Цветолечението на д-р Бах - 5

• 77 055
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Здравейте, момичета Simple Smile отскоро и аз се заинтересувах от баховите есенции и за мен и мъжа ми успях доста успешно да направя комбинации. Но сега ми се иска да приготвя и за големия ми син. Вече имам някои предположения, но ще се радвам да чуя и вашите идеи, тъй като имате повече опит, а и аз нямам време напоследък да прочета повече.
Той е добричък, грижовен, но си има и моментите на тръшкане - предимно, когато иска някой, който го няма - баба, татко или мен.
Има неприятния навик да хапе, ако някой му вземе нещо, или от обич, като гушне.
Към брат си, в началото и него го хапеше, но сега е много мил към него.
Предстои тръгване на ясла (той вече ходи няколко дни без проблем, даже му харесваше, но се разболя и мисля, че сега не иска да ходи вече).
Благодаря ви предварително Hug

# 226
Здравейте,съсвсем случайно попаднах на темата и се нядявам това да е моето спасение.Имах няколко пристъпи на паника,които се проявиха след стрес в работата.Изпитвам постоянно вътешно напрежение и се появиха съответните физически симптоми като сърцебиене,треперене,а сега и безпричинно оригване (оказа се че и затова има есенция,аз продължавам да го отдавам на психически причини).Бих се видяла с доктор Пашкулев,но видях в сайта,че до началото на септември няма да е тук.Затова отворих сайта аспенбг и поръчах спешната есенция + комбинация от 7 есенции,за които си помогнах с теста.Това,което ме впечатли беше точното описание на моите симптоми.Избрах да платя при пристигане на куриер,но сега ме притеснява това,че може да не съм си вкъщи.Някой знае ли след колко време ще пристигнат?Относно готовата есенция-как трябва да я съхранявам и с какво да разреждам-вода или бренди?Когато съм на работа,май единствения начин ще е с вода.Извинявам се за глупавите въпроси,но наистина се притеснявам за себе си и сега като че ли се появи накаква надежда като открих този метод.Другото,което ме безпокои е засилването на симптомите в началото-аз и сега имам чувството,че няма накъде повече Cry

# 227
  • Варна.
Цветенце, минала съм през това и искам да те успокоя - ще мине, но трябва да се положат усилия. Мога да ти дам два съвета: по възможност да намалиш стреса, ти си прецени как и на мен ми помага (освен есенциите, разбира се) едни капсули Esbericum, които купувам от аптеката, съдържат жълт кантарион. Също така - гледай да се движиш повече, разходки, спорт.
успех Hug

# 228
  • Добрич
Здравейте, имам нужда от помощ, кои есенции са подходящи за дъщеря ми, която е на 1г.1м.  Praynig
Четох в този сайт http://zdrave-bg.eu/index.php?option=com_content&view=articl … =1&Itemid=368 но не можах да се ориентирам, все пак е още бебе. Ще разкажа накратко кое ме притеснява. Силно привързана е към мен, постоянно търси моето внимание, много рядко стои сама да си играе, плаче при всяко мое излизане от стаята. Често хленчи за щяло и нещяло. Признава само мен, баща си и сестра ми. От чужди хора плаче. Да вметна само че сме с АБКМ и да попитам има ли някаква есенция за преодоляване на алергии, също така често сме с разстроено коремче вследствие на никненето на зъбите. Или есенциите не помагат на физическо ниво. По-подробно щях да опиша, но пак хленчи до мен

# 229
....и аз с един въпрос...има ли във Варна място откъдето мога да си закупя есенциите, а също и специалист за консултация...или единствения начин е да поръчам от някой сайт и да разчитам на на вас за съвети?

# 230
cvetence1328, свържи се по тел. със сайта и се уговорете за удобен за теб начин за получаване. Ако е с куриер, ги заяви до някой офис и си ги вземи в удобно за теб време.
Индивидуалната ти комбинации капеш 4 пъти по 4 капки във вода, а от спешните капки виж няколко поста преди моя са обяснили.

lissana, май има някой хомеопати, които са терапевти на д-р Бах, но аз не знам за такива. А иначе самите есенции се поръчват по интернет, няма във Варна къде.

Scarlett83, предлагам chicory, walnut, holly и може би aspen

Весси, и за малката chicory, walnut, cherry plum, mimulus

Момичета, прочетете тези кратки описания и преценете дали са подходящи за вашите деца. Може и да откриете някоя друга по-подходяща есенция.

# 231
  • Sofia
very nice, благодаря Hug
и аз тези съм сложила, но не се бях сетила за aspen, може и него да добавя. Взех си и енциклопедията и стига да ми остане време с удоволствие ще разуча по-подробно.

# 232
  • Добрич
very nice , и от мен голямо БЛАГОДАРЯ   bouquet
Аз точно тези кратки описания прочетох, но е много трудно да се ориентира човек за едно малко дете, например за някой от цветята отговаря само на част от описанието  newsm78
Тези, които си предложила, мисля, че са подходящи, аз пак да попитам може ли да помогнат за преодоляване на алергията?

# 233
Веси, моята препоръка са Heather( вместо chicory),Mimulus,Crab Apple,Walnut

# 234
Здравейте ! Изчетох всички стари теми, изтеглих си да чета книгите, за които споменавате,направих си тестовете и си избрах 7 есенции, изобщо много се въодушевих. Но се оказа, че в Бургас аптеките, които продаваха есенциите вече не се занимават с това и ще трябва да почакам до септември да се върне от отпуск д-р Пашкулев да ги поръчам от него. Ще продължавам да ви следя, защото давате много полезни съвети. Благодаря и приятен ден на всички !

# 235
аз пак да попитам може ли да помогнат за преодоляване на алергията?
Аз не съм специалист, правя комбинации само за моето семейство, някой назад беше писал за алергията. Ако го намеря ще го пусна.
Ако искаш изчакай да се включат по-запознатите или разгледай назад в темата ще се ориентираш кой дава по-професионални съвети и пиши ЛС. Дано да съм помогнала.

# 236
Здравейте ! Изчетох всички стари теми, изтеглих си да чета книгите, за които споменавате,направих си тестовете и си избрах 7 есенции, изобщо много се въодушевих. Но се оказа, че в Бургас аптеките, които продаваха есенциите вече не се занимават с това и ще трябва да почакам до септември да се върне от отпуск д-р Пашкулев да ги поръчам от него. Ще продължавам да ви следя, защото давате много полезни съвети. Благодаря и приятен ден на всички !
можеш да поръчаш от aspen.bg

# 237
very nice и аз благодаря....ами щом във Варна няма към кого да се обърна,ще разчитам на вас....помагайте!! Искам да направя комбинация за сина ми (3год.) ,напоследък доста изчетох за есенциите и в главата ми е пълна каша. Tова на което се спрях за него е cerato, honeysuckle ,mimulus и може би larch. Той е доста нервен на моменти,срамежлив е много,притеснява се от чужди хора,несигурен, изобщо не е самостоятелен - не желае да се облича,храни сам и т.н. Другият месец тръгва на градина...направо тръпки ме побиват като си помисля,че момента наближава.....комбинацията от walnut,red chestnut и  heater подходяща ли е за случая??? Ще съм благодарна за всяко мнение и насока!!!

# 238
За aspenbg.com прочетох, но доколкото разбрах там са по-скъпи.

# 239
lissana-към това, което си подбрала за детенцето cerato, honeysuckle ,mimulus, larch можеш да добавиш и Holly заради нервността на моменти, която споделяш.Все пак не забравяй, че говориш за 3 годишен юнак от  който не се е изисквало до сега сам да се справя със сложната задача"самостоятелност" Когато  тръгне да градина и започнат да си подражават едно на друго и учителката се намеси,ще се учудиш колко самостоятелен за кратко време ще стане.
Относно комбинация за градинката виж тук

Di_Mer защото са от Английски производител, за съжаление няма как да се доставят до БГ на по-ниска цена.За това всеки има избор Peace

Общи условия

Активация на акаунт