Получихте ли семейни добавки за деца/детски/този месец?-22

• 96 792
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
  • София
ако си ги подала през май нямаше да може да е с декларация с доход до април...

Е как? Точно с доход до април са. Аз сега ще подавам, през юни, с доходи до май включително.
"ако си ги подала през юни нямаше да може да е с декларация с доход до април..." - това съм искала да напиша  Embarassed
Сега виждам грешката, исках да кажа че със сигурност е подала документи през май, щом доходът и е бил до април.

бележките ми са за период от 04.2010-03.2011 вкл.
Аз ги подадох на 27.04.2011г., т.е. би трябвало да съм в срока.
А всъщност ако бяха решили, че не съм ги подала в срок, наистина трябваше да ми искат бележки за друг период.
Та явно всичко ми е наред. Надявам се де... Ще видим до края на юни какво ще ми преведат.

# 286
минималната щяла да стане 270лв това означава ли че ще има увеличение на чл 8

# 287
  • София-Младост
Не, обезщетението не е вързано с МРЗ, просто за момента е съвпадение на сумите. Както и обезщетението за втората година майчинство няма да бъде увеличена автоматично.

# 288
чл 8 се вдига с увелиаването на МРЗ то се определя 70% от МРЗ ако тя стане 270лв л.8 ще стане 189лв а сега е 168лв на 240 МРЗ Wink

# 289
  • София-Младост
чл 8 се вдига с увелиаването на МРЗ то се определя 70% от МРЗ ако тя стане 270лв л.8 ще стане 189лв а сега е 168лв на 240 МРЗ Wink
Изивинявай за кой чл.8 говорим всъщност?

# 290
  • Mediterraneo
Не, обезщетението не е вързано с МРЗ, просто за момента е съвпадение на сумите. Както и обезщетението за втората година майчинство няма да бъде увеличена автоматично.

Тези твърдения на какво се основават? За втората година майчинство специално питам.

# 291
  • София-Младост

Тези твърдения на какво се основават? За втората година майчинство специално питам.
Защото всяка година тази сума се определя със ЗБДОО:
Чл. 11. Определя се за 2011 г. размер на паричното обезщетение за отглеждане на малко дете по чл. 53, ал. 1 и 2 от Кодекса за социално осигуряване - 240 лв.
Пише размер , а не примерно 100% МРЗ или 70%.

# 292
  • Пловдив
Цитат
Чл. 8д. (Нов - ДВ, бр. 24 от 2010 г.) (1) Право на месечна добавка в размер 70 на сто от минималната работна заплата за деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст, имат:

1. родители (осиновители), когато отглеждат деца с трайни увреждания;

2. семейства на роднини или близки и приемни семейства, при които са настанени деца с трайни увреждания по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.

(2) Правоимащите по ал. 1 получават месечната добавка по постоянния си адрес от дирекциите "Социално подпомагане" на Агенцията за социално подпомагане.

(3) Ако децата са настанени на пълна държавна или общинска издръжка в лечебни заведения, както и в специализирани институции и социални услуги - резидентен тип, за срок, по-дълъг от един месец, правоимащите не получават месечна добавка по ал. 1 за периода на престоя им в тях.
skorpi69 , би трябвало да има увеличение. До сега беше 168 лв., сега трябва да стане 189 лв.

# 293

Право на месечна добавка  за деца с трайни увреждания това е чл.8 за който говоря

# 294
Да не спамим темата повече все пак е за детски надбавки  Wink

# 295
знам че някой ще ми направи забележка че спамя темата но имам един проблем с нои днес ми връчиха ревизионен акт за 306лв защото детето ми е посещавало ясла  дванадесет дни преди да навърши две години  помогнете ако можете незнам какво да направя

# 296
  • София-Младост
знам че някой ще ми направи забележка че спамя темата но имам един проблем с нои днес ми връчиха ревизионен акт за 306лв защото детето ми е посещавало ясла  дванадесет дни преди да навърши две години  помогнете ако можете незнам какво да направя
Акта не е, защото детето е посещавало sсла, а защото вие през това време сте ползвали отпуск по чл.164 КТ и обезщетение сте получили най-вероятно.
Вариантите са:
1. Плащате си сумата
2. Чакате президента да ви ги опрости.

# 297
Още малко спам в темата, ама да питам
Този закон от кога е влязал в сила в крайна сметка. Навсякъде казват че влиза в сила то 01.01.2007, а на мен ми търсят едни пари от 2006

# 298
  • София-Младост
Този закон от кога е влязал в сила в крайна сметка. Навсякъде казват че влиза в сила то 01.01.2007, а на мен ми търсят едни пари от 2006
Кой е този закон, за който питаш? Става въпрос за Кодекс на труда приет 1986 година и там в чл.164 пише, че майката няма право на отпуск за отглеждане на малко дете, ако то посещава детско заведение. Обезщетение пък по чл.53 КСО се дава на майка, която ползва този отпуск.

# 299
  • Бургас
Поправката е направена на 26.08.2006 година.Ако си разписала декларацията преди тази дата,то отиди в НОИ и поискай декларация по чл53 виж какво пише в ал.4.ако там'' детето не е настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка",се консултирай с адвокат и пускайте жалба.

Общи условия

Активация на акаунт