Веганството - да споделим опит (5)

• 33 275
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
ПП: Прочетох коментара във въпросната тема. Ужас! Тия хора нямат спирачки... Shocked Как не се спряха! Нападателни и злобни...
Мога ли някакси да се "отпиша" от онази тема?
не можеш! Просто можеш да не я четеш! Аз не успявам, дори тази нощ не можах да спя. Хем го знам, че е така, но всеки път се възмущавам, как някои хора използват трагедията на другите, за да се преживеят като добри и едва ли не безгрешни. За съжаление някои ще си направят и "добър" PR.

Момичета, имам нужда от помощта ви! Днес водих малката на ирисодиагностика. Оказа се, че червата са й затлачени, има много слуз и трябва да се направи детокс. За 10 дни ще е на веганска диета, но това, което ме интересува, е кои храни от растителните са слузообразуващи и кои чистят. Хрян няма да мога да й пробутам, но предполагам има и други, които биха й помогнали.
Дадоха ни и препоръки де. Специално за нея е добре първо да яде топли храни, ще започваме закуската с печена ябълка или круша, после вече може и сурово. Ще пие водата от изкиснати ленени семена, препоръчаха сок от червено цвекло с черна ряпа.

ПП. Направих елдено мляко, не знам от него ли, дали заради това, че една част кисна 2-3часа, а другата хич, но и двамата се запекоха. Може и да е от рошковото брашно добавено към млякото.  newsm78
Малкия много хареса напитката, каката - хич, но пийна. Малкия много хареса и изкиснатата за 24ч. елда, част от нея е тръгнала да прокарва кълнове. Този път може и да се справя с покълването.  Blush

# 631
на мен не ми е смешно обаче.
Дядо ми казваше: ти не гледай, че се смея; хич не ми е смешно, плаче ми се. Та и аз така....

Темата е раждане вкъщи. Щастливата, не ти трябва да четеш въобще.

Палиа, Норчи, Стеф,  Hug
Друго не мога да кажа.

Палиа, може би би помогнало само сурово или пък някакво пречистване...

Почти безобидна, защо ще печеш плодовете? По-добре друга топла храна. Не знам... Сок от червено цвекло и черна ряпа бих комбинирала с нещо друго.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 15:02 от Вери

# 632
О, сега разбрах...
Предполагам по повод смъртния случай...
Сестра ми ми го прати по скайп онзи ден. Много беше притеснена, защото ме знае, че чета такива неща, тоест - че ми се въртят в главата. И едва ли не да ме предупреди какво се случва.

Само моята елда ли я чакам с месеци да порасне? newsm78
Всмисъл...пораства и всичко е наред, но докато се покаже просто едно малко кълнче...имам чувството, че векове минават.

# 633
При мен бързо се показва кълнче след накисването.

# 634
О, сега разбрах...
Предполагам по повод смъртния случай...
Сестра ми ми го прати по скайп онзи ден. Много беше притеснена, защото ме знае, че чета такива неща, тоест - че ми се въртят в главата. И едва ли не да ме предупреди какво се случва.

Какъв смъртен случай?

Вашите деца пръцкат ли често?  Simple Smile

# 635
  • София
Почти безобидна, и за моето дете каза една персона такова нещо, що ми замирисва, че е същата ? После се оказа, че не е лекарка , а ни заръча да изследваме за над 100 лв в СЪСЕДНАТА ЛАБОРАТОРИЯ медицински показатели, които тя няма как да разчете.....
За капак  ние отидохме на друг ирисолог и той напълно отрече видяното и продиктувано ми от онази. Нямало такива неща......

Палиа , за кистата- приятелка пи хормони и след това пречистване 20тина дена. От кистата нямаше и следа Simple Smile  Само дето не знае от кое се е махнала....
Другата ми приятелка с години се лекуваше при една от най-почитаните хомеопатички (на тласъци, може в това да е проблема, не знаем) ... не се махна тази киста, докато накрая оперативно я премахнаха и сега е бременна!
Та с кистите проблемът е решим!

# 636
За маслините прочетох мнение на една докторка, че не трябвало да се дават на малки деца - говоря за обезсолени маслини. Обаче никакви доводи не дава????? Thinking

Маги, за нахута ето тук има интересни варианти. Наскоро правих и със спанак, но не помня къде записах рецептата, като я намеря ще ти я изпратя.  Hug

Palia, не се притеснявай. Hug Ще чакаме добри резултати скоро.  Praynig

Какъв смъртен случай?
Ето затова не гледам телевизия, а то се намери тук и във фейсбука да прочета. Бебенце е починало след домашно раждане. Много е важно да се нападне сега майката и всички привърженички на раждането у дома. А съседната тема дори не искам да чета, защото предполагам за какво плюят големите разбирачки.

# 637
Palia, пробвай и с визуализации! Че кистата се смалява, изчезва...че я няма. Че отиваш и ти казват, че няма нищо...ей такива някакви ми хрумват! Hug

Точно това си представям, и двете ситуации  Hug!

При мен елдата също покълва бързо, след два дни има вече кълнче.

Влязох в темата за домашното раждане и прочетох някои мнения. Но всъщност достатъчно ми беше да видя, че са изписани повече от 30 страници само за два дни ... Но и това ще мине.

Благодаря ви за споделеното по моя проблем  Hug!

# 638
pochti_bezobidna, как така затлачени черва?!  Shocked Детето ти няма 4 години, като гледам лентичката. Много ми е странно това. И на мен не ми се вярва  Rolling Eyes

Palia , освен визуализации можеш да пробваш малко глад. Чрез гладуване се стопяват всякакви такива образувания.

За другата тема: хич няма да я чета, защото предполагам какво е. А каквато съм "крайна", предпочитам да не се обаждам.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 18:26 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 639
Бенджи, не знам как си проверяваш новите отговори- чрез мейл или само чрез форума. Ако е чрез първото, има едно бутонче долу "извести" и ще прекратиш известяванията на мейл.

Линкът със събраните рецепти от първите теми, които Щастливата ми прати преди доста време.

https://docs.google.com/document/d/1ozrzwOrl2fSaRcKXSKbJItcDK2QA … pdrhQ/edit?hl=en#

Много се забавих с тази задача, която изисква секунди. Извинявам се.

Момичета, споделяйки това по-долу, искам да ви пожелая да сте живи и здрави, силни и добри, обичани и обичащи! Някога, когато си дойда до България, би ми се искало да се видя, с когото мога.
Беше ми приятно!  Hug   bouquet

Toй беше такъв човек, какъвто всеки би искал да бъде.
Винаги в добро настроение, винаги имаше нещо позитивно, което да каже.
Когато някой го попиташе как е, той винаги отговаряше: “Не може да бъде по-добре!”

Беше си сменял много пъти работата и много от сътрудниците му го бяха следвали.
Причината беше неговото поведение : той беше роден лидер.
Ако някой от служителите му беше в лошо настроение понякога, той беше насреща, за да му покаже положителната страна на ситуацията.

Веднъж посетих този човек и го попитах:
- Не разбирам… не е възможно да си позитивен непрекъснато. Как го правиш?

Той ми отговори:
- Всяка сутрин се събуждам и си казвам: “Днес имаш две възможности : можеш да избереш да бъдеш в добро или в лошо настроение".  Избирам доброто настроение.
Всеки път, когато ми се случи нещо неприятно, мога да избера да се държа като жертва или да си извлека поука.  Избирам поуката. Всеки път, когато някой дойде да ми се оплаква, мога да приема оплакването му или да избера да му покажа позитивното.  Избирам да му покажа позитивната страна на живота.

- Да, разбира се, но това не е толкова лесно!- му отговорих аз.

- Напротив, лесно е!- ми отговори той. Всичко в живота е въпрос на избор.  Ако опростиш нещата, всяка ситуация опира до избор.  Ти сам избираш как да реагираш във всяка ситуация, сам избираш начина, по който другите влияят на душевното ти състояние, избираш дали да си в добро или в лошо настроение.  
Накратко: сам избираш как да живееш живота си.

Дълго размишлявах върху думите му...

По различни причини загубихме контакт за дълго време, но често си мислех за него, когато бях пред избор.

Години по-късно научих, че е направил нещо, което никога не трябва да се прави: беше оставил отворена вратата една сутрин, а трима въоръжени крадци влезли да обират фирмата му.

