Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 794
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
the Faith , и аз скоро ще съм така миличка  Tired Ще си тъгуваме заедно или по-скоро трябва да се разсейваме и успокояваме  Peace

jen   Praynig дано не те вземат в болница

smyrfieta , не е приятно, но щом си с високо кръвно, по-добре да те следят отблизо  Peace

Честит 7-ми месец на Таня и Semruna  Hug

Да ви е сладко с пиците тази вечер   chef аз вече преядох  preggo

# 556
  • In the jungle out there..

Ноктите на ръцете на бебчето се режели след първия месец с ножичка със затъпени връхчета.

Това май беше още едно от суеверията, че първите 40 дни не се прави еди-какво-си  Mr. GreenА преди първия месец  newsm78 Моето бебе се роди с такива нокти, че още в болницата му ги изрязах, беше се надрал  жестоко по лицето, представям си ако бях чакала да стане на един месец.....

# 557
Здравейте момичета-кокичета   bouquet
Ние сме добре, чета ви редовно, но нещо не ми се пишеше. И аз съм се заровила по готварските и ми се иска все нови неща да опитвам. Даже вчера купих артишок (за първи път да пробваме). Ше почвам да го готвя и пусто забравих как се казва, че да проверя за рецепти в интернет  #Crazy
Вики и тя ръси бисери: Време е бебето да излиза, ако ми се вижда корема вика Мамо, затвори бебето.
Аз ще си ползвам всичко от Вики, ще купя само някои неща, но главно защото повечето ми панталончета и костюмчета са дебели.
Пете, искам да те питам тея receiving blankets дето ги искат в болницата за какво ги ползват, да го завиват или като го изкарат да го увият в него. Иначе за бебка не се притесняваме вече, каквото такова.
Аз се позарових да гледам неща за изписване ама се хвърлям все на едни неща с къдрушки и с къси ръкави и крачета, та искам да ви питам вие какво сте избрали. Мъжа ми вика, че с боси крачета не било много подходящо за новородено  newsm78.
Говорихте за килограмите, и аз съм вече +10, но въобще не се притеснявам. С Вики влязох в болницата с 25 кг отгоре та сега ще съм доволна на всичко което е по-малко. В болницата оставих 8-9 кг а другите ги посмъкнах за около 1 година. Но като ви гледам повечето какви сте фиданки, не мисля че трябва да се притеснявате, а още повече да ви се карат лекарите и акушерките, на мен почнаха да ми се карат след 20-тия  Mr. Green
Искам и още една тема да зачекна (малко е рано, но трябва скоро да си пратя документите за болница та затова): ако имате право на избор, искате ли бебето да е при вас през цялото време или да е в нърсърито и да ви го носят само за кърмене, или през деня при вас, вечер там?

# 558
  • София
Мале, колко сте изписали само докато се прибера от работа!

Фейтче, не се натъжавай, мила  Hug

Джен, Смърфиета,  Hug Дано се стабилизирате бързичко и да се чувствате добре!

Какви сте кулинарки всички, направо срам ме хваща като се замисля за себе си  Embarassed Аз почти не готвя, само от време на време ме сполита някакво вдъхновение и се решавам да приготвя нещо. Мъжът ми е в пъти по-добър готвач от мен, но и той рядко готви - работата му е такава, че пътува много и когато си е вкъщи, с други неща предпочита да се занимава.

annisoft, писали сме заедно   bouquet За бебето в болницата: аз сега си мисля, че бих предпочела през деня да си е при мен, а нощно време да го взимат, че да си поспя като за последно. Но това сега си го мисля, като се роди бебето не знам какво ще си мисля Simple Smile

# 559
Ани миналият път бебто гоносеха сутрин и вечер го прибираха,което е супер защото поне няколко ден асе наспиваш.Сега живот и здраве мисля да си взема самостоятелна стая,където бебто може да е денонощно при теб,но аз пак ще искам старият вариянт,защото човек си има нужда от възстановяване,а и след родилният дом е постоянно на твое разположение,само се чудя с две на веднъж,визирайки и баткото как ще се оправя в началото,когато е най трудно,а ти си недоспал и изнервен,особенно ако бебето ти е от ревящите Rolling Eyes

# 560
Анисофт, незнам времето при вас какво ще е, но аз смятам да обуя бебка с чорапки... ако не е с гащеризонче с петички де.Не съм решила още и не съм взела нищо за изписването.
Иначе за престоя в болница все още го мисля... Наскоро говорих с моя позната която е учила детска и пренатална психология и тя ми каза че е най-добре за бебето да е при майката през цялото време, отколкото да е само в стая с още N-брой бебчета. Май и това ми е критерия за болница  Thinking Тя е родила секцио и бебчето е било при нея през целия престой.

Ади,Ракаус  Hug

# 561
  • София
Пете, искам да те питам тея receiving blankets дето ги искат в болницата за какво ги ползват, да го завиват или като го изкарат да го увият в него.
Миличка, на мен НЕ са ми искали такова одеало, макар, че си имах вкъщи...За първи път чувам, че искат нещо да носиш  newsm78 Явно всяка болница си има различни изисквания  Thinking
Аз за бебето носех, дрешки с които го облякох като ни изписваха, и разни одеала и пелени, защото все пак беше страшна зима...Но никога никой не ми е казвал, какво да нося за бебето!
По принцип, като се роди бебето, там го обличат с техни дрешки, слагат му памперс, шапчица и го завиват с тяхна пелена  Peace Дават ти пакет с памперси, докато си в болницата, мокри кърпички, биберон, едно легенче и една бебешка чанта с подаръци вътре (поне това се сещам, сега) Peace След като ти свърши престоя в болницата, можеш да си вземеш всичко, което са ти дали да ползваш за бебето...ако не го вземеш, го хвърлят  Peace (имам впредвид, използваните дрешки)..

...ако имате право на избор, искате ли бебето да е при вас през цялото време или да е в нърсърито и да ви го носят само за кърмене, или през деня при вас, вечер там?
Ще ти предложат, да вземат бебето за през ноща, за да можеш да се наспиш и да си починеш!
Аз не го дадох, гледахме го с мъжа ми и постоянно си беше при нас в стаята, през 3-те задължителни дена, в които бяхме в болницата! Въпроса е, че ако искаш да кърмиш, ще е по добре да е при теб постоянно....защото в противен случай, докато спиш през ноща, те ще го хранят с шише  Peace
На мен ми се случи, на едно от взиманията на бебето (те го взимат през няколко часа, да му правят разни изследвания и ти го връщат)....бях им казала, че искам изцяло и единствено да кърмя...та като го взеха, той плачеше неистово (беше гладен), а като ми го върнаха, беше супер спокоен и спеше...просто хорицата си го бяха нахранили с шише, а и съм почти сигурна, че всички бебета ги хранят с едно шише  Tired в една зала пълна с плачещи бебета, на които им трябва по 1-2 глътки мляко, не мисля, че се занимават да правят мялко на всяко поотделно  Tired
За това и този път, ще си е при мен постоянно, пък ще спя, когато има време  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 21:28 от petya_

# 562
 Здравейте wavey
Джен Hug,стиснати палци и от мен! Praynig
Поли,много неприятно,дано скоро се възстановиш напълно! Hug
smyrfieta,пази се ,мила!Честита ви розова новина! Heart Eyes
Кратунка,успех и на теб! Peace
  Аз днес бях почти целия ден навън,че тук рушат на поразия!Бях на зъболекар за втората флуорна профилактика,остана ми още една визита за почистване,ако остискам до следващия час
Пристигнаха ми нещата от Германия-торбичката с черешови костилки против колики и инфрачервената лампа,както и един огромен кашон с дрехи от една миналогодишна юлска мама и съм много щастлива!
  Анисофт,аз съм за Rooming In,но все пак е въпрос на личен избор!
ето и два линка по темата
http://pregnancy.about.com/od/hospital/a/Rooming-In.htm
http://www.pregnancytoday.com/articles/labor-delivery/rooming-in … er-delivery-5450/
 На всички с неразполижения и болежки-бързо оздравяване!
 Приятни почивни дни и весели празници на всички,имащи повод да празнуват хубавите празници Лазаров ден и Цветница!   newsm51 newsm51 newsm51
 Прегръдки за всички коремчета! Hug Hug Hug

# 563
Миналия път като раждах, беше в болница, където всички бебета,освен недоносените, т.е. в кувьози, бяха при майките си постоянно. И ако някое беше болно, само тогава беше в отделна стая. Но в тази стая ги хранеха само с адаптирано мляко. Синът ми си беше от раждането все с мен. Беше ми значително по-спокойно да е с мен, да му се радвам, да го храня когато той е гладен а не когато някой прецни че трябва да е огладнял, даму сменям памперса при нужда, да гледам как го къпят сутрин (бебетата се къпеха от акушерките в стаята. Като се прибрах ми беше спокойно, защото вече бях свикнала да е постоянно с мен и да знам какво да очаквам и как да се справям. Сега пак в тази болница ще раждам. Та така.

# 564
  • Варна
Здравейте милички  Hug Хайде и аз да се разпиша за днес, ама много сте напреднали в темата браво! Човек да не ви изпусне от поглед за няколко часа и какви фермани сте изписали  Wink
Юлияна, Мецани, благодаря ви за записките от лекцията! В тази връзка, като стана дума за стволови клетки, искам да попитам Ели, действате ли по въпроса с даряването и изобщо има ли такава възможност в Испания?
Поля, дано повече да нямаш такива проблеми  Hug А Ивчето е много сладка  Peace
Танче, Коско всеки път ме разсмива с неговите изказвания  Grinning
Смърфиета , и твоята кукла си я бива в изцепките  Wink А ти да се оправиш скоро  Hug
Джен, стискам палци да не се налага да влизаш в болница  Praynig
Семруна, Танче, Честит ви 7ми месец   bouquet
Фейтче, Ади, и аз съм сама милички, общо взето цялата бременност така ще изкарам  Sad
Ани, аз определено искам бебо да е при мен, ако ще и цяла нощ да не мигна  Peace
За ваксините - и аз мисля да ги слагам, защото много се усложнява всичко ако ги откажа. И ще се моля на Господ всичко да е наред  Praynig
Момичета, в голяма дилема съм! Предложиха ми много изгодно столче за кола на Besafe и такова на Romer с Izofix база. Besafe се закрепва с колан и има възможност за пълно легнало положение, когато е извън колата! Имате ли някави отзиви за двете марки, коя е по-добра? Трябва да реша до утре  newsm78
Лека вечер от мен   bouquet

# 565
  • Holland
Момичета благодаря за рецептите за пица, записах си ги и с божията помощ съм решила в неделя да замеся пица. Grinning Дано да успея, че така ми се прияло.
Фейтче, Ади, Бочинка влизайте по-често във форума милички, ще си правим компания и времето ще мине неусетно. Hug Hug Hug Hug

Пете хайде ако направиш пицата и стане сполучлива драсни ми само два реда да знам по коя рецепта си я направила. Peace Аз имам една голяма кръгла тава и там смятам да я мятам - искам я голяяяяма. Grinning
За килограмите досега съм +9 - апетит имам завиден и хапвам на поразия.

Ели браво на теб че си се заела сериозно със зъбната профилактика. Peace
 Аз всяко лято като си ходя във Варна първата ми работа е да ида при моята зъболекарка.
 Тук ходих два пъти, работят много бавно.
 Едно оправяне на зъб ти отнема един месец -  мудна работа.
smyrfieta дано по-бързо кръвното ти се нормализира - добре е че си под лек.  контрол. Hug

# 566
Здравейте и от мен!   bouquet

Честито на влезлите в 7ми месец!  smile3521

Мецани, Юлиана мерси за полезната информация  Hug Ще си запиша всичко  Simple Smile

Тези вашите хлапета са опасни  smile3532, този лафове направо трябва в книга да се запишат  smile3501

За ваксините - мисля да слагам всички, които са задължителни. За другите, които са пожелание все още не съм се информирала, но предполагам че ще стигна и до там. На мен ми се струва доста безотговорно това, че някой хора записват, че децата имат ваксини, а те ги нямат. По-добре наистина да има официален отказ с подпис и всичко да си е черно на бяло.

Фейт, Ади, Бочинка - изпращам ви цялата положителна енергия, която имам. Дано тези месеци минат бързо за вас  Flowers Bouquet

Поля дано се възстановиш бързо. Представям си колко боли.

Джен, Смърфиета дано и при вас нещата се нормализират скоро.

Анисофт, и аз искам бебето да е при мен още от начало, макр че не знам какво е положението в нашите болници. Моля, мамите с опит да споделят как е всъщност.

И аз чета една интересна статия за раждането: http://amotherisborn.wordpress.com/2011/03/19/childbirthconnectionbooklet/

Доста е дълга и не съм стигнала до края, все още.  doh

Лека вечер и до скоро!  wavey

# 567
Миналия път като раждах, беше в болница, където всички бебета,освен недоносените, т.е. в кувьози, бяха при майките си постоянно. И ако някое беше болно, само тогава беше в отделна стая. Но в тази стая ги хранеха само с адаптирано мляко. Синът ми си беше от раждането все с мен. Беше ми значително по-спокойно да е с мен, да му се радвам, да го храня когато той е гладен а не когато някой прецни че трябва да е огладнял, даму сменям памперса при нужда, да гледам как го къпят сутрин (бебетата се къпеха от акушерките в стаята. Като се прибрах ми беше спокойно, защото вече бях свикнала да е постоянно с мен и да знам какво да очаквам и как да се справям. Сега пак в тази болница ще раждам. Та така.
Гале, за коя болница говориш? Аз мисля да раждам /за сега/ във ВМИ, която я водят "болница, приятел на бебето". Не съм ходила още, но събирам мнения от майки, който са родили там и са доволни. Пък и като направихме една статистика в групичката, която ходим на курса за бременни май едно 80-90 % раждат и ще раждат там. Следя и темата за ВМИ.

# 568
  • София
Честит 7-ми месец на Семруна и Таня!

Семруна, за съжаление изпуснах имунолозите. Работното им време е до 18.00, а аз бях там в 18.10ч. Утре ще ходя пак, та ще ги хвана на всяка цена. Иначе попитах д-р Михова днес и тя ми отговори, че нк-клетките се следят до 25 седмица, след това нямало смисъл , защото не можели да повлияят на бременността.

Доволна съм от прегледа, бебчо е вече 860 гр. Обаче диваненцето така си беше скрило физиономийката и не можахме да му направим снимки. За сметка на това пък имам снимки на краченца, ръчички и дупе с атрибути  hahaha Оставам за сега на фраксипарин през ден. След 2 седмици ме искат отново на преглед.

Ади, Фейт, съчувствам ви  Hug Знам колко е гадно когато половинката ти не е до теб. Едва издържах 2 седмици без мъжа ми. Не унивайте, бързо ще мине времето.

Калаза, това за ноктите днес го каза акушерката от Вита, която водеше втората част на лекцията. Не останах с впечатление, че е суеверие, но пък и не получих обяснение защо аджеба се режат след първия месец.

Джен, Смърфиета, стиснати палци и от мен!

На ученичките им пожелавам хубави оценки на изпитите. Да ви кажа, възхищавам ви се как съвестно си учите по време на бременността. Аз май не бих могла.

Още нещо исках да напиша, но забравих  Embarassed

# 569
На мен ми се струва доста безотговорно това, че някой хора записват, че децата имат ваксини, а те ги нямат. По-добре наистина да има официален отказ с подпис и всичко да си е черно на бяло.
Дали е безотговорно или не бих поспорила, но не е тук мястото. За второто подкрепям с две ръце.

Общи условия

Активация на акаунт