Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 400
  • 714
  •   1
Отговори
# 330
Добро утро!  Coffee

Днес съм малко по-добре, поне носа ми не е запушен вече.

Честито бебе Виктория на мама *ПОЛИ*! Да са живи и здрави! bouquet

# 331
Здравейте момичета , честито за всички бебоци !

Аз съм позната на "Микела, 30г, Кюстендил, втора бременност " и влизам да ви кажа че има прекрасен син 3600 с име Лъчезар , роден на 1 Април

# 332
Добро утро и от мен!
И тук да честитя бебчетата Виктория на мама Поли и Елеонора на мама Асита! Да са им живи и здрави малките принцеси!

Да е честит малкия Лъчезар на мама Микела!

Аз тези дни само четя, че нещо ме мързеше да пиша. Иначе сме на финала с приготовленията - онзи ден бяхме на последна видео среща - нашата бебка все още е седалищно, даже доктора каза, че не може да повярва, че все пак за 5 месеца веднъж не се завъртя Rolling Eyes, но важното е че е пораснала - гоним 3100 и сме готови за излизане, а датата е потвърдена. Аз пък вече приготвих дрешките за изписването, минах през козметичката, днес за всеки случай ще събера и моите неща за болницата, още няколко дребни нещица и сме готови - стартирахме обратното броене! Направо нямам търпение вече!

# 333
Доро утро, момичета Hug!

Честито бебче Лъчезар на Микела и Елеонора на мама Assita! Да растат
бързо и да са спокойни дечица за радост на мама и тати Simple Smile!

Аз също планувам разходка днес, дано времето позволи Simple Smile. Иначе продължаваме с ММ да действаме по апартамента, преди бебо да се е появил. Вчера ни донесоха секцията с холната масичка, днес ще търсим и пердета Simple Smile.Само да видим как ще се оправим с нашата кака, че не иска да се отлепи от нас Simple Smile.
Успех на всички днешни майчета !

# 334
  • Варна
Добро утро и честити нови бебчета и тук!   bouquet

Да се оплача, че моят младеж снощи направо ми разказа играта. Както си бях заспала и в 12 ч. се почна едно лудо въртене и освен, че целият ми корем подскача, си въртеше и главичката, а това се оказва все по-болезнено. Каквато и поза да заемах (по едно време се надупих в котешка поза даже), няма и няма - върти там долу като шило. А той е максимално ниско и не разбирам какво още се наместваше...ама направо охках и пъшках все едно ще раждам, а ни контракции, ни болки..
ММ се видя в чудо и той, взе да му говори да заспивал, че мъчи мама и ала бала, то и аз му говорих... след около час разпъване на мама, все пак се кротна. Днес се събуждам и не мога да си мръдна таза, ни да си преместя краката - ММ ме вдига, за да ида до 00...и сега пак в леглото. Tired

Не мърдали много бебетата в 9-я месец ли?! Кой ме излъга?!! ooooh!

Тъкмо видях слънчице и то взе, че се скри. Още един мрачен ден ли...добре, че поне е събота и няма да съм сама! Laughing

Хайде палчета стиснати за днешните съботничета, които се решат да излязат, а на другите - да кротуват и да не мъчат мамите си  Mr. Green

# 335
Трюфел, и аз това се чудех тия дни = кой каза, че бебетата в 9-я месец били кротки. Моя се върти, подритва, закача се, вълнува се - забавлява се човека.

Подпира ме и мен от време на време на някакви болезнени места в дясно долу или ляво долу, ама аз заставам на обратната страна и го подбутвам да се премести. Увещавам го, разбира се и го моля също Simple Smile)

Аз днес се събудих гладна и ядосана. Сега съм само ядосана, без причина, ей така, смотано ми е. Легнала съм пред телевизора и ще чакам да ми мине, за да се заема с гладене и други приятни домашни неща.

Вчера ходих до офиса. Само за 3 седмици всичко ми се стори безкрайно чуждо, странно ми е, че хората се ядосват за някакви проекти и срокове, изобщо - явно бързичко са ми се пренаредили приоритетите...Даже се чудя как ще се върна живот и здраве...и вие ли сте така?

Разприказвах се, ама моя мъж още спи и скучая. Целувки на тумбачетата и бебенцата.

# 336
  • София/Варна
Леле, колко много бебчета от вчера! Честито на щастливите мами! Да са им живи, здрави, лакоми и поспаливи!

LadyDidi, разбира се, ти си права, че Плана за раждане важи за раждане, което протича нормално. Идеята не е да вържем на лекаря ръцете, защото все пак той е компетентното медицинско лице и носи отговорност за изхода на нещата. Плана е  по-скоро част от комуникацията между пациента и неговия лекар. Между двамата трябва да има доверие, но също така е добре лекаря все пак да знае каква е нагласата на майката. Ако няма абсолютни показания за прилагане на някаква процедура, по-добре да не се прави. Чувала съм за доста случаи на поставяне на система с окситоцин, защото на доктора скоро му свършвала смяната... Което е меко казано абурдно!

Накратко, исках да кажа, че е хубаво всички варианти и възможната лекарска намеса да се обсъди с лекаря предварително. Все пак той познава развитето на бременността и може да прецени доколко желанията на майката са изпълними... Това може да намали притесненията и страховете на родилката, особено ако е първескиня... Моя лекар е толкова спокоен и невъзмутим, че чак е заразно Crazy

# 337
Здравейтеееееееееее  Hug
Ето ме и мен, наспах се горе долу - бях събудена от едно игриво бяло зайче и един още по-игрив татко Simple Smile Е,простено да им е.

Да ви кажа,че вчера много чистих,даже до късно снощи и по едно време ме стегна корема baby_neutral аз така се зарадвах,но обясних на малката,че не ми се иска през нощта да ме разхожда до болницата - че събота и неделя са прекрасни дни и да се възползва,време й е. Ще разберем дали ме е чула  hahaha

Пуснах още една пералня с разни там пелени,одеала и т.н. и съм доволна Simple Smile Абе както писах по-рано, това е храна за душата.  newsm68

Диди,мила,ти сигурно сега спиш,щом посреднощ си будувала,надявам се сега сладко сладко да наниш  Hug

big mama, това твойто "признаци йок" ми е любимо. Даже през нощта,на едно от посещенията до WCто, се сетих точно за този твой израз и ме напуши смях Joy

Желая ви прекрасен ден и много усмивки.

# 338
Атракция, кърмя Петра на 2-2,5 часа. Лошото е, че не ми дава сърце да я събудя, ако й се спи повече, което не се случва често общо взето - 1-2 пъти на деноношие спи по 3-3,5 часа. Иначе през нощта се храни около 12, след това 3-4 и после към 6. Почти по учебник. На по-засегнатата гърда я кърмя в поза люлка, а на лявата - футболна. Двете гърди са ми различни и установих, че различни пози са ми удобни за двете гърди. От три дни суче първо от по-"увредената" гърда и после от здравата, в резултат на което започна болната да оздравява, а здравата да се запушва. Вода давам само при хълцане, а добавка и чай - не. Залъгалката я плюе. А Рефригеранс-а не ми го изписа лекар, а позната, която го е ползвала. Досега съм мазала 3 пъти и има ефект, но мисля, че основната причина е, че започнах да слагам Петра на болната гърда най-напред. В момента, в които спре да й пуска я слагам на уж здравата, която след това изцеждам. Обаче сега май се обръщат нещата. Дясната оздравява, а лявата се влошава.
Намерих доста полезни неща в поста ти и продължавам да изпробвам и да търся най-правилното за нас. Много благодаря!
chorlamata, поздравления  за това, че си намерила сама варианта, който помага при вас! От написаното разбирам, че правиш всичко необходимо, за да се справиш със ситуацията  Peace

Обичайно, в такива ситуации майки споделят, че дават на децата да сучат от по-засегнатата гърда, на следващото хранене да започват пак с нея и когато бебто я изсуче напълно, дават другата. За гърдата, от която не храниш - тя  също би следвало да се облекчава, да не чакаш чак до следващото хранене, за да предотвратиш препълването и. Хубаво е бебето са суче често (на 2 - 2,5 часа). Може да опиташ поза, в която брадичката на Петра да опира мястото на бучката. Сучейки по този начин, брадичката на детето ще масажира засегнатото място.
Добре е да не оставяш гърдите да се препълват твърде. Ако има напрежение може да предложиш на бебето да посуче или леко да изцедиш, колкото да ги облекчиш малко. Възможно е, дори и след разнасянето на бучките и омекването на гърдите още няколко дни да усещаш гърдата като натъртена, докато тъканта се възстанови след запушването.

Топлите компреси преди кърмене са добър вариант, за да отпуснат каналчетата, а след като се нахрани детето можеш да слагаш хладни такива/залеви листа. Но ако  гърдата е напрегната и топла, може да ти помогне хладък компрес преди кърмене.

Да не забравяме и грижите за мама, почивката и спокойствието - толкова важни, колкото компресите и изцеждането. Те са от особено значение при такива ситуация, за това ако ти е възможно, ще е добре да почиваш повече и да се грижиш за себе си.   bouquet

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 10:21 от Atrakcia

# 339
Добро утро!
Прекрасен ден е днес.Пожелавам здрави и пухкави бебенца на раждащите днес.Честито на родилите.Щях да пиша за коремчето как се разбира,че е слязло надолу.Когато ти е нагоре малко подпира бебето под бюста,а при слизането на корема ти олеква и почваш по добре да дишаш.Другото което е,че е видимо слизането на корема,но не винаги има слизане.Моя с първата бременност така и не слезе,макар,че много ходех през цялата бременност,а и до последно преди да ми изтекат водите бях минала 10 км и пак не беше слязъл корема.За хомеопатията, да спомена,че си е фактор и не е лошо да се взема.Аз лично ще почна 10 дена преди термин да взимам от едното за контракции.Още ми е рано  Wink бебе има още да расте  Grinning
Хубав ден ви пожелавам и ако имате възможнст разхождайте се.  bouquet

# 340
Бях тръгнала да си лягам, обаче влязох да проверя за още бебета и ....ура ето че си имаме още две. Честито бебе Лъчезар на мама Микела и Елеонора на мама Assita! Да растат бързо, да папкат много и да слушат двете чудесни мами!
Диди, щях да ти напиша същото, което Amabilis вече е написала! Разбира се, че доктора има решаващата дума, ако трябва (има причина и необходимост) да се намеси с по-специфична интервенция. Аз обаче говоря за другите неща....тези елементарните, но пък много важните. За комуникацията между родилка, татко, сестра и доктор. За желанието на всички нещата да протекат максимално по-спокойно и информативно, за да се премине през този предполагам не особено любим и приятен момент ......Аз се опитвам да се настроя максимално позитивно, макар да си признавам, че ме е шубе ужасно много....хем съм нетърпелива да видя бебо вече, хем ако може..."вече да е минало всичко".
На мамите с признаци, стискам палци, на тези дето наближават термин- също, а и на тези, дето са с "йок признаци също"!
За мърдащите в 9-ти месец бебета....купон, нали! Хем са по-големи, хем са по-силни, хем са по-дългокраки...хем имат по-малко място...и затова всичките движения се усещат още по-силно! Ама пък е за хубаво, казвам го, а един крак така ми е опънал стомаха настрани, че се чудя как да нарека тази странна форма.....
Дано имате слънчев и топъл ден! При нас започна леееееееко да се стопява от снега........ама градината все още е камареста...а цветята вкъщи почнаха да искат слънце и навън....
Прегръдки на коремчетата и дано утре(за мен), за вас днес да има още няколко бебешока!!!!

# 341
  • София/Варна
Щях да пиша за коремчето как се разбира,че е слязло надолу.Когато ти е нагоре малко подпира бебето под бюста,а при слизането на корема ти олеква и почваш по добре да дишаш.Другото което е,че е видимо слизането на корема,но не винаги има слизане./quote]

Благодаря за отговора, Щък! Аз уж дишам по-леко, ама беба все се дупи някъде под бюста ми... Май ще почакам още...

# 342
Ами... Добро утро отново  Crazy

Brown_eyes, не спя  Laughing подремах малко наистина... Към 6 се отнесох изтощена и бебка реши да си покаже номерата точно тогава! Имам лошия навик независимо кога легна да се събуждам по едно и също време и така в 9 вече бях с широко отворени очи!

А днес е важен ден - ще купувам количката! Само да не се случи нещо непредвидено.

А пък за контракциите - нали са ми първи - да си питам и аз пак тъпите въпроси Simple Smile като се стегнеше коремът и усещах супер добре формите на бебка с ръка, но не като при дупене и ритане. Това нормално ли е?

Ваня да се отчете, ако обича Simple Smile

Биг мама, разходи се малко, пък бебО/А може да реши че не иска да е космонавт/ка  Joy

# 343
Ааааа и добре дошъл на Лъчезар на Микела! Много да слуша мама, малко да плачка и много да папка и да пълни памперсите Simple Smile

# 344
Аз се гушкам на дивана с моя котарак. Той бълнува и приказва нещо на някой друг котарак насън. Малката ритка деликатно днес. Явно е решила днес да са балетните раздвижвания. Иначе като започне да се обръща наляво надясно ... все едно намества и всички органи както й скимне. Но болка не съм усетила досега.
Уж трябваше мъжът ми д аме закара до офиса да видя колежките днес, но като гледам навън тоя ураган пак се е развихрил и май няма да стане. Трябва да се прибера сама, защото той няма да ме чака там (да ни свети на женските клокотения). Ама не ми се рискува да ме отнесе някой фарфаляк навън. Както е спокойно и изведнъж се разбучава ужасяващо.
Поне интернет има днес.
Лейди Диди, ти количката с мъжа си ли ще я купуваш? Моя беше много въодушевен. Много се радваше на помпичката за гуми и на различните позиции. Кръсти си я "Бъги"-то. И като я сглоби у дома се разкарва из стаята с нея и пробва гумите дали имали точни атмосфери. Ясно ми стана кой ще тика  Joy

Общи условия

Активация на акаунт