За жълтъка....

• 6 815
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
БАНИЦИ ЯДЕТЕ ЛИ?

# 31
На малката много и хареса жълтъка още от първото вкусване.Аз даже и го давах така без да го смесвам, но тъй като се преглъща трудно почнах да и го смесвам с малко кърма, което сега осъзнах че не е правилно, защото калция пречи да се усвои желязото.Ще за почна да и го смесвам с вода.Може би доста съм рискувала но от 3-тия ден почнах да и давам по 1/2.Толкова ли е силен жълтъка?А след като и го дам не мога ли да дохраня с мляко, защтото в повечето случаи яде много малко пюре и не иска друго?  и до кога трябва да се редува месото и жълтъка?

# 32
Давай жълтъка с първите лъжички пюре  Peace.

# 33
Мами,какво ви е мнението за пъдпъдъчи жълтък,нямало лош холестерол,имало повече полезни в-ва ама дали има някакви странични ефекти за бебето?

# 34
В никакъв случай  Stop
Един такъв жълтък се равнява на (различно казват) 4 до 8 кокоши. Аз така бях сварила 8 яйчица на малкия, той ги отказа и аз си ги хапнах. Изпаднах в жлъчна криза и в болницата ми се накараха. Забрави да даваш от тях.
Кокошият жълтък не съдържа лош холестерол, просто е противопоказен за хора с покачен такъв, за деца няма проблем с разумно предлагане, разбира се.

5 месеца е хипер рано да мислиш за жълтъци.  Rolling Eyes Предлагат се трошичка-две за начало от кокошия след минимум навършени 8 месеца!

# 35
Блонди,благодаря за отговора.Личната каза да почвам да давам жълтък затова попитах.

# 36
5 месеца е ужасно ранна възраст за въвеждане на жълтък.
Минимумът е 8 навършени.
Според мен дори 1 година, както и захраних, както и съветва нашия педиатър.

# 37
Варя яйцето максимум 7 минути, по съвет на педиатъра - не трябва да е нито рохко-течно, нито преварено яйцето. Започнахме на 9 месеца, с трошици, сега на 11 давам веднъж седмично половинка. До преди месец палачинки правех само с жълтъци (стават ужасно грозни и лепкави, но бебето яде с кеф), сега 2 яйца с 2 жълтъка, така че я броя захранена и с белтък, макар и в някакви минимални количества. Просто ритуала ни в неделя е палачинки и за всички.

# 38
  • Варна
Aз не мога да си обясня защо педиатрите съветват да се дава жълтък на 5-6-7 месеца? Нашата педи е млада, ерудирана, начетена, а пък ме караше още ехееей преди 2 месеца да му давам.  Thinking Да кажеш, че е от старото поколение - олд скул, не. За късното захранване е, за изключителното кърмене до 6-ти месец.

Та...по въпроса- не съм дала още. На вълна месо сме  Wink

# 39
На мен на последната консултация ми казаха да отложа захранване с жълтък за есента / не че се бях засилила да го започвам Wink/
Мисля, че има резон в това, точно лятото, в жегите, да не се започва даване на жълтък.

# 40
Добре де, жеги, ама децата не спират да растат за този период, нали? Несериозно ми се вижда подобен съвет...въпрос на разбиране, наистина, но ако детето е на етап "захранване с жълтък", какво ще го замени ?!?

# 41
Не съм чувала да има противпоказания за жълтък през топло време  Simple Smile

# 42
Топло, не топло, дадох жълтък на моето 9 месечно бебе и за сега няма проблем. Но пък получих упрек от няколко майки, че съм избързала.  Не виждам смисъл да чакам да стане на 1 годинка. Чета основно съветите на Косе босе и там има сравнение на основните школи. Най- късният срок е 10 месеца. Струва ми се , че от ранно захранване се минава в другата крайност - супер късно и предпазливо захранване, без обективна причина.

# 43
Аз пък не разбирам, ако този етап на захранване с жълтък се отложи с 2-3 месеца, какво ще се случи? Ще се спре развитието на детето ли?
Споделих какво са ми препоръчали, а всеки решава как да постъпи с детето си!

# 44
Просто детето няма да получи навреме необходимите му за този период на развитие вещества, минерали, желязо и т.н. Развитието на определени органи изисква определен момент на въвеждане на вещества. Дори сол (натриев хлорид) е необходимо да се приема, просто не трябва да се прекалява с нещата (количествата, мисля по спомен 2 грама бяха) ... всеки си следва това, което счита за необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт