Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 332
  • 714
  •   1
Отговори
# 75
През последната седмица ми е тежко, когато лежа и се завъртам от една страна на друга, но тази нощ беше ужасна. При едно от завъртанията получих толкова силна болка от опъване.....през стомаха, че бях готова да събудя милото да ме върне в първоначалната поза надясно. Вие имате ли такива проблеми? Можете ли да се обръщате в леглото? На мен ми е ужасно тежко. Не слон, не хипопотам, не кашалот......а всичките взети заедно...не знам как ще изкарам още 12 дни......

По същия начин се чувствам и аз. ЦЯла бременност бях пей сърце, усмихната като Буда, сега съм като лимон от няколко дни. Но нощеска, докато седях в кухнята и се борех с киселините, си казах, че на края става тежко, за да има човек стимул да роди. Иначе, ако нищо не ни болеше и тежеше, щяхме живот да си живее хихи. Релакс, мацки, вижда му се края Simple Smile)

# 76
Здравейте момичета и тук от нас,

Първо да попитам и тук -има ли някакви новини от Мони и Борис?

Второ да честитя на новите бебоци и техните близки! Нека са здравички и много да ги радват!!!

И трето- да поздравя отново Диди за готината тема !!! Hug

Сега малко отчет и от мен-
Вчера бях на записче и консултациика- записа ОК, леки контаркциики, но нищо същественнно.Бебебто е адски ниско..ама той си е така от две седмици вече, има доста малко вода-.задна-каквото и да значи това и му е доста тясно вече..Доки се опита да ми помчогне с разкритието-ама доста ме болеше и май не успяхме...мъжлето нещо ми бяга..ама довечера няма измъкване вече и дано предизвикаме най-сетне нещо...че съм си харесала утрешната дата..ако не е днес разбирасе...стискай палци вече, че наистина вече ми е мноооооооого тежко и тегаво и чак толкова много ми  влияе вече това,че си сменям настроенията прекалено често..

А и да не забравя-бебчо е вече около 4 кг.....
Ставам да се подвижа..да клякам и даже мисля малко велоергометър да повъртя днес...  Rolling Eyes
До скоро! Grinning

# 77
Здравейте и от мен в този мрачен ден.Нека са живи и здрави последно родените бебчета и много
да радват мама и тати.
Сега да се отчета и аз.Преди малко се върнах от последната си ЖК и честно казано съм леко
разочарована.За щастие с бебка всичко е наред,но според доктора водите са все още достатъчно
много и въпреки ,че плацентата била напълно узряла ми каза да очаквам раждането по-скоро другата седмица когато ми е термина.Аз като,че ли се бях настроила това да се случи по-рано и затова сега си мисля как започва едно тягостно очакване.Освен това и да се оплача тази нощ ми бе една от най-безсънните досега-то не беше само обикалянето до тоалетната,ами и на 3-4 пъти имах доста силни и продължителни болки,които много ме изтормозиха.Според доктора били само подготвителни и да съм продължавала с бусколизина.
Е това е от мен за сега.Ще се опитам да се въоръжа с повечко търпение и така.
Хубав ден на всички и успех на тези които са се запътили вече към родилното Peace

# 78
Добър ден!
Честита принцеска Симона на мама Nikol298!
Ние сме си 2 в 1.Скука с това лошо време.Оправяме се от настинката и нищо друго особено.
 Чакам новини от Ленито и bvl току виж днес вече са с бебчета в ръце!

# 79
  • София
Здравейте момичета,
в този мрачен днешен ден ми идва само да спя....нищо не ми се прави..., но има хубави новинки виждам които не мога да пропусна Laughing
Честито бебче Калоян на мама kroelahai, Честито бебче Симона на мама Nikol   нека бъдат живи и здрави и винаги усмихнати и ви радват всеки ден. Бързо възстановяване на мамите.    bouquet
b]Мирта[/b], pebo добре сте си дошли в къщи със сладките ви бебоци, много да се гушкате и да се радвате един на друг.  Бързо да свикват бебчовците в къщи с всички:hug:  bouquet

VelislavaCH   Ето ти наредбата в сайта на НОИ, http://www.noi.bg/ - отиваш на Нормативни актове и после си избираш Нормативни актове по социалното осигуряване а след това НАРЕДБА за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване. Освен да попълни Прил.13 таткото трябва да занесе на работодателя и документ за изписването на бебето от болницата, който го получаваш в деня на изписването и 15 календарни дни започват да текат от датата на изписване на бебето от болницата.

Hug на всички ви и хубав ден, аз излизам по работа, по-късно пак ще ви видя какви сте ги свършили

# 80

А сега и аз малко да си помрънкам тук  Cry във връзка със сутрешния ми пост и въпроса към ЛЛЛ консултантите да споделя продължението. Оказа се, че на Жорко не му стига кърмата - цял ден е ужасно неспокоен и напрегнат - плака почти постоянно и аз през 30 минути му давах да цока и той след 15 мин пак започваше да плаче, направо да скимти. И накрая преди 2 часа не издържах и му направих 30 мл фризолак и след като ги изцока за няколко секунди заспа милото и вече 2 часа не е мръднал. Толкова не ми се искаше да се дохранваме, но явно или не му е достатъчно като количество или като качество Sad(( Утре ще говоря и с доки, но май и ние ще се дохранваме с АМ. За Фризолака какво ще кажете - или ще ми препоръчате някакви други млека, но предполагам, че се намират по - трудно, пък в нашето градче избора е по - ограничен и ще трябва да се съобразя и с това. Знам, че не е голяма драмата ми, но ми стана много криво......Sad

e.damyanova, разбирам колко си притеснена. Съвсем нормално е да се притесняваш за бебето си, когато то плаче, но както по-рано и Пепеляшка ти беше писала, бебетата не плачат само от глад. Възможно е да минавате през период на скок в растежа, възможно е да има колики или просто да усеща твоята нервност, бебетата са големи емпати, възможно е температурата в стаята да е висока или просто да иска да е гушнат в мама. За да проследиш как се храни Жорко и дали му стига кърмата, ще споделиш ли пак колко мокри пелени сменяш в денонощие и колко наакани?
Колко кърмения имате в денонощие и с каква продължителност приблизително?
От едната или от двете гърди суче той на едно кърмене?
Колко килограма се роди Жорко, колко беше на изписването и колко е сега, ако сте правили теглене в кабинета на педиатъра? Възстановил ли е рожденото си тегло?
Кога плаче той, опиши ми, моля те малко по-подробно?
Как усещаш гърдите си сега, болезнени ли са, разраняват ли се, препълват ли се? Цедиш ли рутинно?

Наистина е объркващо, това че когато дадеш АМ на бебето, то го изпива жадно и заспива за часове, сякаш за пръв път се е нахранило. Да, но истината е малко по-различна. АМ е продукт на основата на краве мляко, той е с много по-тежък и трудно усвоим белтък и тялото на бебето има нужда да е в покой, за да се справи с него. Подобно на преял възрастен, тялото има нужда от покой.

От друга страна, храненето на бебето от шише няма много общо със сукането от гърда. От шишето, дори и такова с биберон с малка дупка, течността се излива лесно в устата на бебето и отстрани изглежда сякаш то пие жадно и ненаситно. Реално обаче, бебетата до 6 м. имат рефлекс да преглъщат всичко, което попадне дълбоко в устата им. То не може волево да откаже. При сукането от гърда, бебето контролира силата на струята, суче по-интензивно или по-леко, когато иска. Бебето води. 

Дохранването с АМ, когато не е наистина необходимо, реално крие рискове. Освен рисковете от ранно въвеждане на различен от кърмата продукт, доста несъвършен като баланс на веществата и потенциален алерген, добавката измества възможност бебето да поеме кърма, тялото получава сигнал за намалено търсене и съответно намалява предлагането. Така е възможно, при рутинно дохранване, кърмата да намалее.

Би ли могла да опиташ няколко идеи, които са сработвали при много майки при подобни проблеми, преди да започнеш с дохранването?
Вариант ли е да предлагаш и двете гърди на едно хранене, като следиш бебето да изпразни хубаво първата гърда, преди да предложиш втората. Би могла да опиташ, да помогнеш на Жорко да изсуче по-добре гърдите, да прилагаш компресия на гърдата. Ето две клипчета с автора на статията как се прилага: клип 1 и клип 2
Не е грешка и след като изсуче Жорко и втората гърда, после пак да предложиш първата, защото е възможно той да преминава през някакъв период на скок в растежа (лактационна криза го наричат руснаците) и просто да има нужда да суче много често. Тези периоди обичайно продължават около 3-7 дни и докато траят, бебетата са много нервни, плачат, мрънкат и са като залепени за майките си. Бебетата сучат толкова често, че майките усещат гърдите си празни и меки. Но това не означава, че няма кърма, а по-скоро, че няма задържане. Кърма се произвежда и докато бебето суче, млякото може да слезе до няколко пъти в рамките на едно кърмене.
Ето един материал по темата, с уговорката, че е от руски автори и е в леко по-мелодраматичен тон:
Лактационни кризи (кризи на кърменето)
А също и тази статия, интересна е и е полезна и за други "ревливи" периоди: Бебето ми е неспокойно или плаче докато го кърмя – какъв е проблема?

Твоята кърма със сигурност е достатъчно качествена, перфектната храна точно за твоето бебе. Въпросът на Narina за предното и задното мляко, обаче има резон, особено ако гърдите ти са препълнени, ако доизцеждаш рутинно и кърмиш кратко време от едната гърда. Иначе предната и задната кърма не са рязко разграничени, просто с изсукването на млякото, то става все по наситено и маслено и ако предното задоволява предимно жаждата на бебето, задното задоволява гладът. За да не се храни бебето предимно с предно мляко, добре е то да изпразва добре (докато пусна гърдата само или докато се усети гърдата добре омекнала) първата гърда, преди да се предложи и втората. Компресията също може да помогне за по-доброто изпразване на гърдите.

Вариант ли е да опитваш да кърмиш в различни пози, да следиш Жорко добре да засуква? Опитай да се облегнеш удобно назад, на фотьойл или където ти е удобно, да се подпреш с възглавници, ако е нужно и да сложиш Жорко да суче върху теб, докато ти си максимално отпусната. Дори и да поспите така, вероятно ще е приятна и качествена почивка и за двамата, а и ако има колики, тази поза често е най-удобната на бебетата. Би ли могла  да опиташ и в други позиции, да пробваш да го носиш (в слинг) и да го кърмиш? Ето за тази поза говоря по-горе

Ще чакам да ми отговориш на въпросите и да разкажеш какво е казал педиатъра.  Hug

Момичета, моля ви да оцветявате въпросите към нас, за да не ги пропускаме. Може да пишете примерно имам въпрос към ЛЛЛ или Шаманката/Атракция ... Така ще ни улесните в следенето на темите  Peace

# 81
fishi_fishi, много ти благодаря!  bouquet

# 82
Да се разпиша в новата темичка! Диди, страхотна е   bouquet и заглавието много ми харесва!

Честити бебчета на мама Кроелахай и мама Никол! Да са им живи и здрави и много да ги радват!

Добре дошли на мамите с бебчета, които вече са си в къщи!

Аз одеве си пуснах последните изследвания, имах идея доста неща да върша днес, но такова мрачно и гадно - чак не ми се мърда, пък и това са последни мързеливи дни Mr. Green

# 83
 Пак съм аз!
Имам новини от Мони.Борис се подобрява.Продължават лечението.Мони звучеше,доста по-свежо,което много ме окуражи!

# 84
Честито юначе на kroelahai! Да расте силен и здрав мъж!
Честита бебка Симона на мама Nikol! Много радост и щастие за цялото семейство!

Добре дошли у дома на бебчетата на Мирта и Pebo!

И аз да се включа в сутрешния отчет, ама по обед  Laughing Спах добре, ако не се има предвид пиш паузата към 4, последвана от акробатика с цел "да видим колко е еластичен корема на мама". Естествено обърнах се надясно и купонът приключи! Иначе се събудих точно от такава рязка болка от опъване вдясно като се завъртах наляво! Аз спя с две възглавници от двете ми страни  hahaha Никога не се случва обратното, което може би се дължи на това, че бебка е в ляво и тежи... и аз не знам  newsm78

Чакаме още новини от pile^ и още няколко мами, ако не се лъжа!

Супер е, че Бо се оправя! Дано скоро са вкъщи!  Praynig

# 85
ох как искам и моито бебе вече да гушкам но трябва да почакам до 11-ти Cry

# 86
Честити бебенца на мама kroelahai и на мама Nikol! Да са живи и здрави, и много щастливи!   bouquet  bouquet

# 87
Привет и от мен към 15 часа ще ходя на запис и да се разбера с анестезиолога преди секциото трябва ли да пия лекарството за кръвно, че се оказа много важен въпрос. После сме решили да се срещнем с таткото и да се разходим преди да се приберем за вечеря. При мен периода със следкото отмина както и дойде, дано кръвната ми захар да се е нормализирала вече и да не е на толкова ниско ниво. От вчера съм с коренно различно настроение от предните дни имах желание да правя 100 неща, починах си добре следобяда и приготвих вечеря. Таткото пък си дойде с един букет лалета което направи нещата на 6.
Един въпрос Акта за раждане от общината ли се получава?Знам че става за 10-15 дни, предполагам че трябва да се занесе някакъв документ от болницата. newsm78
Хубав ден от мен въпреки лошото време  umbrella
Честити бебенца на майчетата

# 88
  • sofia
Мерси, Narina  Simple Smile може направо да звънна в социалните - дано са отзивчиви този път
Честито на всички с нови бебчета - няма по-хубаво от това да си гушкаш малкото ангелче вкъщи  Heart Eyes

# 89
Един въпрос Акта за раждане от общината ли се получава?Знам че става за 10-15 дни, предполагам че трябва да се занесе някакъв документ от болницата. newsm78

Аз родих в "Майчин дом" - там дойде старшата с един формуляр и записа имената на детето и родителите, както и др. данни. Каза, че акта за раждане ще е готов след 10 раб. дни. От нас се иска само да си го получим, не носим нишо в общината. Но за София общините са различни за отделните болници, доколкото знам. "Майчин дом" специално се обслужва от Община Триадица, тоест оттам го взехме с таткото.

Общи условия

Активация на акаунт