ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 52 720
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Ниал, а какво мислиш за даване на ХЛ от дадената ваксина /и от приеманите години наред кортикостероиди/ и това пак във връзка "чистене" при съмнение, че дадения проблем е "отключен" от ваксината, а подтискан с кортикостероиди?
Принципно...

# 166
Така е. Ти какво мислиш че правя в тази тема? Grinning И аз не съм се навряла от хубаво тука....

# 167

А регулатор няма, защото...болшинството клетки от това ТЯЛО са си изтървали първите седем години....

Ниал, между другото много ти се радвам. И силно се надявам да задържиш този хъс с годините, а и да не се увлечеш и ти от сладките пари....Не се продавай, моля! Grinning

Nial, се продава Grinning и продава услуги и много добре си знае цената  Grinning но Човекът е цел, за Nial....

# 168
Мечка не знам кой какво прави , ама не съм си разкършвала така пръстите от едно време...от добрия стар чат в mIrc:) Чак ми стана драго

# 169

Ниал, а какво мислиш за даване на ХЛ от дадената ваксина /и от приеманите години наред кортикостероиди/ и това пак във връзка "чистене" при съмнение, че дадения проблем е "отключен" от ваксината, а подтискан с кортикостероиди?
Принципно...

Има потенцирани ваксини, както има потенцирани стероидни препарати. Те като другите хомеопатични лекарства имат своите картини. Когато случаят пред мен изяви картина, която изисква да получи потенцирана ваксина - пациентът ще получи потенцирана ваксина. Когато случаят пред мен е за Silicea - ще дам Silicea, независимо че преди два дни е имало ваксинация.

Случаят води, чрез тоталността симптоми които пациентът изявява. Работа на хомеопата е да разбере симптомите и връзките между тях, да определи ядро на случая и да направи предписание на база на тази тоталност. Точка.

В хомеопатията няма принцип, който да разрешава раздаване на ХЛ на общо основание - "дайте потенцирана ваксина, щото е имало ваксинация". Това е несъстоятелно. Има критерии за подобни предписания (на принципа на нозодите), но това все пак е форум и не мога да навляза в повече детайли.

# 170
  • Пловдив
При нас въпросната ваксинация, за която беше дадено лек. е слагана не сега, а преди повече от 10г...

# 171

При нас въпросната ваксинация, за която беше дадено лек. е слагана не сега, а преди повече от 10г...

Има случаи, когато началото на конкретна патология може да бъде проследено до конкретна ваксинация и в някои случаи е нужно да се даде потенцирана ваксина.

# 172

Мечка не знам кой какво прави , ама не съм си разкършвала така пръстите от едно време...от добрия стар чат в mIrc:) Чак ми стана драго

То пък, дали да не си направим един чат канал ?  Grinning Grinning Grinning

# 173
Оооо, веднага една група в скайпа, нямам нищо против, и без друго оспамихме доста положението, особено аз Embarassed Embarassed Embarassed

# 174
Мечка не се изчервявай.След 00ч дори на Пепляшка и падат задръжките и яхва метлата. За спама, дали се получава предупреждение първо.Тва съвсем сериозно ..аз с форума съм многоооооооооо боса( почти колкото БЯх с хомеопатията).

# 175
  • Пловдив
Цитат...
И пак да кажа, няма хомеопатична логика, по която хомеопатът да знае каква ще бъде динамиката на случая и какво ще се случи след 7 дни пиене на едно ХЛ, за да може предварително да предскаже и предпише, че след 7 дни от лекарството А, човек ще има нжда от лекарството В.

Ей това точно ни каза и на нас вчера хом. Peace За това при всяка промяна да и звъня,дори и да се случи по време или м/у самия прием от 7 дни!

# 176
Ох, Тандонова, много, ама много се радвам, че се реши, и че смени хомеопата!  Heart Eyes  Grinning Дано новият да е читав вече!

И аз искам в скайпа  Mr. Green! Нищо, че не съм чак толкоз видна спамърка  Laughing, ама ми е супер интересно да ви чета!!! И когато мога да поспамя  Mr. Green  Hug

# 177
  • Пловдив

Nial напълно съм съгласна с всичко, което си написал, но нека да помислим каква е алтернативата за хора, които живеят в малки градчета или села..

Да идат в по-големите градове.

В нашето хомеопатично училище обмисляме вариант за началото на следващата учебна година (октомври 2012) да отпуснем по една пълна стипендия за всеки от 20те най-големи градове в България (София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен , Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Благоевград, Ямбол, Пазарджик, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин).
Ще има конкурс и обучението за стипендиантите, за целия курс от 4 години, ще бъде безплатно. Идеята за тази инициатива е във всеки голям град да има практикуващи, адекватно запознати и спазващи принципите на хомеопатията. Излишно е да казвам, че тези 20 души ще бъдат адекватно тормозени и при непокриване на критериите за успеваемост, ще приключват обучението си. Малко като Music Idol
 Grinning
[/color]

Можем да вземем направление и да посетим който поискаме специалист по алопатична медицина, изминаваме километри за да идем да ни прегледа някой професор, защо да не може да се направи същото и за хомеопат?

Може.

Когато човек има желание - намира начин.

А когато хомеоаптът е добър, то не се налага да се пътува до него през ден.
Похвално начинание.. smile3501, интересно ми е, какъв ще е критерия на база на който ще се изберат тези степендианти Rolling Eyes? Дали сте обмисляли...? Според мен, успеха на подобно начинание, зависи в голяма степан от правилният подбор на "точния човек"...
пп. Всъщност въпроса, как да разберем колко е мотивиран човек за нещо, винаги ми е бил интересен...

# 178
Ето ме и мен, че само ви чета и нямам време да се запиша, толкова бързо се движите.
 Танданова, ти вече си се решила на смяна, а аз още не мога да се реша да отида на хомеопат. А след толкова интересна, но и притеснителна информация от Nial съвсем се разколебах!
 Момичета, помогнете ме да преодолея страха си и аз да намеря своя хомеопат.  Praynig Търся хомеопат от София. Пишете ми Simple Smile

# 179
Ох, Тандонова, много, ама много се радвам, че се реши, и че смени хомеопата!  Heart Eyes  Grinning Дано новият да е читав вече!

И аз искам в скайпа  Mr. Green! Нищо, че не съм чак толкоз видна спамърка  Laughing, ама ми е супер интересно да ви чета!!! И когато мога да поспамя  Mr. Green  Hug

И аз искам в скайпа.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт