Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 841
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна/Сливен
Влизам на бързо до като мъжо ми изпуши една цигара на терасата,че вътре не давам  Mr. Green
Мецани благодаря ти мила че не си ме забравила и си питала  Hug
И аз май ще искам отделна стая,но не знам дали бебето ще ми го дадат да е при мен постояно.Хубаво че го споменахте и аз да се поинтересувам как стоят нещата в болницата която съм избрала да раждам.
Хайде хубавици лека нощ изчезвам че моичкия си изпушил фаса
Целувам ВИ   love001

# 571
Привет мамчета  Simple Smile)

За ваксините :  Точно тия дни трябва да  бият последната Пентаксим на Алекс  - реимунизация и разбирам ,че вече са я сменили с друга. Разбирайте друга фирма е лапнала парите... не стига,че първите три приема ме накараха да си я платя ,че била безплатна за бебета след 2010 ,а старите не искали да ги слагат,  ами и сега пак ни разиграват.

bubulechi: Първото ми дете родих в Майчин Дом. Смятам и второто да е там, но не ходя там на консултация. Има доста оплаквания от консултациите там, а са един пари...ДА не говоря как ти говорят един куп глупости , само и само да те клъцнат по бързата процедура.  Акушер-гинеколог ми е д-р НАдежда Тодорова, дълги години е израждала в Окръжна , но от няколко години има сключен договор с МАйчин Дом , та за това родих там . Имам й пълно доверие , има предостатъчен опит и вярвах че няма да ме натисне да ме реже и си родих си нормално Simple Smile

# 572
относно "клъцванията"в майчин дом,не съм съгласна.всеки може сам  да си прецени дали иска или не и дали се налага или не.Особено ако нямаш проблеми някакви.Но една операция е много по сложна и опасна от нормалното раждане и не мисля,че някой би поемал безмислени рискове.мен никой не ме е натискал да раждам секцио,просто докторът ми изказа мнението си и се обоснова,оттам нататък си прецених аз дали мога да рискувам или не.И решението си го взех аз. Peace
А относно консултациите,са си много стриктни и последователни.В пъти по добри от тези по ЗК.И да може да са по скъпи,но не трябва човек да мисли занищо или да е нужно да чете форуми,за да знае какви изследвания трябва да му се направят.Всичко си протича по график,ако е нужно се увеличават прегледите и това е.Не знам кой от какво е недоволен,съмнявам се ,че на някой не са обърнали достатъчно внимание или не са му помогнали ако  се е налагало.Сравнено с АГ-то,където отношение няма изобщо,за какво си говорим?

# 573
За отношението в Аг и Окръжна и хлебарките там , наистина нямам коментар... мен също не са ме натискали по никакъв начин   Naughty То нямаше и време де , че аз стоях до последно у дома Simple Smile  Две мои приятелки  бяха на консултации в МД преди 4 години, на едната и казаха много ти е голямо бебето - трябва да те режем ,а на другата много ти е малко бебето - трябва да те режем... Казаха им го месец преди термин , който беше между Коледа и Нова Година. Та на какво ви прилича  Crazy И двете си родиха нормално , но преди това се консултираха с двама други лекари за всеки случай... Аз като разбрах ,че Тодорова изражда в майчин дом , направо забелих очите от изненада. Но явно си има голямо значение , кой е екипът , а не мястото !

Залягам аз .че малкия от три нощи не иска да спи след 4 и ми е реве сутрин Simple Smile

# 574
Аз пак по нощите се включвам, че тази вечер бях на банкет - шефа стана на 50г.

За ваксините - на Ния слагахме всички по имунизационния калуендар и нищо в повече. Сега смятам пак така.

За бебето след раждане - Ния беше при мен от самото начало, не можех да си редставя да сме разделени, носила съм я 9 месеца и да спи първата вечер незнайно къде...Освен това първите вечери спеше върху гърдите ми - така ме усещаше и пулса и миризмата ми и беше по - спокойна, аз също. За кърменето , повечето сте го написали - достъпа до гърдата е улеснен.

За пицата - явно без да съм разбрала съм на вашата вълна. Снощи правих пица и им остана дори за тази вечер, мен като ме няма. Домашната ми пица се получава много вкусна без много усилия.

За запека - благодаря ви за съветите. След сливите, от които отново нямаше ефект, тази вечер и утре съм на кивита - запасила съм се. Не мога да разбера къде отива цялата тази храна, която поглъщам  ShockedАма айде стига на тази тема...

Ади, Фейт, момичета и аз съм с вас. Много ми е гадно когато мъжа мие в командировка, разбирам ви...но и това ще отмине, мислете за липсата им като за период Hug

За бебешкото бельо - почти нищо не пазя от Ния. Повечето неща ще са купени или подарени.

Смърфиета, твоето кръвно ли беше високо...пожелавам ти бързо възстановяване, хайде още малко...сили и кураж от мен.

# 575

А така, и ти във Вита при д-р Чорбова, а? Simple Smile Доволна ли си от нея? Аз съм, но една моя колежка ходи 1-2 пъти и не остана доволна - сметна, че не й обръща внимание.

Да, при нея Simple Smile Доволна съм, не съм особено капризна по принцип, но мисля че тя си гледа професионално работата. Вярно, сега като сме в по-емоционален период от живота си, очакваме някакво по-специално отношение и съпричасност, затова, предполагам, приятелката ти е останала разочарована. Но няма как да е така. Достатъчно е да получаваме адекватни грижи за нас и бебчетата ни. Иначе и на мен ми се кара за качените кг, макар че аз посмотах някой и друг. Така, че в крайна сметка самата аз загубих точната им бройка  Mr. Green Това лято няма да съм във форма - ясно... С предишните бременности за 3 месеца свалях каченото, но май сега няма да съм с този късмет...
Ваксини мисля да слагам. Малко ме е страх да ги откажа.
Бебето искам да си е при мен и през деня, и през нощта. Шишетата са индивидуални, но не искам адаптирано мляко от първите му часове.
Дрешки от двамата му батковци почти няма да ползвам. По-малкият износваше някои от по-големия, но вече няма да стават за употреба. Разминават се тотално и като сезони - съответно размери. Така че бобчо ще намаже  Grinning
Бих замразила стволови клетки, но няма да се получи да пренасочим средства в момента.
Имам чувството, че бебето е поне 60 см, толкова високо го усещам, като едновременно се движи и съвсем, съвсем ниско. Това е най-палавото ми момченце(прилича на сестра си Joy) Неговите движения усетих страшно рано, в 11 седмица, даже д-рката изказа недоверие. Но...няма как да сбъркам  Mr. Green

Имам си вече кошарката на Бебеконфорт http://malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6527&lang=1  tummy tub за къпане, която мъжът ми нарече "подигравка с бебето"
Смърфиета, Джен, нека всичко да е под контрол и с успешен финал. Стискам палци и бързо прибиране у дома  Hug
Дано никой няма оплаквания!
Бочинка, Be Safe са с много добри показатели!

# 576
  • Варна
Добро утро! Хайде днес капучиното да е от мен  Hug

От много размисли и страсти цяла нощ не можах да мигна! Сега като съм си наумила столче за колата да купувам и докато не да реша кое да е бъде ще съм така  newsm78 Боже, това бременната жена не е като човека  Laughing

Целувки и хубав ден   bouquet

# 577
Добро утро!
Събудиха ни рано тази сутрин от фирмата за комарници - монтираха ги. Доволна съм!
Сега чакам мъжа ми да се върна от магазина с кафе, че се оказа че е свършило  Cry

Момичета, кивитата дават резултат  Embarassed

Обаче гледам на терасата цветята са ми май замръзнали. Тази седмица хич не ми беше до тях и не съм ги и поглеждала. Сега се чудя да ги оставям ли там да се оправят или да ги внеса във входа. Имам мушката и сакъзчета.

Абе, Таня, какво правиш ти с твоите килограми, не се ли храниш. Това 0 кг. за последния месец ми звучи невероятно!

# 578
  • Стара Загора
Добро утро мамчета!Много сте изписали почти 4 теми  newsm09 докато ме нямаше.Не съм ви изчела,но ще се опитам поне тази тема да прочета.Ами май е крайно време да ми сложите едно розово щъркелче.Миналия месец като бяхме на ФМ ни казаха момиче, а преди това два пъти момче.

# 579
Добро утро! Цяла нощ не спах от главоболие Twisted Evil  пих кафе, но едва ли ще помогне!!!

# 580
добро утро,аз тази сутрин се кукнах рано,но се бях наспала вече и сега правя тутманик Mr. Green
Но тази седмица си продадохме апартамента и сега ни предстои преместване ooooh!.Добре че само лични вещи имаме да местим,че мебелите си остават,ама като си погледна само парцалките и обувките и ми призлява,да не говорим,че и на другите двама гардеробите не са малки..........пък и не е  само това.Но да мине велик ден и се почва малко по малко.поне ще си намирам повечко занимание през деня Mr. Green

# 581
  • София
Добро утро!Много сте изписали за един ден,докато ви изчета Crazy
Вчера както ви казах бяхме на пазар и купих всичко,което ми е необходимо за малката принцеса.По-късно ще ви пусна снимки. Grinning
Относно ваксини-ще си слагам всички.На каката си й слагах всички необходими,така ще направя и сега с малката. Peace
Честито на всички влезнали в 7ми месец Hug
Калоянис,дай рецептата за тутманик.Сега мисля да направя козуначените кифлички,да видим какво ще излезе накрая Laughing
По-късно пак ще ви нагледам Hug

# 582
Юлка стомахът ми се обажда при нитратните марулки, особено сега с киселини. Ама последния път изкиснах марулята, репичките и зеления лук почти два дена като сменях водата и за през ноща ги оставих без вода. Изядох всичко сама вечерта и нищо не се случи!. Wink

the Faith тъжно, че си пак сама, ама идват лекции, а и ние все още сме тука.  Hug
Аз съм в ужас как да свърша всичко, оето трябва следващата седмица и да се появя на двете лекции без да се преуморявам - почти мисия невъзможна, ама трябва. В крайна сметка ще скипна някоя от лекциите, което не ми се иска...

За ритането на бебоците да кажа, че моите ритат на смени, много рядко заедно.  Flutter Добре, че не е силно още.

Пете щях да ти пиша рецепта за турамису - лесно и вкусно, ако още те интресува ще я постна.    chef
С пиците и пастата аз не се занимавам, нали си имам италианец, та той ги прави... много вкусни. Wink
То и аз се притеснявам да ям Прошуто крудо, ама мъжо като го донесе си хапвам...  Embarassed

smyrfieta ти си толкова слабичка от къде го взе това кръвно!   doh Hug Връщай си допълнителното кръвно от където си го взела и се прибирай скоро у дома.  Hug

Джен мила, дано да не те приберат в болницата!  Hug Дано всичко се поуспокои при тебе. че твоята не е лека.
За Маргарина съм съгласна. Майка ми  винаги казваше, че е измислен за  "люмпен пролетариата" и по спомени от курса по химия съм абсолючно съгласна, че трябва да се избягва.

Момичета сега върви една реклама по радиото за майонеза с фибри.  Joy Направо ме ме убиха. и се чудя има ли някой да и се върже (за полезността).  newsm78

Гледали ли сте някой филм с бременна на послдък. Аз няколко - бременилките в напреднала бременнст и пред тях огромна чиния с храна и те я изяждат. Аз ако хапна поне 1/3 от това, което го показват ще лежа и ще пъшкам поне 2 часа от преяждане. Много, но начесто - да, но наведнъж. Явно сцеарисите никога не са били бременни и си нямт поняти от стомаха на бременна жена... newsm78

annisoft
не се рпитеснявай за кг, то и на мене ми се карат, че ми били малко за близнаци, че ми бил малък корема. Все ми се карат да ям, а аз си ям колкото искам, но пак си мисля, че като се рабременея няма да ям дълго никакво месо... Все си намират за каво да ни смъмрят.  Hug
Със сигурност ще сложа чорапки в началото - аз лично и лятото понякога си слагам. После като видя, че не им допада ще ги махна. Wink

Съгласна съм с Корнелия, че е добре бечето да е при мама, а не някъде, където не го поглеждат. Бебета от раждането има нужда от внимание и да им се говори, за да се развиват нормлно, без стрес.
Е, не говоря за  всички болици... ама със сигурност ако бебето е в кувиоз тук няма 24 ч. мед.сестра до всяко едно... Това ми разказа приятелка (тя е ражда първото си тука в БГ) в Канада, да не говорим за самото раждне... и ми се прииска да емигрирам веднага.
Наскоро една родила мами разказ как са и върнали беба, която е била в кувиоз ,ч е се родила по-мъничка... Стряскаща се от говор и докосване, с изринато дупе и екземи по устните... Ако на мене ми се случи това болницата ще бъде срината до основи, а персонала и за санитари няма да го вземат.
Това със стряскането ми е познато от един приятел, който е психолог и работи с деца от социалните домове. Той точно това разказва, как от бебета децат ги увреждат с това безразличие...

От мене лек и слънчев на всички.  Hug Hug Hug

# 583
Привет Wink

само един запис, че пак ще ви изтърва Simple Smile
Бързам а излизаме с мамчето по задачки и после ще пиша повече, че вече много зор ми дават Wink

А за детсите лафове ... нямам думи  Joy

Hug

# 584
Добро утро!Много сте изписали за един ден,докато ви изчета Crazy
Вчера както ви казах бяхме на пазар и купих всичко,което ми е необходимо за малката принцеса.По-късно ще ви пусна снимки. Grinning
Относно ваксини-ще си слагам всички.На каката си й слагах всички необходими,така ще направя и сега с малката. Peace
Честито на всички влезнали в 7ми месец Hug
Калоянис,дай рецептата за тутманик.Сега мисля да направя козуначените кифлички,да видим какво ще излезе накрая Laughing
По-късно пак ще ви нагледам Hug

тутманик

1 пакетче чисто масло

1 и половина ч.ч. прясно мляко
1 с.л. олио
1ч.л. сол
1ч.л. захар
1 кубче жива мая
1 с.л оцет
брашно,колкото поеме
От топлото мляко,маята ,захарта,солта и оцета се прави закваска,оставя се 10тина мин.на топло,докато се надигне и после започва да се добавя брашното и олиото.Замесва се меко тесто-да не лепне.Разделя се на 3 топки,от всяка се разточва кора и се маже обилно с разтопеното масло и после се поръсва обилно със сирене.Така 3те кори се наслагват една върху друга,после се навиват на руло и се завиват на фитил.фитилът се навива на охлюв и се слага в намаслена тава да втаса,около 30-40 мин.
Фурната се загрява предварително и след като втаса,отгоресе маже с масло и после с жълтък и се пече.аз пека на 180гр.с вентилатор около 30-40 мин.но си зависи от фурната.Пече се на най-долната скара на печката

Общи условия

Активация на акаунт