Връзка с турчин?

• 54 148
  • 219
  •   1
Отговори
# 30
  • Куциндрел
Всичко зависи от неговия мироглед и семейството му. Може и да има изключения, не знам.
Най-добре е авторката да се кефи на връзката им, но да има едно на ум.

# 31
Toтално се обърках какъв е замисъла на тази тема? newsm78 В началния пост беше, че не искала нищо сериозно и едва ли не мъжа да не вземел да хлътне. Сега пък за брак иде реч, за семейството на дамата и неговото... Laughing

# 32
  • София
“…Lovers always come
And lovers always go
And none is really sure
Who's letting go today...”

Ей този рефрен от любима моя песен ми изниква в главата, като чета темата.

С друго не мога да се включа, защото принципно съм против деленето на евреи, турци, негри и т.н. Личен опит с мъже от турски произход нямам, имам наблюдения за развоя на събитията при мои приятелки. Но какво ще промени нещата, ако ти кажа, че моя съученичка е носена на ръце от мъж турчин или моя съседка е пребивана от съпруга си - българин, но роден и отгледан в предимно с турци населените части на България? Какво казва сърцето ти?

# 33
  • София, център
Toтално се обърках какъв е замисъла на тази тема? newsm78 В началния пост беше, че не искала нищо сериозно и едва ли не мъжа да не вземел да хлътне. Сега пък за брак иде реч, за семейството на дамата и неговото... Laughing

боса и зелена, не четеш внимателно. За предишна връзка иде реч, не за настоящото изложение.

# 34
боса и зелена, не четеш внимателно. За предишна връзка иде реч, не за настоящото изложение.
Чета изключително внимателно. И по мое мнение авторката се бори със своите си предразсъдъци. Или има сериозни намерения или не. След като не и до връзка сега, какво обсъждаме галантността на турците към жените Crazy и изобщо кой може да направи такива глобални изводи от своя си опит?

# 35
И аз опит с такъв мъж нямам,но съм имала отношения с бг турци.Толкова са любезни и възпитани.Винаги ще се разбереш с тях и ако имаш нужда от помощ,винаги ще ти свършат работа.Често се чудех какво ни е на нас големите българи,че нищо даром не даваме.
В друга тема четох за мюсюлманите,че са големи чаровници ,но до сватбата.Е ,ти май не искаш до там да стигаш,но..

# 36
  • София
Връзка с българин е сигурно работа - няма да има толкова възпитание и мозък, че да си прикрие поне в началото келешлъка. Чисто и ясно. Няма какво да гадаеш.... Laughing

# 37
Имала съм връзка с турчин. Отдавна.
Запомних го като наистина голяма любов.
Много внимателен, много нежен, изключителен кавалер, харизматичен, страстен..
И като ти завърти главата на макс, ти разказва играта. Mr. Green

# 38
Първа братовчедка на съпруга ми е омъжена за турчин,
най-милият човек когото познавам, заприлича ми точно на човека от твоя разказ,
за това и пиша.
Страхотно отношение, мъж с характер, баща за пример.
Много рядко съм виждала такива мъже, кавалери по душа и по дела.

# 39
 Аз имам регистрация в един от най-големите сайтове за запознанства и приятелства. Прави ми впечатление глупавият, неграмотен и лигав стил на турците, които пишат там. Винаги пишат на маймуница, пращат готови клишета "флирт", пишат безсмислено, и разумна интелигентна комуникация не е възможна. Същото важи и за македонците. Те даже са по-зле. Не случайно много от потребителките в сайта пишат в инфото си "Да не ми пишат турци и македонци" .

# 40
Чета изключително внимателно. И по мое мнение авторката се бори със своите си предразсъдъци.

Ми не, не четеш внимателно.
Аз за връзка не мисля сериозно, пък какво остава за сватба...
Това, че някои съфорумки ме прекараха вече през венчилото, дали техните ще го оженят за мюсюлманка и какъв е шансът ми, може само да ме забавлява.
Предразсъдъци пък - йок... Wink
Наистина, това, което ме интересува е културата и манталитетът на тези мъже и само толкова. Решението за отношенията ни ще си го взема само аз и то няма да е повлияно от мненията тук, иначе щях да пусна анкета  Laughing
Темата е от любознателен характер най-вече.

А по отношение на стила му - ами впечатлена съм - той е научил езика ни за по-малко от година и го говори доста добре и пише доста по-грамотно от пишещи тук...

# 41
Преди години имаше период, в който се движех с огромна компания "истински" турци.
Разкошни приятели са. Задължително при тях е да знаят как се чувстваш във всеки един момент, когато сте заедно, кавалери са, държат се на разстояние, не досаждат излишно, готови са да помогнат, с каквото могат, ако имаш проблем.
Но понякога цялата тази "всеотдайност" става малко задушаваща... Хубаво е, че никога не те пускат да се прибираш сама посред нощ и чакат, докато си отключиш и входната врата. ХУбаво е, че понякога ти дават отрезвителни съвети от рода на "този не е за теб, защо се занимаваш с него", когато си си загубил ума по поредния нехранимайко. Но в много случаи човек предпочита да взема решенията си сам, без излишни мнения край него, затова и едно такова обсебващо приятелство не винаги е най-добро.
Гадже от тях не съм имала и не мога да кажа точно какво е усещането да имаш такава връзка.
За сметка на това съм наблюдавала отношенията им с приятелките им от по-близо. Мога да кажа, че при тях важи следното: "Тя си е моя!". Независимо, че всичките бяха млади хора, имаха доста по-различни представи от бг-младите хора. Ако един българин се кефи, че заглеждат приятелката му, когато е облякла къса пола, турчинът се дразни от този факт.
Не знам за изневерите как стоят нещата точно, не мога да обобщавам, но от това, което съм видяла - същото е както при бг-мъжете. Макар че от тази компания, нито един не е изневерявал на приятелките си видно. Заглеждат се по чуждите мадами, но нищо повече. Т.е. и да го правят, го правят дискретно...
Всъщност моето не може да се нарече представителна извадка.
Не обичам да деля хората по националности, защото все пак - всичко зависи от възпитание и семейна среда. Манталитетът също оказва влияние, само че в различна степен при всеки.
И въпреки всичко от това, което аз съм видяла, съм си направила извода, че всичко може да е много хубаво, стига да не преминава границата на приятелството...
Но знае ли човек...

# 42
  • София
По описание е просто очарователен.
Естествено, че е много нелепо да се спрягат деца, сватби, роднини и религиозна принадлежност, при положение, че нещата, засега са изключително прости.
Едно момче и едно момиче, които очевидно си симпатизират.
Ако направиш следващата стъпка и все още си очарована от него, според мен се поинтересувай от семейството му и начина им на живот- образовани ли са, как живеят, с какво се занимават и прочие, така ще добиеш по-пълна представа за него и евентуалното ви бъдеще, ако все още те интересува дали бихте имали някакво бъдеще, разбира се.

# 43
И аз честно казано не виждам замисъла на темата... Какво би могла да загуби чак толкова авторката ако  пробва? Все пак става въпрос за връзка , а не за брак. Ако не се спогодите - всеки по пътя си.
Наистина има разлика от турчин до турчин.  В самата турция - ако човекът е от европейската част обикновено е с по-различно възпитание от  анадолските турци , които често са обект на подигравки като по-изостанали.
 Всички турци , които познавам ( от истинските , родени и израстнали там) наистина са по-различно възпитани. Някак са научени да уважават жените, много са галантни , ухажват , правят комплименти.  Но тези , които аз познавам са интелигентни и образовани хора и не на последни място - не са особено религиозни. Освен това всеки човек може да има едно лице за пред обществото, а съвсем друго  пред близките си. Това не зависи от националността по никаквъ начин.

# 44
Какво би могла да загуби чак толкова авторката ако  пробва? 

Малко ме плаши да не би да му дам напразни надежди или пък да не вземе да ми увисне на врата, при положение, че явно той гледа по-сериозно от мен на нашите отношения.

Всички турци , които познавам ( от истинските , родени и израстнали там) наистина са по-различно възпитани. Някак са научени да уважават жените, много са галантни , ухажват , правят комплименти.  Но тези , които аз познавам са интелигентни и образовани хора.

Този също.

Общи условия

Активация на акаунт