Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 407
  • 714
  •   1
Отговори
# 315
  • София/Варна
Тути фрути, т.нар. План за раждане тепърва навлиза в България /нали  обикновено изоставаме от световните тенденции/. Все още обаче повечето лекари и акушерки те гледат все едно си невменяем, ако искаш да изполваш такъв план. Единствената възможност тук е да намериш доктор, който е склонен да води естествено раждане и да обсъдиш плана с него предварително. Аз не искам никакви интервенции, без да съм крайна. Наясно съм, че във всеки един момент нещо може да се обърка и тогава всяка майка би избрала това, което е най-добре за детето. Лошото е, че тук правото на информиран избор не е на почит. Не искам да ме третират като неодушевен предмет - искам да знам какви са рисковете и алтернативите, а не да ми приложат някакава процедура рутинно, без дори да ме питат. Направо ти завиждам, че ще раждаш в държава, където имаш възможност сам да избираш как да протече раждането на собственото ти дете!

# 316
  • София/Варна
Честито бебче на mama Ivy и стиснати палци за Moraine!

Velislava, много бързото раждане не винаги е непременно по-добре! Тялото има нужда да се подготви постепенно за излизането на бебето... Освен това, както някои майчета са писали освен по-болезнени контракции окситоцина може да повлече след себе си и други процедури...
Ако искаш прочети тук:
http://doula.bg/

[/color]

Изключително много ти благодаря за полезния линк! Да ти кажа, нещата, които прочетох ме замислиха бая по моя въпрос с окситоцина, защото до тук, във всички изчетени мнения и форуми, всички жени описват болката, която са почувствали, както и собствените си преживявания, но никъде не срещнах нищо за ефекта на окситоцина и последиците от него върху бебето. Мисля, че всяка бъдеща майка ще изтърпи болката и шевовете, но става ли въпрос за рисковете, които се крият за детето....май ще се откажа. Неговото благополучие в случая е по-важно от смени, пътувания и т.н..Благодаря на всички ви за взетото отношение и изказаните мнения  Hug

Велислава, във връзка и с предния ми пост... Аз наистина бях далеч от идеята да агитирам някой за или против каквато и да е процедура. Радвам се, че намираш линка полезен. Личния избор е най-важен, затова е добре човек да се информира. На мен също ми е първо раждане и нямам идея колко ще боли, това е съвсем индивидуално. Но съм се настроила преди всичко да запазя спокойствие и да слушам тялото си. Няма да съм нито първата, нито последната, която иска активно и ефективно да участва в ражането на детето си, с минимална намеса.  Все си мисля, че природата си знае работата... Hug Стискам палци на всички мами, на които им предстои среща с бебчо нещата да протекат така, както те искат!

# 317
Здравейте и от нас!
Честити бебоци на щастливите им мами и на техните семесйтва. Всички са с такива хубави имена! Да са здрави и много щастливи!
Исках да Ви се похваля, че ние вчера бяхме навън и спахме 4 часа като пън, едва го събудих да яде мъника. Много ме е яд за днешния ужасно ветровит ден  #2gunfire
За окситоцина и др. предизвикващи медикаменти мога да споделя, че са доста болезнени, поне при мен така беше, но май нямах избор с тези изтекли води.
Хайде лека от нас!

# 318
  • Бургас
ДНЕС СЪМ ЩЪРКЕЛЧЕ

ИДВАМ ДА ВИ СЪОБЩЯ ПРЕКРАСНАТА ВЕСТ, ЧЕ БУРГАС СЕ СДОБИ С ОЩЕ ЕДНА КРАСИВА ГРАЖДАНКА МАЛКАТА ВИКТОРИЯ НА МАМА *POLI*.
ТЯ Е СЪС ЗАВИДНИ МЕРКИ 3380 И 52СМ СЛЕД ЦЯЛ ДЕН МЪКИ СЕ Е НАЛОЖИЛО СЕКЦИО.
ДА ИМ Е ЖИВА И ЗДРАВА,МНОГО ДА РАДВА МАМА И ТАТЕ И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 23:42 от Elia

# 319
Честити бебенца на Pile, Moiraine, Eliona и Totoven! Много да радват своите родители да са здравички и бъзо възстановяване на майчетата !

# 320
  • Пловдив
Тъкмо навреме да приветствам новата бебка в нашата тема - *PILE*, да ти е здрава и да расте щастлива малката Виктория!!!    bouquet
delilah_qk, благодаря ти за отговора!!! Колко време продължи при теб? Нямам болки, освен лек натиск долу.
При мен такива контракции безболезнени си имаше около месец-два и ги подтискахме с Гинипрал , Магнерич и Но-шпа,защото още не бях влязла в 9я месец, сега вече като че ли преминават в болезнени подготвителни. Днес АГто ми каза да не обръщам внимание на контракции, които не болят или са концентрирани само в долната част на корема и да ги засичам ако станат силни и отиващи към кръста, другия вариант било да ми изтекат водите , иначе да не съм го мислила толкова.  Peace
http://www.supermamabg.com/catalog/section/9 - утре съм там живот и здраве, ако още някоя Пловдивска мама реши да се присъедини може да се обади да се видим  Hug

# 321
Отново в цивилизацията!!!! Да ви кажа и бира и кафе ми се пие. Биричка поне 2-3 литра и кафенце поне 3 бройки. ММММММММММММ
Цял ден като в изолатор - няма интернет. Явно сериозно, защото колежките казаха, че в целия град нямало. И познайте с обещанията на специалистите за "след малко" колко пъти правих упражнения на рутера ....
И сега успях да се вържа най-сетне към друга мрежа (никога не става, ама ей го на - ура).
Писна ми от глупави филми цял ден. Аз нали си стоя примерно у дома и си лежа по препоръка на доктора, та интернета ми беше единственото забавление, а днес СКУКА. Грандиозна скука.
Така се надявам доктора да даде карт-бланш за разходки на следващия преглед в сряда. Дано, дано, дано. Всичко зависи от това малката колко е порастнала и какво ми е кръвното. Ама вече ми се изчерпаха идеите след близо 3-седмичен престой и спокойствие и започна да ми омръзва да почивам.
А аз да кажа, че почти незнам какво е това контракция. Усещам като се двица как ми се втвърдява корема като камък, но иначе когато съм в покой не ми се е случвало, а то наближава вече.

# 322
Още една щъркелова вест от днес от нашето щъркелче Auraboneva:

"Тази сутрин в 11.20 ч. с планово секцио мама Ася - assita е родила бебе Елеонора с мерките 4130 гр. и 52 см. Мама и бебе са добре, по-късно като се чуем ще пиша подробности."

# 323
  • Сопот, Пловдив
Да са живи и здрави бебе Виктория на мама *POLI* и бебе Елеонора на мама assita!!!    1stroller  1stroller

# 324
Честити сладки бебенца на мама Ivy,Moiraine,Eliona ,Totoven,Bloom,Poli i Assita.Да са живи и здрави, а на мамите бързо възстановяване .

# 325
  • sofia
Здравейте и от мен!
Честито на всички мами сдобили се с бебчета! Да са живи и здрави малките душици и имного да радват близките си!
Моят Емо по цял ден спи и яде и цяла нощ се вихри - яде, но не иска да спи, а мрънка  и иска да го носим на ръце. Иначе аз с нетърпение чакам да ми паднат вече конците, та да си сядам нормално на задника.
От към кърмене съм много зле. Аз както и първия път имам много малко кърма. Пия много течности, лактагонен чай, сурови ядки, масаж под топл душ и какво ли още не, но нъц. С помпата почти нищо не мога да източа. На ръка след 40 мин. изтискване капчица по капчица едва 20 мл.  двете гърди пускат. Слагам го и на двете гърди, но ефект никакъв. Пускат нещо, но крайно недостатъчно, за да  се храни само на кърма. Гърдите ми са меки и много рядко ги чувствам напрегнати. Какво да правя просто не знам. Явно нещо съм си повредена. Е, пак е напредък, че първия път и 20 мл. не пускаха.

# 326
  • Plovdiv - Thessaloniki
Честито и от мен за малките щерки на  assita и Poli - да са живи и здрави и като добри принцески много да слушкат и да папкат!!!  newsm51 newsm51

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 00:07 от Nelinka20

# 327
  • София
ЧЕСТИТА ВИКТОРИЯ НА МАМА *POLI*!!! ДА Е ЗДРАВА И МНОГО ДА РАДВА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО!!!

ЧЕСТИТА ЕЛЕОНОРА НА МАМА АСЯ!!! МНОГО ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО!!!

# 328
Хайде и аз да направя едно включване по никое време  Shocked моето спане беше час и половина и край! Като кукувица съм се оцъклила и не мога да заспя. Повече няма да се хваля, че спя добре  Crossing Arms после винаги така се случва...
Плюс, че май имах контракции. Определено ми се стегна корема няколко пъти и беше болезнен в долната част. Това съвсем не ми даде шанс да заспя. Музикалният съпровод също не помага. А почвам да огладнявам  Crazy Проверявах дали не е пълнолуние, новолуние или каквото и да е луние - тц, не е това.
Ами ще си кукувам сама и това е.

Мирта, не се отказвай! Продължавай с опитите и може би ще имаш успех. Знам, че отстрани изглежда лесно, но май стигнах до извода, че кърменето изисква много жертви и страхотна воля да продължаваш да опитваш. Дано да си го припомня в правилния момент!

Morning.glory, още малко остана и този домашен престой ще приключи и ще има обиколки с количката по градинките Simple Smile

Tutti, това с плана за раждане е супер, ако всичко се случва по учебник. Но все пак лекарят трябва да може да се намеси във всеки един момент, ако нещата не вървят. Така че понякога планове и реалност се разминават за съжаление. И аз искам всичко да мине с минимални интервенции, ама не съм фанатично решена на това, защото не искам на моята съвест да лежи, ако нещо се обърка, а аз си настоявам на моето. Трябва да можем да разчитаме на лекаря в крайна сметка и да преценяваме много добре конкретната ситуация, а това е трудно в един такъв емоционален момент. Май се отплеснах. Но освен, че съм гладна, вече ме боли и глава  ooooh!

Хайде, добро утро на всички след мен!

# 329
Добро утро!
Още съм тук,признаци йок. Laughing
Обаче спах,не мога да повярвам.За себе си направих изводи за ръцете си.Храната трябва да е безсолна,тогава не ми се подуват ръцете и не ме болят.Все още се случва на някакви интервали,но всичко е търпимо.Също някъде четох да се ядат сушени кайсии и това го правя.Така, че към момичета на които им болят ръцете и се подуват.Яжте сушени кайсии и намалете солта или въобще я премахнете от менюто си и пийте течности.
Мирта аз имам същия проблем като теб и то не веднъж а три пъти.След лекциите на консултантите разбрах грешката си,а тя е че се отказвам бързо и сега съм решила твърдо,че няма да се откажа докато нямам ни една капка.Защото и моята приятелка нямаше кърма и то беше сериозно,че и детето намали теглото си доста,обаче тя не се отказа и после я кърми до 1г. и 7 мес.
Да са живи и здрави бебе Виктория на мама *POLI* и бебе Елеонора на мама assita!!!][/[/color]
9 април
Мисля да изляза пред блока.
Хубав ден и леки раждания на днешните мами!  bouquet

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 07:56 от big mamma

Общи условия

Активация на акаунт