Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 397
  • 714
  •   1
Отговори
# 105
Сега като чета постовете на ЛЛЛ и ми става толкова спокойно и приятно...знам, че ще е трудно и че кърменето понякога е доста стресиращо с постоянните въпроси "Гладно ли е? Стига ли му кърмата?Имам ли къмра? " и т.н.
Обаче, честно да ви кажа, направо съм потресена от съветите на педиатри с толкова голям опит, практика, авторитет и даже, ако щете, жени, които също имат деца и са кърмили някога ooooh! Вчера пак чух за съвет от такъв педиатър за бебче на 20 дни да се дохранва, защото кърмата била малко...Добре, ама съвет към майката какво да направи, за да спаси положението и да не се отбие само детето няма ли? Давай АМ и всичко ще е ок...после майката се чуди и приема, че детето само се е отбило и всичко приключва за има-няма месец...Не съм някаква фанатичка на тема кърмене, но знам колко много жени искат да хранят децата си така, а под натиска и съветите на ТАКИВА лекари у тях остава разочарованието, че бебето им просто не искало да суче....

Ами, оплаках се...винаги предлагам да помогна, когато видя, че някоя майка е в такава ситуация, но честно казано рядко ми вярват (че начин има, само да поискат помощ) Praynig

# 106
Moiraine да ти кажа за моите впечатления относно това изглаждане на шийката.Моят лекар както ви бях писала преди дни ми предписа да пия по 3 пъти на ден таблетка Бусколизин.Да уточня,че тогава не съм имала никакви болки или контракции.Според него обаче това лекарство много добре спомагало за това прословуто изглаждане.Имало особено добър ефект при второ раждащите жени,защото при нас понякога този процес ставал по-бавно и по-болезнено.Е както и да е аз го пия вече цяла седмица ама дали има някакъв ефект немога да кажа.Особено след като днес ми каза,по-скоро да не очаквам раждане в следващите няколко дни.Чудя се дали поне тези хапчета ме обезболяват малко та да не усещам силни болки и или те просто още не са силни newsm78

# 107
Eli_J, благодаря ти за споделеното, може би затова миналият път ми биха точно Бусколизин като обезболяващо по време на раждането (аз бях без упойка). Чудя се, ако не помогне, дали може да навреди по някакъв начин приема му? Замислям се и аз да пийна няколко (колкото успея, докато родя).

# 108
Moiraine,незнам какво да кажа за ползата или вредата.Нека ако някой друг има някаква информация да сподели.Аз се доверих,нали все пак гинеколога ми го предписа и вече съм на втората опаковка. Thinking

# 109
Привет отново и от мен!

Добре дошла на kaleopa  welcome Скоро очакваме новини и от теб Wink

Момичета, може ли една вафла Морени да се отрази на тоновете на бебето  newsm78 Бяха малко високички в началото - между 140-180, после се нормализираха. Надявам се, не е нещо съществено и скоро няма да има среща с бебка. Иначе грам контракция нямам  hahaha Дано задържим положението до Великден! А пък вие се молите на бебоците да излизат вече хихихи

# 110
Дидка като нищо може шоколадчето да повиши  тоновете на бебка!

# 111
Това са нормални тонове за бебето - това което съм чела поне - или само при самото раждане май бяха с такива стойности    Thinking newsm78

Аз си родих второто дете с много бързо разкритие и не съм приемала никакви медикаменти за изглаждане на шийката  Peace  , за болезнеността - това си е до възприятие , ако те е страх боли - ако не , не те боли  Peace   аз влязох в болницата с нагласата че ще родя безболезнено - и така си и стана , контракциите ми бяха поносими - е постисках си баджаците докато траеха последните контракцийки - ама нямаха нищо общо с часовете борба и мъки  при първото ми стресирано раждане  Tired  

Не се шашкайте толкова с това на колко часа и по колко ядат мъниците ви, колкото по спокойно ви е на вас толкова по спокойни ще са и дечицата  Peace  , моята мома и давах когато я усетя че и се поцоцква и беше като ангелче кротка и тихичка ... даже нощем стигаше до гърдата ми самичка / спим си заедно и до сега  Mr. Green  - не защото тя иска а защото аз свикнах  Joy  , иначе си има и легло и си спи отделно без проблем  Heart Eyes

Сънувах доста кофти сън тази нощ - че дъщеря ми / малката  / ще ражда и ми беше толкова страшно - чудех се как да и помогна ... въобще посабъдих се с неприятно усещане  Rolling Eyes

# 112
  Уффф, аз още съм си вкъщи без признаци за раждане, ама никакви. Не помогна ни чистенето, ни велоергометъра... освен да пробвам разходката по пълните ни с дупки улици като Моарейн  Mr. Green Или довечера да нападам мъжа ми  Thinking Вече се отказвам от тези упражнения, явно бебо от намеци не разбира  Laughing Продължавам само с преговорите  Joy

# 113
Копирам се от фейса, по въпроса с допълнителните стимули от Общините, както в Несебър например:

Пете - забравих да ти кажа - обаждах се в Общината. Е можем да пием по една студена вода в големите градове, те нямат нужда от насърчаване на раждаемостта. Даже както е в Пловдив, София, Бургас и предполагам Варна(пиша предполагам, защото с Варна не съм работила толкова често и не знам как е районирана) е въведено райониране на града с подкметства. В такива случай всеки Район си има Кмет и бюджетиране, според което си преценява бюджета и евентуално гласува такива допълнителни стимули. Така, че такива въпроси следва да бъдат обърнати към Района. Друг е въпроса към кой район - там където раждаш, там където си по постоянен адрес или по адреса на който ще е записано бебче. Това днес не успях да го разуча - утре!

# 114
Мерси Пеми!Кофти информация,но какво да се прави.Значи в община Красна поляна(моя район) раждаемостта е най-висока за цяла София.И познайте защо?!Заради Факуртетоооо,разбира се  Mr. Green И ще пийне не една ,а доста студени водици.Хахахах

# 115
  • Бургас/Пз
Щъркелова веееест!!!
"Днес в 15ч се роди Габриела на мама Баронеска. Малката тежи 3060г и е 53см. И двете са добре!"

Да е жива и здрава малката красавица!

Да е жива и здрава и прекрасната Симона на Никол!!!

# 116

Щъркелите ни донесоха още едно бебе днес -

малката Калина на мама pile^ с перфектни размери 3350 гр и 50 см е вече тук!

Честита розова радост на цялото семейство! Да са много щастливи!

Честито и на мама Баронеска! Нека Габриела расте щастливо и спокойно дете!

# 117
Честити госпожици на Баронеска и Пиле!

# 118
Ех, че хубави новиниии в мрачния ден. Аз сега се чух с една приятелка и реших да си седна на дупето и кротко да си чакам термина в края на април, вместо да се ослушвам всеки ден дали пък случайно няма родя с 20 дена по-рано.

Приемам, че това са ми дни за почивка и колкото мога, ще си се глезя. Като е гадно времето, има телевизия, книжки и почивка и туй то.

А как стои въпросът с еднократната помощ при раждане, 250 лв май беше, тя откъде се взима? Каквато съм разсеяна, ще забравя да си искам парите.

Иначе получих първите си болнични съвсем навреме, много ми стана хубаво.

Приятен следобед сладуранки и целувки на бебенцата.

# 119
Честито на мама pile^ и мама Баронеска. Да са им живи и здрави сладураните.

Днес на тоновете ми се отчете родилна контракция. Всъщност съм така от вчера. Док каза да се разходя повече, амо то в това време не ми се разхождаше. Цял ден съм си с контракции. Първо бяха на 1 час. Стигнаха до 10 мин. към 17:00 часа. Легнах си да спя и нищо не съм усетила. Сега ставам и пак контракция. Дали пък не раждам? Направила съм си среща тази вечер и мисля да отида пък може да се наложи да се върнем за багажа  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт