Песен за огън и лед: Игра на тронове - от 17 април по HBO

• 52 110
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
Aе, на коя дата излизаше петата книга? И в България дали ще я пуснат за продажба пак същия ден? Thinking

Eто какво казва по този повод преводача на бард в един форум:

От една страна, стилът на Мартин е брилянтен в своята чистота, за разлика от някои негови колеги, обсебени от логорея, които не се уморяват, докато не изръсят всички възможни синоними в синонимния речник в едно изречение. Това прави работата по текста му сравнително по-лека.
От друга страна, тъкмо по горната причина, с този текст трябва да се внимава. Хората го чакаха 6 години и много от тях, убеден съм, очакват не само да прочетат какво се случва, но и как е разказано случващото се. И няма да е честно към тях, ако текстът се претупа. Ще прозвучи банално, но е факт, че когато претупваме нещата, резултатът не е добър. Изпитвал съм го на собствен гръб.
Така или иначе, предвид всички процедури (прочит, работа, прочит, редакция, коректура - две, предпечатна и пр.), дори по някакъв чудодеен начин да получа оригинала утре, не ми изглежда реалистично българската версия да излезе преди Коледния панаир на книгата т. г.

# 736
  • София
За превода ясно, но това не пречи да пуснат оригинала в деня на световната премиера.  Peace Многочаканата седма книга от Хари Потър така си я пуснаха на пазара в същия ден като в чужбина, точно в 00 вечерта.

На Бард не им се и надявам. Laughing

# 737
За превода ясно, но това не пречи да пуснат оригинала в деня на световната премиера.  Peace Многочаканата седма книга от Хари Потър така си я пуснаха на пазара в същия ден като в чужбина, точно в 00 вечерта.

Съмнявам се, че ще направят така. Хари Потър си беше друго явление. Mr. Green Но аз сериозно се замислям за поръчка онлайн, тъй като няма да имам търпение да чакам българския превод, за да разбера какво става. Май това ще е решението.

# 738
Запис и аз тук, ама не е ли време за нова тема?  newsm78

# 739

Съмнявам се, че ще направят така. Хари Потър си беше друго явление. Mr. Green Но аз сериозно се замислям за поръчка онлайн, тъй като няма да имам търпение да чакам българския превод, за да разбера какво става. Май това ще е решението.

Мммм, ще има ли постове в бяло?( или подсказки на ЛС за най- нетърпеливите)  Rolling Eyes
 Praynig Praynig Praynig

# 740
Много силна серия наистина!

Кейтлин направи една от капиталните си грешки - задържането на Тирион. Толкова ли не се сеща, че децата и мъжът й са заложници в Кралски чертог...пак се ядосах, значи.
Лиза Арин са я изкарали по-луда, отколкото си я представях...
Гей сцената ми дойде вповече. Не помня такова нещо от книгата и ми стана неприятно в каква светлина поставиха Ренли и Лорас. А подбора за Лорас е комичен. Имайки предвид, че е добър войн /макар и турнирен/ редно беше да е някой по-як, а не този с пищялките.
Теон наистина е отвратителен.
Сцената между Робърт и Церсей беше доста силна. Каква опустошителна сила има в този Робърт...

# 741
Съгласна съм за избора на Лорас. Това момченце е просто комично, а Лорас поне на пръв поглед трябва да изглежда мъж.
Относно сцената.. до голяма степен разбирам защо е направена, в книгата всичко за връзката на Ренли и Лорас е казано с намеци и се простира в три книги. В сериала, където трябва да визуализираш и да засилиш темпото, няма как да стане с намеци. Хвърляш истината в очите и това е. Simple Smile

# 742
Съгласна съм за избора на Лорас. Това момченце е просто комично, а Лорас поне на пръв поглед трябва да изглежда мъж.   Peace
Относно сцената.. до голяма степен разбирам защо е направена, в книгата всичко за връзката на Ренли и Лорас е казано с намеци и се простира в три книги. В сериала, където трябва да визуализираш и да засилиш темпото, няма как да стане с намеци. Хвърляш истината в очите и това е. Simple Smile
Е, да ги бяха дали на калъп  Laughing
Сцената, когато Лорас поднесе роза на Санса, а погледна Ренли е красноречива...или поне така си мисля, щото съм чел акнигите  Thinking ама края пък на гей-сцената беше  Sick

На Лиза гърдата наистина ми изглеждаше фалшива. А тя е отвратителна(значи браво на актрисата Simple Smile

# 743
Е, да ги бяха дали на калъп  Laughing
Е близо бяха..Simple Smile

Друго се сещам сега, съвсем нищичко май няма да покажат за Таргариените. Ужасно ми липсват като образи, толкова са магнетични. А и липсата на тази линия осакатява историята, там се крие голяма част от мотивацията за случващото се в момента..
Ще си призная - душа давам да видя Регар от плът и кръв.

# 744

Мммм, ще има ли постове в бяло?( или подсказки на ЛС за най- нетърпеливите)  Rolling Eyes
 Praynig Praynig Praynig

Само да доживеем. Laughing

# 745
Ето нещо интересно - карта на  света на "Песен за Огън и Лед"
http://viewers-guide.hbo.com/game-of-thrones/

# 746
  • Резерват "Северозапад"
Ето нещо интересно - карта на  света на "Песен за Огън и Лед"
http://viewers-guide.hbo.com/game-of-thrones/

Благодаря много!!!
Така визуализирано лесно си представяш кой накъде е тръгнал и кое къде се намира Laughing...

# 747
Съгласна съм за избора на Лорас. Това момченце е просто комично, а Лорас поне на пръв поглед трябва да изглежда мъж.   Peace
Хе, ами за децата "на" Церсей и Робърт, за което в половината серии гледаме намеци Simple Smile

# 748
Е то това е основата на цялата интрига в този сезон, едва ли ще го изплющят в първите серии. В 8-ма най-рано, по мои сметки. Grinning

# 749
  • София
ох, снощи вече се чудех, кога ли ще загрее Нед, какво значи "семето е силно" като гледа отрочетата на Робърт, които много приличат на него, а пък официалните му наследници са от руси, по-руси.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт