Веганството - да споделим опит (5)

• 33 439
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Христос Воскресе!

Правих Постна дроб-сърма
Задушавам леко: шепа печурки, 1 връзка пресен чесън, 1 връзка пресен лук, 1 връзка лапад, 1 връзка пресен джоджен, почти 1 ч.ч. ориз, сол, шепа слънчоглед - накрая

Май я бях писала, но сега я дообогатих с пресни продукти и я харесаха и невегетарианците (даже някои не включиха, че е постна) Grinning

Моят малчо също получи обрив още в родилното, при това първите 12 часа. Бях със секцио, видях го следобяд - бяло и розово бебе и после на сутринта - изринат целия, ваксина още не бяха били - уж се чистел, какво чистене - от АМ си беше. Като отказах да му дават АМ следващите дни, само на кърма беше до като се приберем и се изчисти. После пак ми се изривал доста пъти, установих че е от някои дрехи (багрила ли, материя ли...), уж само памук купувам и от детски магазини, но явно пак имат някакви примеси и боклуци.
Най-жестоко беше тази есен, отиваме в суперскъп хотел, със всички екстри за 2 дни, направо ви казвам - целия беше в огромни плюски (уртикария каза джипито)! В момента, в които излезем от хотела след 2-3 часа - намаляват, докато зацепя че е от чаршафите (че той се търкаля по леглата)...
Бяха ги прали (после разпитах) с някакъв дезинфектант и ароматизатор, и кой знае какво още.

# 376
При мен още няма 00ч. Wink

Идвам да споделя, че има включени още двама участника в семинара на 1-ви. Simple Smile И мястото е сменено.

Съюзът на архитектите в България - ул. Кракра 11 - до ъгъла с Шипка

# 377
Добро утро и Христос Воскресе!
Бъдете здрави и благословени!

Радвам се, че ви има  Hug

Христос Воскресе!

Правих Постна дроб-сърма
Задушавам леко: шепа печурки, 1 връзка пресен чесън, 1 връзка пресен лук, 1 връзка лапад, 1 връзка пресен джоджен, почти 1 ч.ч. ориз, сол, шепа слънчоглед - накрая

Май я бях писала, но сега я дообогатих с пресни продукти и я харесаха и невегетарианците (даже някои не включиха, че е постна) Grinning

Моят малчо също получи обрив още в родилното, при това първите 12 часа. Бях със секцио, видях го следобяд - бяло и розово бебе и после на сутринта - изринат целия, ваксина още не бяха били - уж се чистел, какво чистене - от АМ си беше. Като отказах да му дават АМ следващите дни, само на кърма беше до като се приберем и се изчисти.

Рецептата изглежда чудесно Simple Smile

Не знам кога на тия хора в болниците ще им "уври" акъла,
че всяка капка коластара е незаменима, ценна, невъзвратима...

# 378
Христос Воскресе!
Нека бъдем живи и здрави и по-често да прощаваме и да обичаме безусловно! Hug

bouquet

# 379
Воистина воскресе!
Бъдете благословени и се обичайте!  Hug

# 380
Светъл празник на всички!

# 381
Воистина Воскресе!

Норчи, обяснението за мен са 4-те ваксини, които имах глупостта да позволя й бият в началото на живота й. След 2-та хепатитна започнаха големите проблеми.

Кантарини,
 а има ли детето някакъв дискомфорт от екземите? Ако не ги мажеш, влошават ли се?
Защото и моята има екземи и сухи участъци по дупето. Тя памперс отдавна не носи.
Има, да. Сърби я и ако не се третират се влошават бързо. На раменете също се бяха появили такива петна, а там не се мокри често, 6 месеца минаха докато изчезнат напълно. Като гледам сходни са ни главоболията.

Колко много майки имат в действителност деца с проблемна кожа, като се започне от родилното, то как да остане непокътнат този фин организъм след цялата тази инвазия... АМ, ваксини, химия, дрехи, храна на по-късен етап. Няма как да ги опазим живеейки в този свят.

# 382
ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

Живи и здрави! Светлина, топлина, хармония да изпълват земните ни дни!  Hug

# 383
Христос Воскресе
Да сме живи и здрави,да се обичаме и да съхраним добротата в сърцата си....нека праавим повече добри дела!!!

Норчи, обяснението за мен са 4-те ваксини, които имах глупостта да позволя й бият в началото на живота й. След 2-та хепатитна започнаха големите проблеми.
И аз така предположих,просто исках да видя ти какво ще кажеш.

# 384
  • Пловдив
Христос Воскресе!

Здраве, любов и светлина да съпътстват дните ви!   Hug

# 385
Солей, имах предвид, че много често се изписва просто ей така АД, че сега това е "модерната" диагноза, ако мога да се изразя така нелепо.

Намерих и темата, за която говорех - http://www.estestveno.com/node/1138 - мненията на mimas4е - май първото е 6-тото или седмото мнение.
Беше ми направило конкретно впечатление това:

Основното, освен лекарството от хомеопата, е това, че не трябва да се маже бебето с АБСОЛЮТНО нищо. Това е тежък момент, защото бебето се лющи и го сърби, но за около месец кожата се оправи напълно и сега се хидратира сама и е перфектна. Аз едва издържах, гледайки как детето го сърби, но лекарката ми беше забранила абсолютно всичко, защото така се подтискат обривите и не се излекуват за постоянно. Та така...много е труден този период, но изтърпиш ли без да мажеш- кожата сама си връща способността да се омазнява - имай предвид, че това го пробвах върху себе си също - и за два месеца без мазане, кожата ми се оправи, а беше невероятно суха и лющеща се без крем. Но остави за възрастните - вероятно на някаква възраст се нуждаем от външни овлажнители и тн - но особено при бебетата, това е грешно - ние така отнемаме възможността кожата да стане такава, каквато трябва, внасяйки и нещо отвън. Сега кожата на моят син е перфектна- мека и гладка - отделно атопичният дерматит изглежда че е минал напълно, именно защото не е подтискан - но бъдещето ще покаже.

Момичета, какво мога да правя с коприва, освен супа?  newsm78
Сега ме снабдиха с доооста коприва и много ми се иска да я оползотворяваме.
Но аз мога да правя само супа с нея. Rolling Eyes

# 386
Ето за сурова, намачкана коприва:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1108.0
Иначе става и на каша, с ориз, с картофи, на кюфтета...
http://www.receptite.com/recepta.php?cat=veg-zsh

# 387
Во истина воскресе!

Спокойствие, мир и хармония Ви желая!

Hug

# 388
  • София
Честит празник! Пожелавам ви безусловната любов да не ви напуска!

Ето и моя поздрав за всички http://www.youtube.com/watch?v=0rEVwwB3Iw0&feature=related
(изгледайте докрая, но без деца, прекалено силно е)

Последна редакция: нд, 24 апр 2011, 22:49 от търся си ник

# 389
Днес хапнахме песто от коприва по рецепта от сайта на Деси. Беше превъзходно.

Маги, за АД и аз така знам, но ако знаеш какви битка водя с мъжа ми... Не знам как ще се справя, а и сърцето ми се къса като я гледам как се разкървавява от чесане. Може би трябва да го заведа при хомеопата, за да му отвори очите поне малко.

Общи условия

Активация на акаунт