Веганството - да споделим опит (5)

• 33 446
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Може би да наблегнеш малко на мазнините (ЕМК) и Омеги-те. На мъжа ми е така суха кожата (особено пролет) и му изписаха Омега 3-6-9 допълнително, също и В комплекс. Той също се маже.
Щом иска авокадо, давай повече, пасирай ядки и семки, давай й на филийка кокосово масло, тахан с нещо (мед или зеленчук), давай и някое ядково масло/сирене. Опитай някои от тези неща и което хареса (а ще видиш, че щом имат нужда от дадена храна децата си я ядат).
По принцип при липса на ЕМК се получава суха кожа и лигавици, но сега може и от топлото време и сухия въздух да е. Овлажнявай през нощта стаята.
Суха ли й е и косата и устата?
http://www.barleansbg.com/faqs.html - може да не е точно ленено масло...

# 331
Писах, писах и компютъра ми заби.
Аз има съвсем малка вероятност да мога да дойда, но още не знам. Щяхме да пътуваме утре, но май се отлага за вдруги ден.

Кантарини,
хомеопатът как установи тази липса на витамини?
Щерката има абсолютно същите сухи петна в зоната на памперса/дупето. Досега не ми е идвало на ум за липса на витамини, а и никой лекар не е давал такова предположение. Аз все си мисля, че е от АД. Аз давам Ескимо Кидс, но не съм много редовна. За една зима може би е изпила едно шише и мажа естествено, но не с масла, а с лосиони с урея. Маслата на нея не й действат добре. Уреята е тази, която задържа водата в кожата, а маслата я затормозяват.
Вие не бяхте ли болни преди известно време? Какво стана тогава? Повлия ли се от хомеопатичното лечение? Да не би петната да са резултат?

# 332
момичета, аз малко извън темата...
та, тези които имат бебета и дечица с памперс,
подарявате ли им някой и друг час без памперс?
правете го, ще си позволя да дам съвет.
всяка минута без памперс е важна и не е напразно.
пликчета, тензухче, чорапогащник = комфорт
издържане и на момчета и на момичета, не непременно гърне.
нито един памперс не абсорбира напълно, т.е. досега с урината е налице.

хигиената не бива да отсъпва на храненето Simple Smile

# 333
Тези сухи участъци само при памперса ли са? Често ли я миеш?

За нередовното хранене на твърди храни според мен са виновни зъбките Simple Smile

# 334
Мда, аз сега видях, че детето на Кантарини е мъничко и може и от памперса да е сухотата. Моята е без отдавна, но пак си ги има.

# 335
Ох,ама каква тема сте подхванали....чета и рева...
Аз лично съм се чувствала различно в различните периоди от живота си...макар че винаги съм била нещо по средата.Нямам село,но голяма част от родата ми е в Банско,което преди години си беше малко градче тип голямо село Simple SmileСтрашно много обичах да ходя там лятото-събирахме се много деца от различните краища на страната,играехме до късно вечер на улицата,ходихме на пикник в гората,беше забавно,с нетърпение чаках да дойде следващото лято .Вярно видях и малко от селският труд ,но не се оплаквам,често ставахме рано и ходихме я за царевица ,я за картофи,беряхме различни плодове,но това си беше удоволствие,съчетано с похапването директно от дървото,особено ако си на чуждо дърво Simple Smile помня че сме низали и тютюн(гадничко е).Тогава мрънкахме с братовчедката,но като се замисля не беше зле,беше си много готино и безгрижно...Ако не беше толкова далеч ,сигурно щяхме да ходя много по-често.....Сега вече е много различно,града се промени,хората се промениха....
Имаше период от живота ми ,в който се чудих как живеят хората по селата,особено тези ,които нямат голям град наблизо,беше ми странно като пътуваме и минаваме през някое село и видя само прашни,черни улици и разни къщички,нито хора щъкащи по тротоарите,нито магазинчета,капанчета,заведения,едно умряло и запустяло...
Та и до ден днешен изпитвам някакъв ужас като си помисля за живот там и точно така.Аз съм имам нужда от социални контакти ,от хора,от това да видя ,че животът кипи,имам нужда като излезна от нас и да чуя говор,да видя хора ходещи по улиците,деца играещи и тичащи навън,да имам наблизо пазар,магазинчета,паркове,площадки...да не говорим за по-големи удобства като библиотеки,книжарници,кина,театри,молове и т.н.НО ,едно голямо но, от друга страна,много обичам тишината и спокойствието,природата,да мога да отида там,да избягам от всичко и то всички и да си почина пълноценно.Тоест искам да живея в голям град,но да имам вила някъде наблизо в планината и да мога да ходя ,когато си поискам-всеки уикенд,или за по 1-2 месеца на сезон,или дори за цял сезон.Или пък да живея в малко ,китно селце,но на 5 мин от голям град,макар че като цяло и аз мразя да карам,а да не говорим,че има и доста неща,които не ми допадат в малкият град/село-всички се познават,много се клюкари,има много злоба,завист и т.н.....е не навсякъде разбира се,но масово е така и другото няма перспектива за младите....Тоест искам да имаме възможностите,предлагащи големият град,но да можем и когато искаме да се оттеглим на тихо и спокойно за почивка Simple SmileИскам детето ми да тича з горите,да играе с животните,но искам и да създава и социални контакти.....Като се замисля винаги съм мечтала да си имаме вила,някъде около Пловдив,после се бях поуляла в мечтите и исках 2 вили,една на морето и една на балкана.Обожавам морето,мога цяло лято да съм там...
А като цяло откакто съм тук имам още по-голяма нужда и от 2-те неща,тук(специално където сме ние) е някакво никакво средно положение,но не от онези средните хубави,а от средните гадни Simple Smile ,смисъл нито е оживено,да има хора по тротоарите,малки магазинчета,заведения,деца да тичат като в Бг.,едно мъртвило е,само коли се разминават предимно...нито пък си в гората сред природата....
Много си ми липсва България,хората,начина на живот,климата,природата.....
Опа малкият стана,пак ще пиша по-късно Simple Smile

# 336
Кантарини, Ане добре е препоръчала вече след годинка - да диша дупето (а и вече е топличко), сваляйте памперса и ходете по 1-2 часа по гащички.

# 337
  • София
Аз няма да дойда на срещата на 23ти .Дано се съберете вие Simple Smile Глеадйте да не е комерсиален парка,че не можете да им хването края на децата.

# 338
Изнасянето в къща ми е болна тема, настъпихте ми мазола.... Търся си ник, и аз заглеждам цени на земя около София... Свиркай като излезе нещо интересно.  Simple Smile 100 евро на кв. метър е много...
Сега да ви питам какво правите за Великден - като козунак или курабии? Айде, козунак няма как да се направи с пълнозърнесто брашно си мисля  newsm78, а и без мая Simple Smile)) . Сигурна съм обаче, че знаете подходящи курабийки?  Абе иска ми се да направя нещо като козунак.... ако някой знае, ще е много хубаво! Утре отивам в едно село и искам да направя нещо и да занеса  Heart Eyes
Мен и на тази среща не ме бройте - по-натам  Heart Eyes

# 339
Великден тотално го подминаваме... Нито козунаци, нито яйца, най-много такива от стиропор, да си играе детето (дървените много порозии ни правят в детските ръчички  Mr. Green).
Сега правихме едни крекери от динкел със сусам, точно за да не ходим с празни ръце на гости утре, пък и сами да сме направили нещо здравословно. Чудесни станаха - рецептата и описанието са в "Здравословно хранене за деца" - там често майките се чудят с какво да заменят солетите...

# 340
Суха ли й е и косата и устата?
Не е суха,нито косата, нито устата. Косичката й е прекрасна.
За ЕМК и аз отдавна мисля, но на своя глава ли да взимам... Може би хомеопатът трябва да ме посъветва?

Тези сухи участъци само при памперса ли са? Често ли я миеш?
Мия я 4-5 пъти на ден. Но сухите участъци не са само около памперс зоната (аз ориентировъчна написах памперс). Има надолу по крачетата около прасците. Държа я с пелени за многократна употреба, но я оставям по голо дупе поне час на ден... аз това упражнения отдавна практикувам.

хомеопатът как установи тази липса на витамини?

Чрез описание на симптомите, не я е виждала, че беше адски заета тези дни.
Иначе преди месец наистина беше болничка с Т, но й мина бързо с една смяна на ХЛ.

Благодаря на всички, че писахте. Ще видим накъде ще тръгнат нещата след назначенето лечение. Само съм скептична към сиропа в него само химия има, не че съм го купила.
Забелязах още нещо притеснително. На предните й зъбчета има нещо като бели черти, те са миниатюрни, но веднага ми светна сигналната лампа, дали не е липса на калций?!

За утре срещата отпада ли?

# 341
За утре срещата отпада ли?
Явно да...

Живот и здраве друг път...

# 342
Cantariny 4-5 пъти на ден не е ли много? Ако е и със сапун, кожата се изсушава..Ако и нагоре от кръста няма нищо, а само надолу където миеш Thinking Не помня колко пъти съм мила моето дете като беше малка.

# 343
Имам едри листа лапад и съм в голямо чудене как да ги направя на супа - дали да ползвам класическата рецепта да ги задуша леко в кокосов масло заедно с нарязан зелен лук или да си сложа първо моркови, просо и малко лук да поврът, а зеленото чак накрая да сложа  Thinking
Опасявам се да не останат жилави тия листа от една стра, пък от друга не ми се иска да ги съсипвам с 30 мин. варене..

# 344
Мег, аз винаги ги слагам 5-10мин преди края като съм махнала дръжката. Не са ставали жилави. Peace Понякога пасирам супата и също е много вкусно. Слагам стандартни зеленчуци - морков, лук, целина, чесън + нещо зърнено - амарант, киноа, ръжени и овесени ядки, басмати ориз, пълнозърнесто фиде.

Общи условия

Активация на акаунт