Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 828
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Айде, айде! Не можели да произнасят чужди имена! Ако ги накараш да ти разкажат някой мексиканска или турска сапунка имената с фамилиите даже ще ги произнесат без грешка, ама иначе не можели. Изабела е прекрасно има! Беше едно от фаворитите след Оливия ако имах момиче.

# 331
Добро утро момичета

В София не е много слънчевко, мъчи се да изгрее, ама не е много убедително.

Преди малко се прибирам от изследванията и да закарам баткото на даскало, закусих и сега се отдавам на лека почивка, че нещо послединте 10 дни все препускам по разни задачи.
Нада
благодаря т иза инфото, непременно ще се възползваме и ние ще посетим събитието

Юле
и аз съм с едно бебе и вече съм 10 + кг., но да ти кажа този път си имам апетит и добре се храня  Mr. Green.

За коластрата и аз имам от 5 месец, първият път съм кърмила 11 м. и протичането на кърмата беше безпроблемно, в началото заради тежкото раждане, количестовто беше по-малко, но после се регулираха нещата.
Иринка браво за добрите резултати, и ситснати палчета до май да се прибереш при мъжлето, че твоята не е лесна сама тука  ooooh!
Капризче браво за добрите новини за очите, дано ти мине безпроблемно раждането и да не се налага секцио.
Цвета това със стрептококите не е шега работа, трябва да се лекуват с антибиотик. Причината за заразата може да бъдат и най-обикновени гъбички, които да отключат вече живееши си в теб микробчета. Дано да се отървеш от тях бързо и до раждането да нямаш повече такива гадинки  Peace

# 332
Привет, дами Hug  bouquet

Ние вчера се прибрахме в нас, най-после, но за Великден пак ще сме при наще, та няма да ми се налага да готвя newsm44 само яйчица ще боядисваме с Коско, че много обича! Hug

Вчера ходих да си подавам документите за детските (35 лв.), та разбрах колкооще безумни документи ми искат, освен бележките за доходите за 12 месеца назад - трябвало и договор за прекратяване/напускане от едната фирма и договор за назначаване в другата фирма, в която ме водят на работа, питам за какво им е това, нали имам бележки за доходите??? Освен тов аи бележка от педиатърката, че Коско има всички имунизации и профилактични прегледи, ако не- няма детски!!!! Ей, това много ме издразни, нали ни се говори за избор, дали да си имунизираме детето или НЕ? както и да е, до 14 дни трябва да ги занеса, пфууу, сам се чудят какво да измислят, че да не ги отпускат "големите" пари!

За имената, с Коско нямахме никакви проблеми, харесахме името Константин и така си го кръстихме, въпреки, че е кръстен на баща ми, но пък свеки е Тинка, мъжа й е Константинос, та реално с 1 куршум 3 заека, но понеже свеки вижда Коско 1-2 пъти в годината се знае официално, че детето е кръстено на баща ми САМО!!!
Родители те ми, НИКОГА не са има ли претемции за името, само са казвали, че без значение на името ще си обичат детенце и ще си го гледат, само аз и то да сме живи и здрави, същото казват и сега! Но иначе сме имали намеси даже от лелята на мъж ми, която пък няма нищо общо с нас, но нея съм я пратила, където трябва и вече даже по тел. не се чуваме, та ми е ОК!!!

За покупките, още не съм купувала нищо, само една бяла шапчица. Нещо нямам желание за сега, пък и имам доста дрешки от Коско, които поне за първите 3 месеца са ОК и няма да ми се налагат много покупки Wink

Нямам търпение да дойде ЮНИ месец, че да ме прегледа доки и да каже кога ще се роди нашето съкровище!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Иначе средата на другия месец ще отскочим до гр. Елена за 3 дни - хем на кратка почивка, хем на една форумска сресща (пиша в едни друг форум - от сватбата ми насам), хем и малко от София да избягаме и да глътнем малко въздух и така Hug

Времето е малко мрачно, но се опитв аи слънце да се появи, да се покаже, че да е по-приятно за разходка! Hug

Иначе вчеара направо прекалих с разходките, та вечерта бях гроги, първо сутринта ходих за детските, после се върнах до наще и се прибрахме с детето до нас, след като се наспа излязохме на заведение да се видим с едни колеги на мъж ми и се прибрахме към 22.00 и в 22.30 вече бяхме в леглото и аз едвам дишах Crazy, но днес съм ОК Hug

