Ти си занемарена!

• 49 367
  • 1 007
  •   1
Отговори
Това ми го каза мъжът ми сутринта.Аз се разплаках от яд и обида и безпомощност.
Как няма да съм занемарена като нямам време за мене си.Детето не ходи на градина защото боледува.Кагота съм почивка,цялото ми време е заето с него.Работата ми е по 12 часа от 8 до 8,кой фризьор работи до 10 вечерта.Когато детето спи,аз лягам с него защото се чувствам на края на силите си.Вечер заспивам преди детето,а мъжът ми ме чака за да правиме секс.
Ето сега съм 3 дена почивка,а детето е много сополиво и не мога да го пусна на градина.
Тия 3 дни мислех да се мотая по магазините,да си обърна внимание на себе си.И как да стане това.
Сега ще го мъкна с мен да си купя лещи,при положение,че трябваше да ги купя още преди 2 месеца,а все не намирах време,после отиваме в парка,после обяд и той ляга да спи.И аз с него,защото не съм спала 3 нощи заради сополивият му нос.
Нямам желание за нищо и за никого,имам нужда от часове сън.
И как после да не съм занемарена,а съм само на 30 години.

# 1
  • Варна
А защо си се натоварила с всичко сама? Баща това дете няма ли? Смело му пръхвърли част от грижите. Тогава той ще разбере изтощението ти, а ти ще имаш време за фризьор/козметик.

# 2
   Ами да. Разпределете си задълженията по равноправно. И... има такива периоди, когато детето боледува. Ясно, че цялото внимание ще е върху него. Само във форума майките са перфектни и успяват във всичко. Давай го по леко.

# 3
А защо си се натоварила с всичко сама? Баща това дете няма ли? Смело му пръхвърли част от грижите. Тогава той ще разбере изтощението ти, а ти ще имаш време за фризьор/козметик.
Баща има естествено Mr. Green,но той ходи постоянно на работа.Днес като по чудо е в къщи защото беше нощна смяна.Сега строят с легото,но той след малко ляга,защото е имал много работа през ноща,а ние излизаме.
Баща му е не по-малко изтощен от мен,даже мога да кажа повече.

# 4
А бащата занемарен ли е също?

# 5
  • София
Ти си се принесла в жертва на семейството си! Аз също съм майка, имам две деца, но винаги съм намирала време и за себе си. Например, ако си изтощена, ако не ти се излиза, не е задължително да ходиш в парка с детето - в крайна сметка и ти си човек. Когато си вкъщи, измисляй някакви самостойтелни занимания за детето си - през това време може сама да се погрижиш за себе си, да си направиш маска на лицето или косата, да се лакираш, да се гримираш. И най-важното - изисквай от мъжа си помощ и уважение, иначе си загубена!

# 6
И ти ходиш постоянно на работа - 12 часа работен ден да не са малко?
След като мъжът ти има претенции за твоя външен вид, нормално е да те облекчи малко поне от грижите за детето.

# 7
Чакайте малко, бе, какви претенции за външния вид ?
Та нали все пак се къпе жената и ако е сресана и облечена в чисти дрехи, за каква занемареност говорим  ?
Че не е с прическа или топ лак на ноктите ? Че не се разхожда с вечерна рокля и грим ?
Айде моля.
Този мъж какъв тъпанар трябва да е, че да изтърси подобна глупост на жена, която работи по 12 часа на ден и през останалото време се занимава с детето ?

И аз да попитам, а мъжът занемарен ли е ? И ако да - що и ти не му го кажеш ?

# 8
"занемарена" е точната дума, с която бих описала много майки. За мен първото й значение е "напълняла" а после и с неподдържана коса.
После идват анцузите и тениските.

И всичко това е поправимо.

# 9
А бе аз много жени виждам в такова състояние, без да са майки с малки деца.
 Nesiha понеже казваш - анцузи и тениски.
Кажи, с какви дрехи е нормално според теб да се облека като отида в парка ?

# 10
Оправдания винаги се намират.
За да го изцепи това мъжът й, най-вероятно е наблюдение от не само за последните ситуации.
Полинка, вземи сополивото дете и отиди заедно с него на фризьор, козметик и тн.
Има и такива, които работят и след 20 ч.

# 11
   Когато детето ти е болно и не можете да спите три нощи, защото то се буди на всяка минута и проплаква от запушен нос, а през деня не можеш да седнеш, защото непрекъснато трябва с нещо да го третираш, да сваляш температура, да даваш течности лъжичка по лъжичка, да слагаш капки, разтваряш таблетки, даваш сиропчета -  и това в месеца по два, а някой път и по три пъти направо идиотско звучи да се обяснява колко майката е занемарена, и как може да седи цял ден по тениска и без прическа.
   Това са периоди, минават. В семейството трябва да има единодушие и помощ, а не тъпи забележки.
   В тоя форум думата "занемарена" действа като червено на бик, особено на хора, които никога не са попадали в ситуация, в която времето за един душ, или просто да седнеш да се наядеш е лукс. И когато детето е болно, е доста... нелепо майката да вземе да иде на козметик и маникюр, че да не била занемарена. По добре да си почине, за да е адекватна, щом трябва да ходи междувременно и на работа.
   Така че, айде моля ви се.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 10:49 от Iris04

# 12
  • София, център
Авторке, мъжът ти е тъпанар!
Дори и да си най-занемарената жена на света, той няма право да ти го каже.
Ако ти е подсигурил детегледачка, слугиня и куп пари за дрехи, козметични процедури и релакс, а ти ходиш като повлекана около него, може би бих приела определението, но като те чета, освен претенции, друго не ти се предлага!

# 13
...
За да го изцепи това мъжът й, най-вероятно е наблюдение от не само за последните ситуации.
....

Мъжът й го е изцепил, щото секса му е малко. ако получаваше достатъчно секс, хич нямаше да му дреме с прическа ли е тя или не.
Обаче типично за мъж, изтърсва първото, дето му е дошло на ума, и с което ще я уязви.

# 14
А бе аз много жени виждам в такова състояние, без да са майки с малки деца.
 Nesiha понеже казваш - анцузи и тениски.
Кажи, с какви дрехи е нормално според теб да се облека като отида в парка ?
Роси и аз съм с анцуг в парка  Simple Smile, но не целодневно. Вкъщи разнообразявам с памучни рокли, бермуди, шорти, по-свободни поли, клинове и прочее.

Но като се замисля, "занемарена" е като диагноза, нямаш ли я нагласата да се вземеш сама в ръце, стигне ли се до там, че другите да ти го подсказват, само се стига до обиди и нараняване. Заетостта и децата не са причина, а оправдание. Защото, предполагам, нито една от нас не би се търпяла мръсна, защо тогава ще се търпи развлечена или отпусната?

И пет деца да имам, ще следя какво ям, ще минавам за 5 минути косата с преса и ще намирам време за малко шопинг и бързи маски за лице и коса. Без тях ще се чувствам занемарена, а от там е една крачка до депресията (поне за мен).

И освен това, жената не описва да е безкрайно на режим "оцеляване" - доживотно настинало дете примерно, че да обсъждаме колко тежко е понякога.

Общи условия

Активация на акаунт