Ти си занемарена!

• 49 368
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 15
Ей тука прочети:
За какво си поплаках днес и глупост ли е, старост ли е, лудост ли е..

# 16
polina-malina,нормално е да се чувстваш така,защото при тази ситуация мъжът ти трябва да те подкрепя и може по много по-мил начин да ти каже че има нужда от теб като жена.Мъжете немогат да се поставят в положението на майката.Но пък и затова казват,че жената е по-силната половинка или поне в последно време е така-тя трябва да работи,да гледа домакинство,да гледа деца и да изглежда перфектно.
Трябва обаче и да намираш време за себе се и то не заради мъжа ти ,а заради самата теб,за да се чувстваш добре.
Аз отгледах две деца,казвам отгледах,защото те са на 8г и на 12 г. и мога да кажа че са самостоятелни.Без баби,работеща и знам че никак не е лесно ,но винаги съм се старала да си създам и вътрешен комфорт като се грижа за себе си.Всичко може да правиш и в домашни условия.
Подкрепям те изцяло и пак казвам,че трябва да си отделяш време първо заради СЕБЕ СИ и после заради останалите. Hug

# 17
Не може ли да помолиш някой да ти помага с грижите с бебето?Макар че като вариант има и детските центрове-веднага се сещам за Mall of Sofia ,където има и детски център,и козметично студио.Даваш си детето за час-два да си играе,а през това време се грижиш за косата и маникюра си.Не може ли да оставиш детето си на баща му за няколок маса поне през ушкендите и да потренираш малко във фитнес или отидеш на пазар. Rolling Eyes Не  виждам с какво право ще ти казав,че си занемарена,ако не ти оказва никаква подкрепа,защото 12часа на работа и после грижи з адетето ми звучи непосилно. Shocked

# 18
  • София
А опитвала ли си някога да обикаляш магазините с детето?
Моята дъщеря от поне една година - сиреч когато стана на 3 и половина - успешно пребивава в магазини всякакви. В магазините за дрехи танцува, кекерчи се пред огледалата, забавлява се с манекените, разглежда каталози, гледаме кои дрехи с кои си подхождат по цвят, седи с мен в пробните (винаги ѝ искам мнението за дрехите, които пробвам).

Онзи ден се наложи да купуваме строителни материали (вярно, че бяхме с мъжа ми де), но разглеждахме магазина - показвах ѝ отверки, валяци за боядисване, мистрии... Изобщо образователна визита, а на нея ѝ беше адски интересно.

В магазини за хранителни стоки задлжително тя мери на кантара зеленчуците, поставям задачи да открие "нейното" прясно мляко, абе забавляваме се.

Изобщо като се смени подходът, посещението в кой да е магазин е еквивалентно на това в музей примерно. Даже е по-интересно понякога, понеже нещата са реални и практични.
Естествено има таван от 2 часа, след което ѝ писва, ама то и на мене след толкова време ми писва, та няма проблем Simple Smile

# 19
Добре де, виждам, че детето е на 4г, не е пеленаче, няма какво толкоз да го третира за един запушен нос и да го гони със сиропи по цял ден, за през ноща му се дават кърпички до леглото и да си духа носа сам, айде да не преиграваме чак толкоз с "болестите"!
Което обаче не означава, че майката няма право да е изморена, да си поспи когато и се спи, дори и да не излезе в парка, когато не и се ходи! Детето пак ще оцелее и пак ще си се развива нормално, няма нужда да му се робува денонощно.
Подобни думи от страна на мъжа и нищо не оправдава, особено към жена нагърбила се с цялата семейна логистика + 12 часов работен ден. Разбирам, той да и осигурява пълно благоденствие и нейното единствено задължение да е да му краси хоризонта, но явно не стоят така нещата в това семейство. Затова конкретен съвет към авторката, давай по-лежерно откъм "задълженията", връчвай му детето при всяка възможност (спал, недоспал, не те интересува, нали и ти не си кукуряк), отделяй си време за собствено удоволствие.
А и се съмнявам и той да е като от списание, подобно работно време и въпреки всичко недостатъчна за издръжката на едно домакинство заплата обикновено не предполагат перфектна визия, ще ме извинява! Ама нали претенции трябва да има, да посмачка жена си от време на време, че да си избие комплексите...

# 20
Разбирам, то звучи добре на думи, аз през повечето време съм успявала да го постигна, но си признавам, че далеч не винаги.
А съпругът на авторката, бас хващам, че всъщност не иска да й каже точно това - да отиде на фризьор или на козметик. иска да й каже, че не правят достатъчно секс.
Съветът ми е директен разговор да проведат. И да измислят някакъв график, така че за нея да остава 1 час дневно примерно, в който може ако иска прическа, ако иска масаж, ако иска да почете книга и т.н., а тя ще гледа да остава будна след като детето заспи - за да се погушкат.
В общи линии това е.

Nesiha а да поговорим ли за "занемарени" мъже ? Нали се сещаш там за какво става въпрос, женит е са в пъти по - поддържани от мъжете.
И ако погледнеш мъжа на една такава занемарена жена, каквато ти описваш и ти става ясно, че ня ма за пред кого да се гласи.

# 21
А съпругът на авторката, бас хващам, че всъщност не иска да й каже точно това - да отиде на фризьор или на козметик. иска да й каже, че не правят достатъчно секс.

Laughing Абсолютно. За форума занемарена жена означава без маникюр, прическа, и фон дьо тен, а за мъжете - обикновено такава, дето е изтощена,  в недобро настроение и неентусиазирана по отношение на секса. Така че ако жената успее да си осигури някакво време в което да релаксира, по неин си начин, бас държа, че ще секнат и рекламациите.

# 22
Мъжът й го е изцепил, щото секса му е малко. ако получаваше достатъчно секс, хич нямаше да му дреме с прическа ли е тя или не.

И аз мисля, че в това е разковничето.
Полина, не може ли да се пречупиш?
В смислъл - секса не е задължение, а удоволствие. И като такова, не бих го отказла..

# 23
  • София
А когато ти си нощни смени, кой те оставя да спиш......и излиза с детето....
Съжалявам, че ще го кажа, но не понасям такива изказвания от мъже, които едва ли са от помагащите вкъщи.....
Цял ден ще се скапвам, никой няма да ми помага, а пък накрая ще ме обиждат и е..ът...найш га? Точно никога.....

# 24
Парци! newsm48
Но си е самата истина! Не разбирам всички тези жени дето ги гризе съвестта, че не си изпълнили "съпружеските задължения", търпят да им се натяква всичко и постоянно, а до тях "мъжът" с главно М е с крака на масата и си чака ракийката и салатката под час! И смята, че това подържа чара му!...

# 25
Постарай се да влагаш по-малко усилия в нещата от ежедневието за които това е възможно, за всичко си има начини и начини. Избери по-лесните такива, така че да си щадиш силите.
А мъжът трябва да се включва да помага (направо му делегирай задължения като е в къщи) и да се въздържа от такива реплики.

# 26
  • София
Добре де, виждам, че детето е на 4г, не е пеленаче, няма какво толкоз да го третира за един запушен нос и да го гони със сиропи по цял ден, за през ноща му се дават кърпички до леглото и да си духа носа сам, айде да не преиграваме чак толкоз с "болестите"!
Което обаче не означава, че майката няма право да е изморена, да си поспи когато и се спи, дори и да не излезе в парка, когато не и се ходи! Детето пак ще оцелее и пак ще си се развива нормално, няма нужда да му се робува денонощно.
Подобни думи от страна на мъжа и нищо не оправдава, особено към жена нагърбила се с цялата семейна логистика + 12 часов работен ден. Разбирам, той да и осигурява пълно благоденствие и нейното единствено задължение да е да му краси хоризонта, но явно не стоят така нещата в това семейство. Затова конкретен съвет към авторката, давай по-лежерно откъм "задълженията", връчвай му детето при всяка възможност (спал, недоспал, не те интересува, нали и ти не си кукуряк), отделяй си време за собствено удоволствие.
А и се съмнявам и той да е като от списание, подобно работно време и въпреки всичко недостатъчна за издръжката на едно домакинство заплата обикновено не предполагат перфектна визия, ще ме извинява! Ама нали претенции трябва да има, да посмачка жена си от време на време, че да си избие комплексите...

Абсолютно подкрепям всяка дума!

Изобщо за това, че се скапваме, сме си виновни сами. Нещата може да се вършат и лежерно, без напрежение и без да си поставяме изтощителни изисквания сами към себе си.

# 27
А опитвала ли си някога да обикаляш магазините с детето?
Моята дъщеря от поне една година - сиреч когато стана на 3 и половина - успешно пребивава в магазини всякакви.

Защото имаш дъщеря  LaughingМоят син в магазин се държеше като порядъчен мъж, почваши да реве от вратата.
Въпросът със секса при мъжете стои малко по-различно, не си представят, че жената има нужда от нещо повече. Като в акъла ти е болното дете, не ти е до секс.

# 28
Е, той помага, бе, четете по - напред, но просто е на смени - когато го няма, го няма и толкоз. А тя е до 8ч. вечер на работа, значи като се прибере и тепърва почва готвене, ако готви и там някакво чистене, пране, а за десерт и сополиво мрънкащо хлапе  Wink
Той също изнемогва, тя сама го пише.
Не звучи много гот.

# 29
Той също изнемогва, тя сама го пише.
Не ше да е толкоз изнемогнал, щом си поспива в къщи спокойно когато не е на работа, и си чака секса.

Общи условия

Активация на акаунт