Ти си занемарена!

• 49 369
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 45
Това ми го каза мъжът ми сутринта.Аз се разплаках от яд и обида и безпомощност.
Как няма да съм занемарена като нямам време за мене си.Детето не ходи на градина защото боледува.Кагота съм почивка,цялото ми време е заето с него.Работата ми е по 12 часа от 8 до 8,кой фризьор работи до 10 вечерта.Когато детето спи,аз лягам с него защото се чувствам на края на силите си.Вечер заспивам преди детето,а мъжът ми ме чака за да правиме секс.
Ето сега съм 3 дена почивка,а детето е много сополиво и не мога да го пусна на градина.
Тия 3 дни мислех да се мотая по магазините,да си обърна внимание на себе си.И как да стане това.
Сега ще го мъкна с мен да си купя лещи,при положение,че трябваше да ги купя още преди 2 месеца,а все не намирах време,после отиваме в парка,после обяд и той ляга да спи.И аз с него,защото не съм спала 3 нощи заради сополивият му нос.
Нямам желание за нищо и за никого,имам нужда от часове сън.
И как после да не съм занемарена,а съм само на 30 години.

Е ,и?
Ами да - сама казваш, че нямаш време за себе си. Сама отчиташ, че не си както преди. Просто мъжът ти също го е забелязал. И какво? Другия път като е болно детето - баща му си взима болничен, вместо теб - а ти си взимаш ден-два отпуска и отиваш да си свършиш женските неща.
Не мога да разбера какви са тия драми  Rolling Eyes

# 46
Аз ако съм на твое място, това така ще ме надъха, че само след месец, мъжа ми няма да ме познае!
Горе главата!
С една подробност,че ще го направя заради себе си ,а не зради мъжО Peace
Ако го правиш за себе си, ще си се сетила преди "мъжо" да ти го каже.
След дъжд фръцкане му се вика на това.
Но пък по-добре късно,отколкото никога!
В интерес на истината не разбирам жени,които казват че няма време за себе си.Работила съм на смени по 12часа,с малко дете .Гледам детето си сама и от там всички ангажиметни и грижи са само на моя гръб. И въпреки това не съм се изоставяла никога.И то не заради някой си или хората, а заради самата мен.Затова може би и не успявам да дам адекватен съвет...

# 47
Глупости. За да имаш прическа, ма никюр и изгладени дрехи - ти трябва време! Едното гримиране сутрин и душа отнемат поне 30-40 минути, в най-добрия случай. Е, ако жената го няма? Толкова ли е трудно да се разбере?

# 48
Кой гледа детето, додето си 12 часа на работа? Няма ли възможност да го погледа и когато си почивка?
MALVINA  е права. Стигнала ли си да ти каже съпругът ти, че си занемарена, то наистина трябва да се огледаш, заради самата теб.
Включително и работата си.
В повечето случаи, занемаряването е от липса на вътрешен стимул от натрупване на проблеми.

# 49
Dave Lombardo след ей такъв пост като твоя, и човек не знае какво да напише, то просто губи ума и дума. Каза и отсече.
Дори да има нещо вярно в думите ти, ти лично смяташ ли, че това е правилния подход към една жена, не, не просто към една жена, а към твоята жена, тази дето уж я обичаш и уж е най - скъпия ти човек и т.н. изтърсваш й: "Ти си занемарена." и я оставяш да си реве там. И с каква цел се казва такова нещо по този начин ?
Ето ти обясни, каква е целта на поста ти ? Да накараш авторката да се изкъпе, това ли е ? Или да се направиш на интересен ? Или да защитиш ощетения съпруг ? Щото тя разбира се, като ти прочете поста и веднага ще отиде да се изкъпе и проблема е решен, нали  Rolling Eyes

Аз обичам да съм ясен. Казвам в прав текст. Нали затова сме си близки?? Не да се лъжем, да увъртаме, да сме измамно тактични. Това са глупости.

Искам да й кажа на авторката, вместо да си губи времето да хленчи колко е груб мъжът й, да стане от компа, да фърли един душ, да си оформи некак си косата, да удари една кола маска (да, дори и мъж знае, че тия работи могат да се свършат у дома, дори и дете да се мота наокило!!!) и да продължава да си живее живота.

Вие приемата всяка критика като лична обида. А не бива.
Изобщо не ми пука дали ше циври наранена (ако непознат в нета може да я обиди до сълзи, тогава е тъпа и си го заслужава) или ще хаби време да ми обяснява колко не съм прав.

Тя има проблем, не аз.
Да си стяга задника (буквално и преносно) и да не хленчи за глупости, щото утре като мъж й си дигне чукалата, пак ще реве колко е недооценена.
И да, не звучи мило, но пък и не бива!

# 50
  • София
Но пък по-добре късно,отколкото никога!
В интерес на истината не разбирам жени,които казват че няма време за себе си.Работила съм на смени по 12часа,с малко дете .Гледам детето си сама и от там всички ангажиметни и грижи са само на моя гръб. И въпреки това не съм се изоставяла никога.И то не заради някой си или хората, а заради самата мен.Затова може би и не успявам да дам адекватен съвет...

Няма спор за това. Но сама казваш, че го правиш, защото ти така се чувстваш добре. Ама да се стигне дотам мъжът ти да казва, че си занемарена, и тогава изведнъж "не заради него, а заради себе си" да се погрижиш за външния си вид, няма логика. Която жена наистина заради себе си се старае да изглежда добре, няма и да чуе от мъж такива думи.

# 51
Странно...но съм съгласна с Dave  Tired

# 52
Е, защо ти го каза?!? Просто ей така ли, вместо - добро утро ти каза : ти си занемарена! Tired
Да не би да има предисловие тази реплика?!? Обикновено мъжете казват такива неща , когато са предизвикани от другата подобна реплика само че отправена към тях. Laughing Или... недочакан секс, това е нещото, което ги кара да стават язвителни и злобни. Laughing
Не се коси, не се впрягай толкова , че детето е сополиво, когато не е грип или тежко боледуване, не си го слагай толкова на сърце/от личен опит ти казвам да не се впрягаш в неща , които така или иначе са факт/. Използвай свободно си време с нещо, което ти е приятно доколкото позволява това с дечко, за да се почувстваш и ти добре в кожата си. А това стане ли ще станеш и привлекателна и много други неща, нещата после и желанието си идват от само се бе си.  Peace
 Вилико, един мъж , който държи на жената до себе си като на жена, не като на майка на децата му само, не би си позволил така в прав текст да го ... хм.. забележи това. Само някаква причина би накарала мъж да се "изтърве" да изкаже на глас такива мисли , всичко друго си е просто невъзпитание... айде нема нужжда си казваме кви сме погрозняли видиш ли, защото се грижим един за друг. Подобни констатации не са проява на добър вкус. Вероятно авторкататочно това я притеснява ,че си е позволил в прав текст да и намекне ,че изглежда изморена и не тази , която е била преди.   Аз драма не виждам, по скоро тъга. Peace/i]

# 53
  • София

И аз, обаче имам изисквания и към външния вид на мъжа; бих направила забележка, ако не са спазени  Mr. Green.

# 54
Е, аз съм принципно до болка откровена и затова може би държа да си казваме нещата, като не се обиждам /обикновено/. Да, той без повод ми казва, ако съм надебеляла, аз без повод му казвам - вземи се обръсни, така си като селски бек и т.н. Има дрехи, които той не ми харесва и директно ми казва - с тая туника си като чувал и задника ти става безформен. Той има едни дънки, дето така смешно му стоят, че като излизаме - му казвам - ааа, само не с тия с мен навън. И мнооого подобни.

Не разбирам какво хленчи авторката. Еми хем сама признава, че е занемарена, хем се обижда, че и мъжа до нея го забелязва  Crazy

# 55
Е, аз съм принципно до болка откровена и затова може би държа да си казваме нещата, като не се обиждам /обикновено/. Да, той без повод ми казва, ако съм надебеляла, аз без повод му казвам - вземи се обръсни, така си като селски бек и т.н. Има дрехи, които той не ми харесва и ди ректно ми казва - с тая туника си като чевал и задника ти става безформен. Той има едни дънки, дето така смешно му стоят, че като излизаме - му казвам - ааа, само не с тия с мен навън. И мнооого подобни.
Не разбирам какво хленчи авторката. Еми хем сама признава, че е занемарена, хем се обижда, че и мъжа до нея го забелязва  Crazy
Е,не всеки приема тази ''откровеност''-селски бек и от сорта ConfusedВсеки е по своему чувствиетелен и обидчив..Пък в крайна сметка Fortune  много хубаво го е написала:
Цитат
който държи на жената до себе си като на жена, не като на майка на децата му само, не би си позволил така в прав текст да го ... хм.. забележи това.

# 56

И аз, обаче имам изисквания и към външния вид на мъжа; бих направила забележка, ако не са спазени  Mr. Green.
Да, но явно той си е останал същия, за да му прави впечатление или направо е имал впредвид секса и причините да му откажат.
За там също трябва желание и обикновенно мъжете свързват двете неща директно.
Занемарена може и това да значи, просто нежелаеща секс.

# 57
Е, да Вилико - нямам предвид за нормалните ежедневни забелжки, които ги има в повечето нормални сем-ва. Но да ти кажат - занемарена си не е като да ти кажат - нещо изморена ми се виждаш, нямаш време да се по оправиш, дай ти помогна с нещо, ако искаш. Схващаш ли? Идеята е, че едното е много груба констатация, която си е обида още повече за една жена, а другото е лек намек, който няма така да те пресира.  Въбоще нещата опират до видЪТ комуникация, а не в това дали сме прями или не. Пак можеш да си прям, но е важно как го казваш. Peace

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 14:49 от Fortune

# 58

хем скоро ще пусне тема как нямала самочувстие (по-скоро самочуствие  Joy) и се чуди как така е станало, а там други титани на мисълта ше дават акъл как да застане пред огледалото и да си повтаря колко е уникална...  Joy

наистина, мъчно ми е за вас понякога, макар и да съм подигравателен.
сигурно наистина се живее адски трудно така.

# 59
Е, така де - аз казвам аз как приемам нещата на база на моя си опит, естествено.

Но понеже тук е бг-мама и е редно първо да попитаме, защо аджеба мъжът не поема 50% от домакинството, след туй да оплюем начина му на комуникация, накрая снизходително да подкрепим авторката /която пък сама си знае, че е занемарена/ - да, разбираемо е развитието на темата.

Общи условия

Активация на акаунт