Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 798
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
  • София
за ваксините знам със сигурност за доста хора,които НЕ имунизират децата си,но си плащат и им се вадят фалшиви документи,за да ходят и на градина и на училище.Което е не нагло ами свръх нагло,ама такава ни е държавата-идиотска!
Айде излизам,че укъснях ooooh!
Ей, много се дразня на такива тарикатлъци! Че държавата ни е идиотска е идиотска, ама манталитетът ни един.....

Да разкажа набързо за днешната лекция:
В първата част ни представиха продуктите на Себамед. Обясниха кое кога да ползваме. Препоръчаха смяна на пелената на всеки 3 часа, независимо дали е пълна или не. След всяка смяна на пелената да измиваме дупенцето с вода и измивен препарат, а не само да действаме с мокри кърпи.
Ноктите на ръцете на бебчето се режели след първия месец с ножичка със затъпени връхчета.

Втората част беше за неоходимите неща за бебето като мебели, дрехи, козметика, т.е един своеобразен списък за добро начало, който ще ви дадат от всеки детски магазин.
Препоръчаха да се сложат комарници на прозорците, за да не използваме химически препарати против насекоми. Желателно е в стаята, в която ще спи бебето да няма цветя, да няма климатик,  да е в пастелни тонове, да няма тежки завеси и килими, да се проветрява често, да се почиства пода със сапунен разтвор, а не със силни препарати като Доместос например. Първоначалното почистване на бебешкото легло да е със сапунен разтвор с неутрално Ph. Прахът за пране за бебето трябва също да е с неутрално Ph.

Третата част беше посветена на стволовите клетки. Лекторката беше представител на Криосейв. Разясни ни, че стволови клетки могат да се извлекат от пъпната връв - 4200 лв, от пъпна връв + част от тъканта - 5200лв, от двете + тъкан от майката - 8000 лв. Пробите се съхраняват в Белгия и са с 20-годишен договор.
Имахме желание със съпруга ми да замразим стволови клетки, но за съжаление не ни е по джоба.

Надявам се да не съм ви досадила  Embarassed Повечето мами знаят нещата, които съм написала, ама на мен нали ми е за първи път и ми беше интересно  Simple Smile

п.п хаха Юлиана, едновременно сме писали, ама ти си по-добра ученичка от мен  Laughing

# 526
Да се оплача и аз - писна ми от суеверия вече...

Права си! И аз мисля, че скръбта не  се изчерпва с черни дрехи, 40-дни, водосвети и т.н.  Това показно "наказание" на живите някак не ми се вписва в скръбта. А в същото време, по погребения и помени, народа плюска като невидял и не страда от липса на апетит ooooh!
Така е! А и все пак има и хубав повод, нали, животът си върви...  Според мен скръбта, както и вярата по принцип , е в сърцето, а другото е ,така да се каже, съседите да видят, че какво ли ще кажат, ако продължите с приготовленията за бебо.  При нас данъкът обществено мнение е мноооого тежък!
Цветомила, радвам се, че се появи! А защо няма да има отпуск по раждане, или как се казваше 45 дневния такъв?
Танче, Коско е много сладък с тази песничка!
Аз пък не стигнах доникъде, дано наваксам довечера!

# 527
Мили мамчета пропуснах ви за един ден и не успявам да ви изчета до край вече няколко дена. Аз съм на 28 стр все още, а вече има и 35... дали ще успея...  newsm78

petqta това за мафията е верно!  Mr. Green Накратко може да се коментиа това - "Жени от цяла България - обеденете се".  Остава да се легализира цялото предприятие и да основем партия - БГ-Мама. След което следващите избори са наши - ние гласуваме, нашите роднини гласуват, а да посмеят и мъжете ни да не гласуват. Е, тогава може и да оправим с общи усилия нашата родина. Не ни трябва парламент - всеки министър си следи темичката и изказванията. Отчет се дава пак в същата тема.
Ще настъпи матриархат в БГ.
Който е ЗА моля да гласува!  Peace

Дарито хареса ми отговора ти на бабата -ще го запазя за отговор, ако някой пак ме погне с имена на роднини.  Wink

Ели  Hug о, да компот от дренки или просто дренки!... МММММ... обожавам киселичко... (но не краставици, а именно това кисело)/ Отдавна не съм ги яла, а спомените от компота - тишина на масата -всеки е зает с костилките.   Mr. Green

niа добре дошла при нас!   bouquet 4то детенце! супер!

semruna
аз като Кратунка съм казала никакви вливания повече, но всеки си решава сам. Твоите НК клетки не са кой знае клко завишени...  newsm78  Това, което съм чела е, че се вливат до края на 5 началото на 6 месец. Просто вече не издържам на такива финансови натоварвания.

Мецани мой съвет - намери някой зъболекар, който да се съгласи да лекува мъдреца. Аз зъб без бой не давам. Wink

Аз да се оплача - много съм разстроена. Една приятелка от Гърция си ме покани на свадба и кръщане и аз ще пропусна, че е края на юни началото на юли... Sad а така ми се ходи на едно хубаво гръцко празненство и да тропна...

Джен ще стискаме, ама аз пък казвам, че никакви избързващи преди Юли!  Naughty Всички ще минат по реда си, какви са тези с прережданията!   Sunglasses

kaloqnis2007 браво на тебе - трябва да се научимда си защищаваме правата. И аз съм на мнение, че който плаща поръчва музиката.

Юлинка, благодаря за инфото от лекцията. Hug

Лека вечер на всички. Аз ще изям едно лимонче, че ми се яде нещо сладко и няма нищо интересно у дома, а лимоните заместват сладкото при мене...  newsm78
 Hug Hug Hug

# 528
Благодаря за мненията за Майчин дом  bouquet и аз за сега съм мого доволна Grinning и от АГ-то и от акушерката.А и една приятелка роди там и трите си деца беше при същия екип (тя ми ги препоръча)и е страшно доволна.Да се надяваме,че и при нас всичко ще мине добре Praynig
Момичета освен с тахан с какво друго борите киселините,че него нещо не го понасям Sick

# 529
Здравейте момичета   bouquet навън има слънце най-после  Nature Sunny
Юлияна,Мецани  Hug много благодаря за инфото,на мен ми е полезно! Иринка аз гласувам за партията Peace ,това ще е много стегната и организирана структура  Wink . За ваксините не мога да говоря от опит,но и не бих рискувала без,поне за задължителните.
Поля31 пожелавам ти бързичко да се възстановиш ! Юлка,Калоянис и аз съм за това да се бучи,особено като си плащаш.Отиваш някъде на заведение плащаш пари за някаква услуга ,която те предлагат и е нормално да искаш да ти изпълнят очакванията  Naughty ,то в БГ всички са свикнали ,че задълженията са само да си плащаш а за правата не се говори. Франсето вие голямото местене  Whistling ... какво няма да се нервираш това си е стрес. Ама ти с твоя ентусиазъм да чистиш и подреждаш ще се справиш бързо,кофти е че точно ти си без кухня,дето имаш нужда от наваксане с яденето eat . Пете   love001 забелязваш ли ми емоут-иконките  newsm53

# 530
petqta това за мафията е верно!  Mr. Green Накратко може да се коментиа това - "Жени от цяла България - обеденете се".  Остава да се легализира цялото предприятие и да основем партия - БГ-Мама. След което следващите избори са наши - ние гласуваме, нашите роднини гласуват, а да посмеят и мъжете ни да не гласуват. Е, тогава може и да оправим с общи усилия нашата родина. Не ни трябва парламент - всеки министър си следи темичката и изказванията. Отчет се дава пак в същата тема.
Ще настъпи матриархат в БГ.
Който е ЗА моля да гласува!  Peace

И аз гласувам с две ръце!!! Hug
Вярно, че ще бъде много организирана и точна структура, а и всичко ще бъде наистина "прозрачно"!!! bowuu

Коско има 2 нови зъбчета, горе са, номера 21 и 22, та явно затова му похърква нослето - той все така вади зъбките, без други проблеми, смао нослето, доно и бебето така да ги вади, леко и безпроблемно, че иначе не ми се мисли, но каквото - такова!

Поля, той и Коско все това ме пита за бебето и все иска д аго извадим САМО да го види и после пак да приберем! hahaha Душички сладки са тези бъдещи батковци и каки!!! Hug

Утре е Лазаров ден, дано е хубаво времето, че да се поразходим нанякъде и до някоя черква да отидем да си вземем върбичка  bouquet
Аз все пак този път ще си боядисвам яйца, нищо, че предния път майка ми настояваше, че "бременна не трябва да боядисва яйца", сега като я питах, каза, че не помни такова нещо newsm78 hahaha, та в четвъртък ще се забавляваме с това, а в събота ще се морим и потим над месенето на козунаците, майка ми ги прави прекрасни, а този път се е заканила да замеси двойна доза, че за нула време биват унищожавани! hahaha
Аз пък плета едни зайковци за подаръци за празника, да видим дали ще успея днес да ги завърша и утре да ги пратя да пътуват по предназначение, че с почивните дни не се знае кога точно ще пристигнат hahaha

r_stef, добре дошла при нас!!!  bouquet

Мъж ми се прибира с продуктите з апицата, залавям се с нея, но по-късно пакще намина да ви нагледам!!! Hug

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 17:21 от ˙·٠Bulechka™٠·˙

# 531
  • София
Здравейте бъдещи юлски мами..аз съм съвсем нова във форума...
И на мен ми предстои голямото събитие да е през юли месец...
На всички много много късмет и Весели предстоящи празници!

# 532
ние с бебо също гласуваме за партия BG-MAMA smile3521

# 533
Ставам малко досадна Embarassedобаче имам още едно питане,нормално ли е да ме заболява кръста,ако седя повече време права Thinking

# 534
  • София
Пете, за ваксините - принципно са задължителни, казвам принципно, защото много майки отказват ваксина - подписват отказ и това е! Правилото е, че ако детето няма всички ваксинации няма право да бъде прието в детска градина и училище...
Да, миличка и тук е така  Peace Ние всички ваксини, които трябваше да слагаме, ги отлагахме във времето, защото според мъжа ми, колкото е по голямо детето-толкова по добре би ги понесло...И все още има някои, които не сме сложили, но така или иначе, ако тръгне на детска ще ги досложим  Peace Иначе искаха, още като се роди Митака, в болницата да го надупчат с ваксини, но ние отказахме!
Стискам палци за прегледа утре  fingerscrossed Ще те чакаме с добри новини  Hug

....трябва да почета още малко (в неделя съм на изпит newsm53....
Стискам палци за неделя  fingerscrossed

...Само мисля за това, че мъжа ми заминава и съм в кофти настроение, поплаквам си, а не е добре за бебето....
Ади, все забравям да ти кажа, миличка, че ние ще сме тук с теб и няма да усетиш как ще мине времето  Hug Все пак е за хубаво и после ще си бъдете заедно всички  Heart Eyes Ей сега ще се изнижат дните  Hug

Искам да попитам мамите, които чакат второ или + дете, дали смятат да ползват за второто дете бельото на първото дете. Нямам предвид другите дрешки, а бельото и хавлийките...
Какво имаш в предвид под "бельо"  newsm78 Бодита ли? Аз ще ползвам абсолютно всичко, което е по запазено! Е, разбира се, ще купим и доста нови неща, защото все пак чакам принцеса и не мога да се въздържа да не купя сладки малки розови роклички  Heart Eyes

Танче, с тоя  пост с Петя ни удари в земята!...
Хаха, вярно  Joy Аз в първия момент, като видях радващите се и подскачащи човечета, си помислих, че са казали на Танчето, че бебето е момиче  Grinning Че то много радост имаше в поста  Crazy

...тогава какво ли слагат в готвените неща, където могат да се скрият мноооооого неща.... #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Юле, ако знаем какво слагат в готвените неща, ще спрем да ходим да хапваме навън  Rolling Eyes

Тъкмо ви се оплаках и ми донесоха ягодов фреш като извинение! Laughing дано не са се изплюли вътре!
newsm62 опасна си

Ноктите на ръцете на бебчето се режели след първия месец с ножичка със затъпени връхчета...
Ауу, това ми беше най трудно  ooooh! Почти мисия невъзможна е, да отрежеш ноктите на новородено, с постоянно махащи и мърдащи ръчички  Crazy

Пете   love001 забелязваш ли ми емоут-иконките  newsm53
Най добрата  newsm10 Kissing Heart

Ставам малко досадна Embarassedобаче имам още едно питане,нормално ли е да ме заболява кръста,ако седя повече време права Thinking
До колко е "нормално", никой не може да каже...Но ако това те успокоява, мен също ме боли от време на време- и при седнало и в право положение  Peace

polq31, много неприятна случка, мила  Confused Радвам се, че вече си по добре и дано не се случва повече  Hug
r_stef, добре дошла, мила и лека бременност до края ти желая   bouquet
Ник4е, нещо се позагуби, мила, всичко наред ли е при вас  Hug
anisoft, какво стана с бебка, миличка? Ходихте ли пак на доктор, гледахте ли я?  Hug

Тук съм наблизо, в мислене какво да сготвя за обяд  newsm12

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 18:17 от petya_

# 535
  • Holland
Здравейте момичета, Hug Hug Hug

най-сетне и аз да се наканя да се включа.
 Вчера бяха последните два изпита и сега цял ден релаксирам. Flutter
 Изпитите бяха на доста високо ниво, поизмъчих се -писах, писах та да видим какво съм сътворила.
 Резултатите ще са готови след пет седмици.
 Иначе съм решила да продължавам с курса - действа ми много добре .Времето ми минава бързо, срещам се с хора, пък и всеки ден научавам нови неща .
 Hапоследък ме мъчат хемороиди, аз ги имам още от преди забременавянето.
 Сега обаче нещата стават по-сериозни.
 Мисля си тези дни да отскоча до аптеката и да питам дали имат нещо за бременни. Иначе прегледа ми е чак след две седмици.
Танче и на мен ми се прияло домашна пица, никога не съм правила обаче. Решила съм все пак другата седмица да потърся из нета рецепта за пица.
 Ако не те затруднява би ли постнала рецептата (може и на лични).

Yuliana_, Мецани много интересни неща сте писали - записах си ги, ще са ми полезни.
Джен благодаря за линка, сега смятам да го разгледам. Simple Smile

Pete  Hug

# 536
  • София
Танче и на мен ми се прияло домашна пица, никога не съм правила обаче. Ако не те затруднява би ли постнала рецептата (може и на лични).
Танче, яяя тъкмо се чудех какво да правя за обяд  Grinning Кажи само как замесваш тестото, пък то отгоре, кой каквото му е на душа слага  Wink

Ритка, стискам палци за добри резултати от изпита  fingerscrossed Със сигурност си се справила отлично  thumbsup  Hug

# 537
Няма да повярвате, ама ми е много смотано днес. И аз да се оплача. Сутринта Дани категорично заяви, че няма да ходи на градина, ама нямаше никакво намерение да става. Естествено първо почнах да му говоря нежно, после почнах да го заплашвам с наказания и накрая му тупнах 2 шамара по дупето. Тъпо е така да си изпратиш детето на градина, ама просто полудях.(не е извинание де) После цял ден ми е така, че ударих детето , вместо да намеря нормално решение, без да се караме. Че и бебо заподскача... ooooh!
Поля, големи приключения, дано нямаш повече проблеми с менискуса, ама виж какво неприятно съвпадение - хем травма, хем си боядисана. Поне успя ли да се боядисаш (поне да си Убава, кво кат си с патерици, добре де, вече не си с патерици, дано повече и да не си никога!  bouquet) Ивка е сладурка, ми иска да види детето какво се е получило! Joy После нали обещава да го върне  Joy
Калоянис, е да де, него си излагала, а заведението не се излага! Каквото и да ти донесат трябвада го излапаш и да благодариш!  (Ооо, сладкишът беше чуден! Имаше леки кисел привкус, това дали е от мухъла, извинете? Ще ви оставя и бакшиш, много сте мил, че казвате истината, че наистина киселото идва от мухъла, благодаря за пеницилинчето!!!!) НА НАС преди три години ни сервираха такъв ябълков сладкиш с мноооого мухъл отдолу, ама го видяхме след като го изядохме Sick

Дарато, ама много напредна с емотиконите,душа! Мен ме мързи да чакам да се заредят всичките от допълнителната опция...
Това за паметници...да ти кажа честно и аз направих същата асоциация, както и, предполагам,  баба ти...В повечето случаи се слагат посмъртно Joy

Юлка и аз го гледам, ама мене ме дразнят, абсолютни патки, толкова глупости изприказваха, че просто нямам думи Crossing Arms. ПРобиотици и аз давам на Пепчо, но това с вредните храни малко ми идва в повече, имам мнение тъй като свекърите ми са химици и специалността на свеки е хранителна химия.
аЗ БЯХ СИГУРНА, ЧЕ СЪМ СТРОГА МАЙКА, обаче тази Рени ме уби с нейните това не може...и това не може...и това не може....Тя твърдеше, че детето й резбира, че определине храни са вредни, но като каза, че на един рожден ден имало пица и той като внесвяст повтарял "Аз не ям пица, аз не ям пица", а после дошла тя и той я питал "може ли поне днес да ям вредна храна", е направо... #Crazy Когато има РД аз даже позволявам на Дани да яде чипс! И да пие сок и да яде пица.(аз често му правя домашна пица с домашно тесто, така че не виждам нищо лошо в това) И от време на време яде МД и кроки. Единственото на което държа е, веднъж дневно да яде хубава топла супа Не му давам натурални сокове, само вода, билкови чайове и фрешове.Кажи, какво казват твоито свекъри относно химията в храната?
Между другото и аз съм чувала ЗА КИСЕЛИНИТЕ   , че е възможно да се предизвикват от нитрати и пестициди в марулите!

# 538
Не питате мен, но аз правя така тестото -
Брашно на око, мая суха също на око, щипка сол и захар, сипвам топла вода (хем за маята, хем брашното пуска скорбяла по-бързо),да стане на каша. Оставям за 20тина мин на топло място, тестото става на шупли. Добавям брашно докато стане на топка и добавям малко зехтин и замесвам добре. После направо мяскам в гореща фурна (ясно, с плънка отгоре ). Дълго я турсех тази рецепта, защото има различни, с мляко, с яйца, но казват, че колкото повече  съставски има, толкова по-твърда става пицата. Тази я правя редовно и пицата става много тънка и същевременно хрупкава, така че не прекалявайте с плънката.
Обаче който ги обича дебели- не мога да кажа. Не съм сигурна, че ако се направи дебел блат ще се изпече и отвътре.
Искате ли да споделяме кой какво смята да готви за вечеря ,че да не си блъскаме главите? Мисля, че много малко от нас ще готвят трюфели и чевен хайвер, и на малко от нас вече им се повдига...а аз вися основно в тази темичка, не влизам другаде.

# 539
Много ми тъжно, момичета,  Cry мъжа ми си замина и пак съм сама...

Мецанка, Юлианка, благодаря че споделихте за лекцията  Hug  bouquet
Риткаааа,  Hug сигурна съм че си се справила с изпитите, мила  Peace
За проблемното ходене по г.нужда може да пробвате и с бебешките пюрета от сини сливи и круши  Peace
Дарато, браво за напредъка с нета  Hug Laughing
Юлка, е поне са те компенсирали за хляба  Peace
Танче, честит ти 7-ми месец, на теб и на всички други мамчета  Hug
Иринка, и нас ни поканиха на сватба в Хърватска края на юни  Confused  , ама нищо ще идем догодина на гости  Laughing Много хубава държава, много ми хареса там  Heart Eyes
Поля  Hug , милата, представям си как те е боляло  Sad

Иначе днес цял ден ям нещо  Embarassed , просто не спрях  ooooh!... За килограмите съм +12, ама хич не ми пука  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт