Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 39

• 39 221
  • 696
  •   1
Отговори
# 360
Снощната серия ми хареса! Peace
Първо,защото най-после Бихтер получи заслужен урок от Бех за това,кое е по-важно за него - семейството или секса с "лелята" Naughty
Второ,защото най-после получих лично удоволетворение,че интуицията ми по отношение на Бихтер не ме е подвела - от самото начало усещах колко отрицателни  и на места направо гаднички качества има тя.  ooooh!Видя се,направо лъсна цялата й порочна същност като жена.
За любовта са нужни двама , а тук единия вече отряза косата си - страхотна символика за окончателното скъсване на връзката им.По-ясно от това не може да се каже.Ако и това не й е достатъчно на Бихтер - проблемът си е нейн.Май сега ще започнат истеричните й изпълнения.
Срам,срам Embarassed Embarassed една зряла жена,абстрахирам се от това,че е омъжена, да се състезава с едно непорочно,младо и невинно момиче,при това заварената й дъщеря!
Отвратително! Докога все нея ще спасяват - я от Фирдевс,я от някой друг,а-а-а-а ама тя срама няма ли?
Чудесно изпълнение на Берен Саат - страхотна актриса!
Точно,ясно и трезво мнение според мен!!!

# 361
  • БГ
"ВХОД СВОБОДЕН за всякакви мнения и
по всяко време от филма - настояще и бъдеще."

Така пише на първа страница на темата - затова ,моля,не се цупете като Бихтер, когато не й вървят по свирката.
Проумяването на определен характер е трудна работа - с нея се занимават психиатри и психолози!
Нямам такива претенции!
Използвам "Вход-свободен...." за собствено удоволетворение,а не да се отъжествявам с някой персонаж от филма или още по-неправилното да се опитвам да се поставям на негово място (Пази ,Боже) и уж под формата на "проумяване-защо прави така?" да  търся идентификация на преживяни случки от собствения си живот в минало или сегашно време с него.
Това , ако се опитвам да направя ще бъде изключително погрешно и неистинско по ред причини - социални ,емоционални, национални и пр.

Затова, Славенка - давай продължения на твоя сценарий,че някои дами да поуспокоят кръвното налягане hahaha hahaha hahaha

# 362
Тук се коментира възоснова на личните предпочитания към актьорите/Нихал е на моите години,за нея ще съм.Изневерявам на съпруга си значи съм за Бихтер.Много хубава жена е Чехре значи напълно ще подкрепям решенията й..../ ,а не възоснова на мотивите и подбудите на персонажите.

#Shocked #Shocked #Shocked

Така пише на първа страница на темата - затова ,моля,не се цупете като Бихтер, когато не й вървят по свирката.
Проумяването на определен характер е трудна работа - с нея се занимават психиатри и психолози!
Нямам такива претенции!
Използвам "Вход-свободен...." за собствено удоволетворение,а не да се отъжествявам с някой персонаж от филма или още по-неправилното да се опитвам да се поставям на негово място (Пази ,Боже) и уж под формата на "проумяване-защо прави така?" да  търся идентификация на преживяни случки от собствения си живот в минало или сегашно време с него.
Това , ако се опитвам да направя ще бъде изключително погрешно и неистинско по ред причини - социални ,емоционални, национални и пр.

Затова, Славенка - давай продължения на твоя сценарий,че някои дами да поуспокоят кръвното налягане hahaha hahaha hahaha

Хубав пост! Hug

# 363
  • БГ
Благодаря ти, malina40 ! smile3525

На Lady Vi - също! newsm51

# 364

Чаровна , Peace
Малка шега

Любовта при мъжкаря при прасетата така му действа  ,че започва да напада всичко и всички.
 Никакъв контрол не  е възможен ,ако  му отнемат женската.
Не ти ли прилича на  Бихтер ?

# 365
 di-_ni -кой ти пречи на свободния вход,изразявай се както ти харесва на никой не му пречи,някои не гледат да се плъзгат само по повърхността и не виждам какво те дразни изразяването на моето мнение,нали входът е свободен или ти си нещо ментор тука,че и критики и оценки раздваш.Това,че нищо не си разбрала от написаното е повече от ясно,така че напъните да се присмиваш можеш съвсем успешно да ги приложиш към себе си или не няма нужда,благодаря,че ме развесели за твоя сметка  hahaha

# 366
  • БГ
di-_ni -кой ти пречи на свободния вход,изразявай се както ти харесва на никой не му пречи,някои не гледат да се плъзгат само по повърхността и не виждам какво те дразни изразяването на моето мнение,нали входът е свободен или ти си нещо ментор тука,че и критики и оценки раздваш.Това,че нищо не си разбрала от написаното е повече от ясно,така че напъните да се присмиваш можеш съвсем успешно да ги приложиш към себе си или не няма нужда,благодаря,че ме развесели за твоя сметка  hahaha

Уау-у-у-у - е това тука ми прилича като реплика на Бихтер към Бехлюл в ателието! hahaha hahaha

Жалко - нямах теб предвид - но гузен негонен бяга!

# 367
Тук се коментира възоснова на личните предпочитания към актьорите/Нихал е на моите години,за нея ще съм.Изневерявам на съпруга си значи съм за Бихтер.Много хубава жена е Чехре значи напълно ще подкрепям решенията й..../ ,а не възоснова на мотивите и подбудите на персонажите.
А фиксидеите на някои да се наложат на всяка цена и независимо как,плюс да изгонят и без това все по-малко пишещите няма да коментирам.Какво печелите ?  Rolling Eyes
newsm10
Здравейте!
Гледала съм филма,гледам го и сега ,защото е различно с превод.Въобще и през ум не ми минаваше да коментирам, но ме провокира агресията тук.По този повод ще кажа -всеки заклеймява,това ,което не харесва подсъзнателно или съзнателно в себе си или на което завижда ,защото другия има смелост да го направи ,а той не.Смятам ,че никой не е толкова праведен,та да съди и да заклеймява, защото не само делата ,а и мислите са важни.
Така и така се разписах,да кажа моето виждане по най-коментирания въпрос.
Мисля,че Бехлюл обича Бихтер,но чувството за вина не му дава мира,не може и "вълкът да е сит и агнето цяло".Именно  това го кара да се държи така с Бихтер,осъзнато да я наранява ,за да я отдалечи, което за мен не е от липса на обич,а от безисходица и от това,че не може да спре да я обича и като се мрази за това си го изкарва на нея.Колкото и да е егоист и страхливец,дори той не се понася, защото не може сам себе си да лъже, че не изпитва чувства към Бих.Нихал е една защитена територия,която е параван за бушуващите в него бури. Държи да не бъде наранявана от братско чувство и чувство на вина.Смятам ,че така остава и до край.
Лично мнение,което по никакъв начин не може да бъде променено, за това смятам ,че агресията е излишна, въпреки различните мнения.

# 368

-И така,д-р Бехлюл е тук на домашно посещение,запрятам ръкави и кажете ми на кого трябва да свалям кръвното...Ако знаете моето как е вдигнато от разни женки-фенки...

# 369
  • Бургас
  Също така ми е интересно,че повечето хора коментират постъпките на героите и на тази база има осъждане или одобрение,но почти никой не търси мотивите,също изключително любопитно,а именно те дават представа какво става в един човек.

Колко по-лесно е да кажем този е такъв,онази е такава,последвало от обилно плюене.И хоп,напълно удовлетворени от себе си и в очакване на следващия епизод,ще преговорим славно няколкото ключови думички,подочути от селския мегдан и с пълни сили ще оплюем отново след 21 вечерта.Това е основната практика от масово пишещите тук,пък и за това не са необходими много сиви клетки.

И аз като по-млада,невидяла свят,неошамарена от живота,бях много категорична,много праведна уж,и години назад си давам сметка колко грешки съм допуснала,и в мисленето си,и в действията си.Не съдете и не сочете,защото не знаете какво ще ви поднесе съдбата.
Не мога да повярвам на това. Съдим, обсъждаме, категоризираме екранни образи. Пречупваме ги през собствената си призма. Те са създадени за това.  ooooh!
Защо продължавате да натрапвате доводи за ум, клетки, мегдани. И то породени от мнението на пишещите за един екранен образ. Това по - възпитано ли е?
Защитавайки екранен и измислен образ, буквално плюете, характеризирате и категоризирате реални.
charovnica, голяма част от нас няма да се срещнат с тази тъмна страна. То е до човек. Едни са умерени, други крайни. Едни бягат от нея, други успяват да се справят, трети просто не излизат от нея. И точно тези от нас, които са по - умерени няма да разберат нито какво представлява, нито защо изобщо се допуска да се стигне до нея. Винаги човек има избор. Има изключения, но те са само пред едно нещо.
nikita1, аз не се смятам за светица. Много съм далече даже. Не казвам и, че не съм правила греши. Напротив.  Имам си гледна точка. Когато не харесвам нещо, определено не завиждам. Аз не харесвам поведението на Бихтер. Не и завиждам. Няма за какво. Няма нещо у нея, което да ми трябва. И се радвам, че у мен няма нещо, което на оприличавам на нея.

# 370
  di-ni-умея да чета между редовете,но ти просто не си заслужаваш усилията,ама напъвай се,откъде да знам,може пък нещо да излезе  Tired
 nikita1-много точен поглед за отношението на Бех към Бих и Нихал,моите поздравления   bouquet

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 16:32 от charovnica

# 371
  • ... да усещаш мириса на море ...
Хах, най-после ви догоних  Crazy... и ще ме простите, но ще започна малко отдалече:

Когато Бех отиде в чифлика той направи това по собствено желание (тъй като беше в къщата, той не знаеше, че Нихал е припаднала) защото Мам’зел  не го изнудва. Тя не му постави условие, ”или идваш, или ще те питам какво правите с Бихтер”, а просто му каза как би трябвало да постъпи по принцип в тази ситуация: или да отговори на чуствата на Нихал , [защото всички говорят, че той е влюбен в нея, а тя не вярва], или да се махне, ако не може [нещо което би се случило по принцип, дори и той да нямаше афера с Бих]. Не знам дали ви направи впечатление, когато той се обърна, при влизането и в стаята, колко нежност имаше в погледа му. Когато Бих му каза, че е говорила с Нихал, той не попита ”какво и каза”, а попита ”как и го каза” защото независимо от чувствата му в момента, в това в което е сигурен, е че не иска да нарани Нихал (по тази причина и в погледа му се четеше уплаха, дали Нихал е чула разговора с Дениз). Когато Бех плачеше на стълбите и каза че се срамува, той имаше предвид, не че е влюбен, а че не може да и отговори с любов (на Нихал), че не е честен с чичо си.. За него Бих е любовта/грях (грях и за двамата; любов и мъка в очите му, когато я наблюдаваше в дневната) и затова не можа да преглътне факта, че тя даде колието, което той и подари, като израз на чуствата си. (Не знам дали сте забелязали, но когато това колие седеше на врата на Бих, двата кръга лежаха един в друг и когато тя ги скъса, сякаш искаше да го изтръгне от сърцето си; когато колието стоеше на Нихал, малката халка, вече беше извън голямата).  Нихал  е обичта/ нежност. Той не може да я нарани, защото тя е от неговото семейство (и той предпочита да брани семейството си, и се страхува да не го изгуби). Двамата имат своята връзка от детството, когато и двамата са споделяли болката и сълзите си от изгубения родител/и (сцената на малките Бех и Них, които си спомняше Аднан). Когато Нихал хвърли розата, след като бе чула и разговора,  тя не искаше да манипулира никого. Може би искаше да сложи край на заблудите си (за съжаление развитието на събитията не и позволи)...
Бихтер, след като спомогна за подклаждането на мълвата, се опита да оправи бързо ситуацията, но за съжаление избра неправилния начин: да откаже Нихал, като и говори п/в Бех,  дори преувеличавайки нещата.  Въпреки че той и каза, че мисли за нея, за чичо си, за Нихал (точно в този ред) тя не спря да го обвинява в страхливост и нерешителност, избра да го предизвиква. Дори го упрека, че ”не може да вземе решение за косата си”, а какво остава за връзката им. Затова и  той си отряза косата (боже, тези сценаристи, цяла сюжетна линия измислили за да смени Къванч прическата си  Laughing). С това искаше да и покаже, че слага точка и започва начисто.  Когато тя го ”заяде” на бала, той и отговори ”да, олекна ми”, сякаш казвайки: да свалих 1 товар от гърба си – теб.

Slawena, както винаги си супер....  Laughing

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 16:36 от tara_lezhka

# 372
  • Пловдив

Нямам такива претенции!
Използвам "Вход-свободен...." за собствено удоволетворение,а не да се отъжествявам с някой персонаж от филма или още по-неправилното да се опитвам да се поставям на негово място (Пази ,Боже) и уж под формата на "проумяване-защо прави така?" да  търся идентификация на преживяни случки от собствения си живот в минало или сегашно време с него.

Това е моя принос в темата. Вход свободен. Но стана така, че почти не влизам....

# 373
  • БГ
 di-ni-умея да чета между редовете,но ти просто не си залужваш усилията,ама напъвай се,откъде да знам,може пък нещо да излезе  Tired

Добре,мила, както кажеш и каквото пожелаеш! Hug

tara_lezhka  Hug- вярно,точно и изчерпателно - както обикновено!Харесвам постовете ти,някои от тях смекчиха доста от първоначалните ми позиции,но ... това е любовта - многолика и често спорна.Затова казват,че в любовта и при война всички средства са позволени

# 374
 di-ni-умея да чета между редовете,но ти просто не си заслужаваш усилията,ама напъвай се,откъде да знам,може пък нещо да излезе  Tired

charovnica, защо се заяждаш? Постоянно се апелира за толерантност в отношенията, а ти нападаш жената и то без тя да е нагрубила лично теб.

Общи условия

Активация на акаунт