Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 415
  • 714
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте!

Честити рожбички на мaмa Ivy, мама Moirane, мама Eliona и мама Totoven! Да са им живи и здрави, и много послушни!  bouquet bouquet bouquet bouquet

Аз от вчера съм с хрема и се чувствам много отпаднала. Не можах да спя през ноща - отново! Днес след обед поспах малко и за момента съм по-добре. В най-неподходящие момент се разболях и аз. Дано бебо да почака, докато мама събере силички за Денят!  Wink

На мен първия път ми предизвикаха раждането 3 дни преди термина, защото доки щеше да заминава в чужбина и просто не си представях да раждам при друг/а. Сложиха ми някакво хапче вагинално и всичко се разви доста бързичко, и като, че ли повече се шашнах. За това сега се моля всичко да се случи по нормалния начин, дори и по-бавно, но тялото да се подготви.

# 301
  • София
Момичета, по принцип нямам контракции, но в момента ми е ужасно стегнат корема и така си стои от около час. Какво мислите?

# 302
  • Пловдив
Ако нямаш болки би трябвало да е подготвителна контракция-имах много време такива  Peace Наблюдавай развитието все пак, но мисля, че нямаш повод за притеснение.

# 303
Ето ме отново! Hug
Тоновете са на 6,никакви признаци за раждане.Ако не родя събота и неделя,от понеделник всеки ден на прослушване и се заплаща ден за ден.До четвъртък ще е така ако не съм родила,после ще трябва да постъпя в болница.Докторката каза, че след като съм с четвърто още на 10 минути контракции веднага в болница.
Окситоцин НЕ забавя раждането,ускорява го,но усилва болките.Раждала съм три пъти и мога да направя разлика в силата на болката когато раждаш естественно или с намеса.
Елиона ,какво направи бе душа,обеща ми че ще си след мен. LaughingА вчера те чакахме да се обадиш а ти каква я свърши. Heart EyesЧестито ти мома!  bouquet
Честито бебече на мама Moiraine!   bouquet
Честито Мартин на мама Тотовен   bouquet
Вети когато дигам бебето да се оригне слагам една пеленка на рамото,слагам детето така,че главичката му е на пеленката,леко притискам коремче към своето тяло и леко потупвам по гръбчето.Помага при трудното оригване.
Гледам тя Петя ти е обяснила вече. Ей много е бърза таз булка и преди съм я похвалила. Hug

Ройс това забравих да напиша в обяснението си,че самата дума "негро" означава черен и я използват в няколко държави ,не само в  Испания.
Когато някой ме пита:"Таткото негър ли е?".Аз отговарям :"Конгоанец"При което не им става ясно какъв е. Mr. GreenА когато ме питат :"Татко какъв е?"Аз отговарям с две думи или чернокож или африканец.
Цитат
Дручка, не говоря толкова смело, защото не съм го преживяла, а защото смятам да го преживея без страх от болката и другите неща, които предстоят. Не мисля, че смелостта на някой човек се дължи на това, че не е преживял дадено нещо. Всичко е до нагласа. Аз ако го мисля колко ще боли, да си стоя вкъщи, а?!  

Велислава стискам ти палци нагласата ти да помогне и чакам с нетърпение твоят разказ. Hug
Деси и аз съм така.
Цитат
Чудя се какво става с гърдите ми не са помръднали на големина ,никаква болка, подуване напрежение нищо и коластра нямам  
.
Хайде до после. smile3505

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 17:13 от big mamma

# 304

Как протича кърменето - на какви интервали кърмиш Петра? Приблизително колко са дневните кърмения, имате ли нощни? В каква поза я кърмиш? От едната или от двете гърди суче Петра на кърмене?Даваш ли нещо различно от кърма - вода/ чай, добавка? Залъгалка предлагаш ли?
Дали може да споделиш лекаят, който ти е изписал Рефригеранс, колко време каза да се мажеш с него?
[/color]

Атракция, кърмя Петра на 2-2,5 часа. Лошото е, че не ми дава сърце да я събудя, ако й се спи повече, което не се случва често общо взето - 1-2 пъти на деноношие спи по 3-3,5 часа. Иначе през нощта се храни около 12, след това 3-4 и после към 6. Почти по учебник. На по-засегнатата гърда я кърмя в поза люлка, а на лявата - футболна. Двете гърди са ми различни и установих, че различни пози са ми удобни за двете гърди. От три дни суче първо от по-"увредената" гърда и после от здравата, в резултат на което започна болната да оздравява, а здравата да се запушва. Вода давам само при хълцане, а добавка и чай - не. Залъгалката я плюе. А Рефригеранс-а не ми го изписа лекар, а позната, която го е ползвала. Досега съм мазала 3 пъти и има ефект, но мисля, че основната причина е, че започнах да слагам Петра на болната гърда най-напред. В момента, в които спре да й пуска я слагам на уж здравата, която след това изцеждам. Обаче сега май се обръщат нещата. Дясната оздравява, а лявата се влошава.
Намерих доста полезни неща в поста ти и продължавам да изпробвам и да търся най-правилното за нас. Много благодаря!

# 305
Здравейте на всички! За съжаление нямам време да изчета всичко; но искам да благодаря за поздравите! Честити рожбички на всички, да са живи и здрави, само щастливи моменти оттук насетне!
Също забравих да пиша, че раждането беше вагинално, макар и предизвикано с гел. И да пиша, че хомеопатията може би наистина помага. Около седмица преди термина започнах да пия лекарствата, като до 7 см. разкритие ги докарах практически без болки - е, след като сложиха гела, се появиха болки, но напълно поносими, можех да си откарам така 24 часа. Докторката взе да настоява да ми спука водите още на петия сантиметър, но аз прекрасно си спомням с Алекс какви яки болки започнаха мигновенно и не давах. Но на седмия сантиметър вече нямаше накъде и ми спука мехура. Тогава вече хомеопатията не действа - в смисъл, заболя си ме както му е реда, но пък продължи около 1 час и 10 минути до раждането, което премина с един напън.
Всъщност, имали сме голям късмет, защото се оказа, че пъпната връв се е завързала на възел, явно когато се е въртяла седалищно и обратно с главата надолу. Изплака почти мигновенно, след като се роди.
Докторката ме скъса от майтап, понеже всеки луд е с номера си - аз не давам да ми слагат абокати, понеже си припадам като пич, понякога дори и от взимане на кръв - да се чудиш, как ги родих тези три деца без един абокат да ми сложат. Освен това - почти до финала не давах да ми спукат водите. Та така - излезе ми име, но пък и аз вече приключих с ражданията в този живот! Да му мислят мамите с едно и с две деца! Ще си призная, че по време на силните болки, силно се зачудих защо ми беше да си причинявам това за трети път, но естествено - това е моментно състояние, което бързо ми мина.
И така - сега сме си в къщи, сученето нещо не ни се удава, но здраве да е! Кротка е като агънце - но през деня. Стане ли 12 през нощта - стой та гледай. Рев, че чудо. Заспива ми в ръцете, обаче като я сложа да спи - на момента се ококорва и почва да реве. Но - тя може да е овен, обаче аз съм скорпион - ще видим кой кого ще надвие. Joy
Такива неща при нас. Може би е написано по-назад, но какво стана с Мишелаа? Надявам се, че всичко е наред?
Поздрави на всички мами и бебоци! Скорошни и безболезнени срещи на мамите и още неродените бебоци!

# 306
  • София
delilah_qk, благодаря ти за отговора!!! Колко време продължи при теб? Нямам болки, освен лек натиск долу.

# 307
Цитат
И да пиша, че хомеопатията може би наистина помага. Около седмица преди термина започнах да пия лекарствата, като до 7 см. разкритие ги докарах практически без болки - е, след като сложиха гела, се появиха болки, но напълно поносими, можех да си откарам така 24 часа.
Алекс и Бобо а пила ли си по време на раждането?Защото и това е от значение.Препоръчват по време на раждане на всеки половин час да взимаш от лекарството.

# 308
  • Plovdiv - Thessaloniki
Не съм влизала от един ден и бързам да честитя новите рожби - Рая на Bloom, дъщеричката на Eliona, момченцето на мама Иви, Краси на Moiraine, Мартин на totoven!!!   Да са живи и здрави всички! Трябва и да е родила свойта дъщеричка и bvl - дано са добре и те!

И да благодаря за включванията на консултантите на ЛЛЛ - и на нас скоро ще ни се наложи да задаваме същите въпроси, мерси за търпението им!   bouquet
Аз вчера бях бая часове навън, после на гости и днес не закъсня болката в дясната страна на корема като от разтегнат мускул, но след като си починах добре спря. Какво ли ще е като тръгна да раждам?  Shocked Все си викам спокойно, ще дишам, ама май сама не си вярвам...
Хайде да се отчитат дамите, които са напът към родилното, и стиснати палци от мен  Praynig

# 309
  • Варна

Такива неща при нас. Може би е написано по-назад, но какво стана с Мишелаа? Надявам се, че всичко е наред?

Мишелаа е добре, днес вече и бебка си има име: Изабела Жулиета (без тире). Днес са й взели кръв на душичката за изследвания и ако всичко е ОК, утре трябва да ги изпишат. newsm18

А на теб браво, чудесно си се справила! Дано наистина хомеопатията има ефект, И на нея разчитам аз, че шубето е голям страх, дето има една приказка! Mr. Green

# 310
Петя, ако сериозно го мислиш това за ЛЛЛ помагането, свиркай  Wink

# 311
  • София/Варна
Един въпрос към мамите с втора и следваща бременност: как се разбира дали коремът ми е слязъл надолу или е още високо?! Confused

# 312
Здравейте, днес почнада ми тече нещо слузесто,дали е тапата,от време на време ми корема ми става много твърд, незнам дали да звънкам на доки или да си чакам,термина по принцип ми е утре,но вчера като ходих на ЖК нямах никакви симптоми за раждане!

# 313
Честито момченце на Mama Ivy и щастливия  им татко. Честит голям малък мъж Красимир на мама Moirane, Честита красавица на мама Eliona, Честит Мартин на мама Totoven. Да растат здрави, да папкат много и мамите им бързо да се възстановят и да нямат проблеми с кърменето!!!

Meleen, толкова се радвам за вас с Макс! Дано само така да го карате! По хубаво от добре папкащо бебе няма!!!
Деси, искам само да ти кажа, че може да си взела нещо и от гена на баща си...и да ги пропуснеш тези красоти. Аз с това се успокоявам. И майка ми и сестра ми имат еднаква конструкция, и разбира се почти еднакво тежко раждане, а от своя страна май ще съм с мааалко по широк ханш и се надявам, това да ми помогне. Та погледни го и от тази страна. А майка ти не иска да те плаши...тя и без това е 100 пъти по стртесирана от теб...поне мойта е....гледам я, 1е дава на късо на моменти...но това е ужаса на майката от раждането на дъщеря й
Krissie, сънувах те тази нощ...беше си вкъщи и роди близнаци. И целият проблем е, че много бързо излезли един след друг. И ти се тюхкаше, че трябвало малко по-бавно. Луда работа. Напоследък съм много зле със сънищата. Подкарала съм се на едни гадни сънища, чак се чудя как ми ги ража съзнанието и ги обвива в цветове и действия.....
На Криси исках да кажа, че след като прочетох нейният разказ и направо се облещих. Тук има т. Нар. „план за раждане”, в който точка по точка изброяваш какво искаш и какво не да ти се прави или случи по време на раждане. Т.е може да искаш да си непрекъснато във вана, или да се разхождаш. Да ти казват кога да пушваш или да те оставят сама да усещаш тялото си и да преценяваш. Да напътстват таткото, за да знае с какво да ти помогне, да ти сложат бебето върху теб веднага след раждането и да останете така поне час...да му забавят инжекцият вит. К и капките за очи, за да се погледате малко, даже и да се нахраните докато е още върху майката, да си избереш дали да си с упойка  и каква, дали искаш епизотомия (не знам дали я пиша правилно)....и т.н... можеш да им изброиш хиляда неща и те са длъжни да ги спазят.
Прегръщам ви коремчета и стискам палци за оюе хубави новини. Моят доктор на вчерашната консултация ми пожела да ме види днес...а аз само го изгледах на кръв...имам още няколко неща да досвърша тея дни и уговарям бебо да си чака датата!

# 314
Честито бебче на mama Ivy и стиснати палци за Moraine!

Velislava, много бързото раждане не винаги е непременно по-добре! Тялото има нужда да се подготви постепенно за излизането на бебето... Освен това, както някои майчета са писали освен по-болезнени контракции окситоцина може да повлече след себе си и други процедури...
Ако искаш прочети тук:
http://doula.bg/

[/color]

Изключително много ти благодаря за полезния линк! Да ти кажа, нещата, които прочетох ме замислиха бая по моя въпрос с окситоцина, защото до тук, във всички изчетени мнения и форуми, всички жени описват болката, която са почувствали, както и собствените си преживявания, но никъде не срещнах нищо за ефекта на окситоцина и последиците от него върху бебето. Мисля, че всяка бъдеща майка ще изтърпи болката и шевовете, но става ли въпрос за рисковете, които се крият за детето....май ще се откажа. Неговото благополучие в случая е по-важно от смени, пътувания и т.н..Благодаря на всички ви за взетото отношение и изказаните мнения  Hug

Общи условия

Активация на акаунт