ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 52 696
  • 754
  •   1
Отговори
# 135

Nial, опитай се да не бъдеш съдник.  Peace
Извинявай за откровеността..   Embarassed

Аквасорс произвеждат хранителни добавки, които някои намират за ползезни, но всъщност нямат общо с хомеопатията. Peace

Що се извиняваш? Ти си ме видяла, като съдник и ми препоръчваш да опитам да не бъда.
Всичко е 6  Grinning

Хомеопатията, може и без Аквасорс.

Имало е време, когато Аквасорс все още не са съществували, а се е провеждало успешно хомеопатично лечение.

Ако някой "хомеопат" ви каже, че трябва да вземате продукт на Аквасорс, паралелно с хомеопатичното лечение - то нека знаете, че такова изискване няма.

# 136

Хомеопатите понякога грешат, като смятат че пациента знае някои неща от самосебе си... и поради това пропускат да му съобщят някои подробности...

Това е недопустимо и безотговорно!

Не става дума да пропусна да измия чиниите...

# 137
Така е, знам.. Simple Smile
Те и хомеопатите са хора и се учат от грешките си..  Crazy и от изгубените поради техни пропуски пациенти.. Wink По-важното е primum non nocere Wink

# 138
Аз се обадих при появата на обрива..все пак ни е ново лекарство.Казаха категорично не.Това не ми се понрави.Днес една мама ходи на нов хомеопат . Помолих я да пита дали може да има нежелана такава реакция.Отговора беше пак не..то това били гранулки захарни...с тази потенция нямало даже изходно вещество по тях, но помагат де...(вреда изключено). та така. не е пропуснато доъточняване на  лечението.

# 139
Ще се научи онзи, който е мотивиран да се научи.

За да си мотивиран да се научиш, трябва да си поставиш правилна цел.

Дали човекът е твоя цел или твое средство?
Това е основа етична категория в терапевтиката, пък и не само...

Когато пациентът е твоя цел - тогава правиш всичко за да му предоставиш качествена услуга (например повишаваш непрекъснато квалификацията си).

Когато пациентът е твое средство тогава мотивацията е различна от "да се науча".

Не смятам, също, че трябва да използваме пациентите си като средство за да се "научим".
Това трябва да се е случило по време на обучението и супервизиите, когато грешките са простени, защото има супервайзор, който поема отговорност те да не се отразят на пациента.

# 140
  • Пловдив

Имаме ново ХЛ Калк.Фосф LM 1,предписано от нов хомеопат...Отчитам разлики от досегашното лечение и дано е за добро.

Споделии ни за разликите, които отчиташ, ако искаш.

Имах предвид самото интервю,щото още за лечението е твърде рано! WinkСега го почваме,но ми се иска да не спирам да вярвам в хомеопатията!

Хом.,новата,обърна голямо внимание на това,че имаме намаление на слуха.Учуди се що докторите не са предложили изследване за слуха...Каза да го наблюдавам много,да звъня веднага ако забележа нещо "различно".Според нея първо ще се "освободи" носа,после слуха и последна сливицата.
Води записки на лист и прави справка(кратка) с дебелите книги.ХЛ е едно,течно и без капкомер.
Доста поразпитах за нешата които тук с вас си коментираме и тя успа да даде много по-ясен отговор(дори и за евент.Х.криза) за разлика от мънкането на предната.
Още ми е твърде "прясно" в главата...

Дано имаме успех!Ще ви държа в течение...

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 22:08 от tandonova79

# 141

Аз се обадих при появата на обрива..все пак ни е ново лекарство.Казаха категорично не.Това не ми се понрави.Днес една мама ходи на нов хомеопат . Помолих я да пита дали може да има нежелана такава реакция.Отговора беше пак не..то това били гранулки захарни...с тази потенция нямало даже изходно вещество по тях, но помагат де...(вреда изключено). та така. не е пропуснато доъточняване на  лечението.

Подобно изказване, може да има само човек, който няма никаква представа от принципите на хомеопатията.

Бягайте далеч от въпросният "хомеопат"!

"Това са само захарни гранулки, в тях няма изходно вещество, не може да се навреди, а само да се помогне"  - що за глупост ?!  Shocked

В § 19 на Органон се акцентира, че лекарствата не биха могли да лекуват, ако не притежават способността да изменят състоянието на здраве на човек, както поотношение на чувствата и усещанията, така и по отношение на функциите. Просто казано ХЛ представляват "изкуствена болест". Това вече сме го дискутирали в темите назад. След като една субстанция може да лекува, тя може и да разболява. Изяжте 10 кг ягоди да видите какво ще стане!

Всеки курсист по хомеопатия, още в първата си година на обучение (ако е попаднал на правелното място за обучение) знае, че при поява на реакция след прием на ХЛ, приемът се спира и се отчита динамиката. За справка § 246 на Органон:

Всяко забележимо прогресиращо и очевидно нарастващо подобрение по време на лечението е условие, което докато съществува, отстранява напълно необходимостта от повтаряне на приема на лекарството, или от прилагане на каквото и да било друго лекарство....

A след когато става дума за хомеопатично влошаване (връщане на стар познат симптом или обостряне на съществуващ симптом), очевино е че динамиката е предизвикана от ХЛ, т.е има динамика, т.е няма логика да се продължава с прием на ХЛ. Ако влошаването е сериозно, то това е в резултат на несъобразена потенция и е нужно ХЛ да се адаптира, а не се продължава със приемите.

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 22:12 от Nial

# 142
Simple Smile))) Ще падна и да точно така ми казаха. Бифидус на аквасорс , щото другите ги знаели колко били истинкси и действали.Това защото да се нормализирала флората на червата за да приеме по добре хомеопатичните продукти. Аз лично ги свързвах с по начални отдели на храносмилателната система.както и да е .Грешно или не ...вече имам мнение за екс хомеопата ни( втори до сега).

# 143
Аз се обадих при появата на обрива..все пак ни е ново лекарство.Казаха категорично не.Това не ми се понрави.Днес една мама ходи на нов хомеопат . Помолих я да пита дали може да има нежелана такава реакция.Отговора беше пак не..то това били гранулки захарни...с тази потенция нямало даже изходно вещество по тях, но помагат де...(вреда изключено). та така. не е пропуснато доъточняване на  лечението.

Доколкото разбирам, детето си е изпило Сулфура, при това цяла седмица -  в 200С Crazy (който му е бил предписван и от друг хомеопат), имало е Т, конюнктивит и т.н., а на Пулсатила 200 е реагирало с обрив и кръвотечение, след което хомеопата е заявил, че не е от лекарствата, така ли?

Nial напълно съм съгласна с всичко, което си написал, но нека да помислим каква е алтернативата за хора, които живеят в малки градчета или села..

# 144
Кажи му поне името, да знаем... Crazy

# 145

Nial напълно съм съгласна с всичко, което си написал, но нека да помислим каква е алтернативата за хора, които живеят в малки градчета или села..

Да идат в по-големите градове.

В нашето хомеопатично училище обмисляме вариант за началото на следващата учебна година (октомври 2012) да отпуснем по една пълна стипендия за всеки от 20те най-големи градове в България (София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен , Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Благоевград, Ямбол, Пазарджик, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин).
Ще има конкурс и обучението за стипендиантите, за целия курс от 4 години, ще бъде безплатно. Идеята за тази инициатива е във всеки голям град да има практикуващи, адекватно запознати и спазващи принципите на хомеопатията. Излишно е да казвам, че тези 20 души ще бъдат адекватно тормозени и при непокриване на критериите за успеваемост, ще приключват обучението си. Малко като Music Idol
 Grinning

Можем да вземем направление и да посетим който поискаме специалист по алопатична медицина, изминаваме километри за да идем да ни прегледа някой професор, защо да не може да се направи същото и за хомеопат?

Може.

Когато човек има желание - намира начин.

