Цветолечението на д-р Бах - 5

• 77 024
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
# 211
„ЦВЕТОТЕРАПЕВТИЧНИ ПРОУЧВАНИЯ СЛЕД Д-Р БАХ

Цветолечението явно продължава да се развива с успех в различните части на света. Както и при Баховите цветотерапевтични средства, разликите с хомеопатията се базират както на начина на приготвяне и прием, така и на интуитивното и последващо опитно установяване на показанията. И тук капките могат да се дават в общи комбинации до 6-7 наведнъж (според някои – и значително повече, особено при комбинирано включване на бахови и следбахови средства). От друга страна обаче, когато се касае за проучване на нови средства, те се пият едно по едно, непременно от достатъчно голяма група лица с повишена сензитивност. После данните се съпоставят с данните досега за приложението на същото растение във фитотерапията и хомеопатията, данните от фолклорните и духовните традиции, както и с преките интуитивни прозрения.
........ “

от списъка с постбахови и минерали на д-р Пашкулев

Каркаде (Hibiscus rosa-chinensis; Hibiscus).
Тези хора имат затруднения в сексуалната сфера, по-специално в усещането на топлина и удоволствие от близостта. Вероятно минала сексуална травма, или изнасилване е лишила този човек от чувството му за сексуална идентичност. На него му е трудно да интегрира чувството на любов с физическото преживяване. Тук може да си припомним и затоплящото действие на чая от каркаде, който освен протектиращ от инфекции антиоксидант е и отдавна използвано на изток средство за повлияване на различни проблеми с пикочните и половите органи (влияние върху първа и втора чакра).

# 212
Мили почитатели на есенциите на д-р Бах,
вече ползвам второ шишенце подготвено ми от аспен.бг ....чувствам се добре и много спокойна, работя и върху себе си - осъзнавам се когато имам емоционален изблик и правя всичко възможно да не реагирам и да не изпадам в дупка, когато нещо неприятно ме сблъска.
Напоследък забелязвам в работата си, че пропускам детайли (важни детайли) и мениджърката ми се кара вече за 3-ти път. по принцип помня детайлите, които ме интересуват, но в работата все гледам да свърша нещата бързо и на време и не винаги успявам да вникна в детайла, което направо си е минус за моето CV Wink
Моля, ако е възможно да ме насочите коя есенция би мога да ме насочи към фокусиране, наблягане на детайлите, да не бързам (макар вече да пия: centuary, wild oat, sclerantus, gorse, gentian, chestnut бud, impatiens!!!) - дали нещо пропускам или просто да се доверя на времето, докато стане натрупване и се засили ефекта?! Simple Smile

# 213
Мили почитатели на есенциите на д-р Бах,
вече ползвам второ шишенце подготвено ми от аспен.бг ....чувствам се добре и много спокойна, работя и върху себе си - осъзнавам се когато имам емоционален изблик и правя всичко възможно да не реагирам и да не изпадам в дупка, когато нещо неприятно ме сблъска.
Напоследък забелязвам в работата си, че пропускам детайли (важни детайли) и мениджърката ми се кара вече за 3-ти път. по принцип помня детайлите, които ме интересуват, но в работата все гледам да свърша нещата бързо и на време и не винаги успявам да вникна в детайла, което направо си е минус за моето CV Wink
Моля, ако е възможно да ме насочите коя есенция би мога да ме насочи към фокусиране, наблягане на детайлите, да не бързам (макар вече да пия: centuary, wild oat, sclerantus, gorse, gentian, chestnut бud, impatiens!!!) - дали нещо пропускам или просто да се доверя на времето, докато стане натрупване и се засили ефекта?! Simple Smile

В комбинацията си имаш 2-те есенции(Chestnut but и Impatiens), който са подходящи за твоята невнимателност,прибързаност и често повтарящи се грешки.Вероятно рутината на работата ти и твойте естествени ритми не ти позволява да отдадеш вниманието си на 100% и се доверяваш на опита който имаш.Което  пък  ти "изиграва" лоша шега с концентрацията, която ти е нужна.Заслужава си да добавиш и Clematis в подкрепа, съдейки по подписа ти- за  красивите чувствата и емоции, които изпитваш в момента към любимия човек също, могат да допринасят за временното ти НЕконцентриране!
Това е моето предложение,надявам се и някой друг да се включи за още мнения... smile3525

