За жълтъка....

• 6 811
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
Прочети си мнението пак, по-специално изречението, което цитирах. Не виждам нищо крайно в тази тема, че да даваш подобни примери.  Peace

И да, това, че мненията ти с други потребители не съвпадат, не ги прави по-лоши родители.  Peace

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 20:51 от Анонимен

# 16
  • Wonderland
Аз давам жълтък през ден по 1/4, варен 15 мин. Като смесвам натрошения жълтък с 2-3 лъжички зеленчуково пюре,давам му го така и след това дохранвам с останалото пюре.Редувам му през ден зеленчуково с жълтък с месно пюре.

# 17
Аз захраних с жълтък доста по-късно отколкото ме съветваха всички, че и педиатъра ни.Сега записах детето на ДК и доста се замислям над някои неща, които и вие тук коментирате.Примерно всеки ден има жълтък в едното от ястията и всеки ден има месо.Другото което забелязах е че наистина го слагат жълтъка където им падне без ограничения мляко сирене има ли вътре  newsm78Предполагам не слагат по половин жълтък но все пак всеки ден  Thinking Thinking Thinking

# 18
  • Wonderland
По принцип доколкото аз знам и съм запозната жълтък всеки ден не се дава,месо също.И двете храни се дават през ден и не смесени заедно.Мисля,че така се дават до около 2 годинки./така твърди и нашият педиатър/

# 19
Момичета, мислите ли, че домашни яйца е по-добре да давам, отколкото купените?
Имам предвид не наши домашни, а на наша позната - все ме е страх от някакви зарази  Crazy брррррр.....

# 20
Нашата докторка за домашните яйца ми е казвала да се измиват добре евентуално заради салмонела.

# 21
  • Горна Оряховица
Мен ми се е случвало 1-2 пъти да го добавя към кашата,но като цяло гледах да спазвам даването със зеленчуково пюре.И аз знам,че е хубаво да се редуват през ден месото и зеленчуковото пюре с жълтък.Като варя яйцето гледам да му сложа поне 7 мин,за да не е рохко.

# 22
  • Wonderland
Аз му давам домашни яйца.Нашият педиатър каза,че за предпочитане е захранването да започне с домашни яйца,като преди да се сложи да се вари се измива добре със сапун и вода.Досега не съм имала проблеми,и смятам,че наистина домашните са по сигурни отколкото тези по магазините.

# 23
Задължително преди да варя яйцето го мия с гъба и веро (е капчица веро, де), колкото да падната акитата, ако има такива, както и всички бацили. Варя го 15-18 мин, а жълтъка в началото му го давах от моя пръст - щипвам малко и му давам. Много му хареса.

# 24
Ние също започнахме да се захранваме с жълтък - първо по 1/8 няколко пъти, сега сме на 1/4 от него също няколко пъти. Давам го през ден със зеленчуковото пюре. До тук добре, но не съм знаела, че трябва да са толкова твърдо сварени яйцата. Варя ги  по 7-8 минути, дали това е проблем?

# 25
Трябва да ги вариш 10 минути минимум.
Всъщност доста е рано за яйца Simple Smile.

# 26
15мин е идеално и след минимум 8 навършени месеца.  Simple Smile

# 27
По съвет на педито се захранихме като навършихме 6 месеца, аз изчаках още 10 дни за по-сигурно. Сега виждам, че пак е било рано  Sad Отиде вече, ще си хапва жълтъка със зеленчуковото пюре, но поне ще го варя по 10 минути. Все научавам по нещо от форума, но доста време не  ми оставаше и минута за да го посетя и ето резултата ....

# 28
Аз имам да въвеждам още някой неща и на жълтъка ще му дойде времето като направим 10 м. Мисля, че е добро решение.

# 29
Жълтъкът не се дава с млечна храна.

ЗАЩООО? Къде го пише и кой каза?

След като има много такива ястия, а в детската кухня си ги смесват преспокойно? Месото не се комбинира със сирене и жълтък, но не виждам причина да не се смесват жълтък и сирене.
Можеш да прочетеш разделното хранене. То не е диета, а начин за здравословен живот. Обяснено е кое с кое не се смесва и защо. Желязото не се усвоява заедно с млечни продукти.
Аз давах жълтъка в първата лъжичка защото моето малко момиче не искаше много-много пюрета в началото. Рекорда беше 80 гр и то ако много й хареса.

Общи условия

Активация на акаунт