кое АМ избрахте за вашето бебче?

• 32 778
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
  • Sunshine state
Да,на Бочко препарата е хубав,ние сме с такъв. Peace

# 751
  • ул. "Мечтание"
До кой месец се стерилизират шишетата и бибите? И ако не се стерилизират с преваряване или студен р-р, как се мият  newsm78

До когато си искаш!  Peace Въобще не е задължително това упражнение.
Смята се, че щом бебето започне да пипа навсякъде и да пълзи по-скоро няма смисъл от стерилизирането. Достатъчно е посудата да се измие с топла/гореща вода и препарат.

# 752
Форест-че, Габи е доста по-малка и затова по-бързо ви свършва. Ние в момента правим млкяо 2 пъти на ден (сутрин и вечер) и затова за около 7-8 дена снига- еми скъпичко си е, пък и аз скоро минавам на 240 лв майчинство, бррррр.

Както и да е. Влязох да ви кажа, че това мляко Селиа го няма в цяла Варна, най-отговорно го заявявам, някои дори не го бяха чували, а други по борсите ми казваха, че не са го зареждали от около 2 години, защото нямало търсене. Поръчах го в крайна сметка онлайн от сайта им.

Иначе сигурно от 5-6 месец не помня вече не стерелизираме. Миехме с вряла вода и Бочко, даже вече и Бочко не ползвам.

# 753
Pupitka, мерси  Hug

Sourcherry, относно бибите и аз клонях към взимане на същия размер  Peace Ако я кърменх, зърната ми нямаше да порастнат след 6тия месец  Laughing Опасявам се, че ще се нахранва за отрицателно време и после ще й е дискомфортно. Тя и сега понякога яде за 5-10 мин (като си спомня само преди няколко месеца как приплаквах, че се храни за час  Laughing)
Относно разтвора какви са доводите против използването му?

А препарата на Бочко в/у гъбичка за миене ли се слага, както си мием чиниите  Crazy
Това ли е той - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6127&cat=195
Бенджи, твоята девойка е далече от бебшкия период вече  Heart Eyes Надявам се да намерите вашето мляко  Praynig Hug

# 754
  • ул. "Мечтание"
А препарата на Бочко в/у гъбичка за миене ли се слага, както си мием чиниите  Crazy

Да. Той дефакто си е вид веро!  Peace

# 755
Да. Отделна гъба за малката и това е!

Аз не бих сменила следващия размер на Нук. Красимирка гони годинката и още е на размер М.
Иначе другия размер Л доколкото чета е за гъсти храни.

# 756
  • Sunshine state
Аз размер на бибероните не съм сменяла.На един и същи сме си,така май й е добре.
Бочко се слага на гъба,съвсем като другите препарати за съдове си е.  Peace  Hug

# 757
Благодаря ви момичета  Hug Hug Hug

Пак ми отворихте очите  Hug Направо съм загубена без вас  Blush
Ще спрем с хамалогията вече. Ще успокоя мъжО, че с препарата на Бочко ще ни е даже по-лесно. Той беше отговотник по преваряването и от 4 дена с разтвора му е по-лесно, та сега като му казах, че не искам да го ползваме се изпоти, че може пак да се върнем към преваряването  Laughing

# 758
Бочко е най-обикновен препарат за съдове. Съобразен е да се изплаква лесно, и да е възможно най-малко вреден.
Обикновените препарати за съдове имат едно много неприятно качество - плакнат се трудно. При Бочко не е така.
Ползвай отделна гъба за посудата на бебето.

А относно разтвора - химична смес Stop. Не е нужно.
Изваряването с вода е далеч по-приемлив вариант. Но това е само моето мнение.

# 759
Сега ще си поръчам даже 2 опаковки, наред с бибите, че никъде не мога да открия накуп 3  Crazy

Понеже виждам, че темата ни надхвърли 50те страници - има ли някой отговорен по нея или просто да пусна или някой друг, ако има желание, нова тема  Blush

Всъщност се самокандидатирам да пусна нова тема и да дам линк  Whistling

# 760
Аз след 3 месец ползвах 3 на Авент, сега смених на 4 и се храни добре! Понякога яде по-бързо, а понякога по-бавно. На Авент са малки дупчиците и аз си мисля, че не е проблем да се увеличава броя. То с 4 го дават след  6 месец, ти може с 3 да вземеш. Аз бибирони пак на Авент ползвам от 3 до 6 месеца, но сега като купувам ще й купя 6+. Преваряването и аз от 3 месец спрях! Мия с Бочко, но без гъба, най-много с четката на Авент за шишета, но не се налага понеже то няма какво да се търка.

# 761
Здравейте и от мен, ние досега сме само на кърма, но започна да не стига вечер, педиатъра каза да вземем Аптамил комфорт, но бебка категорично отказва да го пие, Нан също неиска, казах на доктора, а той ми каза да я дохранвам с кисело мляко. Не е ли твърде рано още от 5-я месец да се дава кисело мляко и какво адаптирано мляко бихте ми препоръчали, което да е по-вкусно и да се харесва от децата ?  newsm78

# 762
  • София
maria_2103 за кисело мляко-не знам, но какво адаптирано се харесва от децата-си е до дете,моето харесва Аптамил...

# 763
Мария, кърмено бебе е много малко вероятно да пропие формула.
Не давай кисело мляко, защото е много, много рано.
Ако има запазени поне 2 кърмения - сутрин и вечер, то през останалото време е нужно да добавяш АМ в пюретата и да даваш млечни каши.
Лактана според мен е добър избор. Но това не означава, че бебето ще го хареса.

Направи опити да увеличиш количеството на кърмата. Това е решението.

# 764
  • София
Здравейте и от мен, ние досега сме само на кърма, но започна да не стига вечер, педиатъра каза да вземем Аптамил комфорт, но бебка категорично отказва да го пие, Нан също неиска, казах на доктора, а той ми каза да я дохранвам с кисело мляко. Не е ли твърде рано още от 5-я месец да се дава кисело мляко и какво адаптирано мляко бихте ми препоръчали, което да е по-вкусно и да се харесва от децата ?  newsm78

моят без проблем пи след кърменето милу мил, същото пи и в деня на изписването(бях решила, че реве защото не му стига храната, но не беше така), та с него не ми е имал проблем. Над годинка , като мина на АМ, освен него пробвах и Фризо и на нестле, но тях категорично отказваше.

Може пък да не харесва и биберон/шишето, ако изобщо не е ползвало такива детето ти.

а сигурна ли си, че детето е гладно и кърмата не стига? може и детето просто да не е гладно и за това да ти отказва.

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 22:28 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт