Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 28 706
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
Rakkaus, много хубаво си го уцелила. Вярно, че се отбих  Grinning 3 седмици бях на интензивен курс по счетоводство - сутрин от 8.30 до 14.30 следобяд. Докато се прибера и взема сина от градината, станало 16.00 После кое по-напред. Добре, че майка ми дойде да ми помогне малко в домакинството иначе да се бяхме заринали в мръсотия и мръсни чинии.

Относно линка за арсена в детските храни, никак , ама никак не се учудвам. И по-лошо ще става. Докато има държавни политики които подкрепят концерни като Монсанто и си играят на дядо Господ с програми за въздействие върху климата ( аз до един момент не вярвах, ама...http://video.yandex.ru/#search?text=%22%D0%A1%20%D0%9A%D0%90%D0%9A%D0%92%D0%9E%20%D0%9D … A2%D0%9E%3F%22%20&filmId=128970883-00. Да не си помислям само как ще се отрази в глобален мащаб станалото в Япония...  Вече сериозно се замислям дали да не си купя един Гайгермюлеров брояч.

Колко грама са вече вашите бебета? Аз нали ходя всяка седмица на УЗ и предпоследно бебето беше 830 гр. в 25 седмица. Последният път попаднах на един "кадърник" който изкара разни параметри 1 седмица по-късно по-малки отколкото предната седмица и не можах да разбера колко е качило бебето. Аз съм 10 кила отгоре за статистиката.

# 256
diadora1010 , дано нямаш веч(е такива скапани дни   bouquet. За месеците и аз съм като теб и си мисля, че даже от 26г.с. и 4 5 дни се влиза в 7м., даже и на първа страница си пише, че 7м започва от 27г.с.. доктора ти е казал, че си на 6 1/2м, защото реалните месеци са като от г.с. се махнат 2, защото нали те смятат от деня на последния ти цикъл и докъто е настъпила овулацията са реално 2 седмици, в който ти не си бременна, но се води че си. Абе много объркано го обясних, дано си ме разбрала. Ако не съм права някой да го обясни. Иначе и мен хормоните така ме тресат, че не е истина, само ходя и мъмря из нас и подвиквам ту на мъжо, ту на детето, добре че са ми златни и са ми свикнали, та не ми се сърдят милите.Но пък като ме отпуснат дяволите си ги нагушквам и нацелувам. Какво да ме правят търпят ме. Моя мъж една вечер в компанията каза, откакто е забраменяла е мн лоша и ми се кара много, но какво да си я правя търпя си я. Лека вечер сладурки и се включвайте да казвате за прегледите. Ели и теб чакам с нетърпение. И аз утре съм на ЖК и имам направление за ендокринолог ще ви кажа следобяд какво са ме правили.

# 257
sensenitka,  аз по принцип съм с хроничен ларингит, който като се обостри само с гаргара от лайка със сода се лекувам и помага. Ако дълго няма резултат си направи изследване за бактерии в гърлото особенно ако имаш батко или кака, които ходят на детска градина. А и да нямаш - те бактериите са гадни същества - моят лекар ми е казвал, че някой път на едно място ги лепваш, а те на друго се появяват.
На всички, които не са спали добре - независимо по каква причина - моито съболезнования, напълно ги разбирам, нашия батко по принцип е поспаланко, а и нали си го гледа една баба в къщи - има възможност да спи. но има едни бели нощи - става посред нощ - към 3-4 часа и решава, че иска приказка. И от пет часа нататък решава че вече е станало светло и трябва да става. Аз съм си в къщи сега (нали не мога да ходя на работа), но таткото питате ли го - при положение, че от три месеца спят двамата в спалнята. Аз съм екстрадирана на дивана в хола вече (откак съм излязла от болницата), че Здравко има навика да се мести при нас посред нощ и за да се качи на леглото, ме прескача.
и моята беба много рита - повече от батко си. Доктора каза, че се дължи на няколко причини - първо всяко бебе за себе си. Второ, от многото лежане последните месеци, коремните мускули са по- отпуснати и усещат дори и движения, които преди не биха. Освен това прекарването на дълго време в легнало положение също е от значение - повече възможност имаш да обръщаш внимание на случващото се в коремчето Simple Smile

Лелеле, че дълъг пост стана ..... Embarassed

# 258
Ето имам лентички, Simple Smile благодаря на всички за помощта  bouquet

# 259
Привет и от мен   bouquet
Днес цял ден  newsm79 newsm28 wash hang 1ironing и направо се скапах. Взех че разчистих малко килера, да освободя място, оказа се че съм голям вехтошар  hahaha ... събирам всякакви непотребни неща - крайно време беше да отидат в кофата за боклук.
Да се похваля че се сдобих с количка, качих снимки в албума в покупки, само не съм снимала летния кош, че е голяма хамалогия докато го сглобя.
Е, и да се оплача , че освен с количка се сдобих и с киселини и хемороиди... а си мислех, че ми се е разминало ... не предполагах, че е толкова гадно newsm78
the Faith - благодаря че си помислила и за нас  Hug
gali3009 - много неприятно, дано не се налага ремонт  Hug
Исках още нещо да кажа, но забравих.
Всички болнички да оздравяват  Hug
На всички на които им предстоят прегледи им пожелавам успех  Hug
П.П. аз излизам на терасата да си пресадя бегониите и си взех лютичета,които също смятам да насадя. Много обичам цветята, за съжаление полагам прекалено много грижи и често умират от преполиване  Joy
Хубава вечер ви пожелавам   bouquet

# 260
Здравейте коремчета!
И аз снощи не можех да спя,до 2 часа ме мъчиха киселини (а скоро се хвалих,че нямам такива),ставах 300 пъти до тоалетна,за капак на всичко в ранни зори дойдоха майстори у съседите да къртят,че им се спукала тръба...целия блок се тресеше.
За сметка на това следобеда си дремнах блажено в компанията на моето момче luvbed
fat.wombat свекърва ти е просто чудесна!Добре че не живее с вас,като моята.трябва да ги запознаем,да си направят един обмен на опит... Joy
Не мога да се стърпя да споделя как се "забавлявах" с моята днес: прибира се скъпия по обяд,а аз съм тръгнала да оправям презрамките на една лятна рокля,която ще ми става в края на бременнстта.че е с висока талия и доста широка надолу...И свекито"ама ти къде смяташ да ходиш с тая рокля?то в началото на лятото чак такива големи жеги няма".И аз най-любезно обяснявам,че началото на юли не е точно начало на лятото и все някой горещ ден ще има дотогава:)Лелеееееее,като се развика тая жена!"Какъв юли месец,ти нали сега си в седмия месец,до 9тия има още 2!10 месеца бременност ли смяташ да караш!".Аз пак обяснявам-цял седми,цял осми,цял 9=3 месеца.А тя си знае нейната песен-жените като влязат в 9 месец и раждат...никой не раждал в 10 месец...И това е жена,дето 2 деца е родила,едно от които-преносено hahaha е,вярно,предо 100 години...При това аз не съм пропуснала още отначало да кажа кога ми е термина-пък и  нали все се моля да избутам поне до средата на юни!
Здравейте и от мен, майчета!

Аз днес имах среща с беба Simple Smile Станала е 640 гр, но е нещо май-май дребничка. Изостава с няколко дена, но доки каза, че няма нищо притеснително и е нормално да изостава или избързва със седмица, до 10тина дена. Та се поуспокоих.

ето затова моята лекарка ме обича да ми казва размери и тегло.Минава само с едно"всичко е в норма"
Желая приятна вечер на всички,ще намина да видя по-късно дали има още хубави новини от срещите с бебоците:)
целувки на всички!

# 261
  • София
MocaQueen, твоята свекърва като моята баба Simple Smile Тя всеки път смята, смята и го изкарва, че юни ще родя  Joy Пришки ми излязоха на устата да й обяснявам как се изчислява термина и че бременността нормално трае пълни 9 месеца, а не пълни 8 и като влезеш в 9тия - хоп, раждаш.

А за размерите на беба - не знам дали щях да се притеснявам повече или по-малко, ако не знаех. На мен доки заедно със снимката ми принти и едно листче с данни от УЗ, на което пише съответната мярка (обиколка на глава, дължина на бедро и т.н.) на коя г.с. отговаря - като го гледам, и се чудя какво да мисля - според едни мерки беба отговаря на 25 г.с. + 3 дни, а според други - на 23 г.с. +4 дни  newsm78 Но щом доки казва, че това е нормално и не вижда нищо притеснително, гледам да не го мисля...

# 262
И моите лекари не ми казват точни размери и тегло - мерят го и казват - че е точно като за 26 г.с., значи всичко е наред. Иначе аз даже си имам двама АГ - една от ЖК и един, който ще ме изражда. Нали тези от ЖК не им дават да влизат в болниците. Аз още с баткото си избрах кой ще ме изражда веднага щом като разбрах, че съм бременна и ходих на частно при него, а той ме насочи към лекар за ЖК и двата пъти (различен според нуждите на конкретната бременност). Така докторът, който ме изражда, имаше възможност да следи цялата бременност, което много помага при проблемна бременност, защото лекарят преживя всичко с мен - кървенето във 2 месец, скъсената яийка, отрицателния резус фактор и в болницата не се налагаше да чете и препрочита картона или аз да напомням за това или онова. Двамата лекари знаят един за друг и даже държат връзка помежду си за проблемните общи пациентки Simple Smile. Много съм доволна от тази организация   smile3508

# 263
  • Варна
Здравейте мили мамчета  Hug Днес ми е особено хубав ден, бях на ЖК и видях моето мъниче.  Wink Вече е цели 1500гр. Направихме чудесна снимка на муцунката и мисля, че прилича на тати Simple Smile За протокола - аз съм вече +6кг., обиколка на корема 89см.  Peace
Днес си взех и количката, която не отдавна капарирах и в бързината нарамих и бебешко креватче! Не се сетих да снимам новите придобивки, а вече няма как защото ги оставих на съхранение в стария ни апартамент. Така че днес съм в голяма еуфория, щастлива до безкрай  Hug Купих си и супер сладурска лятна туника и шалче за разкош  Wink
Момичета, от снощи чета дебата ви за родното здравеопазване! Еее не се палете толкова, навсякъде има и лоши и добри специалисти. Не си опъвайте нервичките, няма смисъл! И аз понякога се впрягам на нечии коментари, но все пак няма как всички да разсъждаваме по един и същи начин  Peace
Сега да ви почна под ред:
Фейтче мерси мила, че си се сетила да палнеш свещичка и за нас  Hug
fat_wombat тази твоя свекърва е голям кукумицин  hahaha За болно гърло аз вземах Прополки  Peace
Гали, Кратунка - успех в ремонтните дейности  Peace
Rakkaus, Irina - много се радвам, че всичко е наред с малките бебченца  Hug
Yuliana честита количка   bouquet
diadora ужасно е това, което се е случило на съседката ти  Cry Опитай се да не се разстройваш, за да не вредиш на твоето бебче. Жената ще го преодолее и съм сигурна че съвсем скоро ще се радва на живо и здраво бебе  Peace
besyto изобщо не се учудвам от написаното в статията! Аз лично смятам да приготвям храната вкъщи, не че купешките продукти са 100% чисти, но поне пюрето ще е прясно  Peace
Целувки тумбачета, после пак ще намина  Grinning
П.П. Аз пак да попитам, някой ще ходи ли на лекцията утре в МОЛ Варна?

# 264
  • София
Здравейте!Радвам се за хубавите резултати от прегледите Hug
Днес не свърших кой знае какво вкъщи,ама нали и утре съм тук Laughing За първи път ходих пеша до детската на малката и ми се отрази добре разходка,май ще започна вече всеки път да ходя пеша Grinning Поне малко движение,че не ми се мисли накрая какъв ще е резултата Embarassed

# 265
 Здравейте,мили момичета! Hug

gali3009, много неприятно това с тръбата!Доно бързо и възможно най-безпроблемно са раши проблема!
 fat.wombat, радвам се че писа,пред 2 дни питах за теб!Ама свекито ти е голям образ!
 sensenitka, дано се оправиш по-бързичко!
diadora1010 ,дано утрешният ден е по-добър за теб!
 Ади,Иринка,besyto,Поли-благодаря за подкрепата и стиснатите палци от всички!Да кажа,че ефект имаше-резултаът от контролният тест е отрицателен и много се зарадвах newsm44!Бебо е добре-расте-вече сме 1,300кг и 35 см!Заради едеми на краката,започвам да нося постоянно медицинските чорапи!Никак не ми се иска в тази жега,но няма как! Laughing

И аз за последн път ще си позволя коментар по вчерашната тема и се надявам да няма останъл „лош дъх“ в устата след почти ненужното напрежение!Най-важното е бебетата да са добре,живи и здрави и да ни носят много радост!А ние сме обединени от едно прекрасно изживяване,каквото е бременността и дано успеем да ѝ се насладим и радваме напълно! Peace

Четейки коментарите на мамите живеещи в чужбина  от страни звучи, като ами вие в БГ горките, а ние тук в белите страни сме привилигировани Peace

Повече няма да коментирам по темата  Mr. Green
Ако така е прозвучало и има някой засегнат се извинявам! Peace
 Лека и спокойна вечер на всички!   lovekiss lovekiss

# 266
Ето ме и мен след срещата с бебчо  Heart Eyes

Младежът е станал 1.100 гр, седнал си беше като типичен български мъж  hahaha, назначиха ми още 5 нови изследвания заради прееклапсията, нови лекарства и така. От следващият месец ще започнем да имаме всяка седмица среща, дано успея да вляза поне в 9 месец, което е 10-12 юни.

Ракус не се притеснявай мила за кг., това както казва моята доки е много строго индивидуално  Hug

Диадора дано утрешният ден ти е по-добър  bouquet

Елинка писали сме заедно, много се радвам за вас, целувам те и те прегръщам силно

За свекитата добре ме разсмяхте  Joy, аз за моята цяла книга мога да напиша, ама сега отивам да готвя на мъжете и да гледам Стъклен дом.

Целувки и усмивки  Hug

# 267
elisalou, чудесни новини  Hug А малкият мъж става все по-голям  Hug

jen, браво за мерките на бебо Hug

Аз съм на ЖК чаааак в сряда...вече нямам търпение  Heart Eyes
Ден 1ви от отпуската завърши с почти 2 часа работа  ooooh! Ама много си го 'обичам' немския шеф  Crossing Arms
Сега работя 'домакиня'  Laughing

# 268
jen Hug,и аз се радвам за вашият мъж smile3501!Стискам палци резултатите от изследванията да са наред и да има ефект от лечението! А за устискаването-разбира се ,че ще устискаш,заедно ще устискаме smile3503!Прегръдка и от мен! Hug
 И аз отивам да гледам “Стъклен дом“  bouquet

# 269
Привет!
Ели, радвам се за чудесните резултати!!! Hug

Ние сме ОК, но нещо съм сдух и не ми се пише никак!!!
Сега пък съм с ужасни киселини и .... кофтииии....

Пожелавам ви спокойна и приятна вечер и до скоро!!

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 14:16 от ˙·٠Bulechka™٠·˙

Общи условия

Активация на акаунт