Веганството - да споделим опит (5)

• 33 460
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Аз купувам сусамов тахан на фирма от града ни, но е в пластмасови опаковки. В Кауфланд съм виждала някакъв био тахан, но ме спира цената от 9 лв и не помня дали е в стъкло. Може ли линк на тахана от Харманли да видя как изглежда?

За левурдата Фотина ми обясни преди време какво представлява, досега не бях яла. И взех да опитам - хареса ми, обаче при мен има проблем при консумиране на пресни лук и чесън, дори киселини получавам, изобщо ми е некомфортно през целия ден.

# 436
  • Пловдив
http://www.tahan-bg.com/__2.html

Не съм виждала го тоя био в Кауфланд, въпреки че, оттам пазарувам по принцип.
А този, който купувам го има по здравословните магазини, не е био, цената за голям буркан е 6 -7 лв.
От производителя е пак толкова... Wink

# 437
*Бенджи*, благодаря  Simple Smile!

Ето този съм виждала в Кауфланд.

# 438
*Бенджи*, благодаря  Simple Smile!

Ето този съм виждала в Кауфланд.

този ще да е гръцки, по-добре - български, нали?
да дадем рамо на БГ производство, поне аз съм на този принцип.
чакам координатите за Бориславци, Щастливата, имаш ли ги ?
Маджарово( в близост до Бориславци) - бивше миньорско градче в Източните Родопи, на меандрите на р.Арда, в кратера на стар изгаснал вулкан. Скални стени, лешояди, тракийски старини, приятно плажуване на р. Арда в каря на лятото( иначе е пек голям). В Бориславци има малко семейно хотелче, по-скоро къща за гости.

# 439
  • Пловдив
Зависи..който иска да е био ще трябва гръцки да взима...Бг тахан не био сертифициран.

# 440
  • София
Здравейте пак,
Споделете моля ви, откъде берете левурда? Обичате ли Самардала-ние вкъщи сме й големи фенове-не сядаме на масата без нея Hug Купуваме я от Казанлък, от един дядо, който я бере от Тъжа, иначе съм взимала и друга, но тя е  с повече сол и не ми харесва, а тази е тъмнозелена.
Мег, нищо не стана със сусама, не мога да махна камъчетата Cry Трябва ли да го тръскам в купата, за да останат на дъното, или така да оставя newsm78. Опитах и по двата начина Sad
Щастливата, дано да се оправят зъбките на малчо  bouquet
 Hug

# 441
И аз този купувам - голям буркан, тъмен на цявт (небелен) - много ми харесва - 7 лв е при нас. Бурканът обаче е тежък, сугрно поне 700 гр. има вътре...

Моник, съжалявам, че не се е получило със сусама. Аз така "разслоявам" какво ли не, включително смесени подравки с различен размер... 

# 442
От 30 Април БИЛКОВИТЕ продукти ще бъдат забранени от ЕС

Това се отнася за всички билки -- Европейски, Китайски, Аюрведа, Африкански. Всеки производител, който иска продуктите му да бъдат одобрени, ще трябва да премине през процес на одобрение, който ще струва около 100 000 евро за продукт и това би могло да отнеме години.

Тази забрана е резултат от законодателството на ЕС, която e подпомогната от големите фармацевтични компании. Те виждат в лицето на билковите продукти заплаха.

Дори и да не използвате билкови продукти, вие би трябвало да намерите това за възмутително. Това е още едно нарушение на човешките права и свобода от неизбрани от нас бюрократи в Брюксел. Положението е по-тежко от обичайно тъй като : (а) това е очевидно работа на голямата Фармакологична индустрия и (б) тя цели да унищожи многовековни традиции.

Въпреки че законът влиза в сила от 1 Май, ако протестираме сега, ще покажем на Брюксел, че виждаме какво става и няма да позволим подобни прояви от тяхна страна.

Моля помогнете на този протест срещу забраната на билкови продукти:

1. Подпишете тази петиция: http://www.gaia-health.com/articles301/000315-bulgarian.shtml
   2. Изрпатете този емейл на колкото се може повече хора.
   3. Публикувайте линковете на тази петиция на вашата стена на и също така кликнете всеки път когато видите че някой друг е публикувал линковете.

Блгародарим!

# 443
Поправете ме, но текстът който аз четох за директивата е, че ще се иска преминава през лаборяторна процедура само за билковите препарати, за да се докаже написаното на опаковката и примерно че комбинирането на 3-5-10 билики има свойствата на всяка една от тях, че и по-добри. Не видях текстове да се забранява продажбата на сушени билки, когато става дума само за 1 билка в опаковка...

# 444
Мег, откъде взимаш тахана?

# 445
Мег, откъде взимаш тахана?

Едни баба и дядо целогодишно продават мед и пчелни продукти на пазара до нас. От тях го взимам, както и разни сезонни като тиква, грозде, фъстъци. Но същият тахан съм кувупала и от Фантастико, и от зравословното магазинце до Плиска.

# 446
И аз мислех, че проблема със зъбките е от калций, но вижте какво намирам:
http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_3688.html
Съществуват начини за понижаване на количеството флуор във водата: замръзване, кипене, филтриране чрез магнезиеви окиси и др. 
Храната трябва да е богата на белтъчини, витамини от група В, както и витамини С и Д. Допълнително по преценка на педиатъра може да се включи прием на калциеви соли и фосфор за определен период.
Пробвайте да смените водата като начало.
Настръхнах цялата от прочетеното. Звучи доста сериозно, но как е възможно да се прояви на такава крехка възраст? Моята дъщеря не пие вода, камо ли чешмяна.

Palia ти беше питала за меласата наскоро... намери ли подходящ начин за консумиране?

Тахан и аз ползвам същият небелен. При нас е 6лв. бурканът е точно 700гр. Този гръцкия не е лош, но бързо свършва и не ми е рентабилен. Винаги пресен го купувам, защото не се задържа дълго време. Човекът, който ми го продава е супер точен и ако не е пресен ми казва направо.

# 447
Cantariny, да, намерих и съм преполовила вече бурканчето  Simple Smile. Мег тогава ме посъветва и припомни да подслаждам мюслито /аз си правя смес от овесени, ечемичени, пшеничени и ръжени ядки/. Харесва ми на вкус и наистина не е толкова натъртващо.А когато ползвам соево мляко става и много приятен карамелен цвят.

# 448
http://hihonas.blogspot.com/2011/04/blog-post_26.html - някой ползва ли тази подправка?

Меласа съм слагала в меденки 1:1 със мед, дава малко по-интересен вкус, но нали слагам и канела и джинджифил, не е натрапна.
Яла съм и глазирани зеленчуци с меласа и карамел, вкусни бяха.

Точно на Тръндеви взимам и аз от тахана, но явно в нашия супер не върви много... Ще потърся по-пресен.

http://www.facebook.com/event.php?eid=168650866522372 - утре в Борисовата градина  Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 23:25 от M_Nik

# 449
Ей за това я мразя тази Америка не стига ,че храната им е пълна с химии и отрови,ами и водата им е такава.Аз съм се побъркала вече със всичко тук.Последният път ,когато беше болен малкият го лекувах с китайска медицина,запознах се с българин,който живее от дълго време тук и над 20 години практикува китайска медицина.И измежду ватиантите беше алергия,каза че всяко 2ро дете тук има алергии,ужас......извинете за отклоняването...Водта ми е болна тема,купуваме изворна за сега,в банята имаме уж филтър на душа...не знам ...дори не знам с кого да се посъветвам.
Аз съм споделя много за на малчо зъбите.От доста дълго са му по-жълтеникави ,с петънца,вода дори тогава не пиеше,а до скоро не пиеше и много.Бях се шашнала,че е защото не ми дава да ги мия,бяха ми казали ,че са налепи от храната,да не яде много захар дори и натурална-от пресни и сушени плодове,да мием зъбите,да пие вода,да ръфаме ябълка и краставица....Преди да дойдем тук даже ходихме на зъболекар,но Дени не си отвори устата....по описанието ми казаха ,че щом не ми дава да ги мия е нормално и да правя изреденото по-горе,това е....Май ще трябва пак да го заведа скоро профилактично.

А колко вода горе-долу трябва да пият децата.Как се изчислява?Някъде бях чела минимум 30мл. на килограм.

Някоя от вас направи ли пицата с тиквички,искам да я пробвам ,но нямам нахутено брашно и се чудя с какво да го заместя newsm78
M_Nik , Жени,беше споделила,преди време,че си е взела  и Вери май,ако не се лъжа Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 02:31 от nor4y

Общи условия

Активация на акаунт