Ти си занемарена!

• 49 406
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 900
Да вЕрно питам! 

# 901
Не съм адвокат на Албена, но не ви ли е ясно, че тя има предвид, че бременността, раждането и гледането на детето се отразяват неблагоприятно в много по-голяма степен на майката , отколкото на бащата.

# 902
Не съм адвокат на Албена, но не ви ли е ясно, че тя има предвид, че бременността, раждането и гледането на детето се отразяват неблагоприятно в много по-голяма степен на майката , отколкото на бащата.

Е, така де - порят те отсекъде  Joy
Защо ли пък на мен не се е отразило така зле моето дете, направо да се чуди човек  Crazy

# 903
 newsm78
Ти май говориш просто да кажеш нещо?

# 904
  • Mediterraneo
Е, на мен ми се е отразило и още как, за жалост- три бременности, 30 кг отгоре, които не мога да махна, стрии по корема и краката... Не всички можем да бременеем красиво. И може би точно това има предвид Албена- бременността и раждането не са песен, независимо че ССФ забременява 40 кг, влиза да ражда 41 и излиза от болницата 39...

# 905
  • София
Деца не се раждат на мъжа, но определено жената износва и ражда общото дете. И се грижи за него. И този период е много важен, тя трябва да е спокойна, да се чувства обичана.
Стига сте се държали като крави за разплод! Ясно, че всички жени могат да раждат, че е естествено и няма място да се правим на героини, но бременността и раждането не са "ежедневното" ни състояние. Ако беше нормалното ни физиологично състояние, щяхме да сме нон-стоп бременни и/или родилки.
А раждането се отразява различно на различните жени. Самото то е различно за всяка жена. Ако някои са способни да износват и раждат на всеки 9 месеца цял живот и за тях това не е проблем, то има и други, които не са в такава форма.

# 906
Много ми стана мъчно за момичето.  Това е гадна неблагодарност.  Ей това е да му родиш дете, да ти порят корема или *частите, после да го отгледаш и да работиш ... и то без помощ ...
Накрая ....

Що "...без помощ..."  ?
Таткото нали участва и той...
Или той е само за правенето на бебето,а после е като мебел в къщи?     Laughing

Цитат
Защо?  Каква е вашата логика?
Нашата логика е ,че детето го искат И двамата.
И после И двамата се грижат за него.....

# 907
Е, на мен ми се е отразило и още как, за жалост- три бременности, 30 кг отгоре, които не мога да махна, стрии по корема и краката... Не всички можем да бременеем красиво. И може би точно това има предвид Албена- бременността и раждането не са песен, независимо че ССФ забременява 40 кг, влиза да ражда 41 и излиза от болницата 39...
Абе все ме пишат ССФ,но не съм . И аз бременнеех красиво,но стриите по навсякъде,кг и 24 часовата грижа ми се отразяват и още как. Който казва обратното ,явно или има много помощ (ясли,баби,ДК,гледачки,чистачки т.н.) ,или няма дете/ца Peace

# 908
  • София
Деца не се раждат на мъжа, но определено жената износва и ражда общото дете. И се грижи за него. И този период е много важен, тя трябва да е спокойна, да се чувства обичана.
Стига сте се държали като крави за разплод! Ясно, че всички жени могат да раждат, че е естествено и няма място да се правим на героини, но бременността и раждането не са "ежедневното" ни състояние. Ако беше нормалното ни физиологично състояние, щяхме да сме нон-стоп бременни и/или родилки.
А раждането се отразява различно на различните жени. Самото то е различно за всяка жена. Ако някои са способни да износват и раждат на всеки 9 месеца цял живот и за тях това не е проблем, то има и други, които не са в такава форма.

Ами и аз това казвам. Според мен, за да кажеш "дете съм му родила!", значи точно като на крава за разплод гледаш на себе си.

Всъщност смятам, че уважението на един мъж към майката на децата му не е безусловно. Като всяко уважение, то се заслужава ежедневно. И обратното важи за бащата, разбира се.

# 909
И аз бременнеех красиво,но стриите по навсякъде,кг и 24 часовата грижа ми се отразяват и още как. Който казва обратното ,явно или има много помощ (ясли,баби,ДК,гледачки,чистачки т.н.) ,или няма дете/ца Peace
И аз си го мисля това. Ама наистина едно е да има на кой да си оставиш детето и за 20 мин, друго е да нямаш. И после как няма да ми се отрази - отразява ми се и на външния вид и на здравето (ходих 2 седмици със счупен пръст на крака, защото нямаше на кой да оставя малката, а имаше грипна епидемия и беше абсурд да я мъкна по болници). А бащите също няма как да помагат понякога - ето лятото ще си бъда 3 месеца сама с детето, мъжът ми е на курс в чужбина.  Ако не я приемат на ясла незнам какво ще правя, трябва да се връщам на работа,  бабите работят, а най-близката е на 400 км, частните ясли струват повече от половината ми заплата, мислите ли дали  ми пука дали съм си минала косата с преса?

# 910

Всъщност смятам, че уважението на един мъж към майката на децата му не е безусловно. Като всяко уважение, то се заслужава ежедневно. И обратното важи за бащата, разбира се.
Това е едно от нещата, което страхувам се, е трудно смилаемо за много жени. Не знам защо някои възприемат раждането на дете като застраховка и очакват от този миг нататък всички да се отнасят към тях като към свещена крава.
Лично за мен това е изключително обидно и унизително.

# 911
Това е едно от нещата, което страхувам се, е трудно смилаемо за много жени. Не знам защо някои възприемат раждането на дете като застраховка и очакват от този миг нататък всички да се отнасят към тях като към свещена крава.

Peace
Аз лично точно така тълкувам това прословуто "Деца съм МУ родила", което най-вече в този форум съм срещала, нееднократно.

# 912

Peace
Аз лично точно така тълкувам това прословуто "Деца съм МУ родила", което най-вече в този форум съм срещала, нееднократно.

ето обясниха ти,Албена13! звучиш все едно зорлян са те карали да "свършиш тая работа" и са ти длъжни сякаш за което!  Peace

# 913
  • София
Аз пък нищо не виждам в поведението на авторката, което да разколебае уважението на мъжа й към нея - поне от описаното. А и каквото и да е поведението й в къщи, не вярвам да е заслужила да я обиждат и подтискат. Доста емоционална и поведенческа култура трябва да имат хората, за да могат в по-тежки и специфични моменти от съвместния живот да не изгубят разбирателството и да не допуснат грозни реакции.
И да вменяват жени на жени, че раждането на деца едва ли не е"чудо голямо" е много инфантилно. Чудо си е и е голямо. Не казвам, че с този факт трябва да се манипулират околните, но пък и когато не ти признават никакъв труд, жертва, усилие и желание, реакцията да се обидиш е нормална.....

# 914
Стига бе,Парци,жертва да раждаш? Предполага се,че е взаимно и не се жертва жената! че чак и после "родих му", все дно ножа до гърлото и ...забременявай,раждай...  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт