кое АМ избрахте за вашето бебче?

• 32 778
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
АКо само акото е проблема и не е нещо обезпокоително, защо да го сменя?! В смисъл, ако не става въпрос за болест, алергия или нещо дължащо се на млякото, което да действа зле на детето. Щом си го харесва...  newsm78

# 736
И
Към мамите давали Аптамил Комфорт: днес забелязах в акото малко на брой черни жилки - бяха много тънички. Слузести. Дали може да е от млякото. След като почна да го пие, и мириса и цвета се промениха. Като се изака не може да се стои в стаята  Sick Но това с жилките за пръв път ни се случва. Инъче онзи ден пусках чревен секрет - чист е.
И при нас беше така, но това не е проблем. От Аптамила става такова акото, дори докторите ме предупредиха. Но аз го смених с Милумил и съм много доволна от него и акото е нормално.

# 737
Здравейте, бих искала мнения и свет.
От около 2 месеца сме на АМ и не съм много наясно с видовете млека.
В началото бяхме с Милумил, общо взето бях доволна, малката го харесваше и пиеше, само от време на време се случваше да не се разтвори добре и някое топченце да запуши дупката на бибата. После реших да го сменим, тъй като тя има проблем с акането(не от млякото от преди това е проблема), и мъдрих, мъдрих и реших да минем на Лактана Био, заради там бифидус работите, ако поне те помогнат, защото нито разхлабващи храни, нито пробиотици помогнаха.
Вече пие 3-та кутия и няма подобрения, явно не и действа. Обаче много солено излиза, освен, че е на същата цена е по-малко като грамаж(2x300гр., а другото беше 2x400), освен това мерителната му лъжичка е по-голяма и съвсем бързо свършва(7-8 дена и го е изцокала), а така стават към 4 кутии на месец или в цифри 83лв  Shocked
Моля препоръчайте ми мляко, което да не е толкова скъпо (не най-евтиното, а средно да речем), което също да е добро, но и да се разстваря добре в не гореща вода, защото микровълнова не ползвам за малката(таткото е забранил:) ) и всичко топля на водна баня. За такива млека, които се разтварят не в гореща вода знам, че са точно Фризо, Милимил и Лактана, но моля кажете и за други.  Praynig

Дано някой е изчел фермана ми.

# 738
Милумила се разтваря дори в студена вода  Peace Не знам как така не ти се е разтворил  newsm78 Той даже много лесно се разтваря, без много да го бъркаш.

# 739
  • Стара Загора
Бенджолина ,
бих ти препоръчала Селия Девелоп ,евтино ,с пробиотик ,вкусно,лесно разтворимо  Peace

п.с.Това с микровълновата ме втрещи ooooh!

# 740
Милумила се разтваря дори в студена вода  Peace Не знам как така не ти се е разтворил  newsm78 Той даже много лесно се разтваря, без много да го бъркаш.
И аз така знам, но ето, че е факт, няма да си измислям я! А не е като да съм ползвала 1-2 кутии.

Бенджолина ,
бих ти препоръчала Селия Девелоп ,евтино ,с пробиотик ,вкусно,лесно разтворимо  Peace

п.с.Това с микровълновата ме втрещи ooooh!
Благодаря за препоръката, ще го потърся, само дето май такова не съм виждала къде се продава във Варна.
Защо се втрещи за микровелето? Simple Smile  Просто той смята, че е много вредна. Не че е далеч от истината и поне на този етап иска да и го спестим.  Иначе като завра вода в каната, слагам в едно пластмасово канче врялата вода и вътре шишето с водата на малката и за 3-4 мин се е стоплила водичката. Бързо е не е чак такава хамалогия.

# 741
  • София
Бенджолина - като не топлиш на микровълнова има кани за притопляне на вода и котлони....имаш хубава топла вода, те на млеката си има  Т на водата, която е нужна за разтварянето и е редно да я спазваш, тя не случайно е там(не само за да се разтвори прахообразното мляко)

# 742
  • Стара Загора
Селия вече е доста разпространено АМ  ,така ,че съм сигурна ,че ще го намериш  HugСамо да прдупредя 3-та е с вкус на ванилия  Peace

# 743
Бенджолина - като не топлиш на микровълнова има кани за притопляне на вода и котлони....имаш хубава топла вода, те на млеката си има  Т на водата, която е нужна за разтварянето и е редно да я спазваш, тя не случайно е там(не само за да се разтвори прахообразното мляко)
Затова питам за мляко на чиято кутия темпетатурата не е 70 градуса примерно(май като Хуманата).
Кана си имам, вече съм го споменала.
Водата по този начин за който говоря се затопля до около 40-50 градуса(на Лактаната например 50 са достатчни, пише го на кутията) и питам за такова мляко, нали така? Няма да взема мляко изискващо гореща вода и да си топля така. Peace

Magnum , благодаря ще се огледам определено, ей сега му пуснах една търсачка и само хубави мнения прочетох Simple Smile Май и една мама от отчетната го ползваше и беше доволна, но тогава не обърнах внимание, понеже още бяхме на кърма.  Благодаря и за предупреждението за 3-ката, още караме на 2, въпреки, че на Лактана гледах, че тройката е от 10-тия месец, предпочетох да не скачам още на нея.

# 744
Бенджолина, защо не си вземеш нагревател за шишета? Аз до скоро ползвах такъв на Бертони за 25 лв - страхотна работа вършеше и бързо затопляше водата. Сега сме на Хумана и не ми се чака докато загрее водата на 70 градуса и топля на микровълнова. Ако искаш лесно разтворимо мляко, вземи си Хип комбиотик - действа и на акането. В началото бяхме на това мляко, излиза по-евтино от Лактаната. 800 грама са към 25 лв, аз намирах на едро по интернет 3 кутии на цена 23.50. Ако се разтърсиш из аптеките можеш да го намериш и под 25 лв предполагам (но не съм много сигурна).  newsm78 Моето дете не се наяждаше с това мляко, затова го смених с Хумана. Ако твоето дете не е толкова ящно, може и да нямате като моя проблем. Друго което се сещам е да не би да не си разбила хубаво млякото при приготвянето му, за да е станало на топчета?  newsm78 Можеш да пробваш да го разтърсваш по-продължително, знам ли и аз...  newsm78

# 745
Ами Нан се разтваря доста лесно,не иска много висока Т и не е скъпо,за 2-ката не знам,ние сме с 1-цата и ми излиза 800гр.-20лева

# 746
Аз пресипвам преварената вода  за деня в термос и така не се  занимавам със затопляне.Много е удобно  Peace

# 747
Бенджи, Габи яде една кутия Лактана за 4-5 дена . Не съм смятала за месеца колко излиза  Laughing Аз ползвам нагревател за шишета на NUK - в него влизат освен шишетата на NUK и тези на Avent, които са доста тумбести  Peace Относно марките - аз съм най-доволна от Лактана, но за пореден път се убеждавам, че си е до дете. Пробвахме NAN, Aptamil i Friso преди това   Hug

И дежурните питанки  Blush До преди 4 дена преварявахме шишетата и бибите, но реших да пробваме с р-р за стерилизиране на Chicco. По мое мнение почиства по-добре от преваряването, но до сега ме беше страх да го ползвам  Blush /разбира се и за преваряването всичко се миеше предварително/
До кой месец се стерилизират шишетата и бибите? И ако не се стерилизират с преваряване или студен р-р, как се мият  newsm78 Питам от чисто любопитство в момента, защото аз не знам дали скоро ще спра да стерилизирам  Blush

Наближава поредният момент да сменим бибите за шишетата. На Avent вече взех с 4 дупки, до сега е пила от 2 дупки и от нарез с 2 черти. На NUK бибите й от началото са размер M 0-6м, но сега се чудя дали да купя 6-18м  newsm78 Виждат ми се много големи  newsm78

bouquet

# 748
  • Sunshine state
Форест,аз спрях да стерилизирам,когато малката навърши 3 месеца.Мием с топла вода и препарат. Peace За бибероните не мога да помогна. Simple Smile

# 749
forest_veil, разтвор за студена стерилизация аз лично не бих ползвала.
Можеш вече да спреш със стерилизирането, но мий идеално шишета и биби.
Бочко имат наистина хубав препарат за съдове. Най-добре мий с него, защото се изплаква суперлесно (а това е много важно!), мие перфектно, води се биоразградим.
Можеш след като си измила биби и шишета да ги облееш с вряла вода и толкова.

За размера на бибероните - ако бебето не се затруднява с досегашния размер, няма никаква причина да сменяш с по-големи дупки.

Общи условия

Активация на акаунт