ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 53 182
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • Varna
Здравейте,притеснена съм и то доста.Синът ми е склонен към пневмонии,диагностициран е с астма.Пихме сингулер.Ходим на класически хомеопат от миналата година,но сега го сменихме.От неделя сме с хрема имаше и лека температура.Изписаха му Хамомила,повлия се леко,температурата спадна ,сополите се сгъстиха.Хомеопата каза спираме лекарствата,Да обаче сополите пак текнаха прозрачни,появи се суха кашлица-изписа ни бриония но само 1 прием.От снощи нито се влошава нито се повлиява.Хомеопата ни ве4е е извън града,а на мен ми е притеснено за тази кашлица...и тези сополи вече 6ти ден не спират-това нормално ли е?
Ходихме при личната каза че гърдите за сега са чисти,но при нас много бързо слиза надолу...Оффф побърквам се вече,как така без нищо...?
помагайте какво да правя?

# 691
  • Пловдив
Въпрос...от какво може да се бели кожата по дланите на детето Rolling Eyesпо-скоро по пръстите?

# 692
Тандонова, може нищо да не е, може да е пролетна липса на витамини, може и да са гъбички.
Къде се бели? Около ноктите и отстрани, или между самите пръсти на ципите?

# 693
  • Пловдив
Тандонова, може нищо да не е, може да е пролетна липса на витамини, може и да са гъбички.
Къде се бели? Около ноктите и отстрани, или между самите пръсти на ципите?

Не,Мече...на възглавничките на пръстите,а на единия има и малко отстрани.И аз съм за липсата на витамини,а от начало си мислех,че е от почивните дни на село дето пипаше всичко де шава или не!

# 694
Нека се бели. Сменят кожа мъжете, като не могат да сменят кръв Laughing

# 695
  • Пловдив
Нека се бели. Сменят кожа мъжете, като не могат да сменят кръв Laughing

Ех,Мече все ще намериш начин да ме развеселиш... Laughing Peace

# 696
  • Пловдив
Здравейте,притеснена съм и то доста.Синът ми е склонен към пневмонии,диагностициран е с астма.Пихме сингулер.Ходим на класически хомеопат от миналата година,но сега го сменихме.От неделя сме с хрема имаше и лека температура.Изписаха му Хамомила,повлия се леко,температурата спадна ,сополите се сгъстиха.Хомеопата каза спираме лекарствата,Да обаче сополите пак текнаха прозрачни,появи се суха кашлица-изписа ни бриония но само 1 прием.От снощи нито се влошава нито се повлиява.Хомеопата ни ве4е е извън града,а на мен ми е притеснено за тази кашлица...и тези сополи вече 6ти ден не спират-това нормално ли е?
Ходихме при личната каза че гърдите за сега са чисти,но при нас много бързо слиза надолу...Оффф побърквам се вече,как така без нищо...?
помагайте какво да правя?
Как диагностицираха астмата? Питам те защото при Борис (след 12-13-15-ти и аз не знам кой вече) ларингит едно от "софийските светила" в медицината ни каза само на база тази информация "а ми той е с астма, трябва веднага да почнете сунголер 6 месеца", написа си ни рецепта и каза че ще се видим след 6 месеца Close. Да ама не, аз подобно лекарство след 3 дни непрекъснато четене на всевъзможна информация, реших, че на детето си няма да дам Naughty Naughty. Само да споделя, че при детето ларингитите протичаха много драматично (появява се бистра хрема, след 2-3 дни суха кашлица и на 4-тия, кашлицата е непрекъсната, почвахме веднага инхалации сутрин и вечер с урбазон, понякога и вентолин, поне 5 дни Tired Tired), направо не искам да се връщам към онези дни ooooh!.
Не казвам, че вашият случай е такъв, само споделям нашия случай.. Искам също така да споделя, че при последното "боледуване"...нещата бяха съвсем различни, не се наложи дори прием на ХЛ, детето се справи само за кратко време Hug. Сигурна съм, че за това ни помогна хомеопатията.
Не знам какво да те посъветвам, освен спокойствие (знам че не ти е лесно), следи състоянието на детето и при влошаване се обаждай на хомеопата. А имате ли връзка с него или нея, защото само разбрах, че е извън града Rolling Eyes...?

# 697
  • Варна
Ей, Мамаден, тъкмо и аз влизах да споделя същото. Детето ми, което след всяка бистра хрема беше с бронхоспазъм, за втори път вече си остава с бистрата хрема и дотам. Последния път започна и да ми подкашля, но имаше мъгла, а тя се влияе от нея, но така както си кашляше сухо, на другия ден беше влажно и приключихме след още 2-3 дни. И това даже без никакво ХЛ. Надявам се така и да си продължи занапред  Praynig

# 698
  • София
Alexandra, mamaden, това което казвате ми вдъхва големи надежди, че след време ще забравя какво е това спазъм. Аз точно от няколко дни си го мислех това, дали след време ще се оправя дори и без хомеопатично лекарство. Всъшност на нас ни се случи вече на 2-3 пъти, но не е била болна, а пристъпа е предизвикан по-скоро от силно вълнение, единия път й се бях скарала. Ако е вечер, след като заспи спира да кашля и на сутринта все едно нищо не е било.
Аз сега със сина ми се чудя какво да правя. От няколко дни ми покашля сутрин след сън, но то това е нормално и за здрав човек, та не му обръщах внимание. Днес обаче в детсктата градина казаха че следобеда като легнал и не спрял да кашля. Като го взех докато бяхме навън не е кашял, след това вкъщи само отвреме на време, няма и хрема. Още не съм се обадила на хомеопата, защото не ми изглежда за сега нищо сериозно, а и той като че ли и преди да започнем хомеопатията много често сам си се справяше с болестите. За такава кашлица от време на време, педиатърката даже и сироп за кашлица не му изписваше, чак вече ако стане много начесто и не може да отхрачва или се проточи много във времето. Та сега точно това мисля, дали ще се оправи сам, защото явно има нещо - вирусче може би, или да се обаждам утре дадем някакво хо лекарство...  Thinking

# 699
Хелче, обади се - той ще прецени... Ама аз пак си казвам - предпочитам, когато изпитвам несигурност дали да звъня, все пак да звъня/пиша. Не мога да знам все още дали би имал нужда или не - хом. преценява най-добре..  Peace

# 700
  • София
Усмихнатото, май така е най-добре. Аз също така, чудя се и накрая се обаждам, за да спра поне да се чудя  Joy Тамън ще го видя как ще спи през нощта и утре сутринта как ще е и ще се обадя.

# 701
  • София
и аз така правя-имам ли и най-малко съмнение звъня на хомеопата ни. така се чувствам по-спокойна.иначе ако видя че нещата вървят на оправяне не го притеснявам освен ако не ми е казал изрично да звънна.мисля че така е правилно да се процедира.все пак най-важно е спокойствието на мама.ако го има него, детето бързо се възстановява /казвам го от личен опит/

# 702
  • София
Последния вирус, който ни закачи беше с ниска температура, хрема, кихане, кашлица. Това съвпадна с посещението ни в Пирогов/ ако сте чели за това/ и докторите като го чуха как кашля и веднага: ще извикаме педиатър да ми изпише антибиотик. Настръхнах аз, но като дойде педиатърката и го преслуша попита правил ли е бронхоспазъм и ни изписа вентолин и сироп, които не купих. Спря да кашля с напускането на болницатаи/ или от прием на Рулсатила 200/ поради липса на 1М и Великдена/. Така и неразбрах дали е имал бронхоспазъм, но според мен не е, защото знам какво се чува, когато има. Но ето и илюстрация как са склонни да изписват антибиотик само по звук!

# 703
  • Пловдив
Ако някой се чуди дали е имало спазъм или не, аз бих се обзаложила, че такъв не е имало Peace. Това види ли се веднъж...няма как да го забравиш(или просто при Борис нещата са били много трагични).

# 704
  • София
Ако някой се чуди дали е имало спазъм или не, аз бих се обзаложила, че такъв не е имало Peace. Това види ли се веднъж...няма как да го забравиш(или просто при Борис нещата са били много трагични).
Напълно съм съгласна. Аз толкова съм й свикнала и я познавам Лора вече, че мога да преценя дали има спазъм и без да я преслушва педатър. Ето сега от сутринта подкашля от време на време, но хомеопата още предния път ми каза да не бързам да давам лекарство при първото изкашляне, а и кашлицата е от време на време, въобще няма общо с пристъпите които е правила - поне за сега. Аз и преди бях писала, че вече 3-4 пъти ни се случи да започне така да кашля и сама да се оправи, та за това изчакваме за момента.
Дани пък е добре днес, през нощта въобще не е кашлял, спа си нормално, 4-5 пъти се е изкашлял от както е станал, но кашлицата е отхрачваща, като на оправяне. 

Bunnie, напълно съм съгласна и с теб за спокойствието на мама, то за това и хомеопатите много често повтарят в темата, че майките трябва да се лекуват заедно с децата  Peace Аз в началото много се шашках, при всяко изкашляне подскачах и едва ли не почвах да засичам през колко време кашля, имам едни слушалки и непрекъснато я преслушвах. Сега обаче съм много по-спокойна, след като видях че сме на правилния път. Хомеопатът все ми повтаря да свикна че имам здраво дете  Hug

Общи условия

Активация на акаунт