Ти си занемарена!

• 49 514
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 675
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А пък Ошо разправя, че секс пред децата не е на лошо

# 676

А не е ли същото при секса?  Ако родителят го възприема като нещо нормално и не изпада в потрес, срам и тн , от това, че прави секс.

Всъщност би трябвало да е същото, и сигурно е. При някои племена с по-първобитен начин на живот, например... това са си естествени работи.  Предполагам, че като не са чували за психоанализата нямат и такива несъзнателни травми Joy
   Но на практика не смея да проверя тая теория....

# 677
  • София
 Предполагам, че като не са чували за психоанализата нямат и такива несъзнателни травми Joy

Те и като не са чували за бактерии не означава, че не умират от инфекции. Wink

# 678
Не сте ли гледали онзи епизод на Двама мъже и половина, в който чичо Чарли осъзна, че е видял майка си да прави секс с червенокос мъж ( който му казва- спокойно, каубой, няма да нараня майка ти), и затова подсъзнателно мрази анимационния герой Текс?

# 679
  • Насред хаоса
На какво обърнахте темата?!  ooooh!
Дали си занемарена няма връзка с това, кой те гледа, докат правиш секс.

# 680
Преди години и голотата е била нещо срамно. За някои и сега.

# 681
  Предполагам, че като не са чували за психоанализата нямат и такива несъзнателни травми Joy

Те и като не са чували за бактерии не означава, че не умират от инфекции. Wink

Секса е интимен и скришен акт в нашето общество и затова съм съгласна с тълкуването за първичната травма донякъде. Но има и други общества, а също и членове на нашето общество, които живеят нарочно, или по принуда по по-натуралистичен начин...
  Така или иначе, ние не сме от тЕх, у нас поне.

Макар че, ако тая теория беше вярна би трябвало да се разпростира и върху  всяко амазонско племе... интересно дали и при тях предизвиква неврози обичайната гледка на съвкупляваши се родители.

# 682
Всичко, което пишете е много забавно, но ще ви върна в сериозната част за малко. секс пред дете, в същото помещение, спящо или не е престъпно поведение. Прочетете малко за първичната сцена и ще разберете защо. Това е една от най- жестоките психически травми, които могат да бъдат нанесени на дете. И тук няма ако, нанасянето на вреди е доказано, а вредите не са за подценяване.
Съжалявам, че прекъсвам забавната част на темата, но това е важно.

Еми хайде тогава никакъв секс, докато не си к упим тристаен  Crazy

# 683

Ако дете се осинови до тази възраст, то няма спомени за родителите си,
Ааа, има, има. Прочети "Първична рана".
Вярваш ли в това, защото аз вярвам в много "по-прозаични" неща.

Не съм чела "Първична рана", но поради много други теории, много от нещата се отхвърлят.

# 684
Шанталчето спомена циганите, ама аз си мисля за нашите деди, дето масово са живели в колиби, барабар с по десетина дечурлига. И то хилядолетия наред. Децата са били наблюдатели на това, което става между родителите им, не е имало начин. Може би затова пък човечеството е сбъркано, кой знае...  newsm78

# 685
Е, не всички наши деди са били наблъскани в по една стая. Имало е и средна класа с 2 стаи.
И поне перде е разделяло спящите деца от правещите секс родители.
То тогава например като ще се яде кокошка- майката хваща една брадва и отсича на кокошката главата, после оставя на най - голямото момиче да скубе  и щави пилето, момчетата пък са смятали за голямо съкровище отсечената кокоша глава ..
Това ми е разказвано от баба ми, ама не мисля да давам на сина ми да си играе с отсечена кокоша глава.

# 686
На какво обърнахте темата?!  ooooh!
Дали си занемарена няма връзка с това, кой те гледа, докат правиш секс.

Да, бе, ония племана сигурно са обезкосмени и лакирани.

# 687
  • Варна
Няма общо с прегръщането. Протестите срещу прегръдките са си обикновена ревност. Няма общо и с това детето да види родителя гол, което не е проблем, стига родителя да не изпада в потрес, срам и тн от своята голота.
Че то едно време да ходиш гол е било почти като да правиш секс пред някого.
Сега всички са голи на плажа и децата го приемат за нормално.

роси не става въпрос за последните 100-150г., а за много по- рано.

# 688
  • София
Няма общо с прегръщането. Протестите срещу прегръдките са си обикновена ревност. Няма общо и с това детето да види родителя гол, което не е проблем, стига родителя да не изпада в потрес, срам и тн от своята голота.
Че то едно време да ходиш гол е било почти като да правиш секс пред някого.
Сега всички са голи на плажа и децата го приемат за нормално.
Тук не става въпрос за общоприети норми и културни особености, а за други неща, но предлагам да спрем до тук. Всеки, който се интересува от тези въпроси може да прочете, да попита специалист и тн.

# 689
Бояна, това , което пишеш е така , НО би трябвало да знаеш, че това има своите аспекти и основни положения за "създаването" на подобна травма на детето.  Не всяко дете получава травма, ако родителите му правят секс в стаята , която и то спи. Вярвам знаеш също за фазите на съня и за физическите състояния на спящият организъм. Също предполагм ти е известно, че фазите на съня и състоянието на едно бебе по време на сън, коренно се различават от това на възрастен. Така че това напомняне е добре, но само в опредеелени рамки. Така че въпросната травма може да  се получи /дори и в неосъзната форма/ САМО при определени положения не на всака цена. Вярвам знаеш го и ти. Peace

Ужас оспамихме темата на жената. Tired

Общи условия

Активация на акаунт