Подсъзнанието може всичко 39 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 72 377
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
О, danilu, развълнува ме. Папа Йоан Павел ІІ е "моят папа". Трудно е за обяснение. Имах благословената чест, когато беше в България, да коленича и да докосна ръката му. За мене това беше една от срещите на живота ми. Щастлив уикенд на всички. Аз отивам по планиннитеееее!

# 451
 6 ца в училище не означава  6 ца в живота  Peace

# 452
  • Tам през Атлантическия океан
Изгубеният ключ - суфистка притча

Mулах стоял клекнал на улицата и търсел нещо по земята. Минал един негов приятел и го видял. Попитал го:
- Мулах, какво правиш?
- Търся си ключа. Изгубих го.
- О, кажи ми къде си го изгубил, ще ти помогна да го намериш. - клекнал до него приятелят му.
Мулах отговорил:
- Загубих го вкъщи.
- Ама тогава защо го търсиш тук?
- Защото тук е по-светло - казал Мулах.

Звучи като виц, но толкова много хора търсят себе си някъде навън , защото мислят, че има повече светлина Sunglasses

# 453
Desss много хубава притча,както винаги Peace

За образованието и ученето въобще не мога да дам мнение,тъй като дъщеря ми още не е в училищна възраст. Мога да дам обаче пример със себе си-бях почти отличничка,висшето си взех също с много добър,не мога да кажа,че съм много успяла. Не работя по специалността си и ми трябват други вид знания-не тези от училище. Обаче работя върху себе си Wink

Да ви питам някой чел ли е "Мегатайната"? И дали въобще се различава от Джон Кехоу и други подобни?

# 454
  • София
Някъде бях чувал, че 27мата година е преходна, т.е. периодите през 9години или май ми го каза човек който се занимаваше с Human Disign?!

# 455
Изглежда само A m b e r  ме е разбрала. Аз наистина се притеснявам от възрастта на детето си, в момента се чувствам така както се чувствах когато го родих: хем интуицията ми подсказва какво да правя, хем се страхувам да не сгреша. Далеч не съм от родителите изтъкани от болни амбиции, искащи с цената на всичко детето им да бъде най- доброто в училище или във всичко. Оставям го да бъде изключително самостоятелен и много пъти знам че ще сгреши и ще изпита разочарование и болка и знаейки това го оставям с избора му, но също така и знам че човек понякога има нужда и от "шамар" за да се осъзнае/ аз лично най- силните шамари съм получавала от най- близките си- и ДА това ми е помагало/. С поста си просто споделих и поисках помощ от някой, който се е чувствал като мен.

# 456
  • София
alexandrat , сега се върнах да прочета пак постинга ти.
Аз на твое място бих се облегнала на интуицията на 100%.
Племенникът ми е на 14, миналата година беше в същото положение.  Crazy Възрастта е такава, а и момчетата много по-късно се сещат да учат. В общия случай чак като студенти. Няма рецепта по мое мнение. Но аз точно в тази възраст мисля, че се иска малко натиск от родителското тяло. Иначе наистина има опасност само да седи и да гледа в една точка. Успех! И пиши какво си решила.  Hug

# 457
  • Русе
 alexandra, това си е сложна възраст.Хубаво би било,ако някой от тук сподели опит с израснало дете.Спомените ми от тази възраст са на тотално объркване и преподреждане на нещата.Детето става мъж или жена и прехода е труден.Откриваш,че може и искаш сам да вземаш решенията си, но не знаеш дали си подготвен. Така,че ролята на родителя е доста сложна - да приемеш решението и да си готов да подадеш ръка всеки момент. Концентрирай се върху основното,което си сигурна,че искаш - щастието на детето си и връзката си с него. Ако успееш да се свържеш , начините да му помогнеш са много.  При всички случаи не разчитай само на молитви.В живота ми са се случвали много чудеса,които знам,че съм предизвикала с очакване и желание,но винаги  с ясното и категорично решение да се отдам на стремежа си и  посвещавайки силите и мислите си в посоката.

# 458
Страната на истината – Суфистка притча

Един човек вярвал, че обикновеният протичащ наяве живот, по никакъв начин не може да бъде пълен. Той търсел истинският Учител на епохата. Четял много книги, движел се из множество кръгове от хора; слушал словата и наблюдавал делата на доста мистиците един подир друг. Той изпълнявал указанията и духовните упражнения които му се стрували най привлекателни.

Някои от преживяванията му го въодушевявали. В други случай пък бил объркан и смутен и нямал и най-малка представа за това на кой стадии се намира и кога могат да завършат неговите търсения.

Веднъж, размишлявайки върху своето положение, този човек неочаквано открил, че се намира недалеко от дома на един мъдрец с висока репутация. В градината на къщата той неочаквано срещнал Тайният Пратеник който показвал пътят към Истината. Той го завел до едно място където видял хора в силно страдание и безутешна мъка. Човекът ги попитал кои са те.

- Ние сме тези които не следвахме истинските учения, които не бяхме верни на своите обещания и които почитахме учители-самозванци – казали те.

След това човекът бил заведен на място, където всеки бил привлекателен и пълен с веселие. Той ги попитал кои са те.

- Ние сме тези които не следвахме истинските Знаци по Пътя – казали те.
- Но, ако сте пренебрегвали Знаците, как можете да бъдете щастливи? – попитал пътника.
- Това е защото ние избрахме щастие вместо Истината – отвърнали хората – така както тези които избраха самозванците, също така избраха и печал.
- Но нима щастието не се явява идеал за човека? – попитал пътникът.
- Целта на човека е Истината. Истината е  повече от щастието. Този който притежава Истината, може да има всяко настроение което пожелае, или никакво такова -  му отговорили те – Ние си давахме вид, че Истината е щастие, и щастието е Истина, и хората ни повярваха, защото до този момент си въобразявахме, че щастието е едно и също с Истината. Но, щастието те прави свой пленник също така както и мъката.

След това човекът открил, че се намира отново в градината с Пратеника.

- Аз ще изпълня едно твое желание, казал той.
- Искам да зная, защо претърпях неуспех в своето търсене и как да достигна успех – казал човекът.
- Ти притежаваш всичко необходимо, но напразно пропиля живота си – отвърнал пратеника – защото ти беше лъжец. Твоята лъжа се заключаваше в това, че ти искаше лично удовлетворение, вместо да търсиш Истината.
- И все пак, аз дойдох на това място, където намерих теб – казал човекът, - а това едва ли се случва с всеки.
- Ти срещна мен, казал пратеника – само защото, макар и за един миг, беше достатъчно искрен, за да пожелаеш Истината заради самата нея. Именно твоята искреност, в този единствен миг, ме накара да откликна на твоя призив.
И човекът почувствал неустоим стремеж да намери Истината, дори ако трябва за това да загуби себе си. Пратеникът започнал да се отдалечава и човекът тръгнал след него.

- Ти не трябва да ме следваш – казал той -  тъй като аз се връщам в обичайния свят, свят на лъжата, тъй като именно там трябва да бъда, ако имам намерение да си върша работата.

И когато човекът отново се огледал, той разбрал, че повече не се намира в градината на мъдреца, а стои в Страната на Истината.

Sледя ви  Whistling но нещо не ми се пише  Wink затова ще ви споделям приказки/притчи които не съм поствала май  Rolling Eyes

# 459
Sледя ви  Whistling но нещо не ми се пише  Wink затова ще ви споделям приказки/притчи които не съм поствала май  Rolling Eyes

С удоволствие ги чета. Благодаря   bouquet 

# 460
  • Русе
 alexandra, за твоята болка поисках съвет от майка,която уважавам и която е минала по този път.
Получи се разискване,което може да ти е интересно

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=573618.msg18559908#msg18559908

# 461
Я колко сладко и мило е там  Hug
и rygit в друга светлина , вЕ знаех си аз  Grinning

A m b e r bouquet

# 462
Desss ,притчите са страхотни,благодаря ти! Hug

# 463
A m b e r, прекрасно и приказно е в темата, която пусна. Благодаря!
Не мога да се изразявам в рими затова вярвам, че ти ще благодариш на майките от мое име!

# 464
  • София
Момичета, кой беше сайта в който са отбелязани пълнолунията и новолунията, че го забравих?
Кога има новолуние?

Общи условия

Активация на акаунт