И аз написах един чаршаф, извинете ме Hug

Хубав ден и до скоро!!! Hug  bouquet

# 333
Привет на всички мами:) Желая ви слънчев и усмихнат ден  bouquet Не пиша много редовно, но в момента правим ремонт и ми е малко напрегнато ooooh! иначе ви чета почти всяка вечер Simple SmileЧестито на всички мамчета за покупките,ние още не смеем да вземем нищо(с тези суеверия Confused),но пък се разхождаме по магазините и си харесваме разни неща Wink Много са хубави имената които сте избрали,аз също си бях харесала Ноа,но мъж ми не го одобри Sad Всички от родата дават съвети и са много любопитни за името,нали е първото бебе Heart Eyes,а ние само вдигаме рамене и казваме,че още не сме решили:lol: За килограмите малко ме е срам Embarassed но съм + 10кг Blush които според мен Blush съм качила само на коремче  newsm78 няма как после ще ги свалям. В петък 8.04 бяхме на жк и доки каза че бебо е големичък Joy расте с една седмица напред и може да се роди около 16.07 вместо на 23.07 Flutter иначе всичко е наред Joy
На Варна днес е много слънчево и смятам да се разходя малко  FlutterЩе ставам,че задълженията ме зоват,целувки по коремчетата   bouquet  

# 334
  • София
Здравейте и от мен, коремчета!

Калоянис, Герда ще се казва бебораната. Първоначално други имена бяхме обсъждали за момиче, но в един момент реших, че момче, момиче - на баща си ще е кръстено, та затова избрах Герда - таткото е Георги, но Гергана на мен не ми харесва. Майка ми бучи, че било грозно, а освен това тя си въобразява, че може да ми чете мислите и си е навила на пръста, че съм го избрала, защото е скандинавско - учила съм Скандинавистика и по принцип езиците, културата и историята на тези държави са ми много мили, драги и интересни и тя сега мисли, че заради това съм избрала името. А и никога не е разбирала моя интерес към Скандинавия и преди все ме питаше защо си правя труда да уча езици, които се говорят от една шепа хора - даже продължава да подмята, макар че именно благодарение на тези езици имам много хубава и доста добре платена (за България) работа. Ама както и да е, олях се.

Нутела, Изабела е прекрасно име!

Джен, за пореден път се убеждавам, че това майките много голяма напаст могат да бъдат! Само се надявам ние да си останем с акъла, че иначе...

echolalia, успех с доктора, дано не е отпуска и да не те връща!

Честито на всички, които са се видели с бебо тези дни и се похвалиха вчера и стиснати палчета на всички, на които им предстои!

Още исках да пиша, ама забравих какво... После ще ви нагледам пак   bouquet Hug

# 335
  • София
Ракаус,много интересно име сте избрали.На мен ми харесва,пък и на галено може да й викаш Гери Peace  Hug

# 336
Здравйте сладурки  love001
Кратунка,kaloqnis2007 благодаря за вкусните закуски  bouquet
Момичетата които са избрали имената на малките бебоци са прекрасни и всяко е красиво за себе си,а и малките човечета ще си ги носят с гордост smile3504
sorela честити stork-boy
snow 79 честита количка
jen дано колата не е много пострадала и всичко да се оправи по най-добрият начин.Ти не се ядосвай Hug
sensenitka и аз съм така с корема...макар,че с едно бебче...но ми е много разтегнат и тежък и спането понякога е доста некомфортно,но още малко  Hug
echolalia стискам палци за хубави резултати Peace Peace

Това е за сега от мен момичета.По късно ще намина пак.Хибав и усмихнат ден от мен newsm51  love001

# 337
Привет   bouquet
echolalia – за сега явно ще сме двете на лекцията. Може да се разберем да се чакаме някъде, че е доста трудно да се разпознаем от снимките.. Успех на прегледа днес!  Hug
Франсето, Мецани - вие няма ли да идвате на лекцията?
Ирина – поздравления за добрите резултати! На 19 няма да успея, тъй като съм на ФМ, а темата е много хубава. Но за 20 вече съм записана.
Nadejdica – честит празник на патерица!   bouquet
Юлка – разбира се, че ще споделим записките от лекцията   bouquet
Относно имената– и при нас беше голям проблем - имахме различия с таткото, но постигнахме консенсус   friendship. Мъжът ми искаше да го кръстим на майка му, но аз никак не харесвам вариантите за момченце.. при всички случаи на галено ще е „Цеци”.  Последно се разбрахме да е Християн – на таткото Христо.
Относно коластрата – ами аз все още нямам, това дали е признак че ще имам проблем. Дано не  Praynig
Хубав ден пожелавам на всички   bouquet

# 338
Относно коластрата – ами аз все още нямам, това дали е признак че ще имам проблем. Дано не  Praynig
Юлианка, Hugне се тревожи-появата  на коластра по време на бременността и успешното кърмене и наличието на кърма след раждането няма пряка зависимост(от това ,което аз съм чела).
Надявам се Елзе или Зелено човече да се вкючат с компетентно мнение по темата! Peace
  Бих се радвала, ако дадат насоки за храненето на кърмачката -полезни и подпомагащи лактацията храни и такива ,които да избягваме!
  Прекрасен ден на всички и само добри новини да носим!  bouquet

# 339
  • София
Ей ме на отново - в момента  нещо нямам работа.

Да ви задам един глупав въпрос, майчета: сега се чух с доки за резултатите от изследванията ми и тя каза, че в урината имам левкоцити и бактерии, та утре сутрин трябва да занеса стерилна урина за второ изследване. Да знаете откъде да си купя стерилно контейнерче за целта (досега все тя ми е давала, не съм си купувала лично) - от аптеката ли?

А какви лекции има другата седмица? Аз някакси съм пропуснала тази информация  Embarassed , но пък съм отпуска и ще мога да ги посетя.

Юлиана, и аз нямам коластра. Гледам, много майчета споделиха, че вече има течове от гърдите, пък при мен - нищо.

И аз ще се радвам, ако Елзе и Зелено човече пояснят кога трябва да се появи коластрата     bouquet

# 340
Rakkaus, точно от аптеката се купуват!!! Wink
За лекциите може да се видят в сайта на списанието! Wink
Много е красиво името за бебка!!! Heart Eyes

Ние с епоразходихме, времето би било прекрасно, ако не духаше гаден студен вятър, но се надявам скоро вече да изчезне!!!

За коластрата, от моят опит мога да кажа, че нямах никаква коластра през цялата бременност, пък си кърмих доста време Коско Wink

И на мен ще ми бъде интересно да прочета какво ще кажат Елс и Зелено човече по темата!!! Hug

# 341
Ракаусче от аптеката да!
Името Герда е много сладко и ми напомня веднага за приказката снежната кралица.Хубаво е точно защото е различно и много звучно.Поздравления за избора  bouquet

Временцето е супер,досега пих кафенце с приятелка,а сега отивам да се пробвам за една малко сложничка торта,но стм решила да я правя,та ще видим какъв ще е резултата Rolling Eyes

# 342
ето ме и мен момичета  Hug
хапнах си добре на обяд сега ми се ляга...но съм зад бюрото,добре,че е спокойно  Mr. Green
Ели и джен дано нямате повече проишествия с колите  Hug
и имената обсъждате не за пръв път засягаме темата  Wink ние скоро не сме говорили с мъжо затова щото имаме разногласия и скоро не сме почвали спора  Joy искаме да е с К на него той е Кирил,женско сме измислили,но мъжко.....виж там става интересно  Mr. Green той си държи на едно единствено име и неще да ми предложи друго поне едно,накрая казва в родилния като идеш квото усетиш това ще е ,аз като го видя и всичко ще приема само да сте ок  Heart Eyes , но аз вътрешно ще си знам,че примерно преди това той е искал друго не бих постъпила така...неискам да го кръстя както иска само единия искам името на детето ни да допада и на двама ни......и накрая завършваме с има време  hahaha та това при нас ,ако беше момиче сме единодушни-Кристина,но то пък мъжко трябва сега  newsm78 Joy
друго какво щях да ви пиша...... Hug за всички като се сетя ще го напиша

# 343
  • София
Булечка, Калоянис - мерси, момичета! Отивам да си закупя веднага Simple Smile За лекциите ще погледна на сайта и ще се запиша на нещо - отново благодаря за инфото  Hug

# 344
Здравейте!

Ех,тези имена  Simple Smile И ние сме до никъде с нашето мъжко име - хем имаме някакви общи имена,които и на двама ни харесват и пак не стигаме до решение.Имам си едно име,което най ми приляга за детето,но таткото не го харесва,въпреки че каза,че няма против така да го кръстя щом на мен ми харесва.Но все ми се иска да ни харесва и на двамата,както е с името на дъщеря ни.Нито тя, нито момченцето са / ще са кръстени на някого от дядовците и бабите.

Rakkaus, лично на мен Герда ми харесва много - има много чувства и емоции в това име - поне за мен е така.А иначе контейнерчетата се вземат от аптеките - струват стотинки.Урината е сутрешна и се прави след тоалет.

Слагам си едно кафенце и пак идвам сред вас  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт