Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 434
  • 714
  •   1
Отговори
# 270
честито на новите бебоци да са живи и здрави Hug

# 271
Честита Радост на Ivy и Moiraine. Да са здрави  и спокойни бебчета и много да радват мама и татко!
Dru4ka, неусложнения рефукс не е толкова страшен, неприятен да - МНОГО, но страшен не е. Надявам се да не е това разбира се!!!
Petia, дано да си права! Прекъсвам храненето често, нося пак продължавам, свалям я по-рано от гърдата, нося по 1 час след ядене (- много трудно се оригва), рядко, но понякога не го прави изобщо. Слагам я само настрани и не заспивам докато не заспи дълбоко.

# 272
  • София
Здравейте момичета,
След поредната почти безсънна нощ сме още 2 в 1 с бебка, снощи и усещах главичката непосредствено над срамната кост...явно вече се е понаместила и се приготвя за среща  Hug.
И днес ми е хубаво от радостните новини...
Честито момченце на Mama Ivy и щастливия татко, Честит голям мъж Красимир на мама Moirane, Честито момиченце на мама Eliona, Честит Мартин на мама Totoven, да ви са живи и здрави бебчовците и много да ви радват всички, а мамите бързо да се възстановяват!

# 273
  • София
Честито момченце на Mama Ivy и щастливия татко
Честит голям мъж Красимир на мама Moirane
Честито момиченце на мама Eliona
Честит Мартин на мама Totoven

# 274
Вети казваш,че трудно и рядко се оригва-доказателство,че съм права.Слагай я на рамото си,като стомахчето и се опира върху ставата ти.Друг метод за по-лесно оригване е-хващаш бебето с две ръце(показалци на главичката,а средни,безименни и кутрета обхващат гръбчето.Палците са под мишниците).Бебето е с лице към теб.С този захват я полюшваш с бавни плавни движения на ляво,после на дясно (цялото телце трябва да се накланя като тиктакане на часовникова стрелка)- като игра с кукла.Един клип,за да видиш точно за какво говоря тук.
Ето нагледно някои техники тук.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 12:59 от petia47

# 275
Момичета!

Вижте нещо интересно на първа страничка в списъка на мамите с термин 27ми април!

Morning.glory, специално за теб, мила! Без да искам  Joy

# 276
И аз най-после да се включа тук, не съм изчела всичко, но искам да честитя бебчетата на Мойрейн, Мама Иви, Елиона, Тотовен, Блуум и всички други нови мамчета, които сигурно съм пропуснала! Да са живи и здрави бебоците, бързо да наддават, добре да си поспиват и на мамите бързо възстановяване Simple Smile   bouquet

Петя, честито и на сестра ти, желая и щастлива бременност с пухкаво и здраво бебе като резултат Simple Smile

Ние сме добре с Макс. Имах притеснения за кърменето, но сега нещата се наредиха, кърмата дойде та прелива. Ходя с подплънки на сутиена, което много ме дразни Sad Аз не обичам да нося сутиен и сега и с подплънки и подобни се чувствам като в затвор!
Не се цедя и храня на повикване на 2-3 часа, понякога на час и половина - два. Зърната още ме болят леко, но се подобряват сега когато се специализирахме малко повече с позициите  Grinning Мисля, че се храни добре, поне ако се има в предвид мокрите памперси и че заспива доволно след това. Изкушавам се да го премеря на кухненският ми кантар да видя колко е наддал  Grinning, но ще изчакам другата седмица като дойде акушерката Simple Smile
Излизаме на разходки вече, а през останалото време го държа навън в градината. Е когато има слънце и е топло разбира се Simple Smile
Това от нас!
Успех на всички мами, които скоро очакват срещата с техните бебоци!  Hug

Аз ще изчистя днес докато Макс все още спи, после сме на разходка Simple Smile

# 277
  • Сопот, Пловдив
Да са живи и здрави Красимир на мама Moirane, Мартин на мама Totoven и момиченцето на мама Eliona!!!    1stroller 1stroller 1stroller

big mamma, мерси за пояснението, наистина не знаех, че се приема за обидно навсякъде, и на всички казвам, че таткото е негър, в Испания думата освен негър, значи и черно и си мислех, че оттам идва. Трябва да сменя думичката, която ползвам.

Да споделя за съня си от тая нощ и тук - сънувам, че някаква гледачка ми обеснява да не гадая кога ще се роди бебето и че щяло да се роди на пълнолуние. Погледнах като се събудих - пълнолунието е на 18-ти, а моя термин на 19-ти - да видим колко са ми пророчески сънищата  Joy .

# 278
Moiraine стиснати палчета,да мине бързо и безболезнено  Hug. честит бебок на мама Иви,да сте живи и здрави и много да ви радва.Вети що реши,че е рефлукс мила,недей така.на мен тая диагноза ми се вижда много страшна. #Crazy просто е по лакома Рая и нагълтва много въздух.моя Давид е също голяма лакомия и връща понякога,а също и хълца като преяде.а относно окситоцина,аз имам две раждания със система,ужасно е,много боли и се стигна до епизотомия първия път,а втория се разкъсах малко.VelislavaCH говориш толкова смело,защото не си го преживяла и не знаеш за каква болка става дума.третото ми раждане мина абсолютно натурално и мога смело да твърдя,че беше значително по безболезнено и бързо.както казва Криси всичко идва от вътрешната нагласа,ако те е страх и мислиш,че ще те боли,така и ще стане. chorlamata дано ти се решат проблемите с кърменето.аз знам начукани зелеви листа като компрес на гърдите,топли кърпи преди кърмене и студени след.успех.ох,щях да забравячестит празник на здравните ръботници
[/color]

Дручка, не говоря толкова смело, защото не съм го преживяла, а защото смятам да го преживея без страх от болката и другите неща, които предстоят. Не мисля, че смелостта на някой човек се дължи на това, че не е преживял дадено нещо. Всичко е до нагласа. Аз ако го мисля колко ще боли, да си стоя вкъщи, а?! Wink

# 279
да честитя и тук новопоявилите се бебенца,Да са живи и здрави Красимир на мама Moirane, Мартин на мама Totoven и момиченцето на мама Eliona!!!    bouquet   дано не забравям някое.  Hugаз имам малко пауза и изчезвам.днес с бебо сме на преглед за слуха,такава е процедурата.  Naughtyтой си чува,реагира на силни звуци,но трябва да се отиде,че иначе ще ни глобят.  #Crazy

# 280
Velislava, то и вкъщи ще боли за съжаление  Joy

Dru4ka, тези хора само се чудят от къде пари да докопат, ще сложат глоба и за ненаакан памперс на ден сигурно скоро  Laughing

# 281

Сега се обръщам с моя проблем към ЛЛЛ - Имам кърма достатъчно, макар и секцио започнах да кърмя, когато бебето беше на 30 часа. Както споменах обаче тя беше много лакома, а кърмата не беше слезнала. Резултатът от това + много чувствителните ми зърна беше разранявания. До петия ден нямах особни проблеми освен сината болка, но това не попречи. На третия ден бяхме вече само на кърма. Като се прибрах вкъщи обаче явно лактацията вече се усили и започнаха запушвания на каналите. Малко и наследствено си пада май, защото и майка ми е имала същия проблем. Т.к. болката от разранените зърна не позволяваш да ползвам помпа се цедих на ръка. Но не помогна и вдигнах и 39,5 температура. Сега от три дена ходя на процедури с лазер и поляризирана светлина, от днес се мажа и с Рефригеранс - лекарство за крави Simple Smile за тези, които не го знаят, зърната с Гармастан и изцеждам след всяко кърмене. Едната гърда е ок, но другата още е на буци и не пуска достатъчно.  
Пъррвият ми въпрос е  - Какво друго може да се направи за отпушване на каналите?
Второ - Когато се възстанови по-засегнатата гърда ще се регулира ли количеството кърма, т.к. сега е о/о 20гр само.
Трето - Каква техника на кърмене ще ми препоръчате? Сега слагам бебка първо на по-слабата гърда, изчавам да я изпразни и я премествам на здравата. Вече използвам помпата и се доизцеждам.

Здравей, chorlamata! Да ви е жива и здрава Петра!   bouquet
Съжалявам за неразположението, което изпитваш в момента! Hug

За да бъда максимално полезна, ще ти задам няколко въпроса:  

Как протича кърменето - на какви интервали кърмиш Петра? Приблизително колко са дневните кърмения, имате ли нощни? В каква поза я кърмиш? От едната или от двете гърди суче Петра на кърмене?Даваш ли нещо различно от кърма - вода/ чай, добавка? Залъгалка предлагаш ли?
Дали може да споделиш лекаят, който ти е изписал Рефригеранс, колко време каза да се мажеш с него?

Много майки споделят,  че вместо Гармастан, който изисква отмиване ( а  то от своя страна  води до допълнително изсушаване на кожата, което пречи на по-бързото оздравяване),  по-удачно използват кремчета от пречистен ланолин, при който след намазване не се изисква отмиване, за да суче бебто, както и за изцеждане.

Най-често при запушвания помагат тези неща:
- Топъл компрес – с пелена върху засегнатото място или на цялата гърда. След като гърдата е затоплена е добре да предложиш на Петра да посуче, докато потока на млякото е улеснен от топлината. Обикновено се препоръчва  по-често кърмене на около 2 часа, включително и през нощта, като можеш да опиташ винаги да започваш от засегната гърда ( по-болезнената) . Така тя по-често би се изпразвала до край, за да се изведе максимално от задържалото се мляко извън гърдата. Ако след сукане я усещаш все още твърде пълна, би могла да я изцедиш добре.
Можеш ли да опиташ и лек, нежен масаж от под мишницата към зърното?

Добре ли засуква детето? Когато бебето засуква има ли добро отваряне на устичката, а когато вече е засукало получава ли се тъп ъгъл на устичката    около гърдата?
Понякога проблемите с разранени зърна и  запушвания са в резултат на недобро засукване и позициониране на бебето и захапване на зърното. Майки споделят, че когато имат затруднения с бучки или отпушване на каналчета, смяната на пози на кърмене им помага до известна степен. Целта е при самото сучене бебето да изпразва по-добре различни каналчета. Правилното позициониране и засукване на бебето са важни за ефективното сукане и стимулиране на гърдата. При най-често използваната поза люлка  -   ушенцето, рамото и таза  на бебето са в една линия, а коремчето му е обърнато към корема на майката. За да засуче правилно бебето трябва да отвори широко устичка, за да поеме добре освен зърното и по-голямата част от ареолата, а устничките са обърнати леко навън. Във видеото е показано правилното поставяне на бебето на гърда.  
В тази тема има снимки на различни пози за кърмене, може да опиташ тях или други, които намираш за добре, и които биха помогнали за облекчаване на болката и състоянието.

За много майки, при проблеми със запушвания и бучки, помагат компресите от изстудени зелеви листа. Зелевите листа се държат в хладилника, намачкват се леко с точилка или се набождат с вилица за да си пуснат сока. После се слагат между гърдата и сутиена без да се покриват ареолите и зърната. Когато листото повехне, може да се смени. Добре е да не се прекалява с продължителността на периода, в който се правят тези компреси или да се наблюдаваш как ти действат, защото има наблюдения, че понякога действат намаляващо на кърмата.

Относно въпросът  ти  „Когато се възстанови по-засегнатата гърда ще се регулира ли количеството кърма?” . Най-често, след  като отшуми периода на запушване, количеството кърма се регулира. Повечето майки, които са имали запушвания, превантивно предпочитат да внимават с големите паузи и препълванията. Основния фактор за стимулиране на гърдите да произвеждат повече кърма е честото и ефективно им изпразване, за предпочитане от добре сучещо бебе или, когато се налага, чрез изцеждане. Колкото по-често бебето изсуква гърдите, толкова повече мляко произвеждат те. Търсенето определя предлагането. Ако по някаква причина стимулацията намалее, количеството на кърмата, която тялото прави също намалява. Гърдите получават сигнал, че няма търсене и намаляват предлагането.

Може да се консултираш с лекаря си относно приемането на лецитин. Той е хранителна добавка, който пречи на мазнините да се слепват и натрупват и по този начин да запушват каналите в гърдите. Смята се, че е безопасен за употреба от кърмачки и се препоръчва при чести запушвания.

Ще се радвам да споделиш повече за вашата ситуация!

# 282
Morning.glory, специално за теб, мила! Без да искам  Joy
Хахахаххаа,ще обича биричка бебока!
Ей и с Атракция сме на едно мнение относно масажа на гръдите,зелевите компреси и Лецитина.Ще взема да се кандидатирам за помощник в лигата Mr. Green

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 13:49 от petia47

# 283
Velislava, то и вкъщи ще боли за съжаление  Joy

Dru4ka, тези хора само се чудят от къде пари да докопат, ще сложат глоба и за ненаакан памперс на ден сигурно скоро  Laughing

Laughing Laughing Laughing Да, със сигурност и вкъщи ще боли! Аз затова не се плаша! Чакам само момента, в който ще му чуя гласчето, всичко друго е без значение! Simple Smile Честито на всички, които гушкат вече малките си бебчета!!!

# 284
  • Варна
Аз на кафе го видях:)

Общи условия

Активация на акаунт