Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 791
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Калоянис, имам въпрос за рецептата за кифличките?
Всички продукти, както си ги записала, се омесват и се прави тестото, така ли  newsm78 Има ли някаква последователност или направо всичко обърквам заедно и меся тестото? Маята трябва ли да я оставя да втаса отделно за няколко минути?

bouquet

Пете,сложи затопленото мляко+1л.захар и маята заедно .Първо се бият яйцата и захартаПравиш кладенче в тестото и всички сухи продукти.Добавяш останалите неща икато омесиш тестото слагаш олиото.Ако тестото лепне добави още брашно преди олиото.Тестото трябва да е меко и еластично.Има правило да се удари 100 пъти в плота.оставяш да втаса на топло.Аз включвам фурната за няколко мин. и изключвам,после слагам тестото вътре,че втасва по бързо- и все пак ще му трябва 50-60 мин.ПОсле  разточваш кръг и го режеш на триъгълници,в края на най широката част слагаш плънка=конфитюр,шоколад,локум/аз слагам към конфитюр и малко канела +орехче/става много вкусно и завиваш на кифличка.Оставяш пак да втаса 20-30 мин и печеш в предварително загрята фурна.Ако съм пропуснала нещо -питай Peace

# 616
  • Варна

Момичета вижте това клипче как се променя за секунда желанието на едно дете:
http://vbox7.com/play:38122df1

Това определено ми хареса  Mr. Green Joy
Bo4inka и аз се зачудих как толкова време не сме я усетили, ама после като се замислих то ние сме по цял ден на работа, а вечер в хола.....така че в спалнята само за спане Simple Smile))
IrinaB. направо ме хвърли в размисъл  newsm78 май наистина утре на светло ще накарам мъжо да се огледа, че да нямаме още някоя изненада в скоро време
Пете не се ядосвай  Hug кофти е, ама се случва понякога, пишеш пишеш и накрая нищо :0

# 617
НЕ ЗНАМ ДАЛИ ПИСАХ,ЧЕ ПРЕДИ ПЕЧЕНЕ СЕ МАЖАТ СЯЙЦЕ,РАЗРЕДЕНО С1-2 л.прясно мляко.После се поръсват със захар/с кафява стават карамелени на вкус/

# 618
Джен мила, надявам се всичко да се размине и скоро да се похвалиш, че всичко е зад гърба ти! Кураж, знам, че всичко ще е наред! Praynig

Момичета, някой беше дал рецепта за еклери - Моля Ви нека пак я постне, с обяснение за тестото, че знам, че там има тънкости... Обещах на мъжа си да му направя, а той милия толкова рядко проявява интерес към сладко, че ми се иска да го изненадам!

Петята, аз съм си харесала Jane Райдъра или Конкорд Нео-то, в един ценови клас са вече... и на двете на коша си има закрепване за задните седалки, а има и коланчета за бебчо. Според мен даже, в началото без столче може, но без коша не... Не ангажирам с мнението си, но това споделят и приятели с бебчовци, че в началото ги слагат в коша.

Аз да си призная, хич напоследък и не чистя. Днес с една приятелка си говорих, тя ми похвали чистачката си и я помолих, да я пита дали има възможност да поеме и нас... Женичката била много усърдна, а смятам, че за 20 лв. на чистене си заслужава...

# 619
  • София
Калоянис, много благодаря   bouquet

Ако ме търси някой- в кухнята съм   chef После ще си снимам произведенията  cook

# 620
Еклери
за 12 броя

60г масло,
щипка сол
150г брашно
4 яйца
Втенджера се кипват 250 мл вода с маслото и солта.КАто заври,се изсипва всичкото брашно отведнъж.бърка се докато брашното започне да се отделя от дъното на съда и побелее.Сваля се от котлона и се оставя за кратко да се охлади.след това с миксера се добавят 1 по 1 яйцата и се бърка/аз слагам 3 яйца само/
Фурната се загрява на 180 гр.Тавата се застила с хартия за печене и с лъжичка или шприц се изсипва по малко количество.пекат се 15 мин на тази температура,после се намаля защото започва процес на съхнене.Поне 35-40 мин,печене им трбва,А после е желателно след изключване на фурната да останат поне още 10-15 мин,за да изсъхнат напълно..После се оставят да се охладят.

за крем има различни вариянти.Аз предпочитам равни количества маскарпоне ,сметана,пудра захар и желатин,но малко.Може да се направи и яйчно маслен  крем Ако искаш такъв пиши да ти го пиша.друг вариянт за крем е пудинг от пакетче ,който се приготвя с мляко според указанията на опаковката.След като изстине се смесва с 200г бита сметана и се пълнят еклерите.

Ако нещо не е ясно-питай Peace

# 621
Момичета, минавам да ви пожелая лека, спокойна и изпълнена с хубави сънища нощ!!! Hug

# 622
  • София
Пиша, миличка, ама ме домързя да си възпроизведа поста от сутринта  Crazy

Ще го карам малко по общо сега  Mr. Green
Исках да честитя на всички, новите покупки за бебчовците  Heart Eyes И да поздравя тези, които имаха прегледи и ни зарадваха с добри новини   bouquet

Джен, мила, съжалявам за лошите резултати от изследванията ти  Confused Но знам, че всичко ще е наред при теб, ей го виждам му се края  Wink Ей сега ще започнем да се хвалим с новите членове в семействата  newsm30  Heart Eyes

И не на последно място....Тестото за кифличките ми стои в момента на топличко и го чакам да втаса   chef Надявам се да стане нещо и да мога да предложа на Митачето следобедна закуска  Crazy

# 623
 Нутела, Hugмоят слинг е с халки ring sling -ето такъв Има различни варианти за носене,материята е лека,незапарваща и не пракалено еластична!
 Аз също исках да си взема sling wrap,но са по скъпи,тези които са качествени и затова предпочетох да си купя една  т.нар. носачка с приставка за новородено на ERGOBABY -дано да успея!Относно т.нар слинг тип “чанта“  бях пуснала назад в темите един материал за един опасен такъв модел ,наподобяващ този,така че има много неща,които трябва да се отчетат-като започнем от подходящата дължина според височината на носещия го,еластичност на материята,дебелина и проветривост и т.н.Не маловажна е позицията на бебето,удобство за мен е възможността за кърмене навън.Купих го от ebay.co.uk за около 26 паунда!

Оставям ви да си кулинарствате,а аз се отдавам на класическото дерби  между Барса и Реал Мадрид! Wink

# 624
  Айде, лека нощ на всички и до утре! ( Така както е кофти времето сте доста активни!   bouquet)
Много ми се иска бебето, живот и здраве, да е при мен от самото начало, но всичко зависи от това как ще се чувствам...Смятам, че мястото на бебо е при мама от самото начало, че , горкото, като го извадят, не знае къде се намира, би трябвало ние да им помогнем да се адаптират по-бързо и да знаят, че ние сме до тях....За важността на кърменето вече съм писала...

Иринка, и аз ги кисна марулите, но по последна инфо от Гала, това измивало и полезните неща, оставала само целулозата в тях,  а и НИТРАТИТЕ БИЛИ ПОЛЕЗНИ моля ти се, ама със сигурност не в такива количества, каквито предлагат по пазарите. Иначе умирам за зелена салата с репички и зелен лук, краставица и маслини....ммммммммммммммм Таса преди години без да искам отслабнах в 8 кг, мисля, че било от ларулите. Не съм била на диета.

И при мен от няколко дни е Лазаров ден, т.е не чистя...вчера излизах банята, ама то там не върви да не се пипа...За сряда ще си заплюя един Рейнбоу от приятелка и ще изтупам целия апартамент..

Калоянис, мерси за рецепите, ама аз утре майя ще крада... имам замразени банички, някакви гръцки, дано са хубави, защото от Гърция имам страхотен спомен от закуските им... 

Смърфи,  приеха ли в болница? Излизай по-бързо и повече никакво кръвно!
Джен,много съжалявам за резултатите, дано ти се размине леко и АБ подейства!
Пете, много е гадно да си изгубиш чаршафа!
На мен ми се струва доста безотговорно това, че някой хора записват, че децата имат ваксини, а те ги нямат. По-добре наистина да има официален отказ с подпис и всичко да си е черно на бяло.
Дали е безотговорно или не бих поспорила, но не е тук мястото. За второто подкрепям с две ръце.
Мисля, че Ека има предвид, НЕ че е безотговорно ДА СЕ СЛАГАТ ваксини, а ДА СЕ ЗАПИСВА, че са сложени, и аз смятам така, защото ако стане някакво заразяване с нещо, от което се счита, че детето е ваксинирано, то адекватното лечение ще се забави.

# 625
  • София
Пете, много е гадно да си изгубиш чаршафа!
Гадно ли....направо ми идеше да скоча през терасата  Rage (където я нямаме)  Mr. Green

ПС: аз си пека кифличките, така сладко са се гушнали в тавата   Stuck Out Tongue Winking Eye ама да видим на вкус дали ще стават  Grinning

# 626
Юлка, разбрах какво Ека има предвид.
"...заразяване с нещо, от което се счита, че детето е ваксинирано"  че кой ти гарантира, че ваксините ти пазят 100% детето от болестите, за които са предназначени!!! Дори производителите не смеят да направят такова изказване, дори заради реклама.

Слинга тип чанта го пробвах със сина ми. Дори си бях купила два слинга на различни фирми. Сториха ми се много неудобни и за мен и за бебето. Някак си позата му в слинга не ми допадна.

# 627
Добро утро!  Hug
Честит имен ден на всички празнуващи днес!

Бъдете нежни и красиви, като имената които носите!
  bouquet

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 07:35 от vily

# 628
Честит празник на всички!
Цвета, честит имен ден!
Всички да сте много здрави и щастливи!

# 629
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

ПЕТЕ чак тук усещам аромат на кифлички Mr. Green,получиха ли се?

Общи условия

Активация на акаунт