ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 53 375
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Какво точно имате в предвид като казвате "боаронска боза"?

Предписани 4-5 или повече флакона с гранули ХЛ,които ако се дават по този начин-заедно...става "боза" Wink това е най-просто казано.А според принципите на Класическата хом. се предписва 1 единствено ХЛ и то в течна форма!ма много инфо в темите! Peace

# 661
Ясно!А когато е изписано едно единствено флаконче гранулки,на Боарон,какво му казвате?
А какво е името на фирмата производител на течните ХЛ?

# 662
  • Пловдив
Ясно!А когато е изписано едно единствено флаконче гранулки,на Боарон,какво му казвате?
А какво е името на фирмата производител на течните ХЛ?

Течните ХЛ се приготвят от същите гранули на Боарон,но има и др.производители.Обикновено хом.ги приготвя в кабинета си.А когато е едно пак си е "боза",ако даваш няк.пъти "суха"гранула,но ако е разтворена и потенцирана е вече друга работа!

Но се върни и чети!

# 663
Благодаря tandonova79,ще прочета разбира се,само исках по-бързо да разбера дали тук сте против производителя Боарон.

# 664
  • София - Варна - Бургас
Ами те /хомеопатите/ нещо се позагубиха...Ехо,къде сте??? Rolling Eyes

Празниците свършиха и ние пак сме тук... Laughing Peace

Празниците свършиха и... аз пак съм тук, и в Бг. Hug

Valery m
Цитат

Извинявам се за лаишкия може би въпрос, но: доколко може да се коригира и дали леко смъкване на влагалището от раждане?

Никак не е лаишки, и отговора който може да учуди много от майките тук, е..... да, хомеопатията може да оправи и този проблем.
Peace

# 665
  • Пловдив
Благодаря tandonova79,ще прочета разбира се,само исках по-бързо да разбера дали тук сте против производителя Боарон.
Е защо да сме против един производител на хомеопатични лекарства Simple Smile..."хомеопатични бози" (макар изобщо да не харесвам това определение), обикновенно се наричат комбинираните препарати, тези в които са смесени няколко ХЛ (коризалия, дентокинд, дормикинд и т.н). Неведнъж беше писано, че монопрепаратите на Боарон, са си ок за еднократен прием Peace.

# 666
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564241.135 - ето и въпросното обяснине, но аз съм приечала и давала гранули по няколко пъти на ден за няколко дни съвсем успешно.

# 667
  • Бургас
Аз си мисля,че въпросът беше за бройката гранулки:
Цитат
Мисля че броят на гранулките нямат занчение де. Поправете ме ако греша.

Поправяме те - грешиш.

Това намерих от обясненията на Nial:

Цитат
ХЛ е информация. Информацията която се съдуржа в една капка е информацията която се съдържа в разтвора на цялото шише. По тази логика и една капка да изпие и едно шише наведнъж д аизпие ще е равно на един прием. Тази логика има своя резон, но не съвсем, защото чувствителността, възприемчивостта и реактивността на ЖС не се отчитат. И ако за 20 човека няма да има значение дали са изпили една капка или една чаша, то за 25ят ще има огромно значение - една капка за него ще означава излекуване, една чаша влошаване. Това, че статистически по-голямата група не  реагира не бива да се ползва за да се създаде принцип-прецедент. Принципите са написани в Органон и то по такъв начин, че приложени индивидуално към всеки човек се реализира концепцията на Ханеман за бързо, леко и меко възстановяване на здравето.
Вече писах, че е от значение площта на която се дистрибутира ХЛ. Една капка, една лъжица и 1 чаша разтвор покриват ралична по площ лигавица и стимулират различен брой рецептори. И в крайна сметка не съм си го измислил аз, още Ханеман го е наблюдавал в своята пракитика и го пише в параграф 272 на Органон

"Такава гранула, сложена суха на езика, е една от най-малките дози при недълготрайна болест с умерен характер. В този случай от лекарството се засяга само малка част от нервната система. Същата гранула, размачкана с малко млечна захар и разтворена с достатъчно количество вода и разбъркана добре преди приема, ще предизвика много по-мощен лекарствен ефект в течение на няколко дни. Всяка доза, колкото и малка да е, ще действа, обратно, на голяма част от нервната система. "

# 668

Ако имах връзка с хомеопата щях да го попитам първо него. Иначе на своя главица дадох 2 пъти по 3-5 гранулки. Мисля че броят на гранулките нямат занчение де. Поправете ме ако греша.

Поправяме те - грешиш.

чудесно. разясни повече тогава.

Многократно съм го правил в тема 12.
Достатъчно писах за това кои са причините да не бива да се повтаря едно ХЛ многократно във вид на гранули.
Пише го и в § 276 на Органон.

АААА Nial не така. говорех за броя на гранулите, а не за броя на приемите. Знам че не е правилно да се дава няколко пъти на ден гранули, но забравих да го разтворя /както и писах преди това/ Simple Smile

Аз добре мога да чета, все още.
Два пъти по 3-5 гранули е два пъти, което е повече от един път, което пък е в разрез с § 276.

# 669

Боарон произвеждат монопрепарати - хомеопатията няма нищо против тях, те са произведение съгласно изискванията и ако се прилагат съгласно принципите на хомеопатията всичко е 6.

Боарон произвеждат и полипрепарати от типа на седатиф пс, коризалия и т.н., които съчетават в себе си повече от едно хомеопатично лекарство, което е НЕДОПУСТИМО от гледна точка на хомеопатията и следователно е нарушение на основни принципи.

# 670

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564241.135 - ето и въпросното обяснине, но аз съм приечала и давала гранули по няколко пъти на ден за няколко дни съвсем успешно.

Ако под "успещно" се разбира, че симптомите са изчезнали - да възможно е.
Въпросът е, че изчезването на симптомите, само по себе си не означава излекуване.
Излекуването трябва да се случва в конкретна посока и да следва конкретна динамика, известна като принцип на Херинг.
Симптом изчезва и когато има потискане.
Ханеман е описал всичко много добре в § 276 на Органон. Оттам нататък всеки е свободен да си прави каквото намери за добре....

# 671
  • София
Какво ми е на "успешното" не разбрах?

Иначе, симптомите изчезнаха, наистина. За по натам - какво трябва да плосбедя, за да кажа дали е имало ефект. Подобрение е настъпило. След време пак е имало подобни симтоми, но кой не стряда от време навреме от ангина, например?

# 672

Например да не прави повече ангини.

# 673
Не смея да се похваля, но ежемесечните ангини на голямото престанаха като с нож отрязани. Е, сега боледува от сополи и кашлици ooooh!, нещо, което преди го е нямало, ама....И туй ще мине.

А, бре, Меги, има ли наистина таквоз чудо смъкване на влагалище? Ти си по- в час.
Иначе за упражненията според мен си права. Както примерно според мен един "халтав" перинеум упражнения ще го стегнат по-бързо. Хомеопатията може само да спомага.
Иначе няма да се учудя за пусто влагалище, то има лекарство, дето кара костите да зарастват, та едно влагалище не вярвам да се опъне.... Grinning

# 674
  • София
последно казвам и спирам: имах предвид броя на гранулите че не знам далли има значение ако са 2 или 5 а не приемите. /за приемие написах че зам че не е било най-правилното/ ее ама и вие четете през редовете ..............

Общи условия

Активация на акаунт