А когато хомеоаптът е добър, то не се налага да се пътува до него през ден.

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 23:49 от Nial

# 146
М'чИ то и в големите градове няма особен избор.  Crazy

Пък аз смятам като се пенсионирам да ходя да живея в някое село.. Sunglasses
Но до тук поне едно разбрах, че ако не се лекувам, организма ми ще реагира по-най-щадящия начин.. и е по-добре да бъде оставен сам на себе си, отколкото да бъде лекуван грешно. Simple Smile

# 147
multimodal
Същия хомеопат му беше изписал сулфур лм 1 и 30 едното сутрин другото вечер за 15 дни, после еуфразия 9 и 30 пак едното сутрин др вечер през ден  15 дни.(това преди година за друг проблем...тогава изчезна проблема). Когато отидох беше защото детето беше изкарло два бронхеолита и една ангина за месец. В  момента на прегледа беше здрав. Аз явно не съм наясно с хомеопатията , идеята ми беше да се предотврати следващ бронхоспазъм и диагноза астма.и евентуално да каже при пристъп какво да дадем , все пак не са спешен център и не си вдига телефона 24 ч. Когато му назначиха сулфура беше здрав...конюнктивита температурата ,кръвотечението от носа и т.н бяха след началото на приема му...може би към 3-4 ден.На семия ден спрях сулфура( по рецептата предписание), на 8я ден нямаше температура за сефте и беше доста по -свеж. На 8я започнахме пулсатилата и там някъде  се появи и обрива. засилващ се с  дните.
Мечка...Simple Smile Не  бих споделила името, защото има много доволни и от този хомеопат.Не искам да са предубедени.На мене ми помогна за излекуване на тежка астма влачена година....пак по схема с месец лечение . За това и вярвах. Всеки греши .Аз явно не  прощавам:)

# 148
Тялото има своя интелигентност, но при дълбоко разстройване на ЖС и тази интелигентност е разстроена. Това което се случва в такива случаи, ако тялото бъде оставено само на себе си, не е възстановяване на здравето.

Но, да и аз съм на мнение, че по добре никакво лечение, отколкото грешно лечение.  

# 149

multimodal
Същия хомеопат му беше изписал сулфур лм 1 и 30 едното сутрин другото вечер за 15 дни, после еуфразия 9 и 30 пак едното сутрин др вечер през ден  15 дни.(това преди година за друг проблем...тогава изчезна проблема). Когато отидох беше защото детето беше изкарло два бронхеолита и една ангина за месец. В  момента на прегледа беше здрав. Аз явно не съм наясно с хомеопатията , идеята ми беше да се предотврати следващ бронхоспазъм и диагноза астма.и евентуално да каже при пристъп какво да дадем , все пак не са спешен център и не си вдига телефона 24 ч. Когато му назначиха сулфура беше здрав...конюнктивита температурата ,кръвотечението от носа и т.н бяха след началото на приема му...може би към 3-4 ден.На семия ден спрях сулфура( по рецептата предписание), на 8я ден нямаше температура за сефте и беше доста по -свеж. На 8я започнахме пулсатилата и там някъде  се появи и обрива. засилващ се с  дните.
Мечка...Simple Smile Не  бих споделила името, защото има много доволни и от този хомеопат.Не искам да са предубедени. На мене ми помогна за излекуване на тежка астма влачена година....пак по схема с месец лечение . За това и вярвах. Всеки греши .Аз явно не  прощавам:)

Я да споделиш веднага  Grinning Това което описваш е в дълбоко нарушение на принципите на хомеопатията и по точно на параграф 273 от Органон. Хората трябва да знаят.

По скоро съм склонен да мисля, че те е потиснал хуууубаво.

И пак да кажа, няма хомеопатична логика, по която хомеопатът да знае каква ще бъде динамиката на случая и какво ще се случи след 7 дни пиене на едно ХЛ, за да може предварително да предскаже и предпише, че след 7 дни от лекарството А, човек ще има нжда от лекарството В.

Общи условия

Активация на акаунт