Когато той, треперещ от страх, се опитал да отвори касата, ръката му се плъзнала. Крадците се паникьосали и го простреляли.

Бързо го намерили, закарали го по спешност в болницата. След осем дълги часа на операция и седмици на интензивна рехабилитация той излязъл от болницата с няколко парченца от куршум в тялото си.

Шест месеца по-късно се срещнах с него и когато го попитах как е, получих неизменния отговор: “Не може да е по-добре!”

Когато го попитах какво му е минало през главата в деня на обира, той ми отговори :

- Когато бях ранен, проснат на земята, си спомних, че имам две възможности: можех да живея или да умра.  Избрах да живея.

-Не те ли достраша?- попитах го.
Той продължи:
- Лекарите бяха фантастични, не спираха де ми повтарят, че всичко ще мине добре. Въпреки това, когато ме закараха в операционния блок, като видях израза на лицата им, наистина ме достраша.  Можех да прочета в погледите им: “Този човек е мъртвец…”.  Тогава разбрах, че трябва да взема решение.

- И какво направи?- попитах го аз.
Той ми отговори:
- Когато един от лекарите ме попита дали съм алергичен към нещо, поемайки си дълбоко дъх, му извиках:  “Да, към куршуми!"
Докато те се смееха, им казах : “ Избирам да живея! Оперирайте ме така, сякаш съм жив, а не сякаш съм мъртвец".

Той оживя благодарение на лекарите, но най-вече благодарение на чудесното си отношение.
Той беше научил, че всеки ден ние избираме дали да живеем пълноценно или не.  В крайна сметка, отношението е това, което има значение.

За всичко,

Което си
Как се чувстваш
Как те виждат останалите
Как живееш

Сам взимаш решението!  

# 640
Вери, звучи ми като сбогуване  Sad!
Благодаря, че ми припомни тази притча. Определено ще ми липсва присъствието ти /ако правилно съм разбрала, че си взела решение да не пишеш повече тук/, но пък знам, че от сайта ви ще продължавам да научавам нови и полезни неща  Hug

# 641
Вери - силно се надявам да не си приела нещата много навътре (аз отказвам да чета в онази тема, знам как ще се чувствам след това, искам да си го спестя...). Достатъчно разумен човек си, за да се дистанцираш от хорската ограниченост, да не кажа невежество и простотия...  Hug

Палиа - и аз имах киста преди години - моята беше фоликулярна (от неспукан фоликул тоест). Пих Дуфастон (прогестеронов препарат) 2 месеца и кистата изчезна. Важно е да се уточни каква точно е кистата по произход, сигурно са ти казали? Според ГНМ, това е лечебна фаза, но все пак - ако има опасност от пукане (при мен имаше), си е рисковано и според мен трябва да вземат мерки. всичко предложено до момента може само да ти помогне, а и нека изчакаме да видим какво ще каже лекарят ти. Пиши пак! Hug

# 642
  • София
  Палиа,  и аз съм в групата с кистите, но за съжаление на мен ми махнаха целия яйчник, още когато бях на 23 /сега съм на 34/. Ако това ми се случи сега, първо щях да пробвам с лечебното гладуване на Лидия Ковачева. Можеш да си  свалиш книгата и от интернет, но мога и да ти я изпратя, ако не я намериш.

# 643
Палиа,
аз имам поликистозни яйчници. След бременността цикълът ми беше извън контрол, а болките ужасни. Пих силни противозачатъчни и се пооправих. Лечебен глад много помага, но ако правиш за първи път направи го под наблюдение.

Безобидна,
къде ходихте на ирисодиагностика? Слузообразуващи са картофите, а елда и просо киселинни и натоварващи. Глутенът също е слузообразуващ.
Аз бях писала какво ни разрешиха на нас-авокадо, пълнозърнест ориз, киноа, леща, мунго боб, нахут само в тенджера под налягане, сурови ядки, плодове, зеленчуци, фурми, краве масло.
Също имахме печена ябълка и суров жълтък, но ги пропуснах. Всеки ден сок от цвекло, моркови и друго.

Вери,
моля те не изоставяй темата Praynig

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 00:15 от Soleil*

# 644
  • Пловдив
От известно време и аз съм се замислила за ирисодиагностика. Мъж ми настоява много за това.

ВериHug

Общи условия

Активация на акаунт