Ти си занемарена!

• 49 526
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Всичко, което пишете е много забавно, но ще ви върна в сериозната част за малко. секс пред дете, в същото помещение, спящо или не е престъпно поведение. Прочетете малко за първичната сцена и ще разберете защо. Това е една от най- жестоките психически травми, които могат да бъдат нанесени на дете. И тук няма ако, нанасянето на вреди е доказано, а вредите не са за подценяване.
Съжалявам, че прекъсвам забавната част на темата, но това е важно.
На мене ми е интересно, ако детето е дълбоко заспало и по принцип  спи дълбоко, какво може да му навреди, ако родителите правят секс, тихичко, без викове и т.н. Сериозно питам.
Първо, няма как да знаете дали спи през цялото време- всеки човек се буди поне по няколко пъти на нощ, за които няма съзнателен спомен.
Второ, човек и докато спи възприема случващото се около него, но на несъзнателно ниво. Същото важи и за бебетата, които "не разбират", но това не им пречи несъзнателно да запаметяват всичко. Травми от типа на първичната сцена най- често не оставят съзнателен спомен у детето/възрастния, но това не пречи да предизвикват последствия.
Но да оставим само аргумента с варианта детето да се събуди риска не си струва. Предполагам всеки разполага с поне още едно помещение в дома си. Мое мнение, разбира се. Всеки може да се консултира със специалист за по- подробно и конкретно мнение по въпроса.

# 661
Благодаря Бояна. Ние никога не сме правили секс в стаята където спи детето - нищо че е била бебе, просто не би ми било комфортно, а сега разбирам че е било и правилно Simple Smile.
Като се замисля обаче, в ромските гета, където живеят по 6-7 човека в една стая...не ми се предполага на какви гледки стават свидетели децата ooooh!. Което може би обяснява аморалните им прояви в бъдеще и ранният сексуален живот...но кой ти мисли за това при тях Sad

# 662
Ако са студенти? Ако са на квартира?
Ако живеят две семейства?

# 663

Суинг?

# 664
  • София
Ако са студенти? Ако са на квартира?
Какво да ти кажа? Информирам за теоретичната част, а практическата е въпрос на личен избор, нали? Това се отнася до всичко и всеки сам си нарежда приоритетите и си организира живота.

# 665
  На първичната сцена се отдава много голямо значение... аз пък съм се чудила дали се отнася за полов акт въобще, който детето е видяло дори без да го осъзнава, примерно по телевизията... защото не гарантирам, че никога не е зървало такъв, по скоро май доста.
 Свързва се с възприемането като акт на насилие, нали?

# 666
Не знам за първичната сцена, но нашата дъщеря дори не ни дава да се прегръщаме. И то откакто стана на 10 месеца! Смее се и се радва, но ако решим с баща й само да се прегърнем на дивана и почва да пищи и реве. Ревнува ли, що ли?  Thinking

# 667
Не знам за първичната сцена, но нашата дъщеря дори не ни дава да се прегръщаме. И то откакто стана на 10 месеца! Смее се и се радва, но ако решим с баща й само да се прегърнем на дивана и почва да пищи и реве. Ревнува ли, що ли?  Thinking

И кучето така правеше  Laughing

А дали не е свързано с това, че сексът е грях по принцип?

# 668
   Сега пък и куче намесихте! Crazy

И моето дете така прави - ако се гушнем примерно, веднага се намърдва между нас и ни разделя.

# 669
  • София
Iris04 на първо място е сцена на секс между родителите, но в някаква степен се отнася и до други секс сцени. За да не залитаме в крайности- зърването на кадър по телевизията, докато се сменят каналите, например, не бих казала, че може да се сравнява с присъствие на полов акт между родителите.
 Нещата са по- сложни от възприемането като акт на насилие, но не смея да се впускам в обяснения, за да не напиша и някоя глупост. Смята се, че това е основен фактор за развиване на неврози.

Жаве Няма общо с прегръщането. Протестите срещу прегръдките са си обикновена ревност. Няма общо и с това детето да види родителя гол, което не е проблем, стига родителя да не изпада в потрес, срам и тн от своята голота.

# 670
Човек да се учуди, какви интелектуални семейства има тук!
Планират секса, кога детето ще се разболее, кога какво ще се случи и си освобождават графика, а може би и психиката за секс.
То баба ви и дядо ви под график са спали, на водно легло, свещи и тиха музика.
Нямам спомен от детството ми за секс между радителите ми, въпреки, че не живеехме при завидни условия.
Бoяна , то и когато се карате със съпруга си и настроението ти е лошо, бебето много по-добре усеща, защото за тона и допир, не е задължително да разбирам мисловно.
Зрението и разбирането се развива много по-късно.
Аз до 3 годишна, въобще нямам никакви спомени с конкретни лица.
Ако дете се осинови до тази възраст, то няма спомени за родителите си, да оставим въпроса за секс.

# 671

Жаве Няма общо с прегръщането. Протестите срещу прегръдките са си обикновена ревност. Няма общо и с това детето да види родителя гол, което не е проблем, стига родителя да не изпада в потрес, срам и тн от своята голота.

А не е ли същото при секса?  Ако родителят го възприема като нещо нормално и не изпада в потрес, срам и тн , от това, че прави секс.

# 672

Ако дете се осинови до тази възраст, то няма спомени за родителите си,
Ааа, има, има. Прочети "Първична рана".

# 673
   Сега пък и куче намесихте! Crazy

И моето дете така прави - ако се гушнем примерно, веднага се намърдва между нас и ни разделя.
Това си е вродена ревност. Прегрътката , гушкането е признак на обич, която не се осъзнава от детето или по-точно казано, счита, че трябва да е насочено към него.
То и моя син, скубеше кучето, когато реши да ми се порадва или обратното.

# 674
  • София
Снежа63 събитията складирани в несъзнаваното имат по- голямо влияние от останалите, но това е друга тема. В тази връзка, дали някой има съзнателен спомен за нещо или не, не е доказателство за нищо. Детето може да не помни и скандалите, но ако са ежедневие те ще станат част от модела му за взаимоотношения на хора, които се обичат. И пак казвам, не натрапвам на някого как да живее, а само изказвам мнение и предлагам информация.

ПП Близък на семейството ми е бил осиновен на 8 и няма съзнателен спомен преди тази възраст, но това не пречи на събитията преди осиновяването да са му се отразили по безброй начини.

Трещерица Не е същото при секса, както при голотата, за съжаление. Не може да се прилага една и съща логика към всичко. Иначе ще излезе, че ако родителите се бият без да се срамуват от това детето няма да се травмира. Секса е интемен акт. Предполагам и днес, на чисто съзнателно ниво трудно ще се намери някой очарован от идеята да си представя секса на своите родители, камо ли да стане свидетел.

Общи условия

Активация на акаунт