Попитай вътрешния дизайнер /2/

• 165 223
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Цитат
Не бих предложила стените, ако за тях става въпрос, да са в същият цвят като гарнитурата.
Нали говорим за друго помещение - дневна, а не  че  холната гарнитура  ще бъде в детската стая.
Няма нужда  същия цвят да се вкарва в стените. Може да е нещо, на което гарнитурата изпъква.
Бяло и червено е доста строга  комбинация. Пробвайте по - потънала.
И аз мислех за нещо бежово или кафяво, но цвета е доста странен. Може би не съм намерила подходящия цвят все още. Ако Ви остане някой път време ще се радвам да споделите виждането си за детската. Благодаря!

# 451
smarfieta
,
Прилагам ви една схема.
Ако не ви устройва, кажете, ще предложа други варианти.
Относно цветовете, първо  си решете разпределението.
Най-лесно е после да се изберат  цветове.

На мен райето ми идва силно. Може би по-спокойна стая.

# 452
Нивиана, бих искала да те попитам има ли правило цвета на дограмата и цвета на вратите да е един и същ? На мен лично много ми харесва.
Дограмата ще ни бъде такъв цвят и модел, четвъртия от дясно на ляво, цвят махагон е, не е толкова оранжев. Вратите мисля да са максимално подобни. Какъв цвят за масивен паркет, дюшеме да търся, като цяло искам да е малко в по-тъмната гама, червеникав може би и да не е дюс (1-во качество)? Търся визия като тази на третата снимка отгоре надолу, само че обратно, тъмни врати и прозорци, стени донякъде с ламперия или с доста високи первази и нагоре по-светла мазилка. Не знам дали обясних много добре. Става въпрос за цялостно излъчване на къща, а не за конкретно помещение.

Нещо такова може би http://www.artistico.bg/info/pr/1411.

И един полезен линк, относно цветовете, понеже често ги обсъждаме: http://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1 … BE/view/1676.html

Да,има такова правило. Всъщност и вратите са дограма. Това е като правилото - чантата и обувките  еднакви. Нарушава се по същия начин.

Този цвят който сте си избрали е подобен на орех, но е нанесен върху нещо иглолистно.
Така че подът спокойно може да е орех. Има ИПЕ - никога не знам как се пише точно - бразилски орех, той идва в по червеникави нюанси.

Много благодаря  за линка, прекрасни са комбинациите.

Ау , извинявайте, сега се загледах пак в байцовете, всъщност оранжевия ли имате предвид/.?
Май е доста ярък. Тогава горния отговор не важи , но ще го оставя като информация за  ипе.
Ще помисля утре.

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 00:20 от Нивиана

# 453
Цитат
Прилагам ви една схема.
Ако не ви устройва, кажете, ще предложа други варианти
Идеята ми харесва. И аз съм го мислела и по този начин леглата да са едно до друго. Единственото което ме притеснява е , че на този етап ще запазя на децата старите легла. Малко се различават по цвят и ако са едно до друго ще се набиват на очи. И дръжките са различни но дръжки се сменят. Затова си мислех ако гардероба и бюрото са цвят който отговаря на едното легло  да има и нещо розово, за да мога да сложа и розово фолио примерно на шкафчетата под леглата. Но пък и много зависи от офертите които после ще намеря за мебели. Но важното е , че и вие като мен смятате, че мястото на гардероба е зад вратата. Благодаря още веднъж за помощта и съветите.

# 454
  • Русе
Мерси, Нивиана, оранжевото е да, води се махагон, но на различни фирми прилича на калвадос, ябълка, черешя и дори и на орех, но не като този от снимките ви. Аз дори и да нямаше правило, пак ще си направя вратите и входната врата като дограмата, само че се оказа много труден избора тук. Искам стилът им да е еднакъв. Ще продължаваме търсенето, макар че май фирмите в Русе се изчерпаха. Имате ли наблюдения върху полските врати Porta Doors http://bdckomers.com/, има ги и в мебелна палата Ралица?

# 455
  • София
Здравейте, Нивиана!
Докато сте още на вълна детски стаи ще помоля и аз за съвет  Simple Smile Ето това са размерите на стаята
http://tanyailieva.snimka.bg/children/detska-staya.586626
Проблемът ни е, че трябва да съберем вътре 3 деца и то разнополови. Решихме визуално да разделим стаята на момчешка/момичешка и сме боядисали стената с вратата и при прозорците лилаво, а другите две зелено. Леглото на каката ще бъде отдясно на вратата, от този тип
http://www.wilkinsonplus.com/mid-sleeper-bedframe-pullout-desk-/invt/nd00053/
До него ще има малък гардероб.
Леглата на момчетата ще бъдат на дългата страна, нормални легла, че ме е страх да сложа по-високи, може би разделени от ракла. На стената зад вратата ще сложа един висок шкаф за дрешки, малко е тясно, но се надявам да се събере.
Стената при прозорците е неизползваема, защото прозорците са много ниско, на 60 см от земята, и пред тях има голям радиатор.
Как ви се струва това разпределение? Вече една година я мисля тази стая и все нещо ме човърка Confused Сигурни сме само, че мебелите ще бъдат дървени, за момчетата леглата да са ниски, и едното легло да не е срещу вратата (фън шуй  Confused)
Много ще съм благодарна за мнение  Heart Eyes

# 456
Мерси, Нивиана, оранжевото е да, води се махагон, но на различни фирми прилича на калвадос, ябълка, черешя и дори и на орех, но не като този от снимките ви. Аз дори и да нямаше правило, пак ще си направя вратите и входната врата като дограмата, само че се оказа много труден избора тук. Искам стилът им да е еднакъв. Ще продължаваме търсенето, макар че май фирмите в Русе се изчерпаха. Имате ли наблюдения върху полските врати Porta Doors http://bdckomers.com/, има ги и в мебелна палата Ралица?

Внимателно с махагона, че малко е капризен. Но пък е хубав. В интерес на истината  истинският махагон не е много червен, да не кажа хич.
Може и да се различават  леко вратите от прозорците, но да са в гама. И да са еднакви помежду си.
Имам спомен ,че съм ползвала тези врати. Те са конфекция - на определни  размери. Мисля че имаше ограничение - за щироки зидове нямаше вариант.
Но пък като качество - цена - много добро съотношение. Имаше и избор. Не съм питала клиентката как се държат, беше преди  около 5 години. НО ако имаше оплаквания, все щеше да измрънка. Питайте по скоро , ако някой ги ползва във  форума. Защото  едно е да видиш врата  в магазина, друго е в експлоатация.
За мен принципно вратите са доста важни, те се ползват ежедневно и ежечасно, и трябва да се избират с по-малко компромиси. Докато холната масичка например само стои и е красива.

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 10:34 от Нивиана

# 457
На вилата имам една вътрешна стълба, която е с излята мозайка. Така я купихме и не сме я променяли, но ми се иска да я облека в нещо, защото ме дразни. Мисля си за мокет или за корк, но искам да е така направено че да не е кичозно. Само да добавя че имам две неизползвани пътеки тип изкуствена трева мокетени, какво ще кажете ако ги разкроя по стъпалата и ги залепя. Засега половинката е твърдо против, защото според него е кич. Аз пък не мога повече да гледам тази мозайка, все едно че е стълбище на панелен блок. Искаше ми се да внеса малко уют, но без да се хвърлям в големи разходи. Посъветвайте ме. Засега нямам снимка, но стъблите са циментова мозайка, стената е много светло оранжево, парапета е дървен буков.
Интересен въпрос.
Предполагам тези пътеки са зелени, много  ще е активно, и малко не на място.
Може би обикновен мокет ако пуснете, но не да го кроите по стъпалата. Има доста евтини.
В Англия е сериозна практика вътрешни стълби да са с мокет.
Другият вариант е на всяко стъпало да апликирате  второ дървено такова хоризонтално, но това вече е по трудоемко.

# 458
В една съседна тема сме събрани ентусиасти - " Да преправим старите мебели ".
Има страхотни находки,които реставрираме../ доколкото ни стигат уменията  Simple Smile /.
Днес обаче се замислих за границата между стилния винтидж интериор и кича..Явно е много тънка и ако я прекрачиш ще се получи ретро фото примерно  Mr. Green

Нивиана, ако имаш възможност-сподели знания за винтидж интериора ! И ако знаеш сайтове, снимки...
Благодаря предварително   bouquet

# 459
Нивиана, помощ!
Харесала съм си като цвят за плот един HPL  Пиемонт на kaindl / Н 37 967 SU/
http://www.kaindl.com/en/products/product-lines-collections/deco … uch-urban-468aaa/
Другият вариант е Орех:
http://www.kaindl.com/en/products/product-lines-collections/deco … stic-pore-a93c49/
Обаче не ми се иска да е такава плоскост, понеже ми обясниха, че трябва да се сложи като кант на челото или метална или дървесна лента, която се лепи, а гаранция, че няма да влезе вода общо взето няма.
Искам цвета, но не и материала.
Плот обаче такъв не мога да намеря.
Моля те ако си срещала нещо подобно да ми дадеш жокер, че ми е влязъл под кожата този цвят и шарка и това си е.
А може и да си кажеш мнението за HPL-а като плот.
Благодаря ти.

# 460
Има ли плот без кант?

# 461
Истинско дърво?

# 462
Или камък.

# 463

Благодаря за съветите.  bouquet
в какъв смисъл да не го изстудим,какво трябва да избегнем?
чудих се за някакъв тапет зад бялата секция с ,например нещо като тези
http://img233.imageshack.us/g/385400.jpg/
дали ще бъде подходящо? newsm78,и останалите стени еднцветни newsm78

и тогава какви да са завесите,перде и какви да са осветителните тела?

Да не го изстудите означава - да не се движите само в хладните гами - сиво,студено лилаво, бяло.
Трябва ви нещо по-топличко , не ви познавам, но малко хора могат да понесат абсолютно сива гама изцяло. Ако останете с тези тапети - на мен ми е най на душа първият, другите са доста  бъбриви и завихрят погледа, то нека завесите , тънките  са топли - кремаво- оранжево. Нека  плътните бъдат тежки и лъскави за лукс. Нека има топли елементи - може и в картините. Подберете топла светлина, не луминисцентна.
Бяло стъкло на осветленията с топли крушки ще е ок, избягвайте  многото метал.

благодаря за отговора   bouquet
да права си,днес разгледах няколко интериора само в бяло,лила и сиво о някак им липсва живец,някак е студено и трябва нещо да се освежи
само ме притесняват оранжевите завеси  newsm78,не е любимият ми цвят  Embarassed

чудех се евентуално да заменя лилаво с този цвят

че да се комбинира евентуално с друг цвят   newsm78

# 464
  • Пловдив
Нивиана, помощ!
Харесала съм си като цвят за плот един HPL  Пиемонт на kaindl / Н 37 967 SU/
http://www.kaindl.com/en/products/product-lines-collections/deco … uch-urban-468aaa/
Другият вариант е Орех:
http://www.kaindl.com/en/products/product-lines-collections/deco … stic-pore-a93c49/
Обаче не ми се иска да е такава плоскост, понеже ми обясниха, че трябва да се сложи като кант на челото или метална или дървесна лента, която се лепи, а гаранция, че няма да влезе вода общо взето няма.
Искам цвета, но не и материала.
Плот обаче такъв не мога да намеря.
Моля те ако си срещала нещо подобно да ми дадеш жокер, че ми е влязъл под кожата този цвят и шарка и това си е.
А може и да си кажеш мнението за HPL-а като плот.
Благодаря ти.
Виждала ли си го този декор наживо? Специално за черешата питам Simple Smile Защото и аз много го бях харесала в нета, но като тръгнах по фирмите, в мострениците изглежда доста по-тъмно. За ореха нямам впечатления. Освен това да кажа, че ПДЧ-то на новите декори на Kaindl, лицето му е с грапавини, имитиращи естествените шарки на дървото и няма да е много подходящо за плот  newsm78 Освен ако не се обърне с гърба нагоре... но пък ефекта малко се променя  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт