Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 39

• 39 233
  • 696
  •   1
Отговори
# 345
# 346
  Също така ми е интересно,че повечето хора коментират постъпките на героите и на тази база има осъждане или одобрение,но почти никой не търси мотивите,също изключително любопитно,а именно те дават представа какво става в един човек.

# 347
 Ако някой ти казва в единия момент,че те обича до лудост и никога няма да може без теб и  в следващия,че това е грях,а отсреща противостои чист и влюбен в него човек,няма ли да се засегнеш? Не мисля.
  А за да не прави тя въртели,някой трябва да я успокои,да внесе увереност в нея,а не да подклажда ревността й,Бих далеч не е единствената крива .
Този, който трябва да й внесе увереност, я няма за себе си, как да я внася на другите.
Той направи своя избор - избра да не наранява семейството си повече. Това, според мен, означава, че дори и да имат някаква връзка по-нататък, тя няма да е явна. Тайна любов - това може да й предложи Бехлюл. Но, така той пак ги наранява, но те не знаят. Wink

Сесана, много ми харесват постовете ти. Hug

# 348
  • Бургас
 Аз също не отричам,че това е грях, изказвам виждането си защо се засегна,фактите и тя ги знае,друг е въпросът как ги тълкува тя както и другата страна.Ако някой ти казва в единия момент,че те обича до лудост и никога няма да може без теб и  в следващия,че това е грях,а отсреща противостои чист и влюбен в него човек,няма ли да се засегнеш? Не мисля.
  А за да не прави тя въртели,някой трябва да я успокои,да внесе увереност в нея,а не да подклажда ревността й,Бих далеч не е единствената крива .
Само тя може да се спре. Няма нужда никой да я спира, успокоява...Тя не е дете. Увереността първо идва от вътре и после я чакаме отвън.
Това, че някой казва нещо...Нека го докаже, пък после ще му мисля.
Мотивите са нещо субективно.  Реално предполагам, че на всички са ясни все пак. За коментираш постъпка би трябвало да имаш идея защо го прави героя.

# 349
  Ако не си уверена в мъжа си,в чувствата му,от теб ли ще дойде увереността или от него?

Този, който трябва да й внесе увереност, я няма за себе си, как да я внася на другите.
Той направи своя избор - избра да не наранява семейството си повече. Това, според мен, означава, че дори и да имат някаква връзка по-нататък, тя няма да е явна. Тайна любов - това може да й предложи Бехлюл. Но, така той пак ги наранява, но те не знаят. Wink

Съгласна съм напълно  с това мнение  Peace
  Бихтер има чувства-защо сякаш това се забравя,като че ли тя има само разум,който я води,тя е влюбена,наранена,огорчена. Като че ли всички тук,когато са се чувствали така ,са постъпвали по най-правилния възможен начин,никога не са грешили,просто много ми е странно това.

# 350
  Също така ми е интересно,че повечето хора коментират постъпките на героите и на тази база има осъждане или одобрение,но почти никой не търси мотивите,също изключително любопитно,а именно те дават представа какво става в един човек.

Когато се запознаеш с един мъж ти трябва да заявиш пред него какво ще даваш и какво ще получаваш
ако е работодател........
ако е съпруг...................
ако е богат любовник......................
ако е жиголо.................
ако е водопроводчик.............
за какви мотиви говориш  на Бехлюл ,когато и той каза всичко  още на летището и тя прие
 Какъв е Бехлюл-Бихтер го обясни ясно на Нихал smile3521 newsm78
Все едно Бешир да и е обещал на Бихтер космически кораб и тя да му вярва #Crazy

И ти май повярва ,че резонния плейбойски репертоар на Бехлюл
 ,не го е изнасял 50-60 пъти. Joy

Истински влюбения се притеснява,изчервява,липсват му думите. Embarassed.....................,
той не говори с рутината с която го правеше Бех пред Бих.

# 351
  • БГ
Снощната серия ми хареса! Peace
Първо,защото най-после Бихтер получи заслужен урок от Бех за това,кое е по-важно за него - семейството или секса с "лелята" Naughty
Второ,защото най-после получих лично удоволетворение,че интуицията ми по отношение на Бихтер не ме е подвела - от самото начало усещах колко отрицателни  и на места направо гаднички качества има тя.  ooooh!Видя се,направо лъсна цялата й порочна същност като жена.
За любовта са нужни двама , а тук единия вече отряза косата си - страхотна символика за окончателното скъсване на връзката им.По-ясно от това не може да се каже.Ако и това не й е достатъчно на Бихтер - проблемът си е нейн.Май сега ще започнат истеричните й изпълнения.
Срам,срам Embarassed Embarassed една зряла жена,абстрахирам се от това,че е омъжена, да се състезава с едно непорочно,младо и невинно момиче,при това заварената й дъщеря!
Отвратително! Докога все нея ще спасяват - я от Фирдевс,я от някой друг,а-а-а-а ама тя срама няма ли?
Чудесно изпълнение на Берен Саат - страхотна актриса!

# 352
  • На изток от рая...
Да, Бихтер има чувства - никой не го отрича. Малко спорен е въпросът дали това е точно любов, в истинския смисъл, но приемаме, че е така.
Чувствата никой не ги отрича, но те не могат да служат като оправдание за лъжите, злобата и егоизма на Бихтер. Да разбираме ли, че щом обичаме всичко ни е позволено и можем да пренебрегнем ценности, принципи, близки хора - всичко, т.е. вървим и мачкаме наред и единственото ни оправдание е, че обичаме. Доста абсурдно ми звучи да оправдавам всичко със "силните чувства". Само невменяемите не носят отговорност за постъпките си.

# 353

Колко по-лесно е да кажем този е такъв,онази е такава,последвало от обилно плюене.И хоп,напълно удовлетворени от себе си и в очакване на следващия епизод,ще преговорим славно няколкото ключови думички,подочути от селския мегдан и с пълни сили ще оплюем отново след 21 вечерта.Това е основната практика от масово пишещите тук,пък и за това не са необходими много сиви клетки.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 22:35 от Not Approved &

# 354

Колко по-лесно е да кажем този е такъв,онази е такава,последвало от обилно плюене.И хоп,напълно удовлетворени от себе си и в очакване на следващия епизод,ще преговорим славно няколкото ключови думички,подочути от селския мегдан и с пълни сили ще оплюем отново след 21 вечерта.Това е основната практика от масово пишещите тук,пък и за това не са необходими много сиви клетки.

И аз като по-млада,невидяла свят,неошамарена от живота,бях много категорична,много праведна уж,и години назад си давам сметка колко грешки съм допуснала,и в мисленето си,и в действията си.Не съдете и не сочете,защото не знаете какво ще ви поднесе съдбата.
newsm10 smile3501

# 355
Тук се коментира възоснова на личните предпочитания към актьорите/Нихал е на моите години,за нея ще съм.Изневерявам на съпруга си значи съм за Бихтер.Много хубава жена е Чехре значи напълно ще подкрепям решенията й..../ ,а не възоснова на мотивите и подбудите на персонажите.
А фиксидеите на някои да се наложат на всяка цена и независимо как,плюс да изгонят и без това все по-малко пишещите няма да коментирам.Какво печелите ?  Rolling Eyes

# 356
  Slawena  Hug-много е забавано   bouquet

Бихтер се засегна и обиди,че това между тях е грях и тя е един вид омърсена и недостойна в сравнение с чистата Нихал.

Абсолютно!И тези непрекъснати подхвърляния на Бех-"Не закачай Нихал!" Все едно тя е "свещенна крава" , а Бих-нея кучета я яли, тя вече е употребена............  Crossing Arms

# 357
    Чувствата не са оправдание  за постъпките и аз сигурно не знам за кой път ще кажа,че не я оправдавам,освен това неведнъж съм говорила за лошите й страни,но това крайно отричане ми идва в повече. Хваща се една постъпка и се започва-тя това,тя онова,така не се прави,дават се наставления и т.н. Колко от вас обаче са се срещали с тъмната си  страна,с истински тъмната такава и ако да,какво ви е отвеждало там-чувствата,независимо дали те са любов,омраза,мъка,тъга,огорчение,гняв,страх,отчаяние и т.н. Който е преживял тази среща знае,че понякога направо не можеш да се познаеш.Така че аз проявявам разбиране към всеки един герой и не се стремя да го заклеймявам,а да проумея защо постъпва по даден грешен и нараняващ начин,какво пречи на доброто в него,как се стига до там да извърши огромно предателство,да разрушава хората,които обича,да няма никаква връзка с децата си/истинска/, да иска да подрежда живота на другите,както той смята за добре,какво му пречи да вижда истината и да  е прекалено доверчив,кога трябва да спреш и да се откажеш,кога идва мъдростта и примирението,каква е цената за всяко едно желание на сърцето,но което нарушава морала и т.н.А не само хули,сочене с пръст,безпощадно критикарстване и декларации как никога няма да постъпим като този ли онзи герой.
  Грях е не толкова изневярата на Бихтер,а това че изневери именно със сина на мъжа си,както и той  с жената на баща си,този факт променя коренно нещата. И ако целта на филма специално беше едно категорично заклеймяване и дамгосване на всичко,нещата щяха да са представени по коренно различен начин.Но те ни позволяват да видим какво има отвъд този "грях" и само това ли е.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 15:38 от charovnica

# 358
  Грях е не толкова изневярата на Бихтер,а това че изневери именно със сина на мъжа си,както и той  с жената на баща си,този факт променя коренно нещата. И ако целта на филма специално беше едно категорично заклеймяване и дамгосване на всичко,нещата щяха да са представени по коренно различен начин.Но те ни позволяват да видим какво има отвъд този "грях" и само това ли е.

Hug
... но може да види само този, който има способността да гледа и под повърхността!
Чудесно написано, charovnicabouquet

# 359
    Благодаря,leonoel  Hug

Общи условия

Активация на акаунт