно, ми отговарят горе _долу на разходите на ток на майка ми, само дето апартаментът е наполовина  Mr. Green
отдавам го все пак, на факта, 4е в прословутото "ново" строителство хората реШили да не слагат парно и се топлят кой как завари, в слу4ая, с електри4ески пе4ки някакви, които, предполагам, надуват страШно много сметката (както изглежда, по4ти двойно  Confused)

разходите, дадени от току_Що регистрирани потребители, за мен не са меродавни  Peace

смятам все пак темата за полезна и лЮбопитна, никой не претендира за то4ност и не мисля, 4е 30/4о евро могат да променят ситуацията, все пак някаква идея за основните разходи може да се направи.

имах си хас да седнем да смятаме киловат 4аса, кой к'во яде и къде живее, това си е сериозно социологи4но/икономи4еско проу4ване  Laughing

# 272
  • Paradise
Нямам представа при вас в различните страни отоплението как е, вие самите как процедирате в домовете си, но за нас и опитите със софийското парно знам, че като включа радиаторите в началото на отоплителния сезон на една определена температура, ги изключвам чак като спрат парното централно.
Никакви такива сутрин, като излизам, спирам парното, вечер, като се прибирам, го пускам.
Защото това също е от значение за сметката.
Факт, че когато сме го пускали и спирали, уж с икономии, сме плащали доста повече.

# 273
Пипинс, страхотно е това с парното!
За съжаление голяма част от новите сгради са
без и се отопляват с климатици и печки.
Братовчедка ми живеят в 120 кв. м. отопляват се
с камина на единия етаж, а спалните помещения с климатик.
Сметката им месечно не пада под 400 лв за ток.

# 274
  • в едно миланско село
Нямам представа при вас в различните страни отоплението как е, вие самите как процедирате в домовете си, но за нас и опитите със софийското парно знам, че като включа радиаторите в началото на отоплителния сезон на една определена температура, ги изключвам чак като спрат парното централно.
Никакви такива сутрин, като излизам, спирам парното, вечер, като се прибирам, го пускам.
Защото това също е от значение за сметката.
Факт, че когато сме го пускали и спирали, уж с икономии, сме плащали доста повече.

в момента, бидейки на самостоятелно парно, то4но така процедираме  Peace
таймер по 4асове и дни. но преди сградата беШе на централизирано такова, което се вклЮ4ваШе в определен сутренен 4ас и се изклЮ4ваШе, да ре4ем, в 21.00.
не стига, 4е си беШе жега (стояла съм на отворени прозорци зимата), но и плаЩаШ, за да е топло през деня, когато те няма  newsm78

не знам, оба4е, как става това в България, където:

За съжаление голяма част от новите сгради са
без и се отопляват с климатици и печки.

оставям настрана, 4е пенсионерите са си в къЩи през деня, та пак не става  Rolling Eyes
все пак, така и не разбрах, заЩо, аджеба, в новото строителство не е предвидено отоплението  Shocked

# 275
Предвидено е, разбира се. Ние сме с парно в ново. Има квартали на газ. Зависи от мястото, не цяла София, а за другите градове да не говорим, са топлофицирани.

# 276
Да, и моите впеЧатления са същите, или централно парно или газ е предвидено при новото строителство. Аз не мисля Че е проблем Че не всиЧко е топлофицирано, газта според мен е по-добрата алтернатива и се радвам Че и в БГ навлиза все повеЧе.

# 277
Sorry za spama, no mi chydno, che Titina taka prezira "sramnite" profesii, a samata tia e pisala, che e polzvala  Mediciad v USA.  E, sorry ama nai-bednite se kvalificirat za tazi pomosht. Ne znam na kakva tochno se pravi..., no e smeshno.

# 278
Бях бременна,  току що дошла в САЩ, наложи се да лежа за да не изгубя бебето. Съпругът ми остана без работа, т.е. беше на ънимплоймант иншурънс. Сменихме щата и нямаше как да използваме неговата застраховка.  Използвах това което се полага на детето по закон- 3 дни в болницата и раждането (CHIP). Едва ли трябва да се срамувам, че съм използвала нещо, за което съм плащала. В такъв случай трябва да се срамуват поне 70% от българите тук.
За разлика от други не бия камбани колко съм постигнала за 10 месеца, защото за мен не е постижение.
Diamond@ , не съм използвала Mediciad , не се квалифицирах за тази помощ , използвала съм CHIP и то само в частта и за раждане. Интересно защо ли не си влезе с истинския профил newsm78, че и нов си регистрира. Типично по български, нали сме позитивни и успели ( знаеш за какво говоря нали), за да излеем калта не можем да застанем с истинското си име. После се чудиш дали да слезеш на моето ниво  Stop Ако имаш др въпроси влез си с истинския профил и попитай.
И не съм казала че презирам тази или онази професия, казала съм, че да станеш от чистач помощник в кухнята въобще не е успех и пример за подражание и не мога да викам - "браво, много сте успели".

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 06:34 от Titina

# 279
Sramno niama da polzvash pomoshti kato se nalaga.samo deto, ako si bila na tolkova prestijna rabota, zastrahovka ne se gybi vednaga kato ostanesh bez rabota. Ima cobra. Neshto ne se vruzvat neshtata, ama ti se pravi na vajna kolkoto iskash.

# 280
Кавгата настрана, как разбирате че някой пише от друг профил но е същият човек?  newsm78 Винаги съм се чудела... а току изникне драматично такъв коментар, и ме засърбява любопитството  Mr. Green
(извинявам се за отклонението)

# 281
Sramno niama da polzvash pomoshti kato se nalaga.samo deto, ako si bila na tolkova prestijna rabota, zastrahovka ne se gybi vednaga kato ostanesh bez rabota. Ima cobra. Neshto ne se vruzvat neshtata, ama ti se pravi na vajna kolkoto iskash.

Кобра не се мести от щат в щат.
Дидитка , потребителят има 1 публикация и се е регистрирал днес, за да си напише публикацията.

# 282
Това ясно, но как разбираш че потребителят вече има друг профил и е регистрирал нов за да не мърси първия с кални изказвания? Губи ми се връзката.

# 283
Всеки от нас  има уникален стил на писане. Но да ме беше питал директно щях да отговоря, както го напраших и сега

# 284
Visok standart I pomoshti ne stava.osven ako ne izlujesh v aplikaciata I skriesh tova onova

Общи условия

Активация на акаунт