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 14:35 от feyaa

# 214

В комбинацията си имаш 2-те есенции(Chestnut but и Impatiens), който са подходящи за твоята невнимателност,прибързаност и често повтарящи се грешки.Вероятно рутината на работата ти и твойте естествени ритми не ти позволява да отдадеш вниманието си на 100% и се доверяваш на опита който имаш.Което  пък  ти "изиграва" лоша шега с концентрацията, която ти е нужна.Заслужава си да добавиш и Clematis в подкрепа, съдейки по подписа ти- за  красивите чувствата и емоции, които изпитваш в момента към любимия човек също, могат да допринасят за временното ти НЕконцентриране!
Това е моето предложение,надявам се и някой друг да се включи за още мнения... smile3525

Мила Фея,
много благодаря за бързия отговор! Всщност работата и бизнеса в който попаднах е доста нов за мен и макаар вече да съм 5 месеца - оказва се, че не е достатъчно. Работата ми хич не е рутинна Simple Smile всяка седмица е ново 20 - нови събития, нови хора - медиа бизнесът е голяма ниша Wink , а може би това не ми и позволява да имам достатъчно време, за да насоча мислите си върху едно нещо! ...., а колкото до статусите ми  Blush аз съм си така вече почти 2 години - та дали съм влюбена или загубена още не мога да разбера причината.  Heart Eyes  Възможно е първо да се прявява ефекта на капките и да съм поразсеяна преди изцяло да се фокусирам!   bouquet
Ще поживеем пък ще видим Simple Smile

# 215
Здравейте момичета,
Нямам опит с цветолечението, но от известно време ви чета и научих много полезна информация. Благодаря ви bouquet

При мен случаят е следния. Преди около година преживях мисед аборт - в 10 г.с. плода беше без сърдечна дейност и ми направиха кюртаж. Три месеца след това подновихме опитите за второ дете, но нещо не се получава. Аз мисля, че причината е в това, че прекалено съм се "вкопчила" в идеята да забременея, а и като че ли дълбоко в себе си все още изпитвам тъга от случилото се. Всеки месец се надявам и чакам, колкото и да се стремя да не мисля за това...

Слава на Бога имам живо и здраво момченце на 6 год., което ме прави много щастлива и за което благодаря.

Четох, четох и ето какво смятам, че би трябвало да е подходящо за момента: Star of betlehem, White chestnut, Olive, Mustard.

Ако мислите, че мога да добавя още нещо...ще се радвам да чуя мнения от опитните тук  Hug

# 216

В комбинацията си имаш 2-те есенции(Chestnut but и Impatiens), който са подходящи за твоята невнимателност,прибързаност и често повтарящи се грешки.Вероятно рутината на работата ти и твойте естествени ритми не ти позволява да отдадеш вниманието си на 100% и се доверяваш на опита който имаш.Което  пък  ти "изиграва" лоша шега с концентрацията, която ти е нужна.Заслужава си да добавиш и Clematis в подкрепа, съдейки по подписа ти- за  красивите чувствата и емоции, които изпитваш в момента към любимия човек също, могат да допринасят за временното ти НЕконцентриране!

Мила Фея,
много благодаря за бързия отговор! Всщност работата и бизнеса в който попаднах е доста нов за мен и макаар вече да съм 5 месеца - оказва се, че не е достатъчно. Работата ми хич не е рутинна Simple Smile всяка седмица е ново 20 - нови събития, нови хора - медиа бизнесът е голяма ниша Wink , а може би това не ми и позволява да имам достатъчно време, за да насоча мислите си върху едно нещо! ...., а колкото до статусите ми  Blush аз съм си така вече почти 2 години - та дали съм влюбена или загубена още не мога да разбера причината.  Heart Eyes  Възможно е първо да се прявява ефекта на капките и да съм поразсеяна преди изцяло да се фокусирам!   bouquet
Ще поживеем пък ще видим Simple Smile

Wink

# 217
Момичета, има ефект Hug
На шега пробвах, чак ми е чудно.

# 218
Здравейте! Искам да помоля за помощ  Praynig Синът ми е на 1година и два месеца.От известно време започна да се буди по няколко пъти на нощ.Както спи и скача изведнъж и започва да вика "ам-ам" или плаче, трудно го успокоявам. Много живо и енергично дете е, през деня всичко е наред /преди да почнем капките хленчеше повече през деня и не знаеше какво иска, но сега е спокоен/. Давам му и хомеопатия за зъбите /calcarea phosphprikaCH9/, ако от тях е проблема. Направих му капки с Cherry plum,Roch Rose, Aspenq Chestnut bud, heather, willow. Пие ги от 10 дена но започна още по често да се буди и от преди. Преди да почнем капките се будеше в точни часове сега започна хаотично и много по често.Не знам какво да правя. Да продължавам ли да му давам или да направя нова комбинация и нощем когато плаче неутешимо да му давам ли нещо да се успокои?

# 219
А аз смело продължавам да пия есенциите подготвени от Аспен, където пише, че трябва да слагам 4х4капки на ден под езика си...., но имам усещането, че много бързо ми свършват и се чудя дали съм била много щедра към езика си и дали това е най-подходящия начин на приемане?

Мили дами, Фея особено, благодаря предварително за вниманието ви и ще се радвам ако ми дадете подходяща идея коя есенция е подходяща за придобиване на .... смелост!?!? имам предвид, че ми се иска да не скланям глава, когато някой не е прав и да не си замълчавам за доброто на другите, искам да отстоявам позицията си или пък да имам смелост да си поискам увеличение на заплатата. Ще ми се, когато хората ми се качат на главата заради добротата ми да имам силата да ги сваля от там и да спра да се съобразявам с всичко и всеки за общото благо... Надявам се, че сме усетили на къде бия... Искам да кажа, когато нещо не ми хареса, а не да правя всеки път компромис и да съм добричката, защото от това хората се възползват, а мъжете ги отблъсква.... (истина си е ;о) ) Имаше една книга "Изкуството да казваме - НЕ!" може би и нея трябва да взема  bouquet Peace

# 220
emka_80 - аз бих те посъветвала да спреш за ден-два капките и да видиш дали ще има промяна в честотата на събуждането му.Вероятно го мъчат и зъбки и това  допълнително го тормози бебчето.Спри ги и сама прецени дали ще има промяна!Можеш да ги замениш временно с капките(гранулки) за Спешна помощ(Rescue Remedy)за около седмица и после пак да си включиш комбинацията,която си му избрала.

Аnaximandra - Капките, които си поръчала трябва да ти стигнат за период от 3-4 седмици,време необходимо да осъзнаеш и  справиш с проблема си и започнеш да се чувстваш в съгласие със себе си.Да, приемат се 4х4 капки и е възможно да си `по- щедра към езика си`.Можеш да го решиш този `проблем`, като си накапваш 4-рите капки в малко водичка.
Centaury е тази есенция, която ще те подкрепи  за да отстояваш себе си.

# 221
emka_80 - аз бих те посъветвала да спреш за ден-два капките и да видиш дали ще има промяна в честотата на събуждането му.Вероятно го мъчат и зъбки и това  допълнително го тормози бебчето.Спри ги и сама прецени дали ще има промяна!Можеш да ги замениш временно с капките(гранулки) за Спешна помощ(Rescue Remedy)за около седмица и после пак да си включиш комбинацията,която си му избрала.
Голямо благодаря за съвета  Hug Така ще направя, но не знам от Спешните капки по колко да му давам. Направо от концентрата ли или да ги разреждам като другите?

# 222
По 4 капки концентрат(може и в чаша с вода, може и на езика), особено в периодите на силен плач. Аз давам максимум по 2 пъти на ден при нужда. Някой препоръчват да се дават и през половин час, зависи от състоянието.Ако е от зъби ще се разбере с намазване на венците, веднага се успокояват Peace Има в началото на темата линк за приложението на РР http://www.angelfire.com/alt2/subtle_energy_healin/bach_flowers/rescue_remedy/
Цитат
Приемането на РР директно в концентрирана форма оказва незабавен ефект, който обаче изчезва бързо. В разредена форма ефектът е по-дълготраен. Затова най-целесъобразно е първоначално РР да се приема в неразреден вид по 4 капки няколко пъти през интервал 5–10 мин. (лечебна доза), а след поява на първите признаци на подобрение да се премине към приемане в разредена форма (поддържаща доза) по един от двата начина: 4 капки директно в устата няколко пъти през интервал 1–2 часа или 4 капки в чаша вода, от която се отпиват по няколко глътки през същия интервал. При по-леки случаи може да се започне направо с приемане на РР в разредена форма, като се капнат 4 капки от разредената комбинация в чаша вода и сместта се изпие на малки глътки в продължение на 10 мин. При необходимост се приготвя втора чаша с РР

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 15:20 от mimkis@

# 223
emka_80,с концентрата можеш да намазваш венците на бебо през деня когато го видиш, че е неспокоен и си бърка в устата, а за прием му го разреди  в едно шишенце(3,4-ри капки от концентрата в 30мл шишенце с изворна вода+лъжичка коняк или яб.оцет ) и давай от това шишенце няколко пъти през деня и при всяко негово събуждане.
Вземай си и ти от тях-явно ти е нужно презареждане и на `твоите батерии`.Трудно се устоява на БЕЗсънието

# 224
Благодаря Ви момичета за бързите отговори  Hug    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт