Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 853
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • София
...аз често му правя домашна пица с домашно тесто...
Добре де, някой няма ли да ми даде рецепта за домашно тесто за пица  Crossing Arms Знам, че в нета има, ама искам да знам, че е изпитано и ще е вкусно  Grinning Моля   bouquet Аз ще чакам  smile3502

ПС: Малеее, това бебе  ще ми избочи корема  newsm32   jumpuu

ПС2: Питах аз, ама ме изпревари  Crazy Благодаря, мила   bouquet

# 541
Здравейте и от мен..искам да ви препоръчам за запека свещички eva ku,имат много добър ефект...

# 542
Оооо, в месенето никаква ме няма Embarassed
Купувам готово тесто, добавям мъничко брашно, че много лепне и после разтилам в тавата, слагам домати от кутия и после каквото има в хладилника за "украса" и мятам във фурната, винаги се изяжда за нула време Hug Даже понякога вместо кашкавал слагам синьо сирене, днес даже и биричка ще пийнем с пицата, че нещо ми се е припило  chef
За сега ухае на вкусно, да видим на вид и вкус как ще е hahaha  chef

После ще докладвам как е станала пицата и ако се сетя ще снимам с телефона и може да покажа Flutter

Иначе наскоро правих и едни задушени картофки с бекон и червен лик, нарязан на кръгчета във йенската тенджара, после ги извадих, залях със заливка за мусака, запекох до златисто, добавих няколко триъгълника синьо сирене, пак запекох за 10 мин. и после няколко кръгчета домати за разкош и след още 10 мин. беше на масата и мъж ми се възхищаваше на кулинарните ми умения и казваше, че по-вкусно ядене скоро не е ял и вече му е любимо - е, как да не го обичам този човек Heart Eyes

Хайде за сега това от мен Flutter

# 543
  • София
....добавих няколко триъгълника синьо сирене...
Не се ли притесняваш да ядеш синьо сирене  Rolling Eyes

Фейтче, надявам се времето без половинката, да мине бързо и неусетно, мила  Hug Стой при нас, и ей сега ще отлети времето   bouquet

# 544
Ето ти сполучливо тесто за пица Peace
125 мл топла вода
1 ч л суха мая
175 г брашно
1/4 ч л сол

• Маята се размива в топлата вода.
• Оставя се на топло за 5-7 минути.
• Прибавят се 140 г брашно и солта.
• Омесва се тесто, като се прибавя постепенно и останалото брашно.
• Меси cе 8-10 минути.
• Тестото трябва да е гладко, еластично и нелепнещо.
• Оформя се на топка и се поставя в намаслена купа.
• Покрива се и се оставя на топло за 45-60 минути.
• Втасалото тесто трябва да е увеличило обема си два пъти.
• Прехвърля се върху набрашнена повърхност.
• Тестото се разтегля с ръце или се разточва в кръг с диаметър 23-25 см.
• Отгоре се покрива с желаната плънка.

** Това тесто стига за една пица с диаметър 23-25 см.

# 545
Пете, моята рецепта, ако ти харесва, е:
350 гр. брашно
пакет суха мая
1 ч.л. захар, щипка сол
1с.л зехтин
250 мл топла вода
това е а тестото
отделно правя основа от домати (по възможност пресни), чесън, зехтин, малко доматено пюре и много билки, захар и сол.
и оттам нататък......
Скоро не съм правила, че нали ограничавам тестените храни, но ако знаеш как ми се прияде:)

# 546
  • София
Ей ме на отново   55

r_stef, добре дошла!

Поля, много кофти се е получило с менискуса, но е добре, че се оправяш вече. А твоята Ивка и Коско на Танчето такива бисери ръсят, душиците, че направо понякога  rotfImbo

Юлка, в много заведения наистина очакват не само да си мълчиш за некачествената храна и лошото обслужване, ами наистина да им благодариш за безплатните антибиотици - грижат се за здравето ни хората, не го ли оценяваш? Simple Smile

На мен за малко да успеят да ми скапят предотпускарското настроение - хич не обичам някой да не е в състояние да дефинира изискванията си, а после да недоволства от резултата  #Cussing out Ама както и да е, след малко си тръгвам и 2 седмици няма да се занимавам с тия неща.

По-късно може пак да ви нагледам.

П.П.: Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 8 нови отговора. - много сте активни днес!   bouquet

# 547
  • Варна/Сливен
Здравейтеее  55
Цял ден нямах време да ви погледна,че имах гостенка ама много сте изписали браво на вас  Peace
Хайде сега и аз да запотскачам като Танчето(честит 7-ми месец  Laughing)
И аз съм вече в 7-мия месец УРАААААА  newsm44  newsm68 от кога съм го зачакала  Party
the Faith не се натъжавай мила  Hug
Мецанка, Юлианка момичета благодаря за инфото на мене лично ми беше интересно  Peace
За ваксините още нямам никакво мнение ще му мисля после,но определено исках бебо да има педиатър който и да е хомеопат и за моя радост намерих такъв в Сливен  Grinning
Пете и аз имам страхотна рецепта за тесто за италиянска пица(блата става малко по тънък) ,но аз така го обичам като Юлка ако искаш ще ти го постна преди го месех на ръка ама сега направо го бухам в хлебопекарната на функция тесто и пак става мн сполучливо.Това ми харесва на това тесто че не трябва да го чакаш да втасва  Mr. Green
Поле  Hug Hug надявам се сега да си по добре   bouquet

Искате ли да споделяме кой какво смята да готви за вечеря ,че да не си блъскаме главите? Мисля, че много малко от нас ще готвят трюфели и чевен хайвер, и на малко от нас вече им се повдига...а аз вися основно в тази темичка, не влизам другаде.
Аз съм ЗА  Peace  че всеки ден да се чудиш не е работа (ние тази вечер сме на спагети)
Иринка смятам че ако наистина има такава партия считай че сме взели властта ЗА с 2 ръце съм   Hands Clap
Ади  наистина е много тежко да си далече от любимия но поне не е за дълго така че не се разстройвай мила мисли за това как след месец,два ще сте пак заедно даже вече 3-ма  Hug
r_stef добре дошла   bouquet
Кратунка успех мила утре на прегледа не се притеснявай и
пиши после   Hug
Чаршафосах яко  smile3502
 Hug Hug Hug Hug за всички

# 548
Задушни картофи с масло, сметана, копър и чесън и риба, плюс зелена салатка (без нея напоследък не сядам на масата). Това е нашата вечеря днес!

# 549
  • София
Пете и аз имам страхотна рецепта за тесто за италиянска пица(блата става малко по тънък) ,но аз така го обичам като Юлка ако искаш ще ти го постна...
Искам, искам   bouquet И честит ти 7-ми месец, миличка  Hug  Heart Eyes

Задушни картофи с масло, сметана, копър и чесън....
Хм, това ме заинтригува и ми прозвуча много вкусно  newsm22

Калоянис, nada, благодаря ви за рецептите   bouquet Със сигурност ще сътворя нещо по късно и после ще се похваля  Grinning

# 550
  • Варна/Сливен
Пете ето мила  Hug
500 гр.-брашно
20гр. мая
1ч.ч.-брашно
2бр.-яйца
3с.л.-растително масло
Маята се размива с прясното мляко.Яйцата се разбиват до пяна.Пресявам брашното в средата правя кладенче(ако меся на ръка) в която се слага сол,разбитите яйца,размитата мая и 3с.л. олио.Тестото се меси в продължение на 10 мин.Разстила се в тавата и се намазва с олио.И отгоре слагам каквото имам в хладилника  Wink
Ако правя тестото с хлебопекарната реда е следния: Мляко.яйца,олио, сол ,брашно,мая
Задушни картофи с масло, сметана, копър и чесън и риба, плюс зелена салатка (без нея напоследък не сядам на масата). Това е нашата вечеря днес!
Малее как обичам всичко това мммм ями   coolcool
От сега ви пожелавам лека вечер че после едва ли ще се включа днес нали е  smile3558 за нас е кино вечер  newsm53
 lovekiss

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 19:36 от semruna

# 551
Здравейте момичета! Аз днес бях на консултация и ще се наложи да ме приемат в болница за проследяване, защото кръвното ми е високо. Най-вероятно утре следобед ще постъпя. Много ми е кофти, бях си планирала отпуска др.седмица, а ще трябва да я изкарам в болницата. Най-интересното е, че не чувствам никакво неразположение, но докторката каза, че не е задължително.
Иначе бебо е добре, засега е седалищно, но още е рано и е 95% stork-girl Мъжът ми не вярва, а бъдещата кака като разбра ме разцелува милата. Пита ме "Докторката как видя, има дълга коса ли?" Joy Сега я изпратих при майка ми, а аз ще си почивам.
Няма да мога да ви чета тези дни, но като се върна ще наваксам.
Приятна вечер на всички! Hug

# 552
Ейййййй пак за манджи се говори в нашата бременлиййска тема  Mr. Green

Аз днес съм в стачка и няма да готвя, да дояждат от вчера  Joy hahaha

Нещо не съм и на кеф, че са ми зле резултатите за бъбреците и ще се мъкна по доктори и спирам да мрънкам Mr. Green, утре ще пиша след всичките консулти какво е станало, стискйте палци да не ме закотвят в болница  Peace

Поли теб какво те е стигнало милата , дано нямаш повече такива кризи, като знам това как боли  Sad

Франсето
съжалих те с тези местеници и ремонти, за при предходната си бременост правих къща и се местих и хич не са ми мили спомените  Mr. Green. Дано свършите по-бързо

Юле
аз също не давм да се ядат боклуци, но тези днес бяха пълни кукувици. Това коет казват моите свекъри е, че идниственият начин е да идеш да ивееш на село и да си правиш всичко сам. Важно е да се четат етикети, но и това не е гаранция. За пряснот мляко са за консумацията му. Аспартама е доста вреден и канцерогенен, но това важи за всички подсладители. За Е-тата е вжно с какви числа са, има някои коит са безвредни. Маргарини да не се консумират никакви, само естествени мазнини, колбасите само чисто месо -филета, пъстърми и т.н. Киселото мляко -Елена, за сиренето -взимаме от една манда. Царевично брашно и царевица да не се яде- всички са генно модифицирани. Ами као се сетя още нещо ще пиша

smyrfieta ти отдавна се оплакваше и трябва да си о-внимателна мила, това както съм казвала не е шега работа, дано всичко е наред и не се развие преекламсия. Следи се за отоци и албумин в урината. Ако имаш нужда пиши ми на ЛС   bouquet

За дрехите- ще ползвам от баткото всичко, което пазя  Peace

# 553
смърфиета много неприятно мила,дано бързо се оправиш,стискам палци Hug

# 554
Пете, Семруна  Hug и аз се надявам времето да мине бързо  Sad
Семруна, честит 7-ми и на теб   bouquet
Дано на всички пиците станат супер  Peace
Смърфиетка, по-добре е да си в болница и да ти наблюдават кръвното, защото наистина е опасно, но пък иначе е гадно че ще си в болница  Hug
Джен,  Hug миличка, стискам палци за резултатите и дано не влизаш в болница  Praynig

Лелеее, аз продължавем да ям  Embarassed Shocked , сега беше компот...

Общи условия

Активация на акаунт