Строеж-къде, как колко? Тема за взаимопомощ-20

• 58 501
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Не знам да се смея ли или да плача, офертата на втората фирма надхвърли тази на първата.От понеделник съм в отпуска и се заемам сериозно със строителите

# 646
Не знам да се смея ли или да плача, офертата на втората фирма надхвърли тази на първата......
Ваня, ти нали си от Пловдив? Много пловдивчанки има в темата, мятай ги на лични подред момичетата, може да споделите строителна фирма с някоя от тях...Simple Smile  

# 647
  • Горна Оряховица
Здравейте Строителки Hug
Отдавна не съм се обаждала, но това е защото няма какво да кажа, но мисля ,че виждам светлина в тунела Mr. Green.От общината казаха, че края на юни може би ще ни излезе смяната на статута, та вече мисля за архтекти  Laughing ,но нищо не измислям. ..
Казаха също,че в нашия малък град има двама такива настоящатата главана архитектка и бившия такъв. Нещо не ми се обвързва с никой от тези двамата, защото ако с главната имаме разногласия ще е проблем, за напред и т.н. Имаме вариант за архитект , контакта с който става чрез Скайп, което ми се вижда неудобно, и някякъв сладур ,номера на който взех от обявите Клалфланд #Crazy ми дава цена 3.50на кв. (предполагам добра цена)  само за неговата част newsm78. В случая ме притеснява аз ли трябва да си търся събирам папките с всичките останалли части. Имам тази възможност, но как ще се съгласуват по между си и не е ли това работа на архитекта всъщност  newsm78
Побъркана работа... съжалявам за дългия пост. Някой ако има идей ,съвети и педложения да не ме жали   bouquet

# 648
  • Русе
Аз честно казала не бих събирала сама отделните части. Мисля, че най-добре е да бъде една фирма, която да си направи всичко, те помежду си да се разбират. На нашия проект само топлото но го прави външна фирма, но тя си работи с архитектката и просто ни изпрати при нея за някои дребни уточнения, но те си оправят нещата помежду си. Определено мисля, че така е по-удобно.
Не ми се вярва, че в ГО има само 2 арх-кти, но ако е така защо не поразпиташ в Търново, наблизо ви е все пак. Така само комуникация по скайп не ми се вижда много удобно. Това все пак си е мое виждане, разбира се.

# 649
В Търново има страшно много архитекти, къде ще се забиваш в Горна Оряховица. Избираш си архитект и той си прави комуникацията с останалите хора, които изготвят останалите проектни части. Ние поне сме така. Даже на нас ни обясниха, че ВИК и Енергото не се изискват като проекти от нашата община, така че тези части ги спестяваме. Само ще си сключим предварителни договори с тях. Повечето архитекти спестяват тази информация, така че се интересувайте кои части изисква вашата община за получаване на разрешение за строеж. Rolling Eyes

# 650
  • Горна Оряховица
Въпросния архитект прати портфолио и къщите наистина са добри (от В.Т.е) Трябва да говорим и за другите части и как се съгласуват.

# 651
  • Банкя
Акси записвам всяка една стотинка както съм обещала , когато кажеш пращам подробна разпчечатка кое какво  hahaha

♥VIKI♥ Много благодаря! Hug
Определено ще имам нужда от инфото, защото и ние отиваме към строеж с бригада... Мъжът ми по принуда ще има повече свободно време това лято и това ще му е основното занимание и забавление. Grinning

*mimoza* Ние си правим така проекта - сами си събираме папките от различните специалности, но те си се консултираха помежду си, събирахме се заедно, за да коментираме основните неща по проекта.
Но моят мъж си проектира сам ВиК-то, архитектът и електро-проектантът са ни приятели и не ни искаха пари... И така просто си намерихме останалите специалисти, като предварително проверихме в общината, какво трябва да внасяме.
Още не съм сигурна, дали всичко е ок, защото още не сме ги внесли - очертава се другата или по-другата седмица, защото чакаме да ни съгласуват ПБЗ-то в КАТ. Praynig

Та според мен не е невъзможно, но определено е по-лесно, ако си в тези среди. Peace

maiaaa Ние минахме през подобна процедура - делба на имот. Не съм наясно със самата процедура по ПУП, но основното е първо да урегулирате имота, тоест да получите УПИ.
След това вече започвате от там, откъдето тръгват останалите, започващи строеж на къща - искате си от общината виза за проектиране, с нея си взимате предварителни договори или становища от енергото и ВиК-то, започвате работа с архитект и проектанти. След като проектът е готов, заедно с останалата документация се внася в общината за разглеждане и одобрение. След това, ако всичко е ок, ви издават разрешение за строеж, което след 14 дни влиза в сила и може да започвате.
Успех! Simple Smile

# 652
Здравейте, може въпроса ми да не е много за тази тема, но към списващите от Пловдив или околностите- Можете ли да ми препоръчате бригада за строеж на басейн? Предстой първа копка, а не сме намерили строители още  Simple Smile
Предварително благодаря, ако може някой да помогне   bouquet

# 653
Момичета, вие как почиствате остатъците от цимент по дограмата, при нас уж найлони слагаха, ама така са окепазили всичко, че сега като взеха да чистят, гледам первазите са вече надрани. Много се ядосвам.

# 654
  • sofia
temir, с тънка шпакла изчегъртваш (ако е като по-дебело), че иначе се надира от камъчетата на пясъка.  Ако има по стъклата, с едни ножчета за стъкла (керамични котлони). И после следите с оцет, може чист, може разтворен с вода.

# 655
temir, с тънка шпакла изчегъртваш (ако е като по-дебело), че иначе се надира от камъчетата на пясъка.  Ако има по стъклата, с едни ножчета за стъкла (керамични котлони). И после следите с оцет, може чист, може разтворен с вода.

точно така аз с това се занимавам в обектите на мъжо(сладка работа) smile3506, но клиентите са много доволни като си видят дома чист след толкова прахоляк и боклуци

# 656
Ето обещаните снимки утре наливаме плочата  Party
1. http://prikachi.com/images/670/3450670M.jpg
2. http://prikachi.com/images/681/3450681m.jpg
3. http://prikachi.com/images/688/3450688s.jpg стълбите на вернадата

изчезвам сега че работа ме зове :****  Heart Eyes  bouquet

# 657
  • Перник
Момичета, имам спешен въпрос:
Кой издава скицата, която се прилага към молбата за издаване на виза за проектиране?

Питам, защото мъжът ми отишъл в общината и те му казали, че въпросната скица се издава от фирма  Rolling Eyes Пък в сайта на въпросната община виждам, че ТЯ издава скица за издаване на виза за проучване и проектиране  newsm78 Архитектите ми казаха същото  newsm78 Май пак на някоя лелка не и се работи...

Вики, браво! Ще чакам снимки и от следващите етапи  Peace

# 658
  • Банкя
♥VIKI♥ Поздравления за напредъка! Simple Smile
Страхотна природа около вас - ще стане приятно местенце за живеене. Hug
Ако приемаш гости през някой от следващите уикенди, с удоволствие бих се запознала с теб и местенцето ви.  Hug

SvetlaK Като собственик на имот/УПИ имате право да си подадете заявление в деловодството на общината да ви издадат скица на имота с параметрите му, като съответно си заплатите за услугата. При нас струва 30лв за нормална поръчка. На така издадена скица се нанасят параметрите за застрояване и тя става виза за проектиране. Peace
Служителката може да се е подвела, че е необходимо да минете през някаква процедура по урегулиране или промяна и затова да ви е пратила във фирма.
Ще потърся в нета и ще ти цитирам, ако открия подходящо инфо. Wink

Виж тук и тук.
Издава се от местната служба по кадастъра, каквато би следвало да има и във вашата община. Peace

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 14:33 от Акси

# 659
  • Перник
Акси, благодаря ти за бързия отговор!
Така ми обясниха и архитектите.

В сайта на общината (общ. Перник) има "молба за издаване на скица-извадка от ПУП за издаване на виза за проучване и проектиране" И "молба за издаване на виза за изработване на инвестиционни проекти". Според мен сега ни трябва първата, а след това - виза. Скица от кадастъра имаме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт