Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 412
  • 714
  •   1
Отговори
# 240
Moiraine стиснати палчета,да мине бързо и безболезнено  Hug. честит бебок на мама Иви,да сте живи и здрави и много да ви радва.Вети що реши,че е рефлукс мила,недей така.на мен тая диагноза ми се вижда много страшна. #Crazy просто е по лакома Рая и нагълтва много въздух.моя Давид е също голяма лакомия и връща понякога,а също и хълца като преяде.а относно окситоцина,аз имам две раждания със система,ужасно е,много боли и се стигна до епизотомия първия път,а втория се разкъсах малко.VelislavaCH говориш толкова смело,защото не си го преживяла и не знаеш за каква болка става дума.третото ми раждане мина абсолютно натурално и мога смело да твърдя,че беше значително по безболезнено и бързо.както казва Криси всичко идва от вътрешната нагласа,ако те е страх и мислиш,че ще те боли,така и ще стане. chorlamata дано ти се решат проблемите с кърменето.аз знам начукани зелеви листа като компрес на гърдите,топли кърпи преди кърмене и студени след.успех.ох,щях да забравячестит празник на здравните ръботници

# 241
  • София/Варна
Честито бебче на mama Ivy и стиснати палци за Moraine!

Velislava, много бързото раждане не винаги е непременно по-добре! Тялото има нужда да се подготви постепенно за излизането на бебето... Освен това, както някои майчета са писали освен по-болезнени контракции окситоцина може да повлече след себе си и други процедури...
Ако искаш прочети тук:
http://doula.bg/

# 242
Здравейте, мами ! Много сте активни  Simple Smile .....аз по цял ден пера и гладя , че време не остана  #Crazy и само във фб успявам да вляза за малко.....

Честито на мама Иви  bouquet

Дано утре имаме хубави новини от Ася и Moiraine, стискам палчета!

Hug на всички !

# 243
  • Пловдив
имаме бебе: 3950 гр/52 см, момче! Роди се със секцио (въпреки седем-часовите опити за естествено раждане  Shocked) около 18:30 часа на 07.04.2011 на празника на медицинският работник  Grinning!
Да са ви здрави мама и бебче и скоро да се гушкате заедно вкъщи!!!   bouquet
Moiraine - имаш комплект стиснати палчета и от мен!!!  Praynig Хайде леко и безпроблемно да мине!!!  Hug
Ето и добри новини за Мишелка - нека все по-хубави да стават край тях нещата и скоро да забрави трудностите , през които е минала, и само да си се радват!!!  Hug
Много интересен линк - http://doula.bg/ , благодаря, че го сподели!!!
Аз утре съм на ЖК за последно- реших все пак да отида да видя какво още имаме да правим като изследвания и да си изпрося цитонамазката, която ми се полага за 9я месец така или иначе (аз нали не възнамерявам да съм секцио засега, та не ме устройва варианта да ми я правят в деня на приемането- надявам се да нямат време за каквито и да било излишни медицински процедури  Whistling) и ще си питам как стоят нещата за доплера. Досега не са ме пускали на запис на тонове освен при постъпването за задържане, което все пак беше преди месец и не е показателно за нищо вече. След като се прави по препоръка на ЗК всяка седмица сигурни ли сте, че е платено- не се ли включва в безплатните прегледи?! Моля за отговор, да знам утре как да подходя като отида на преглед Praynig Peace
Момичета, дано сте изпили една биричка и за мен- напоследък не ми понася и се наливам само с газирана вода с цел гасене на киселини  hahaha

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 01:14 от delilah_qk

# 244
  • Сопот, Пловдив
Честит син на мама Mama Ivy!  smile3525 1stroller

Moiraine , късмет!!!  Praynig

Rois
, аз също много харесвам като дата 8 април, но big mama като каза,че е ден на циганите и нещо май май вече не я харесвам толкова  Joy

Не го знаех, че е ден на ромите утре. т.е. вече днес. Аз нямам против и да е на подобен празник. Grinning А иначе аз имах предвид, че седми си бях харесала, заради вибрацията на седмицата, сега следващата дата, която много харесвам по същата причина е 16-ти, още повече, че се пада и събота. Ама каквото е решил малкия човек - такова  Grinning .
big mamma, за обидно ли се приема наистина тук "негър"? Питам, просто защото наистина не знам как стоят нещата в последно време в БГ, нямам наблюдения, знам че е обидно да кажеш така в Щатите например, но за тук не знам. В Испания си използваха тамошната дума за негър, която е "негро"  Grinning и не се обиждаха ( или поне там където аз бях), та наистина ми стана интересно как стоят тук нещата.

За окситоцина - моя приятелка ражда миналата година, раждането започнало със изтекли води и почти никакви контракции. Веднага са й сложили система окситоцин като е отишла в болницата и тя казва, че в продължение на 8 часа е имала ужасно болезнени контракции и никакво развитие в разкритието. Тя е сцепена и вътрешно, и външно, ужасно много шевове. Накрая бебето е извадено с вакум, макар че аз нямам идея какво точно е това. Та нейния съвет е, ако е възможно да не се стига до въпросните системи. Аз специално не мога да имам мнение по въпроса, но си мисля, че настина ако може да мине без системи, бих ги избегнала.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 01:34 от Rois

# 245
Мнения хиляди за системите.  Ама така е. И аз от всички съм чувала, че усилват неимоверно болката. От друга страна пък, четох в книгата Какво те чака ....., че едно евентуално бързо във времето разкритие може да се окаже не толкова благоприятно в последствие. Т.е. да има повече разкъсвания и повече болка. Повечето ми познати МАЙ спонаваха, че окситоцина предизвиква и той бързо разкритие.
Аз лично имам мнение, че ме е страх. Обаче имам доверие на доктора и с него се разбрахме да прави всичко, което прецени. А той човека държи до край на максимално естествения изход на нещата. Досега не ме е карал да губя доверие в него. По-добре виж как ще се стекат нещата, ами ако тръгнеш да раждаш преди жената да е постъпила на смяна? Божа работа, знае ли човек. Дано всичко е благполучно при всички и с минимални шевчета (дори никакви). Ама и от този форум заключението е едно ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНДИВИДУАЛНИ ИСТОРИИ. Не видях една с една еднаква. Затова Велислава, може и да не те боли ако няма системи, а може и да те боли. Довери се на инстинкта, но не се обвързвай така с това кой е на смяна. Начини за уговорки винаги има (нали се познавате) и време има.

# 246
Добро утро,момичета!
На линия съм,признаци за раждане йок. Laughing
Нека моето бебе да се роди на 12-ден на космонавтиката. PeaceЗаплювам си тази дата.
Честито бебе на мама Иви   bouquet
Честито бебе Рая на мама Bloom   bouquet
Ройс ,думата"негър "идва от Щатите,както ти казваш  и там е измислена точно с цел обида.Тук малко хора я използват за обида,защото не знаят значението.Повече използват "негро","чернилка" и т.н.
Моят мъж също не се обижда когато го наричат"негър",защото хората не са просветени по въпроса.Но всеки интелегентен и възпитан  човек използва думата "чернокож"  Grinning
За системите ,аз бях на окситоцин при последното раждане,много боли и не само кантракциите и самото изгонване,когато по принцип вече не трябва да има болка,много разкъсвания и шевове без упойка.И следващите няколко дни имах ужасно главоболие и всякакви други нетърпими болки.и А това как боли,не мога да ви опиша.До мен в същата зала имаше друга майка и тя беше на система,при нея раждането започна преди мен и завърши много след мен,използваха и форцепс и вакум,също разкъсана и шита.Този път аз категорично ще отказвам система.Ако ме боли ще искам обезболяващо.
Хубав ден на всички!  bouquet
 8 април и поздрав по случай днешния празник.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 08:20 от big mamma

# 247
Добро утро и от мен,и аз съм си все така 2 в 1,никакви признаци за раждане,въпреки намалелите води и 3-та степен на плацентата  Laughing.Доки каза,че е говорил с малкия да се измъква тази нощ,но мен ме съмнява,май ще си чакам до термина,ще го правим космонавт,само дано не го е страх от високо като майка му  Joy.АКО СЪМ ПРОПУСНАЛА НЯКОЕ БЕБЧЕ,ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО И ДА НОСИ МНОГО РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ!!!

# 248
 Sad сега забелязах,че ми я няма лентичката,друг някой има ли такъв проблем...?!?

# 249
delilah qk, измерването на тоновете се заплаща, по мои не особено подробни проучвания от 10 до 25 лв. на различните места.

# 250
  • Пловдив
delilah qk, измерването на тоновете се заплаща, по мои не особено подробни проучвания от 10 до 25 лв. на различните места.
тъкмо се чудех дали някой ми отрази въпроса - благодаря!!!  Peace

# 251
тъкмо се чудех дали някой ми отрази въпроса - благодаря!!!  Peace
Някъде по-нагоре  писах и аз ,че в Тина Киркова е 15 лв.

# 252
Добро утро и от мен! Честит син на мама Mama Ivy,да им е жив и здрав!
Аз също майще го пренося това бебе,нямам никакви контракции,а термина ми е утре!
Доктора каза да отида пак в понеделник на консултация! Peace

# 253
Добро утро мами,
stork-boy Имам честта да нося щъркелова вест за Moirane, която точно в 00.02 се е сдобила с малък голям мъж Красимир - 4350 гр - 55 см. bdbaloni Роден нормално, изключително бързо, като мама е малко клъцната и малко пошита, но и двамата се чувстват отлично.
baloni Хип хип урааааа smile3525
Скоро ще очакваме личен разказ с подробности. Всички имате благодарности от Ири за стиснатите плачета - помогнали са   bouquet.

Да е жив и здрав голееемия малък мъж на тази силна мама! Да носят само и много радост двамата с кака на мама и тате! Бъдете щастливи!

# 254
В Окръжна не съм плащала нищо за мерене на тонове (както и за каквото и да било дотук - видеозони, прегледи и т.н., като съм ходила на преглед по мои съмнения и на първи януари вечерта).

Честито раждане на Красимир! Да е щастлив и здрав!

Общи условия

Активация на акаунт